:? arkadaslar, merhabalar 2010 ocak ayı itibarı ile gündemde olan bir yasa bunun gerceklik degerini bilen varmı.. yas 21 deilde 24 birde maas yükseltmesi en acısı da trdeki kişinn ünvrste mezunu olma sartı bunlar gerceklesebilirmi insan hakları buna ne cevap verr ben lise mezunuyum yani ben şimdi bukadar bekledikten sonra ve hala direnmekteyken eller havaya mı diyecez...
bunun gerceklik payını bilen yada bu haberle neler olabilecegini tahmin eden arkadaslarımdan yardım istiyorum..
saygılarımla..
2010 yılı gercekten böyle mi basliyacak
üniversite mezunu mu?
universite mezunu konusunda bi fikrim yok ama buraya (yeni) gelecek olanlara meslek yapmayi sart kosacaklarini konustuklarini duymustum,,,,tabi nekadar dogrudur bilinmez,,,,
tessekr ederm sanslı ama hollandanın sartları hafifletecegi de yok sanirim kapılar kapanıyo git gide
allah sonumuzu hayır etsin ...
tüm bekleyenlere sabır diliyorum
çok zor çok
çok zor çok
tessekr ederm sanslı ama hollandanın sartları hafifletecegi de yok sanirim kapılar kapanıyo git gide
çok zor çok
yok arkdsm hic korkma gelemeseydim ben gelemezdim ben nezamanki evlendim kanunlar zorlasmaya basladi ben artik gidemem derken 5 sene bekledikden sonra gelmek nasip oldu soyleki,,,ben evlendim ozaman yas kanunu 18 di ama ben 18 degildim tam ben 18 e giricektim bikac ay kalmisti basvuru yapicaktikki 21 yas kanunu cikti....neyse vardir bundada bi hayir dedik 3 sene daha bekleidk tam ben 21 e yaklastim bu seferde hic bilmedigim bi dilde sinav kanunu cikti karsima vede maasin %bilmem kaci kazanilicak dediler ,,,neyse yapilcak bisi yok dedik sinava hazirlandim evde callisarak,,,esimde maasi halletti evlilgimin 5.senesinde esimin yanina gelebildim,,,,ve ben sinava hazirlanirken henuz vize basvurusu yapmamisken 24 yas kanunu cikicak dediler haah tamam buda cikarsa artik ben hyatta gidemem dedim ama cikartamadilar hatta avrupa haberlerinde gosterildi ve 24 yas uygulamasinin yapilamacagini bunun butun avrupa ulkeleri icin gecerli oldugunu soylemislerdi,,,,yani allahin izniyle sizde gelirsiniz arkdsm ins ins ins,,,
ins.. sanslı iyi dileklerin için sagol ben dayanmaya çalişiyorum direniyorum ama esim maf oldu sınavı kazanalı uzun zaman oldu basvuramadık kontrat probleminden suan aktif çalişiyor esim olumsuz etkileniyor haberlerden her defasında sulu gözle telf kapatıyoruz destek oluyorum eşime ama yanında deyilim tr ye de gelmeye taraftar deyil şuan bir işi var çok şükür maası da yeterli seviyeye cekmeye çalişiyo kontrat almaya çalişiyo insallah bizleri çok zorlayacak ve asacak kanunlar çıkmaz tek temmennim bu benm gibi bekleyen arkadaslar da mutsuz 2 yıl doldurduk evliliğimz de insallah 2010 a kadar giderz dedik olmadı bu zamana kadar ins. halledecez çok yıprandık allah kolaylıklar versin herkese tüm işlerinde
ins.. sanslı iyi dileklerin için sagol ben dayanmaya çalişiyorum direniyorum ama esim maf oldu sınavı kazanalı uzun zaman oldu basvuramadık kontrat probleminden suan aktif çalişiyor esim olumsuz etkileniyor haberlerden her defasında sulu gözle telf kapatıyoruz destek oluyorum eşime ama yanında deyilim tr ye de gelmeye taraftar deyil şuan bir işi var çok şükür maası da yeterli seviyeye cekmeye çalişiyo kontrat almaya çalişiyo insallah bizleri çok zorlayacak ve asacak kanunlar çıkmaz tek temmennim bu benm gibi bekleyen arkadaslar da mutsuz 2 yıl doldurduk evliliğimz de insallah 2010 a kadar giderz dedik olmadı bu zamana kadar ins. halledecez çok yıprandık allah kolaylıklar versin herkese tüm işlerinde
bu laflarin ustune tek soyleyebilicegim dedigin gibi temenni edelimki kimseyi zorlucak kanunlar cikartamasinlar daha fazla ins ins ins,,,,
bence ilerde bu disardan evlenmeleri tamamen engelleyecekler. Buna mecburlar da zaten. Hollanda 40 kusur bin metrekare alana sahip, nufus olmus 16-17 milyon. bunun bir sekilde onune gecmeleri gerekiyor. Gorunen koy klavuz istemez...
selamlar
Leonardo
selamlar
Leonardo
yabancı8454 kardeşim hıcbır zaman umutsuzluğa düşme inşaallah tez zamanda herşeyin yoluna gırecektirr önemlı olan umutsuzluga kapılmamak durumunu okadar ıyı anlıyorumkı aynı sıkntı benımde başımdaydıı yaklaşık bende 9 ay gıbı bı sure oldu sınava gırelı ama ılk ıstegım red geldı kontrat sorunları fılan yuzunden ıste anlarsın.aynı dedıgın gıbıydık bızde sonra bu sorunu hallettıkten sonra anca yapabıldık ıstegıı suanda beklıyoruz Allahın iznıyle.kendını üzmee sabırlı oll inşşaallah heb bırlıkte atlatacaz bugunlerıı kendıne ıyı bak kardeşimm..inşaallah tez zamanda alırız guzel haberlerınıı...
tessekr edrm trabzonlu bekliyoruz artık iyi şeyler olsun diye ins ii sonuçlar alırsın sende mücadelemiz bu yönde sabır sabır sabır leonardo arkadasım sana da katılıyorum sen de haklısın allah gönlümüze göre versin utandırmasın
saygılarımla
saygılarımla
mrb yabanci 8454 arkadsim.hicbir zaman umutsuzluga kapilma.umut senin umudun olsun.Allah yukarda herseyi goruyor.sunu unutma eger Allah sizi karsilastirmissa bilki kavusturacakta O dur.umidini kesme.sanslinin da dedigi gibi olmasaydi onun ki olmazdi.ben iki yil beklkedikten sonra buraya geldim.su anda okadar mutlu bir hayatim varki.hersey geride kalmis gecmis diye aniyoruz.biraz uzulerek aniyoruz ama....Yuce Rabbimden dilerim ki sen ve senion gibilere yardimci olur ve 2010 da sen de bu yasaddiklarini gecmis diye anarsin.hepsi geciyor arkadasim kendini uzmeye hic degmez.
yeni yıl bizlere zorluk deyil kolaylıklar getrmesi ve bu sekilde aile kurmuş, kuracak olanlarada bir an önce kavuşma ile baslasın vizeye basvuran arkadasların da 2010 a kadar vizesi cıksın ins.ins..
allahım dualarımızı kabul eyle..
allahım dualarımızı kabul eyle..
amin arkadasım aminn..inşaallaah
arkadaslar caninizi sikmayim ben ve sanli ayni kaderi paylasmisiz ben evlendim 18 yas siniri kaldirildi 21 oldu yine dil sinavi ve maas kanunlari geldi derken bes sene bekledik gelmek icin yanilmiyorsam sansli nisanda geldi ben agustosda hollandaya geldim biraz sabir biraz guclu olun inan basarirsiniz beterin beteri var bizleri dusunun ne kadar bekledik sabrettik basardik
allah sabir versin arkadasim herseyin basi sabir..kaderde nl gelmek varsa bu devlet ne yaparsa yapsin gelirsin ins ins ins allah yardimcin olsun arkadasim ..
arkadaslar caninizi sikmayim ben ve sanli ayni kaderi paylasmisiz ben evlendim 18 yas siniri kaldirildi 21 oldu yine dil sinavi ve maas kanunlari geldi derken bes sene bekledik gelmek icin yanilmiyorsam sansli nisanda geldi ben agustosda hollandaya geldim biraz sabir biraz guclu olun inan basarirsiniz beterin beteri var bizleri dusunun ne kadar bekledik sabrettik basardik
arkdsm sendemi ayni seyleri yasadin kaderdasiz yani...
evet arkdslar belki diceksinizki siz simdi ordasinizda konusmasi kolay hayir oyle degil bizzat yasadigimiz bildigimiz icin sizleri cok iyi anliyoruz,,,bende mayisin 31 inde gelmistim arkdsm sende benden 3 ay sonra gelmissin sen neler yapiyosun suanda okul,is fln,,,
evet senden uc ay sonra geldim seninle ayni durumu yasadim sinava senden sonra girdim sen buraya geldikden sonra ben geldim senle ayni kaderi paylastim simdide nt 2 ins senin gibi bende alirim okula haftada iki gun iki saat gidiyorum faydasi varmi yok cunku sadece alfabe ogretiliyor okuma yazma olmayanlarin grubundayim sen nt2 basardin ins bende alirim ben imkansizliklar arasinda dil ogreniyorum kendi imkanlarimla aslinda beni nt3 grubuna verdiler ben yapamam burda deyince bu gruba verdiler burada tam bir fiyasko hayirlisi tek istedim bu sinavi alip meslek okullarindan birine gitmek istiyorum senin gibi bende sansli olmak isterdim
evet senden uc ay sonra geldim seninle ayni durumu yasadim sinava senden sonra girdim sen buraya geldikden sonra ben geldim senle ayni kaderi paylastim simdide nt 2 ins senin gibi bende alirim okula haftada iki gun iki saat gidiyorum faydasi varmi yok cunku sadece alfabe ogretiliyor okuma yazma olmayanlarin grubundayim sen nt2 basardin ins bende alirim ben imkansizliklar arasinda dil ogreniyorum kendi imkanlarimla aslinda beni nt3 grubuna verdiler ben yapamam burda deyince bu gruba verdiler burada tam bir fiyasko hayirlisi tek istedim bu sinavi alip meslek okullarindan birine gitmek istiyorum senin gibi bende sansli olmak isterdim
anladim arkdsm hemen hemen ayni donemde gelmisiz,,,alirsin arkdsm hiiic korkma nt2 gercekten kolay insan azimle isin icine girince daha kolay oldugunu farkediyo bende gecen sene ben bu dilii hayatta ogrenemem nt2 diplomasi benim icin hayal anca ruyamda gorurum ben o diplomayi derken simdi aamaaan bumuymus zor zor dedikler sey diyorum hatta nt3 e dogru yol aldim gidiyorum,,,,ama dedigin gibi haftada iki gun ve 2 saat cok az,,,bence hocalarinla konus ve diger gunlerde seni idare etmelerini rica et,bak benim okl gunlerim haftada uc gun benim kontratim bitti normalde ama cok azimli oldugumu gordukleri icin okula haala devam ediyorum onlarda bana yardimci oluyolar saolsunlar ve nerdeyse haftanin 5 gunu okuldayim pazartesi ve persembe gunleri gidiyorum ve hocalarimdan yardim istiyorum onlarda bana simdi nt3 seviyesinde kitaplari test leri geitirip veriyolar yardimci oluyolar sordugum her konuda ellerinden geldigince acikalama ve yardimlrini esirgemiyolar...simdi nt3 seviyesindeki testleri yapiyorum okulda yoksa evde otursam hicbisey yapamam kendi basima hocalar hangi sitelerden nerelerden calisiliyo biliyolar,,,ins ins ins alirsin arkdsm biran once nt2 yi,,eger grubun seviyesi dusukse sen girisken ol daha cok konus bu sefer hoca senle daha cok ilgilenicektir cunku onlar da bi zaman sonra hic bilmeyenlerle ugrasmakdan skliyolar ve biraz daha iyi konusanlaerla daha cok ilgileniyolar,,,,bu senin avantajin olabilir bence,,,hangi meslek istiyodun mbo da,,,,ben mbo nun opendaglarina acilis gunlerine speciaal daglarina cok gidiyorum surekli okullrdan brosurleri aliyorum arastiriyorum,,,okulun studie adviseuruyle gorusuyorum meslekler hakkinda eger bildigim konularda olursa yazarim burdan bildiklerimi,,,,
konusmak konusunda haklisin sanslicim ama okulda konusacak bir sey olmuyorki hoca tahta a yaziyor boyle yazilir boyle okunur vs ortaya bir konu atilip ustunde tartisilmiyor cumle kurulmuyor hic birsey yok okulda bilgisayar var kullanmaya izin yok neymis okuma yazma bilmeyen grup bilgisayar kullanamaz felan filan dun hocaya inburgrenexsamen icin 15 formul doldurmamiz gerekiyor siz vermediniz dedim hocanin cvb bu kanun bana sacma geliyor gece okula gelen uyuyor bu formulu nasil dolduracaklar zaten butun gun isteler dedi konuyu kapatti bol bol kitap okuyun diyor tamam ama hic degilse bir saat bize yonelik ders islese cok iyi olacak ama adam bana ne soylenirse ben onu yaparim diyor
bende int hollanca ne bulursam ogrenmeye calisiyom kitap okuyorum zaten benim yazmam ve okumamda sorun yok ama en cok sprekendan korkuyorum hollandalilarla konusmaya calisiyorum yani her firsati degerlendiriyorum birde oglum var ikibucuk yasinda onunlada ilgilenmek ders calismak felaket zor hayirlisi ben azimliyim bu azim ins beni yolda birakmaz su onda meslek okullari konusunda arastirma yapmadim sinav sitresi yuzunden ins kazanirimda hic degilse meslek okullarina giderim
bende int hollanca ne bulursam ogrenmeye calisiyom kitap okuyorum zaten benim yazmam ve okumamda sorun yok ama en cok sprekendan korkuyorum hollandalilarla konusmaya calisiyorum yani her firsati degerlendiriyorum birde oglum var ikibucuk yasinda onunlada ilgilenmek ders calismak felaket zor hayirlisi ben azimliyim bu azim ins beni yolda birakmaz su onda meslek okullari konusunda arastirma yapmadim sinav sitresi yuzunden ins kazanirimda hic degilse meslek okullarina giderim
konusmak konusunda haklisin sanslicim ama okulda konusacak bir sey olmuyorki hoca tahta a yaziyor boyle yazilir boyle okunur vs ortaya bir konu atilip ustunde tartisilmiyor cumle kurulmuyor hic birsey yok okulda bilgisayar var kullanmaya izin yok neymis okuma yazma bilmeyen grup bilgisayar kullanamaz felan filan dun hocaya inburgrenexsamen icin 15 formul doldurmamiz gerekiyor siz vermediniz dedim hocanin cvb bu kanun bana sacma geliyor gece okula gelen uyuyor bu formulu nasil dolduracaklar zaten butun gun isteler dedi konuyu kapatti bol bol kitap okuyun diyor tamam ama hic degilse bir saat bize yonelik ders islese cok iyi olacak ama adam bana ne soylenirse ben onu yaparim diyor
anladim arkdsm yaa uzuldum senin adina anlattigin sekildeyse senin icin cok kotu olmus gercekten keske nt3 bolumunde kalsaydin biraz zorlanirdin ama azminle toparlar nt3 alirdin sonucta bi seviye vardi ortada ve seni o seviyeye cikartmak icin zorlarlardi ama simdi okuma yazma bilmeyenlere dedigin gibi bi seviye icin biseyler ogretmezler sadece kelime fln ogretirler bizim okulda baska siniflardada var boyle bakiyorum onlarin bilgisayardaki derslerine yahu diyorum ben tr de kendim calisirken bile bundan daha zor konulara calisidoum bune boyle sonra diyorumki adamlar 40-50yaslarin da ve okuma yazma yok tabiki kolaydan baslatcaklar keske sinifini seviyeni degistirme imkanin olsaydi...sen bu azimle devam et dedigin gibi kendi cabalarinla konusmaya calis her zaman,,,netten calis,,,bak biliomusun bilmiyorum ama www.nt2taalmenu.nl sitesine gir ve calis yeni baslayanlar icin ve nt2 seviyesi icin birsuru dersler var,,,,dusundugun bi meslek varmi sunu okumak istiyorum diye....
sanslicim destegin icin tesekkurler
eger bu sinavi kendi basima calisip alirsam cok mutlu olacam yilmadan ins alirim hayirlisiyla netten calisiyorum inan okuldan daha faydali benim icin hocada benim azimli oldumu goruyor destek veriyor her defasinda dile getiriyor isde bir zorlanmadan almak var birde kendini zorlayarak almak var hakkimda hayirlisi ne ise o olsun
aslinda okul konusunda benim istedim universiteye gitmek ama dil olmadan olmuyor simdilik en kolayi kres ogretmenli gozukuyor oda biraz zorlasmis ingilizce iyi bilmeye kadar getirmisler isi vallaha artik ben bir meslek sahibi oluyum kendi ayaklarim ustunde kendine guveni olan biri oluyum yeter benim icin hani bir ata sozu vardir tirnaklarimla kaziya kaziya geldim diye bende oyleyim iste;;;;;;;;;
eger bu sinavi kendi basima calisip alirsam cok mutlu olacam yilmadan ins alirim hayirlisiyla netten calisiyorum inan okuldan daha faydali benim icin hocada benim azimli oldumu goruyor destek veriyor her defasinda dile getiriyor isde bir zorlanmadan almak var birde kendini zorlayarak almak var hakkimda hayirlisi ne ise o olsun
aslinda okul konusunda benim istedim universiteye gitmek ama dil olmadan olmuyor simdilik en kolayi kres ogretmenli gozukuyor oda biraz zorlasmis ingilizce iyi bilmeye kadar getirmisler isi vallaha artik ben bir meslek sahibi oluyum kendi ayaklarim ustunde kendine guveni olan biri oluyum yeter benim icin hani bir ata sozu vardir tirnaklarimla kaziya kaziya geldim diye bende oyleyim iste;;;;;;;;;
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol