sevgili arkadaşlar; Yılbaşından bir kaç gün sonra aradığım konsolosluk 20 ocak uygun tarihi verince saat 10:30 u karşılıklı sınav saati olarak onayladık. sınav sorularına hiç çalışmamıştım. sitedeki 100 görüntülü soruyu indirdim.(aşagıdada linklerini vereceğim) cep telefonumda gösterecek şekilde hem normal yürüyen halini hemde kendi montajladıgım bu 100 görsel sorunun boşlukları azaltılmış hızlı akan halini düzenleyerek bir kaç gün çalıştım. stres başladı doğal olarak. kısa sorular ve zıt anlamlılar yine siteden aldıgım dökümanlardan elle kagıda geçtim. yaklaşık 150 zıt kelimeyi yazdım 8-10 sayfalık not kagıtlarına ve arada bakmaya tekrarlamaya devam ettim... netice itibariyle sitedeki bir kaç dosyalık yada bir kaç başlıkta toplanmış verileri bir kaç gün ama günde 10 saat çalışarak toplamda 50 saatlik stresli bir etaptan sonra 20 ocaga hazır oldugumu hissetim. ankarada sbah 8 civarı indim taksiye atladım 23 lira yazdı ve konsolossluğun önünde indim. kpıda güvenliğe sınava geldiğimi söyledim yokuştan aşşagıya inerek girdim kapıdan ve ileride bir masada oturan ups kargo görevlisi bayana kaydımı yaptırdım. sonucu adresime yollayacakları ücret 19 lira tuttu ve bozuğum olmadıgı için dışarı çıktım. parayı bozduramadım ve sınav saatinde veririm diye düşünerek bir kafeye oturdum kahvemi içerken cep telefonumdan hızlı akan 100 görsel soruyu iki tekrar attım ve yarım saat kala saat 10 gibi tekrar aşşagıya konsolosluğa idim.
bir müddet yeşil yandığını fark etmediğim iki kapıdan birine fark eder etmez elimi uzattım ve girdim. yaklaşık bir buçuk metre karelik bir bölmede bir sandalye bir askılık solda bir kulaklık karşıda konsolosluğun görev salonunda tam size bakan camın arkasında bir bayan... selam! selam:) ceketinizi asabilirsiniz dedi. sonra pasoporumu istedi sonra bir kaç imza vs... ve hazırsanız başlayalım dedi. bu arada onun sol rafında 1den 10*a kadar 10 adet kitapçık gözüme çarptı ve görevli bayan 10 nolu kitapçıgı uzattı. o dururken okumam için bir kart uzattı ilk etabın nasıl yürüyecegine dair bilgiler vs vardı. okey diyince kulaklıgı taktım ve karşıdan gelen benim sesimin durumunu ölçen ilk denemeye ankara turkije diyerek cevap verdim. geçtik sorulara. ilk bölüm sitedede söylendiği üzere 100 sorunun içerisinden seçilmiş 30 tanesiydi. ben bunların hepsine çok rahatlıkla cevap verebildim. bu arada bu görsel yüz soruya bakan arkadaşlar hiç merak etmesinler sesler çok güzel gayet zaman var ve çok kolaylıkla hepsini yanıtlayacaklardır...
ikinci bölüme geçtik. sesler iyiydi ve kısa sorular başladı sonra diğer kısımlar sitede dendiği üzere anlayabildiklerime cevap verdim anlayamadıklarımıda boş bırakmadan duruma göre bişeylerle geçiştirdim. ( bu arada ilk bölüm dahil soruları not almıştım bulur bulmaz bu başlık altına hepsini sıralayacağım) hikaye bölümüde dediğim iyi anlaşılırdı ve duydugum bir kaç kelimeden anladıklarımı aklımdaki hollandaca diğer cümlelelrle tamamlayarak sıraladım. sonuç 156...
kısaltılmış halini izleyebileceğiniz link
http://www.cemodogan.com/uploads/100-kisa.mp4
100 görsel soru normal ve kısaltılmış hallerini indirebileceğiniz link...
http://www.cemodogan.com/uploads/nl.zip
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol