Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

19 Nisan 2010 Pazartesi Gunu Yapmis oldugum Sinav Tecrubem

Yorum için giriş yap 12 mesaj · 5.880 görüntülenme
17 nisanda https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5638 bu baslik altina sinav tarihimi belirtmistim evet su saatten itibaren sinavim bitmis durumda size bazi tecrubelerimden bahsetmek istedim elbetki birilerinin isine bir gun yariya bilir.

Girmis oldugum sinav

NT2 anlami ise 2inci diliniz

NT2 baska bir degimde ise niveau 2 anlamini tasiyor

Bilmeyen kardeslerimizde ogrenmis oldu simdi :)

3 Katagoriden sinava girdim bunlar ise su sekilde.

Kennis van de Nederlandse Samenleving

Elektronisch Praktijkexamen

Toets Gesproken Nederlands

isin kotu tarafi ise sabah baslayan grip beni sinavdan yildiramadi tum hizimla hazirlanmis oldugum sinavi yapmak icin mucadele veriyordum.

Amsterdama sinav yerine vardigimda en erken sinav saatim 11:00 di ben ise 10:15 de sinav yerindeydim iceri girip bilgi almak istedim bayan elimdeki sinav kagidina bakarak istersen Toest Gesproken Nederland sinavina 15 dakika sonra girebilirsin dedi tamam dedim Bu Toets Gesproken Nederlands dersini ben hic gormedim okulda baska, sinavda baska ilk kez karsima cikti neyse saat 10:30 zu gosterdiginde sinav odasina yurudum bir bayan yanima gelerek bana yapmam gerekenleri soyledi anlatti elime bir kagit vererek bunu okuyun yapmaniz gerekenler detayli sekilde yaziyor dedi

Kagidi okudum ilk basta nazeggen ondan sonra korte vraagen nog nazeggen tegenstelling en sonunda ise 2 tane hikaye var dinleyip ozet cikartiyorsun.

Aklimda kalan bazi sorular

korte vraagen

Kopek mi yagli domuzmu :)

Nezaman yagmur yagar kisinmi yazinmi ( aksine burada herzaman yagiyor)

Bir insanda 5 tanemi burun var 1 tanemi :)

Plant mi buyuk Bloemen mi :)

Bunlar baya kolay sorular idi iyi dinleyip iyi cevap vermeniz gerekiyor herkezede ayni sorular gelicek diye birsey yok bunuda unutmayiniz.

tegenstelling

Hoog > Laag

Mooi > Lelijk

Sterk > Zwak

Zomer > Winter

Groot > Klein

Hikaye ise su sekilde 1 incisi adam futbol bakmak istiyor karisi ise dizi izlemek istiyor adam diyorki sen burada dizini izleye bilirsin bende yatak odasindaki tv de futbola bakabilirim

Bunun kisa sekilde ozetini yapiyorsun.

2incisi ise Joost evini tasirkene elbise dolabini kiriyor yalniz joost ta para olmadigi icin babasindan borc istiyor babasi ise onumuzdeki ay ancak borc verebilcegini ifade ediyor.

Bunun ozetini cikartiyorsun.

Kennis van de Nederlandse Samenleving

Saat 11:00

Bekleme yerinde bekliyorum baya bir kalabalik bir bayan geldi yaziliya giricek olanlar beni takip etsin dedi peki dedik :)

Neyse bilgisayarin baslarina oturduk ilk baska yapmamiz gerekenleri anlatti bize su sekilde idi ilk basta telefonlarinizi kapatin ortalama 40 soru ve zamaniniz ise 50 dakika sinava basladik ya allah :)

Benim baggage adinda gormus oldugum ders ile hic bir alakasi yok idi normalde bu konunun bu dersin hollanda kulturu gecmisi savaslari falan olmasi gerekiyor sinavda karsima banbaska sorular cikti BU MO kimse bugun baya karsilastim :)

Bazi ornek sorular.

MO camdan bakiyor 2 kisinin kavga ettigini goruyor MO nereyi arar ?

Belediyeyi

Polisi

Vergi dairesini

MO kavga eden genclerden birinin esrar ictigini fark ediyor genc e neder?

Hastaneye gitmen gerekir

Cocuk yerinden yardim alman gerekir

Polise esrar ictigini soylemen gerekeir

Yani bunun gibi bir cok sacma sucma sorular ne alakasi var hala anlayamadim ama neyse.

Aralarinda en kolayi ise Elektronisch Praktijkexamen

Ben bunu zor bekliyordum aksine iclerinde en guzelide bu oldu sanirim 43 soru 43 dogru cevap bekliyorum diye bilirim.

Ornek bir kac soru.

Ali doktoru ariyor rahatsizligi ne?

Burada bir video lu konusma geciyor ve ali basinin agridigini soyluyor.

Cevaplar ise.

Alinin beli agriyor

Alinin basi agriyor

Alinin ayagi agriyor

Doktor soruyor nezamandan belli bu rahatsizligin var?

2 yildir bu rahatsizligim var

Benim belim agriyor

Gecen hafta basladi

Bunlar sinav hakkinda yorumlarim idi tercube kismina bakar isek siz siz olun hic heyacan yapmayin normal sekilde stres yapmadan yolunuza devam edin ayni benim bugun yaptigim sekil panik yok stres yok heyacan yok grip olmama ve bas agrima ragmen bunlar ile mucadele verdim bakalim en gec 4 hafta icinde sonuclar elime gecicek heyacan yapan bir bayandan bahsetmek istiyorum sizde ayni hataya dusmeyin olay ise su sekilde bilgisayara oturduk yanimdaki bayanin cok heyacanli oldugunu fark ettim resmen elleri ayaklari titriyordu dedimki heyacan yapmayin sakin olun yoksa bildiklerinizi bile unutursunuz azda olsa sakiinlesti normalde 40 soruluk sinav bize verilen zaman 50 dakika ben 45 dakikada bitirip masayi terk ettigimde bayan hala 20 inci soruda idi :( uzuldum sirf heycaninin kurbani oldu.

Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir

Saygilar.
Öncelikle tebrik ederim insallah sonucuda iyi gelir.

Benim sorum? Toets Gesproken Nederlands sınavını bizim Türkiyede yaptıgımız sınav degilmi?

Biz ondan muhaf degilmiyiz?
Evet 2007 den itibaren gelen arkadaslarimiz burada Toets Gesproken Nederlands yazilisina girmiyorlar o yaziladan muhaf oluyorlar ben 2005 de gelmistim onun icin girdim ;)
Tesekkurler,
insallh kazanirsin hepsini.Sonuclri yazarsin.bende EPE A2 takildim>Htirladigin kadar EPE sorularini yazarsan sevinirim.benim sansima zor cikyo nedense,neyse insallh bu sefer alirim bende.
sima yazdı:
insallh kazanirsin hepsini.Sonuclri yazarsin.bende EPE A2 takildim>Htirladigin kadar EPE sorularini yazarsan sevinirim.benim sansima zor cikyo nedense,neyse insallh bu sefer alirim bende.

Tersine aralarinda ise en kolayima giden Elektronisch Praktijkexamen (EPE) oldu gerci herkeze farkli sorular geliyor ama ben sorulardan cogunu hatirliyorum simdi sizlere bilgi veripte sizleride yapicak oldugunuz cevaplar arasinda yanitmak istemiyorum ilk once sinav sonucum gelsin aklimda kalan tum sorulari ve vermis oldugum cevaplari sizlere sunucam 4 hafta icinde haber vericez diyorlardi fakat dun hoca ile gorustum ben arar ogrenir sana tel acarim dedi :) iyi dedim beklemedeyim sonuclarimi

Saygilar.
arkadaşim bılgılerın ıcın cok tesekkur ederım inşallah hayırlısıyla kazanrsın rabbım yardımcın olsun herşey gonlunce olsun hayırlı gunler
Allah razi olsun ortakoy bakalim hala sonuclari bekliyoruz issallah rabbiminde izniyle iyi haberler alirim.
hangi sene geldigin deil turkiyede girdigin sinavdan kac puan aldigin onemli hollandada bu sinavdan muaf olabilmen icin,,,tr de girdigin sinavdan 37 puan ve ustu aldiysan ozaman hollandaya geldiginde toets gesproken nederlands sinavina girmessiniz,,,
sansli yazdı:
hangi sene geldigin deil turkiyede girdigin sinavdan kac puan aldigin onemli hollandada bu sinavdan muaf olabilmen icin,,,tr de girdigin sinavdan 37 puan ve ustu aldiysan ozaman hollandaya geldiginde toets gesproken nederlands sinavina girmessiniz,,,

Nasil yani hangi sene geldigin onemli degil? iyi de bu uyum sinavi 2007 de cikti ben 2005 de geldim nasil onemli degil ben yazili falan yapmadim :) e haliyle turkiyedede puanim falan yoktu e demek oluyorki gelme senesininde bir onemi varmis:)
RahuL yazdı:
Evet 2007 den itibaren gelen arkadaslarimiz burada Toets Gesproken Nederlands yazilisina girmiyorlar o yaziladan muhaf oluyorlar ben 2005 de gelmistim onun icin girdim ;)

2005 ve 2007 farketmez eger turkiyedeki toets gesproken sınavından (2.ci bölüm) 37 puan almıssanız bu sınavdan muafsınız.Benim puanım 44 tü ve ben muaf oldum mayıs 28 amsterdamda sınavım var.

KNS ve Praktijk examen.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
RahuL yazdı:

Nasil yani hangi sene geldigin onemli degil? iyi de bu uyum sinavi 2007 de cikti ben 2005 de geldim nasil onemli degil ben yazili falan yapmadim :) e haliyle turkiyedede puanim falan yoktu e demek oluyorki gelme senesininde bir onemi varmis:)

ben yeni gelenlerden nieuwkomerlar icin soyledim bunu sen 2005 de gelmissen oudkomer sayiliyosun ve tr de o sinav yoktu 2005 de sende 2005 de bu sinavi yapmadigin icin tabiki buraya geldiginde muafiyet durumunda olmamistir hepsinden girmissindir sinava,,,,benim sozum 2007 den sonra gelen nieuwkomerlar icindi,,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol