Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.Ben bugün saat 15:30 da girdim size sınav hakkındaki tecrübelerimi yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim.sınavın başlamasına 20 dak kala istanbul konsolosluğunun önüne geldim ve içeri alındım içerde iyi niyetli 2 tane görevli beyfendi vardı bana rahat olmamı asla heyecan yapmamamı söylediler.işin garibi şuki zaten bende ne bir heyecan nede bir stres vardı bunu onlarlada paylaştım zaten orada.sınav saatim gelmişti beni içerde bulunan sınav odasına davet ettiler.camın arkasındaki beyfendi sorum olup olmadığı sordu bende hayır sorum yok dedim ve parmak izlerim alındıktan sonra ilk bölüm olan 30 soruluk bölüme başladık şunu özellikle belirttim kesinlikle sınav başladığında istanbul türkeyi demeyi unutmayın bunda beni görevli beyfendi özellikle uyardı.ve başladık 9 numaralı kitapçık şansıma geldi ve 30 soruluk bölümü bana göre geçer bir not eksiksiz geçtim.ikinci bölüm için mola vermek istiyomusun diye sordular ben ise hayır dedim ve 2. bölüm için sınav başladı bundada kesinlikle başlarken istanbul türkeyi demeyi unutmayalım.A bölümü başladı aslında çok hızlı değildi konuşmalar benim hiç pratiğim olmamasına rağmen ben baya bi cevap verebildim ve kolaydıda arkadaşlar.A bölümü 12 sorusu bitti ve direk B bölümüne geçtik buda zaten genelde oflu sorular bu bölümden çok bişey anladınmı diye sorarsanız samimi olim hayır çok fazla anlayamadım ama hiç susmamak adına oftan ya bir öncekini yada bir sonrakini söyledim hiç anlamadıklarımada ney yada yaa dedim ve bu bölümüde bitirmiş olduk.C bölümünde zaten zıt anlamlı kelimeler var baya bi zıt anlamlı kelime ezberlememe rağmen çalıştıklarımdan çıkmadı ama duyduğum cümlelerin önlerine niet yada on katarak tekrar söyledim ve bildiğim diğer zıtlardan söyledim.D bölümü tekrar bölümü yeniden arkadaşlar burda dikkat edilmesi gereken D bölümünün tekrarları daha uzun geliyor bana A bölümünün tekrarları daha kısa geldi.ve başladık söyleyebildiklerimi söyledim söyleyemediklerimdede hangi kelime kaldıysa onu söyledim yada ik vet het nit dedim.E bölümü zaten arkadaşlar hikaye bölümü bu bölüm gerçekten hızlı ilk hikaye başladı ve ben çok az kelimesini aklımda tuttum onları söyledim ve sürem varken susmamak adına şunları söyledim ( in nedırland vonın zestiin milyun mensin.nedırland is ön demokratis land.nedırland is in hıdilt in twalf profinsis.nedırland feyft fayf eylandın dedim ve bitirdim)arkadaşlar ben sadece ağızdan çıkış şekli ile yazdım yanlış anlaşılmasın lütfen...2. hikaye başladı ondada aklımda kalan kelimeleri söyledim ve kendimi tanıtmaya başladım kalan süre zarfında ik heit ikra.ik von in istanbul.meyn man heit kaan.hey vond in almelo.ik hau fan meyn man.ik vil nedırlans lerin.ik vil in nedırland lefin.ik hau fan nedırland.ik ha naar nedırland.ik vet het nit.ik snap het nit.ik ben hırit.danku vil dedim ve bitirdim sınav sonucu Allah nasip ederse yarın evime teslim edilecek inş hayırlı bir haber alırım daha sonucum açıklanmadan yazmak istemezdim ama kaybetsem bile gocuncak bir halimiz yok hiçbirimizin. çünkü sistem o kadar komik bir sistemki ben çok üzüldüm hollanda gibi bir ülkenin böyle bir sistemle insanların hayatlarına karar vermelerine her neyse arkadaşlar umarım sınava girecek arkadaşlara azda olsa bir katkım olur ama şunu gerçekten söylim çok rahat olun ve stres asla yapmayın.
Şunu açık yüreklilikle sizlerle paylaşmak isterim kaybedecek bile olsamki inş Rabbim yardım edecektir sınav gerçekten zor bir sınav değil sadece pratik ve kulak önemli ben 2 haftalık çalışma ile girdim ve kendim evde hazırlandım.umarım bende yarın hayırlı bir haber alırım ve sizlerle paylaşırım bunu iyi veya kötü sizlerle paylaşmak istiyorum.Allah hepinimizin yardımcısı olsun.Böyle bir sitede emeği geçen herkesede çok teşekkür ediyorum...
01.09.2009 sınava girdim
İnşaallah kazandığınız haberini de okuruz yarın.
Ben iki hafta sonra giriyorum sınava inşaallah benimki de iyi geçer. Ben de ewde yalnız hazırlanıyorum kursa gidicektim ama bu siteden giren arkadaşların tecrübelerini okuyunca ben de yapabilirim dedim ve son anda kursa gitmekten vazgeçtim kaporam yandı ama olsun :)
Hayırlı olsun.
Ben iki hafta sonra giriyorum sınava inşaallah benimki de iyi geçer. Ben de ewde yalnız hazırlanıyorum kursa gidicektim ama bu siteden giren arkadaşların tecrübelerini okuyunca ben de yapabilirim dedim ve son anda kursa gitmekten vazgeçtim kaporam yandı ama olsun :)
Hayırlı olsun.
mrb arkdsm oncelikle gecmis olsun,ins ins ins hayirli haberlerinide aliriz gectimmm diye bagirirsin sende sitede....ama anlattiklarina gore gecmis olman gerek ...simdiden tebrikler
hatice arkdsm sende 2 hafta sonra gircekmissin sanada simddien basarilar diliyorum stres yapma allah yar ve yardimcin olsun...sende gecersin korkma,,,
(zaten varya arkdslar orda fazla takilmiyolar ne anlattin ne soyledin hollandaca konus telafuzunu iyi yap ne dersen de ben burdakini gorunce daha iyi anladim,,,orda gectigim sinavin aynisini burda gecemedim hikaye bolumunde accik salladim ama tutmadilar demekki illaki anlayip anlatmak lazimmis hikayeden biseyler)bende ikinciye gecerim ins ins ins...hepimize rabbim yardimci olsun ve kolayliklar versin...
hatice arkdsm sende 2 hafta sonra gircekmissin sanada simddien basarilar diliyorum stres yapma allah yar ve yardimcin olsun...sende gecersin korkma,,,
(zaten varya arkdslar orda fazla takilmiyolar ne anlattin ne soyledin hollandaca konus telafuzunu iyi yap ne dersen de ben burdakini gorunce daha iyi anladim,,,orda gectigim sinavin aynisini burda gecemedim hikaye bolumunde accik salladim ama tutmadilar demekki illaki anlayip anlatmak lazimmis hikayeden biseyler)bende ikinciye gecerim ins ins ins...hepimize rabbim yardimci olsun ve kolayliklar versin...
Amin amin amin. Çok teşekkür ederim inşaallah siz de ikinci sınavınızı verirsiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Evet arkadaşlar sınav sonuç belgem bugün elime ulaştı.100-33 puanla sınavı geçmişim sınava girecek arkadaşlara şunu sölüyorum lütfen benim sınav tecrübemi okusunlar ve oraya yazdığım hollandaca cümleleri bir yere not alsınlar benim kazanmamdaki en büyük etkenler diyebilirim.
Allah(c.c)sınava girecek olan arkadaşlarıma yardım etsin.....rahat olun ve sakın korkmayın kolay bir sınav arkadaşlar...şanslı sizede tşk ederim iyi niyetlerinizden dolayı...hatice arkadaşım inş sende alırsın bu sınavı ben sadece 2 haftalık evde çalışma ile aldım ve eminimki sende alacaksın.... ;)
Allah(c.c)sınava girecek olan arkadaşlarıma yardım etsin.....rahat olun ve sakın korkmayın kolay bir sınav arkadaşlar...şanslı sizede tşk ederim iyi niyetlerinizden dolayı...hatice arkadaşım inş sende alırsın bu sınavı ben sadece 2 haftalık evde çalışma ile aldım ve eminimki sende alacaksın.... ;)
Hayırlı olsun inşaallah darısı bizlerin başına inşaallah.
merhaba ikra kardesim
ben adanadan bilal burda işyerim var eşim almeloda ve ben 4 aylık çok girişli vize alıp agustos boyunca 1 ay görmeye gittim güzel gerçekten hoş bir ülke yemyeşil düzenli kısaca çok beğendim ve ekim 10 gibi tekrar gideceğim 1 ay kalacağım. sen sınava girmişsin insallah güzel bir sonuç alırsın o en son söylediğin söze çok çok katılıyorum ... Avrupa ülkesi insan haklarının yoğun yaşandığı bir ülke bu kdr aşağılık şekilde insanların aile ortamlarıylaa sevgileriylee bu şekilde alay edebiliyor...Ama ben onlarada kızamıyorum çünküüüü TC yönetimi aciz onlar bizleri temsil edebilseler sahip çıkabilseler bunlar yaşanmaz. Bizim gutbetteki insanlarımızdada var suç ben gidince gördüm ki ; Evde oturup hazırı yemeye alışmış insanımız devlet versin biz çalışmadan yaşayalım. gidince görürsün ztn. Hanımım Almeloda ve eşinde orada ise görüselim gittiğinde birbirimize destek olalım orada inanki bu desteğe çok ihtiyacımız olacak. aksam 6 dediğinde işyerleri kapanıyor sokaklar bomboş ruhlar alemi gibi :)
ama işin güzelse evinde huzurun yerindeyse tam yeridir orası. ben böyle yaşamak istediğim için benim standartlarıma uygundur ve çok beğendim . görüsmek istersen eşinlede tanışmak isterim gittigimde
Başarılar diliyorum sınavında hayatında gittiğinde ordaki yeni hayatında mutluluklar arkadaşım
Bilal er 0538 676 12 03
ben adanadan bilal burda işyerim var eşim almeloda ve ben 4 aylık çok girişli vize alıp agustos boyunca 1 ay görmeye gittim güzel gerçekten hoş bir ülke yemyeşil düzenli kısaca çok beğendim ve ekim 10 gibi tekrar gideceğim 1 ay kalacağım. sen sınava girmişsin insallah güzel bir sonuç alırsın o en son söylediğin söze çok çok katılıyorum ... Avrupa ülkesi insan haklarının yoğun yaşandığı bir ülke bu kdr aşağılık şekilde insanların aile ortamlarıylaa sevgileriylee bu şekilde alay edebiliyor...Ama ben onlarada kızamıyorum çünküüüü TC yönetimi aciz onlar bizleri temsil edebilseler sahip çıkabilseler bunlar yaşanmaz. Bizim gutbetteki insanlarımızdada var suç ben gidince gördüm ki ; Evde oturup hazırı yemeye alışmış insanımız devlet versin biz çalışmadan yaşayalım. gidince görürsün ztn. Hanımım Almeloda ve eşinde orada ise görüselim gittiğinde birbirimize destek olalım orada inanki bu desteğe çok ihtiyacımız olacak. aksam 6 dediğinde işyerleri kapanıyor sokaklar bomboş ruhlar alemi gibi :)
ama işin güzelse evinde huzurun yerindeyse tam yeridir orası. ben böyle yaşamak istediğim için benim standartlarıma uygundur ve çok beğendim . görüsmek istersen eşinlede tanışmak isterim gittigimde
Başarılar diliyorum sınavında hayatında gittiğinde ordaki yeni hayatında mutluluklar arkadaşım
Bilal er 0538 676 12 03
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol