Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

02.nisan.2010 tarihine sinav randevumu aldim (zor olsada :))

Yorum için giriş yap 31 mesaj · 10.826 görüntülenme
Arkadaslar merhabalar yaklasik 4 gündür tarih almak icin ugrasiyordum sonunda tarihimi aldim 02.04.2010 tarihine cuma günü yani :) randevuyu alamayisimin sebebi carsamba persembe cuma konsolosluk kapaliymis o yuzden arayamadim bundan sonra eger tarih almak icin arayacak arkadaslar olursa sayet hafta basinda aramaya ozen gosterebilirler sizler icin daha iyi olur , hepinize tesekkür ederim akil danismanligi yaptiginiz icin , simdide bir istirhamim olacak dualarinizi eksik etmeyin benimle olsun sans dileyin kardesinize :)
c.adiyaman yazdı:
Arkadaslar merhabalar yaklasik 4 gündür tarih almak icin ugrasiyordum sonunda tarihimi aldim 02.04.2010 tarihine cuma günü yani :) randevuyu alamayisimin sebebi carsamba persembe cuma konsolosluk kapaliymis o yuzden arayamadim bundan sonra eger tarih almak icin arayacak arkadaslar olursa sayet hafta basinda aramaya ozen gosterebilirler sizler icin daha iyi olur , hepinize tesekkür ederim akil danismanligi yaptiginiz icin , simdide bir istirhamim olacak dualarinizi eksik etmeyin benimle olsun sans dileyin kardesinize :)

arkdsm oncelikle cok sevindim tarihini almana hayirli ugurlu olsun,,,su tin kodum bosa gitti yazmissinya inan cok uzuldum ben sinava randevu alirkende tin kodu kullanmistim diye hatirliyorum inan seni yanlis yonlendirmek istemezdim hakkini helal et arkdsm bosu bosuna 26 tl vermis olmussun cok ozur dilerim inanki boyle yanlis yonlendirmek istemezdim,,,dualarimiz seninle ins ins ins kazanip geliceksin sinavini arkdsm,,,
Nihayet ulaşabilmişsiniz. Rabbim yardımcınız olsun inşaallah güzel haberlerinizi bekliyoruz..
sansli yazdı:

arkdsm oncelikle cok sevindim tarihini almana hayirli ugurlu olsun,,,su tin kodum bosa gitti yazmissinya inan cok uzuldum ben sinava randevu alirkende tin kodu kullanmistim diye hatirliyorum inan seni yanlis yonlendirmek istemezdim hakkini helal et arkdsm bosu bosuna 26 tl vermis olmussun cok ozur dilerim inanki boyle yanlis yonlendirmek istemezdim,,,dualarimiz seninle ins ins ins kazanip geliceksin sinavini arkdsm,,,

dostum hic mühim değil böyle hatalar olabilir hakkım helal olsun olurmu oyle sey burada aile gibi yardımlaşmaya çalışıyoruz istemedende hatalarımız olabilir hic mühim değil takılacak birşey değil , hatice kardes sanada tesekkür ederim sansli kardes sanada umarım alırım sınavı , insallah güzel haberlerimi verecegim
insallah sinavi kazanir vizenide rahat bir sekilde alirsin,, simdiden basarilar.. allah yardimcin olsun..
kardes bankadan aldigin kodu sor belki vizen icin kullanabilirsin zaman asimi yoksa
Basarılar, Allah yardımcın olsun arkadasım, güzel haberlerini bekliyoruz
kose yazdı:
kardes bankadan aldigin kodu sor belki vizen icin kullanabilirsin zaman asimi yoksa

dostum o kodu kullandim ben :) randevu öyle alınacak sandığım icin , o yüzden yenisini almam lağzım :)

teşekkürler arkadaşlar insallah alırım insallah herkez alır vizesini sınavını sıkıntısız
Şimdiden başarılar arkadasım.Cok şükür alabilmişsin randvuyu :) Sakın stres yapma aklına ne geliyorsa söyle.Sakın susma.Başarılar tekrardan.Hayırlı haberini alırız inşAllah.

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Selam ve Dua ile.
hadı bakalım arkadasım senden sınavı kazandım dıye haberını beklıyourz.rabbım yardımcın olsun bol sanslar kardesım
insallah arkadaslar insallah ya umarim alirim :)

birde birsey sormak istiyorum su anda yaklasik olarak 690 - 800 kelime bilgisine sahibim

300 e yakinda zit anlamli biliyorum yaklasik olarak 300 , soru kaliplarinida ezberledim sizce yeterlimidir sinava 3 günüm daha var fazladan ilave edeyimmi ne dersiniz
bence yeterlidir arkdsm kazanicaksin allahin izniyle...ama 3 gun yine tekrarlarini yapmayi ihmal etme,,,
sansli yazdı:
bence yeterlidir arkdsm kazanicaksin allahin izniyle...ama 3 gun yine tekrarlarini yapmayi ihmal etme,,,

:) umarim dostum umarim
c.adiyaman yazdı:

insallah kazanacaksin arkadasim dualarimiz seninle
kardesım hadı hayırlısı olsun rabbım yardımcın olsun inşallah kazanırsın sakın ol ve bol bol dua et inşallah kazanırsın kardesım rabbım yar ve yardımcın olsun hayırlı haberlerını beklıyoruz
insallah arkadaslar insallah haril haril son günler calisiyorum bakalim artik :) kısmet umarim iyi haberlerle donerim... birde arkadaslar birşeyi kamoyuna sunmak istiyorum , simdi benim sınavım bu cuma günü , sonucu almak icin galiba pazartesine kadar beklemek zorunda kalacagim degilmi ? ankarada yasiyorum ankarada girecegim sinava. Acaba kaç tane arkadaşımız sınava girince sonucunu ogrenebilmis oradaki yetkililerden ?

birde arkadaslar birsey daha danisacagim :) amma cok oldum bende simdi ben sayet hikaye bolumunu anlamazsam diye soylemek icin birseyler hazirliyorum , ik denk dat u een heel mooi verhaal heeft verteld , maar om dat het voor mij te snel was heb ik het niet kunne begrijpen Daarom wil ik mij zelf voorstellen, ik ben cagri ik woon momentel in ankara , ik wil graag naar nederland om samen met haar te zijn. Bunu söyleyecegim ve calistim yaklasik 17 saniyede falan soyleyebiliyorum yani zaman acisindan bi problem yok ama sizce nasil olur , eger yazimi begenirse diger arkadaslarimizda kullana bilir , isterseniz türkcesinide yazayim eger ceviremezseniz yeni ögrenen arkadaslar icin.
ben ogrenmistim snvin sonunda bicok arkdsmz da ogrenmisti,,,benim sinavim bittiginde bayan bana nasil gecti demisti bende ilk bolum cok kolaydi ikinci bolumde eh iyiydi ama ilk bolum daha iyiydi demistim sonra bayan bi dk geliyorum dedi gitti geldi elinde bi kagit ama ben o ana kadar hic bilmiyorum boyle sinavin sonunda sonucu soylediklerini oyle bi kagit sandim ne dusunuyosun nasil gecmistir demisti bende bilmiyorum umarim iyi gecmistir cok heyecanliydim demistim ozaman bikac gun icinde resmi islemlere baslayabilirsin demisti nasil yani dedim ee kazandin mektubunu alicaksinya 1-2 gune sonra hemen baslarsin demi resmi islemlerine demisti bende aaaa gercektenmi kazandimmi ben simdi demistim hatta cikista annem nasil gecti diye sordugunda iyi gecti dedim zormuydu nasil sorular vardi calistigin yerlerden ciktimi sonuc nezaman gelcekmis fln demisti bende anneme donup 2 goz 2 cesme bi sekilde kazanmisim demistimde yolun ortasinda sarilip aglamistik hic unutmuyorum o gunu annemde inanamisti hemen soyledikleri icin kesinmi simdi kadin oylemi dedi fln demisti,,,rabbim o guzel gunu sanada yasamayi nasip etsin arkdsm ins ins ins ,,,
sansli yazdı:
ben ogrenmistim snvin sonunda bicok arkdsmz da ogrenmisti,,,benim sinavim bittiginde bayan bana nasil gecti demisti bende ilk bolum cok kolaydi ikinci bolumde eh iyiydi ama ilk bolum daha iyiydi demistim sonra bayan bi dk geliyorum dedi gitti geldi elinde bi kagit ama ben o ana kadar hic bilmiyorum boyle sinavin sonunda sonucu soylediklerini oyle bi kagit sandim ne dusunuyosun nasil gecmistir demisti bende bilmiyorum umarim iyi gecmistir cok heyecanliydim demistim ozaman bikac gun icinde resmi islemlere baslayabilirsin demisti nasil yani dedim ee kazandin mektubunu alicaksinya 1-2 gune sonra hemen baslarsin demi resmi islemlerine demisti bende aaaa gercektenmi kazandimmi ben simdi demistim hatta cikista annem nasil gecti diye sordugunda iyi gecti dedim zormuydu nasil sorular vardi calistigin yerlerden ciktimi sonuc nezaman gelcekmis fln demisti bende anneme donup 2 goz 2 cesme bi sekilde kazanmisim demistimde yolun ortasinda sarilip aglamistik hic unutmuyorum o gunu annemde inanamisti hemen soyledikleri icin kesinmi simdi kadin oylemi dedi fln demisti,,,rabbim o guzel gunu sanada yasamayi nasip etsin arkdsm ins ins ins ,,,

cok guzel bir anı :)) umarım hepimiz yasariz o güzel ani mutlu ani allah hepimize yardımcı olsun herzaman her konuda
Ik denk dat u een heel mooi verhaal heeft verteld, maar om dat het voor mij te snel was heb ik het niet kunnen volgen. Daarom wil ik mij zelf voorstelen. Ik heet Cagri. Ik woon momenteel in Ankara. Mijn verloofde woont in Amsterdam. Ik wil graag naar Nederland om samen met haar te zijn.bunu kullanacagim arkadaslar biraz daha düzenledim ve sınavdaki hikayeyi anlayamayan arkadasların kullanmasini tafsiye ederim hem cok fazla cümle kullanmış hem düzenli kurmuş hemde dilimizin yatkınlığını göstermiş oluyoruz , peki sizce nasıl ? hikaye kısmında anlatsam ne kadar yeterli yada yararlı olu
Bakalim artik bizi sınavda neler bekliyo
peki arkadaslar yarin sabah 9 da sinavim var son kez bisi sormak istiyorum ?

korte vragen kisminda hangi soru kalipariyla soru soruyorlar bi bilginiz sinava giren arkadaslar bi paylassa iyi olur aslinda tecrübe bölümlerinde baktim pek anlatan yok
arkdsm sitede yuzlerceye yakin korte vragenlar var demekki gozunden kacmis sinavin yarin ve acelen var biliyorum oyuzden linkleri bulup yollicam az sonra ordan bakarsin,,,
bunlar korte vragen

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5360

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=2164

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5521

bunlar nazeggen

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=2165

kolay gelsin bi goz gezdir bakalim arkdsm,,,
Evet stress cok feci bastirdi baktigimi goremiyorum tesekkür ettim , birde son sorularim biktin biliyorum :) zitlarda falan filan bilmedigim birsey oldugunda basina OM yada NİET ekleyim demi ? ve bide hani mesela hikaye kısmında dit verhaal gaat over diyip anladiklarimi soyledikten sonra kalan zamanada bildigim kelimeleri söyleyimmi hikaye ile ilgili olmayan son kez bide nazeggen larda iste bilgisayar soyledi bende anladigimi soyledim bi kac kelime bide o zaman 3 saniye icerisinde cvp vermemiz baska bi kelimeler soyleyimmi ne dersin nasil olur yani demek istedigim sürekli konu ile alakalı yada alakasız sürekli kelime yada cümle kurup söyleyimmi
c.adiyaman yazdı:
Evet stress cok feci bastirdi baktigimi goremiyorum tesekkür ettim , birde son sorularim biktin biliyorum :) zitlarda falan filan bilmedigim birsey oldugunda basina OM yada NİET ekleyim demi ? ve bide hani mesela hikaye kısmında dit verhaal gaat over diyip anladiklarimi soyledikten sonra kalan zamanada bildigim kelimeleri söyleyimmi hikaye ile ilgili olmayan son kez bide nazeggen larda iste bilgisayar soyledi bende anladigimi soyledim bi kac kelime bide o zaman 3 saniye icerisinde cvp vermemiz baska bi kelimeler soyleyimmi ne dersin nasil olur yani demek istedigim sürekli konu ile alakalı yada alakasız sürekli kelime yada cümle kurup söyleyimmi

estagfurullah arkdsm eger sorulardan sklsaydim 2 senedir bu sitede duruyo olmazdim,,,hicbizaman boyle dusunmesin sitedeki hicbi arkdsmz,,,istediginiz zaman istediginiz kadar soru sorabilirsiniz...zitlarda bilmedigin oldugunda onune ON yada NIET eklersin zaten burdada kullaniliyo o sekil ,,uydurma degil yani hollandalilarda bu sekil kullaniyolar mesela juist(dogru) verkeerd (yanlis) ama o an aklina gelmedimi sende onjuist dersen yine ayni anlama ckiyo...hikayede aklinda kalan kelimeleri soyle sonra bikldigin butun hollandaca seyleri anlatabilirsin kelimeleri sirala arka arkaya kendi bildigin kurdugun cumleleri soyle,,,nazeggenlerde zaten 3-5 saniyen oluyo sen zaten a kem kum edene kadar sure geciyo anladigini soylemeyee calissan bile yeter ekstradan bisey soylemeye vaktin kalmaz ,,,surekli konus hic susma sinav bitene kadar surekli konus alakali alakasiz farketmez yeterki konusabildigini gorsunler duysunlar..
sansli yazdı:

estagfurullah arkdsm eger sorulardan sklsaydim 2 senedir bu sitede duruyo olmazdim,,,hicbizaman boyle dusunmesin sitedeki hicbi arkdsmz,,,istediginiz zaman istediginiz kadar soru sorabilirsiniz...zitlarda bilmedigin oldugunda onune ON yada NIET eklersin zaten burdada kullaniliyo o sekil ,,uydurma degil yani hollandalilarda bu sekil kullaniyolar mesela juist(dogru) verkeerd (yanlis) ama o an aklina gelmedimi sende onjuist dersen yine ayni anlama ckiyo...hikayede aklinda kalan kelimeleri soyle sonra bikldigin butun hollandaca seyleri anlatabilirsin kelimeleri sirala arka arkaya kendi bildigin kurdugun cumleleri soyle,,,nazeggenlerde zaten 3-5 saniyen oluyo sen zaten a kem kum edene kadar sure geciyo anladigini soylemeyee calissan bile yeter ekstradan bisey soylemeye vaktin kalmaz ,,,surekli konus hic susma sinav bitene kadar surekli konus alakali alakasiz farketmez yeterki konusabildigini gorsunler duysunlar..

teşekkürler dostum hahaha kem küm edene kadar bitiyo demek hahaha of cok yerinde bi söz sarfettin :D tamam teşekkür ediyorum dualarinizi esirgemeyinnnn :) yarin insallah bende yesil olurum :D pfff hepinize tesekkür ediyorum özellikle sansli sana umarım kazanıp gelirim :)
c.adiyaman yazdı:

teşekkürler dostum hahaha kem küm edene kadar bitiyo demek hahaha of cok yerinde bi söz sarfettin :D tamam teşekkür ediyorum dualarinizi esirgemeyinnnn :) yarin insallah bende yesil olurum :D pfff hepinize tesekkür ediyorum özellikle sansli sana umarım kazanıp gelirim :)

rica ederim arkdsm yardimci olabildiysem ne mutlu bana,,,dualarimiz seninle arkdsm umarim yarin sende yesillenirsin icimden bi ses sinavin sana cok kolay geleccegini soyluyo(bak ben bu lafi sitede sadece bikac kisi icin soyledim icimden gercekten gectigi icin sendede boyle bisey hissetttim) umarim icindeki ses beni yaniltmaz,,,

bide yanlis anlama sakin ama su dostum yerine baska bisey kullansak olurmu ama lutfen yanlis anlama ya bayan olunca boyle dostum fln biraz tuafima gidiyo umarim anlayisla karsilarsin,,,
sansli yazdı:

rica ederim arkdsm yardimci olabildiysem ne mutlu bana,,,dualarimiz seninle arkdsm umarim yarin sende yesillenirsin icimden bi ses sinavin sana cok kolay geleccegini soyluyo(bak ben bu lafi sitede sadece bikac kisi icin soyledim icimden gercekten gectigi icin sendede boyle bisey hissetttim) umarim icindeki ses beni yaniltmaz,,,

bide yanlis anlama sakin ama su dostum yerine baska bisey kullansak olurmu ama lutfen yanlis anlama ya bayan olunca boyle dostum fln biraz tuafima gidiyo umarim anlayisla karsilarsin,,,

:) umarim icindeki ses yanilmaz :) tabi ki kullanmam nedemek , benimkide aliskanlik benim dusunmem lagzimdi sen kusura bakma arkadasim :)
c.adiyaman yazdı:

:) umarim icindeki ses yanilmaz :) tabi ki kullanmam nedemek , benimkide aliskanlik benim dusunmem lagzimdi sen kusura bakma arkadasim :)
estagfurullah arkdsm kusura bakmadimda tuafima gidiodu oyle dostum fln yazinca ama anlayisla karsiladigin icin tesekkur ederim,,,dedigim gibi kime icimdeki ses sen gececeksin diyo dediysem o arkdsmz kendi becerisi ve allahin izniyle gecti umarim sende de yanilmaz icimdeki ses,,,
c.adiyaman yazdı:

kardeş umarım sınavı kazanmışsındır.Yaşamış olduğun sınav gününü bizimle paylaşırsan biz de tecrübelerinden faydalanmış oluruz.Şimdiden teşekkürler

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol