Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

17.11.2008 detaylı sınav tecrubem

Yorum için giriş yap 4 mesaj · 2.399 görüntülenme
arkadaşlar randevuma yarım saat kala konsolosluğa girdim.

bayan, önce parmak izlerimi aldı. sonra fotoğrafımı çekti. bi kağıt verdi okumam için. kağıtta sınav hakkında bilgi vardı. okuyup anladığıma dair imzaladım.

sonra sınava geçtik. 1. bölüm fotoboek. gayet kolaydı. o çalıştığımız 100 soruluk görüntülerden sorular geldi. benimkinde hollandanın güneyinde hangi ülke var? seçimler kaç yılda bir yapılır? Nederland ne demektir gibi sorular vardı.

10 dakika moladan sonra 2.bölüme geçtik. bayan dedi ki: 1. bölüm gibi yavaş olmayabilir sorular ama susmamanızda fayda var dedi. ve sorular gelmeye başladı kulaklıktan. ses iyi idi ama gerçekten çok hızlı konuşuyordu. cümle tekrarlarında kısa olanları tekrarladım ama uzun cümlelerde ise cümlede geçen kelimeleri saymaya çalıştım. kısa cevaplı sorularda ise yine çok hızlı olduğundan anlayamadım. ve of lu soruları kafadan attım. hangileri tuttu artık bilmiyorum.

zıt kelimelere gelince; bazıları çalıştıklarımdan çıktı. onları cevapladım. anlayamadıklarımın önüne ise -on getirerek söyledim. hikayeler uzun ve hızlı olduğu için anlaşılmazdı gene. içinde geçen kelimeleri yakalamaya çalıştım. 30 saniyeyi doldurmak için kendimden bahsettim. adım yaşım mesleğim vs.

sorularınız olursa cevaplarım. herkese başarılar.
tebrikler arkadasim

tecrubelerini bizimle paylastiigin icin de tesekkurler

insallah en kisa zamanda vize islemlerinde hallolur ve sevdigine kavusursun

kolay gele
leonardo06 , teşekkürler arkadaşım tecrubeni paylaştığın için.

korkmamak lazım sanırım cidden şurda kaldı 17 gün benimde.. heralde susmamak sürekli alakalı alakasız konuşmak yeterli ..bende artık rahatça çalışmaya devam edebilirim..

ben soru şekillerine dikkat etmeyi düşünüyorum welke ile mi başladı yada wat, heeft, is , zijn gibi.. bilmesem bile ja veya nee derim is li heeft li zijn lı sorularda veya soru fiillerle başladığı zaman..

ofluları da anlamassam eğer sallarım hiç olmadıysa ik weet het niet derim böle olursa heralde geçerim sınavı.. bi de arkadaşlar dikkat ettim zıt anlamlılarda eğer kelime fiilse başına niet geliyo hep. slapen - niet slapen gibi ( uyumak - uyumamak ).. zaten fiillerin çoğu -en ekiyle bitiyo bunada dikkat edebiliriz sanırım bi püf nokta olarak..-en le biten olursa niet koyabiliriz bilmesekte.

heyecandan dilimiz tutulmaz inşallah :)
rica ederim ozi. bende, benden sonra girecek arkadaşlara bir nebze olsun bişeyler aktarayım istedim.

söylediklerine katılıyorum. 2.bölümde ses çok hızlı. susmamak çok önemli. en azından ik weet het niet denmeli bencede. heyecan yapmayın. herşey gönlünüzce olsun. sevdiklerinize kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle...

selamlar...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol