Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

2 BOŞANMA

Yorum için giriş yap 15 mesaj · 8.017 görüntülenme
Selam arkadaşlar davetiyem ve belçikadan istenilen belgeler geldi randevu aldım 4 subat saat 9:15 te benim merak ettigim eşim 2 boşanma yaşamış ((ilk evliligi 8 yıl)) (ikinci evliligi 13 yıl ) sürmüş BİZİM EVLENDİGİMİZE 25 AY YANI 2 YILI GEÇTİ Anlamak istedigim bu boşanmalar bizim işlemlerimizi uzatırmı bir sorun çıkarmı? birde eşimin boşanma kayıtlarını burdan çıkaramıyorum alamıyorum eşimin belçikadan gönderdigi kagıtlarda yapmış oldugu boşanmalar görünüyor ben bu belgeleri nerden nasıl alabılırım bu kagıtları? Apostil tastıgı kaymakamlık yapabilirmi geçerli olurmu valılık mı yapmalı bu tastıgı?ANKARA da adli sicil kaydını sabah başvuru yapsam aynı gün alabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar paylaşır bilgi verirse sevinirim şimdikten teşekürler iyi geceler herkese allah kolaylık versin :?: :?:
yazmayı unutmusum eşim 45 yaşnda ben 39 yaşındayım eşimin 3 cü evliligi benim ilk evliligim bunuda belirtmek istedim görüşmek ümidiyle iyi geceler
arkadaşım her ne kadar karışıkmış gibi görünsede benzer şeyler yaşadığım için seni anlayabiliyorum

.tabiiki net birşey söylemek için konuyu iyice açmak lazım..ben sadece düşüncelerimi söyleyeceğim yaşadıklarımdan yola çıkarak.eşin eğer ab vatandaşı ise böyle bir belge istemezlerdi.görünen o ki değil.eğer türk vatandaşı ise tr den kayıtlardan boşanmış olduğuna dair belge isteyeceklerdir..inş kayıtlara geçmiştir..aksini düşünmek bile istemem...soracağın sorular doğrultusunda devam ederizz..ok ..saygılarımla .ati
Merhaba arkadaşım eşim belçika vatandası ayrıca eşim 43 yıldır belçikada yaşıyor bilmei istedim teşekürler en yakın bir günde cevabınızı bekliyorum iyi akşamlar
mrb arkadaşım eşinin belçika vatandaşı olması çok güzel...zaten onun bilgilerini buradan alamazsın. çünkü vatandaşlıktan çıkmış..zaten gerek te yok kendi bilgilerini ordan zaten göndermiş.ayrıca nüfustan alacağın bütün belgeleri kaymakamlık veya valilikten apostil yaptırabilirsin.bu konuda sıkıntı etmene gerek yok.belçika makamlarının ne tür belge istediklerini bilemiyorum..net olması için tekrar tlf et öğren .işini sağlama al..boşanmalarıda kafana takma ..belge konuşur böylesi durumlarda..bol şans..saygılarımla..ati.
selam arkadaşım bilgiler için teşekürler azda olsa içim rahatladı nıfustan istenen belgeler a formulu dogum kayıt örnegi b formulu evlenme kayıt örnegi birde toplu nifus kayıt örnegi nifus cuzdanı fotokopisi A ve B formulu kagıtlar zaten çok dilde imiş bunlara gerek varmı birde tercüme ve apostil le gerek varmı :?: toplu nifus kayıdı VE nifus cuzdanı fotokopisi türkçe aceba bu konu hakkında bilginiz varmı :?: iyi geceler iyi çalışmalar görüşmek ümidiyle
mrb dostum dediğin gibi hiçbirine tercümeye gerek yok.aldığın belgelere apostil yapmalısın..fakat istisnai olarak bazı durumlarda aile toplum kağıdının tercümesini isteyebiliyorlar.. sorarsın öğrenirsin.kolay gelsinn.ati
selam arkadaşım bilgiler için teşekürler randevuya gidip gelince neler yaşamışsam siteye yazarım hayırlısı bakalım neler olcak allah herkesin yar ve yardımcısı olsun allaha emanet olun görüşmek ümidiyle iyi geceler
arkadaşım haber vermedin gelişmelerinden bekliyoruz...
GUCER yazdı:
Selam arkadaşlar davetiyem ve belçikadan istenilen belgeler geldi randevu aldım 4 subat saat 9:15 te benim merak ettigim eşim 2 boşanma yaşamış ((ilk evliligi 8 yıl)) (ikinci evliligi 13 yıl ) sürmüş BİZİM EVLENDİGİMİZE 25 AY YANI 2 YILI GEÇTİ Anlamak istedigim bu boşanmalar bizim işlemlerimizi uzatırmı bir sorun çıkarmı? birde eşimin boşanma kayıtlarını burdan çıkaramıyorum alamıyorum eşimin belçikadan gönderdigi kagıtlarda yapmış oldugu boşanmalar görünüyor ben bu belgeleri nerden nasıl alabılırım bu kagıtları? Apostil tastıgı kaymakamlık yapabilirmi geçerli olurmu valılık mı yapmalı bu tastıgı?ANKARA da adli sicil kaydını sabah başvuru yapsam aynı gün alabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar paylaşır bilgi verirse sevinirim şimdikten teşekürler iyi geceler herkese allah kolaylık versin :?: :?:

Arkadasim vize konusunda problem yasaya bilirsin cunku bu esinin ucuncu evliligi olacak bunun yani sira aradaki yas farki .Tabiki bunlar cok normal durumlar ancak sahte evlilik yaparak gelma durumlari fazla oldugu icin sorunlar cikarta bilirler ama sonucta verirler cunku esinin belcika vatandasi olmasi buyuk bir avantaj ancak dil sorunu ilede karsilasabilirsincunku belcikada dil kanunu var .Zaten bunu sana konsolosluktaki ilk randevunda belirtirler.diger arkadasalarin belirttikler gerekli evraklarrandevu almadanda hazirlata bilirsinin ancak dikkat etmelisinki birtakim evbraklar sadece turkce ve ingilizce yada sadece turkce o evraklarda tercume ettirmen sart ayrica diger sicil temiz kagidi falan bunlar mutlaka apostilli olmali .kolay gelsin iyi calismalar
şeker pınarı cevap için teşekürler biraz geç kalmış bir cevapta olsa bu ben baş vuru yaptım iks belgeleri verdim 10 gün sonra konsolosluk görüşme talep etti gittim sorular sordular cevapladım sonra içeri aldı form verdiler doldurdum suan itibariyle baş vuruma 1 ay oldu dofiden baktım evraklarım belçikada bilmiyorum bekliyorum suan için eksik evrak felan bişe demediler bekliyorum bilmiyorum ne olcak birde dil konuşundan bahsetmişsiniz BELÇİKA dil zorunlulugu başlattımıkı? bu konu hakkında bilgi verirmisiniz? BELÇİKA dil zorunlulugu başlattımı epeydir sitedeyim böyle bir yazı okumadım Benim eşim hollandadan geçme deyil 1 yaşından beri belçikada ve belçika vatanndaşı evi işi var cevap ayrıca evlendigimize 2 yılı geçti bilgi verirseniz sevinirim hayırlı geceler
GUCER yazdı:
şeker pınarı cevap için teşekürler biraz geç kalmış bir cevapta olsa bu ben baş vuru yaptım iks belgeleri verdim 10 gün sonra konsolosluk görüşme talep etti gittim sorular sordular cevapladım sonra içeri aldı form verdiler doldurdum suan itibariyle baş vuruma 1 ay oldu dofiden baktım evraklarım belçikada bilmiyorum bekliyorum suan için eksik evrak felan bişe demediler bekliyorum bilmiyorum ne olcak birde dil konuşundan bahsetmişsiniz BELÇİKA dil zorunlulugu başlattımıkı? bu konu hakkında bilgi verirmisiniz? BELÇİKA dil zorunlulugu başlattımı epeydir sitedeyim böyle bir yazı okumadım Benim eşim hollandadan geçme deyil 1 yaşından beri belçikada ve belçika vatanndaşı evi işi var cevap ayrıca evlendigimize 2 yılı geçti bilgi verirseniz sevinirim hayırlı geceler

evet belcikada artik dil mecburiyetini getirdi ancak soyle bir durum var belcikada tam bir hukumet kurulamadigi icin konularda esnek yada zor yollar kullan bilirler ama bunu sana konsoloslukta bahsederler ki sen basvurunu yapmissin dosyanda burukselde bundan sonra sorun cikarmazlar.IKI yil olmus evliligin ama bu konular hassaa yani ilk evlilik olanlard dahi sahte evlilik riskini yuksek goruyorla bu knuda dikkat etmelisin soru sorduklarinda cevaoplarndan kendiden emin ol bir de ne olursa olsun onlara kafa tutma haki olsan bile haksiz duruma dususurler ... kolay gelsin gelismelerden haberdar edersen sevinirim
Şeker pinari cevap için teşekürler ben konsolosluga görüşmeye gittim bugün itibariyle 25 gün oldu benim acımdan görüşme çok güzel geçmişti hatta bu sitedeki arkadaşlardan bazıları yazmışlardıkı bir kilolu bayan var ona dikkat kızıyor bagırıyor inşallah o bayana düşmezsiniz demişlerdi o bayan benimle konuştu kızmak hayır aksıne gayet mütevazi kibar güzel bir konuşmaya sahip biri ne sorduysa cevapladım teşekür etti içeri geçermisiniz dedi içeri girdim kendisi bir form verdi doldurdum bir eksik yer varmış onu yazmama yardımcı oldu imza atmayı unutmusum imza atırdı kagıdı aldı inceledi teşekürler isk den takip ede bilirsiniz dedi ve çıktım suanda bekliyorum bilmiyorum ne y nasıl olur sizce nekadar zaman sürer vize almam veya bir aksi durum olabilirmi birde belçikada eşimin evine gidip bakılacakmı kesinmi? cevabınız için şimdiden tşkler iyi çalışmalar ALLAH herkesin yardımcısı olsun iyi geceler
GUCER yazdı:
Şeker pinari cevap için teşekürler ben konsolosluga görüşmeye gittim bugün itibariyle 25 gün oldu benim acımdan görüşme çok güzel geçmişti hatta bu sitedeki arkadaşlardan bazıları yazmışlardıkı bir kilolu bayan var ona dikkat kızıyor bagırıyor inşallah o bayana düşmezsiniz demişlerdi o bayan benimle konuştu kızmak hayır aksıne gayet mütevazi kibar güzel bir konuşmaya sahip biri ne sorduysa cevapladım teşekür etti içeri geçermisiniz dedi içeri girdim kendisi bir form verdi doldurdum bir eksik yer varmış onu yazmama yardımcı oldu imza atmayı unutmusum imza atırdı kagıdı aldı inceledi teşekürler isk den takip ede bilirsiniz dedi ve çıktım suanda bekliyorum bilmiyorum ne y nasıl olur sizce nekadar zaman sürer vize almam veya bir aksi durum olabilirmi birde belçikada eşimin evine gidip bakılacakmı kesinmi? cevabınız için şimdiden tşkler iyi çalışmalar ALLAH herkesin yardımcısı olsun iyi geceler

arkadasim o bayan banada iyi davranmisti hatta biz kendisi belcikaya gelecegi zaman bulusup bana kahve dahi ikram edecekti ama benimle ayni gun basvuran baska bir arkadasa cok kotu davrandi bende ordum oyle davrandigini yani biraz ayrimcilik yapiyorlar anliyacagin vize tarihleri belirsizdir senin evraklarin bruksel e gidecek orada arastirilacak falan sen yine bir 1 ay i gozden cikar kolay gelsin hayirlisi olsun
SEKER PİNARI cevap için teşekürler yazımın altında bir konudan bahsetmiştim dikkat etmemişsiniz gözden kaçmış sanırım 1 ay oldu konsoloslukla görüşmeme bekliyorum ama benim merak ettigim birşeyde belçika polisi veya nebiliyim belediyedenmi gidip eşimin evine bakacaklarmı?

kesinmi bu konu hakkında bilginiz varmı teşekürler çalışmalarınızda ALLAH kolaylık versin iyi geceler

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol