Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

1 yıl oldu tekrar sınav

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 2.179 görüntülenme
slm arkadaslar sınava gireli va kazanalı tam bir yıl olmus ve ben hala trdeym maas ve kontrat yüzünden halledemedik gitti üstelik eşim hamile ...anlasmali bir türk iş yerinden ayarlamaya çalişacaz kontratı ne yapalım olmadımmı olmuyor ,üzülüyoruz ama üzülmenin bir faydası yok direniyoruz 2 yıldir ugrsiyoruz hala vaz gecmedik bir dönem düşündük ama hollanda bizim için daha ii olacak kanaatine vardık..pes etmedik ..

anlasma saglandıgı zaman sınava girecem tekrar bu hafta görüşülecek insallah hayrlı haber olur türklere güvenmiyoruz ama deniyecez

ben sunu sormak istiyorum tecrübeli arkadaslara ;

-iş yeri sahibine ne gibi evrakları tam ve dogru yaptrmaliyiz eksik olmaması açısından_?..

sınava önceden girdigim icin stres yok calismadan da gecebilirim kursa da hic gitmedim site kurucularından allah razı olsun sadece resimli kitabı göz gezdirsem yeterli. sınava girecek arkadaslara stres yapmamalarını ve rahatlıkla gecebileceklerini söyleyerek sözlerimi bitiriyorum

soruma vereceginiz cevap için simdiden tessekkr ederim...allah hepimizin yardımcısı olsun...
Rabbim yardımcınız olsun inşaallah.
yabancı8454 yazdı:
slm arkadaslar sınava gireli va kazanalı tam bir yıl olmus ve ben hala trdeym maas ve kontrat yüzünden halledemedik gitti üstelik eşim hamile ...anlasmali bir türk iş yerinden ayarlamaya çalişacaz kontratı ne yapalım olmadımmı olmuyor ,üzülüyoruz ama üzülmenin bir faydası yok direniyoruz 2 yıldir ugrsiyoruz hala vaz gecmedik bir dönem düşündük ama hollanda bizim için daha ii olacak kanaatine vardık..pes etmedik ..

anlasma saglandıgı zaman sınava girecem tekrar bu hafta görüşülecek insallah hayrlı haber olur türklere güvenmiyoruz ama deniyecez

ben sunu sormak istiyorum tecrübeli arkadaslara ;

-iş yeri sahibine ne gibi evrakları tam ve dogru yaptrmaliyiz eksik olmaması açısından_?..

sınava önceden girdigim icin stres yok calismadan da gecebilirim kursa da hic gitmedim site kurucularından allah razı olsun sadece resimli kitabı göz gezdirsem yeterli. sınava girecek arkadaslara stres yapmamalarını ve rahatlıkla gecebileceklerini söyleyerek sözlerimi bitiriyorum

soruma vereceginiz cevap için simdiden tessekkr ederim...allah hepimizin yardımcısı olsun...

yaa arkdsm uzuldum acikcasi kazanma acisindan bi problem olmicak ama yine bi 350 euro gidicek neyse isiniz olsun hayirlisiyla bu yonden bakarsak,,,insallah iyi insanlara denk gelirsinizde islerinizi adam gibi hallederler...kontratinizi duzgun ve 2 senelik yapmasini rica edin,,,bu onemli baska bisey suanda akllima gelmedi acikcasi,...

Senin adına çok üzüldüm arkadaş. ama unutma her şerde bir hayır vardır. ben ve eşim bir araya gelmek için 5 yılı aşkın zamandır uğraşıyoruz. ilk başvurduğumuzda sınav da yoktu. ama ind reddetmek için en ince ayrıntıyı bile dikkate alıyor.kontrat başlamadan başvuru yapmalısınız bu çok önemli, tabi eeğer bir yıllık kontrat olacaksa.yok 2 ya da daha üzeri varsa sıkıntı olmaz zannımca. ama tüm belgeleri itinayla gönderin, biz başvuruyu hollandadan yapmıştık itiraz etme yolu kapafzlıydı. o zmanlar istenen paradan 200 euro daha fazla kazanıyordu eşim ama, bir payroll şirketi maaşları yapıyordu ve bir takım hatalar yaptılar şimdi hatırlamıyorum net olarak ama bir kısmını ödeyip diğer kısmını bir ay sonra yanlışlık yaptıklarını söyleyip ödemişlerdi. ama bu durumu ind hiç de iyi karşılamadı. yani bu küçük hatanın faturasını biz çok ağar ödedik. onun için de ne istiyorlarsa "net" onu gönderin. http://www.ind.nl de zaten her form var. mutlaka biliyorsunuzdur. Umarım Allah yardımcınız olur da çocuğunuzun doğumuna yetişirsin. Tüm dualarım seninle arkadaş. İnşallah hayırlı haberler alırsın.
verdiginiz bilgiler ve iyi dilekleriniz icin cok tessekr ederm

kontratı 1 yıldan uzun almak istiyoruz zaten 12 ay deilde 15 16 ay gibi bir cok seyi ögrendik bu sürecte kontratı elimize resmi olarak aldıgımızda yeterli olarak algılayıp sorun etmeyiz ancak is yerlerinin vergisini ve sistemde gözükmesi de gerekli.bizim korkumuz bu bunları da rica edecez.bazı isyerleri eksik yaptıgı icin ind affetmiyor yada inandirici gelmiyor.

bunun dişinda is yerinin yapması zorunlu islemler varmı bunu bilmiyorum haftaya görüsecekler bu konuyu, insallah anlasırız yani varsa bilen arkadaslardan rica ediyorum bunlari bizim is yerine hatrlatmamız artı olur bizim icin.

allahın dediği olacak varsa nasipte olucak elbette ama yoksa nekadar ugrassak bos..

allah herkesin gönlüne kalbine göre versin.

saygılarımla..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol