arkadaşlar 1.oturum iznim yakında dolacak geleli 1 yıl oldu benim pasaportum buraya geldiğimde 2 yıllıktı şimdi 1 yıllığı kaldı amaben 5 yıllık izin almak istiorum nasıl yapabilirim ?? pasaportumu 1 yıllık süresi kalmışken 5 yıllığa uzatabilme şansım warmı yoksa 1 bekleyip süresi dolduktan sonramı 5 yıllık başvuru yapayım?
2.oturum hakkında çook önemli
ne zaman istersen uzatabilirsin beklemeye gerek yok.
arkadasim direk konsolosluga giidp durumunuzu aciklayin ve 5 yillik pasaport uzatmasi istediginizi soyleyin sorun cikarmadan uzatiyorlar.
benim arkadasimda ayni sekilde pasaport suresini uzatarak oturumunu 5 yillik aldi . eger pasaportunuzda 5 yillik sure yoksa oturumunuzu 5 yillik yapmiyorlar .
benim arkadasimda ayni sekilde pasaport suresini uzatarak oturumunu 5 yillik aldi . eger pasaportunuzda 5 yillik sure yoksa oturumunuzu 5 yillik yapmiyorlar .
arkadaşlar bu konuda bir yanlışlık var. ind sormuyor ki kaç yıllık oturum istiyorsun diye. prosedür ne ise onu uyguluyor. 1 yıllık oturumun bitmesine 3 ay kala formül yolluyor, doldurup en geç oturum süresinin bitmesine 12 hafta kala ellerinde olacak şekilde yolluyorsunuz. daha sonra size tekkar yazı geliyor gelip oturum kartınıızı alın, (ya da allah korusun, olumsuz bir cevap da gelebilir tabi) o yüzden oturum süresinin, pasaport süresiyle falan ilgisi yok..
mrb pasaport suresi ile ilgili yazilanlari okudum,arkadaslarimiz fikirlerini ifade etmisler,ama bilinmeyen bir nokta var, oturum karti suresi pasaport ile direkt ilgili cunku pasaportunuzun fotokopisine bakip kac yili varsa ona gore oturum veriliyor, 1 yillik sureniz varsa basvurun 1 yillik oturum alirsiniz( ikinci oturum), 2 yili varsa 2 yillik mesela , denemek isteyen arkadaslar oyle basvursunlar denemesi bedava :)
haklısın arkadaşım isteyen deneyebilir! ben pasaport sürem 5 yıllık olmadığı halde 5 yıllık oturumu aldım. pasaport süresinizle oturum sürenizin bir ilgisi yok. pasaport fotokopilerini istemelerinin sebebi hala geçerli olduğunu görmek için.
arkadaslar oturum kartinizin suresiyle pasaportun suresinin hicbir alakasi yok zaten belediye size ne kadar oturum izni verdiyse odur su kadar istiyorum bu kadar istiyorum deme sansiniz yok .alakasi yok derken aslinda var oda nasil siz pasaportunuzun suresini uzatmaya gittiginizde oturum surenize bakiyor bizim kendi vatanimiz personelleri .bilginize...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol