arkadaslar ise yeni baslayan birisi gecmis donemde 3 yil ust uste ind nin istemis oldugu 1500 euro civarinda maas almis ve isine ara vermis.tekrardan ise baslamis diyelim. 7 ekim 2009 da.ve kontrati suresiz.1600 euro maasi var.bu kisi hemen istek yapabiliyormu.yoksa 3 ay maas bordrosunu beklemek zorunda mi.yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler
3 aylik maas bordrosu olmadan istek yapilamiyormu?
arkadaslar ise yeni baslayan birisi gecmis donemde 3 yil ust uste ind nin istemis oldugu 1500 euro civarinda maas almis ve isine ara vermis.tekrardan ise baslamis diyelim. 7 ekim 2009 da.ve kontrati suresiz.1600 euro maasi var.bu kisi hemen istek yapabiliyormu.yoksa 3 ay maas bordrosunu beklemek zorunda mi.yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler
Basvuru icin 3 ay maas bordrosu istiyorlar arkadasım olmadan ilk basvuru yapılamaz.Ama diyelim basvurdun maas az geldi aynı isyerinde kontrat yeniledin maası düzelttin bu sefer 1 maas bordrosu ile basvuru yapabilirsin.Ama ilk basvurada 3 aylık maas bordrosu olması lazım...
merhabalar arkadasim.israrim sonucu ind ile gorustuk,ve bizden istedikleri sartlari bize gonderdiler.
1. hollanda belediyesine kayitli olcan
2. 1476,38 euro maas olcak
3. calisir durumda olcaksin
4.sinavi kazanmis olcaksin
sadece bunlari istiyorlar.3 aylik maas bordrosu felan istemiyorlar.zaten ind nin ana syfasinda da yaziyor ayni seyler.
gorusmek uzere
1. hollanda belediyesine kayitli olcan
2. 1476,38 euro maas olcak
3. calisir durumda olcaksin
4.sinavi kazanmis olcaksin
sadece bunlari istiyorlar.3 aylik maas bordrosu felan istemiyorlar.zaten ind nin ana syfasinda da yaziyor ayni seyler.
gorusmek uzere
Merhaba arkadaşım,
şu üç ay meselesi benimde kafamı çok karıştırıyor. bu haberin gerçekten sevindirici bir haber. Siz başvuru yaptınızmı veya ne zaman başvuracaksınız. Hepimize kolay gelsin.. muhabbetler..
şu üç ay meselesi benimde kafamı çok karıştırıyor. bu haberin gerçekten sevindirici bir haber. Siz başvuru yaptınızmı veya ne zaman başvuracaksınız. Hepimize kolay gelsin.. muhabbetler..
merhaba.sinava ben 09/10/09 da girdim ve kazandim sinavi.sinav sonuc belgesi 24 saat te elime ulasti.sinavi kazandim.bu hafta esime evraklari gondercem.artik eline ne zaman gecer bilmiyorum,basvuruyu yapcaz.gelismelerden bilgi veririm.tesekkurler
arkadaşım benim eşimde işe yeni başladı ve işe başlamadan on gün önceden ind ye başvurdu.istek işe başladıktan bir hafta sonrada çıktı yani üç aylık kontrat falan hikaye eğer öyle olsa bir yıllık kontrat alanların hiçbiri başvuru yapamaz.sen erkenden başvur evraklar tam olsun yeter
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
pasakurt tesekkurler,siz ne gibi evraklar verdiniz.rica etsem bana da hangi evraklari verdiginizi bildirebilirmisiniz.tam olsun evraklar derken hangi evraklardan bahsettin,tesekkurler arkadasim
tam evrak derken ben mesela forum a ve b yi verirken apostil mühürü vurdurmadım bunu yaptırmayı unutma nüfüs dairesinde sor gösterirler.
evrakları şöyle
forum a forum b apostil olucak şekilde
evlilk cüzdanının aslını gönder hollandaya ama sanırım fotokopisini vermişti eşim ama göndermiştim sende gönder burda lazım değil şu anlık lazım olursada fakslar yada tarayıcıyla bilgisayarına gönderir
sınav kağıdının aslını gönder fotokopisi sende kalsın
pasaportunun tüm sayfalarının fotkopisi eşininkide istiyorlarmı tam hatırlamıyorum ama oda göndersin ve şunuda ekliyeyim eğer eşin çift vatandaş ise hollanda pasaportunu yollasın bu daha çabuk sonuç çıkmasına sebep olur
şu anda aklıma gelenler bunlar daha sonra yine sorarım ekleyeceğim birşey varsa derim tamam
inşallah herşey gönlünce olur
evrakları şöyle
forum a forum b apostil olucak şekilde
evlilk cüzdanının aslını gönder hollandaya ama sanırım fotokopisini vermişti eşim ama göndermiştim sende gönder burda lazım değil şu anlık lazım olursada fakslar yada tarayıcıyla bilgisayarına gönderir
sınav kağıdının aslını gönder fotokopisi sende kalsın
pasaportunun tüm sayfalarının fotkopisi eşininkide istiyorlarmı tam hatırlamıyorum ama oda göndersin ve şunuda ekliyeyim eğer eşin çift vatandaş ise hollanda pasaportunu yollasın bu daha çabuk sonuç çıkmasına sebep olur
şu anda aklıma gelenler bunlar daha sonra yine sorarım ekleyeceğim birşey varsa derim tamam
inşallah herşey gönlünce olur
pasakurt merhabalar arkadasim,ben o dedigin evraklari formul a -b ,ve evlilikle ilgili olan evraklari gondermistim mart ayinda,belediye ye kayit olmak icin;ayn i evraklar elinde var esimin.dedigin evraklarin hepsi apostil edildi.pasaport un ise sadece muhurlu olan kisimlarin fotokopisini verdim.esim 15 yil ayni yerde calisti.iki yil once ayrildi, o zaman en son aldigi maas 1700 civarinda net idi.bu ayin 11 inde farkli birisyerinde ise tekrar basladi ve maasi 1360 euro.esim cifte vatandas.nl pas i ni da gondersin diye soylicem ben.benim nasil bir yol izlemem gerektigini biliyormusun.bu maasla yetersiz diyeceksin,uzun yillar calismisligi olan kisilerin gecmisde calismis oldugu yillar dikkate aliniyor mu ind tarafindan.yoksa ille de 1500 civari maas isteriz diye tutturuyorlarmi.
sinav kazandi belgesini 3 gun once gonderdim.bir kac gun sonra esimin elinde olcak.bende biraz bilgi sahibi olursam esime nasil bir yol izlemesi gerektigini soylerim.
esim ind ile surekli gorusuyor,fakat ind maas in yetersiz oldugunu soyledi.onunla ilgili bir calisma icindeyiz.
bilgilerini paylastigin icin simdiden sana tesekkur ederim
sinav kazandi belgesini 3 gun once gonderdim.bir kac gun sonra esimin elinde olcak.bende biraz bilgi sahibi olursam esime nasil bir yol izlemesi gerektigini soylerim.
esim ind ile surekli gorusuyor,fakat ind maas in yetersiz oldugunu soyledi.onunla ilgili bir calisma icindeyiz.
bilgilerini paylastigin icin simdiden sana tesekkur ederim
maaş dediğin gibi yetersiz bunu tamamlamak için ek işe girmesi gerekiyor.senin tek sorunun bu şu anda.eğer çalıştığı yer tanıdık falansa maaş kağıdında maaşını yüksek gösterebiliyorsa buda olabilir.bu şekilde istek yapmayın boşa gider zaten ind ye telefon açtı ve ordanda aynı şeyi dediler önceden çalışmış olman mühim değil.çünkü bunları minimum eşine bakman için gerekli maaş diye yada başka birşey için bu maaş 1450 yani 1500 de gitsin bunu istiyorlar.kontratta en az bir yıllık olucak ama vast olursada daha iyi olur tabi.pasaportunun tüm sayfalarını yollasaydın keşke onu bence kopyalat yolla ben o şekilde yaptım başkası belki senin yaptığın gibi yağmış olabilir ama sen bilirsin.
pasakurt merhaba : 4 ekimde ind ye maas ile ilgili ve bizim kendi durumumuz ile ilgili mail atmisti esim.19 ekimde ind nin gonderdigi yazida bize 1230,32 euro maasin yeterli oldugunu yazan bir mail geldi.hatta mailde ozur diliyorlar ki gec cevap verdikleri icin.tabi ben mutlu oldum..tek sorun kaldi simdi.esimin ise girmesi ve maasin en az o seviyeye yakin bir yerde olmasi.basvuru yaparken onlarin gondermis oldugu belgeyi yani mail i de dosyaya koyacagiz.insallah kisa zamanda ise baslar ve bizde hemen basvuruyu yapariz.dua etmekten baska caremiz yok.sabir ve dua.hayirlisi ne ise o olsun.bekleyelim gorelim diyorum.yinede yarin ne olcagini kimse bilemez.yine bir fikir degisikligi olabilirmi ind tarafindan diyorum dusunmemek elde degil.biraz da heyecandan ve sabirsizliktan kaynaklaniyor.
ben daha once pas in sadece yazili sayfalarini gondermistim.fakat kabul etmediler.butun sayfalarini istediler.bende bir saatte gonderdim esim dosyayi hazirladi.tek is kontrati kaldi.kisa zamanda olmasini temenni ediyorum.
ben daha once pas in sadece yazili sayfalarini gondermistim.fakat kabul etmediler.butun sayfalarini istediler.bende bir saatte gonderdim esim dosyayi hazirladi.tek is kontrati kaldi.kisa zamanda olmasini temenni ediyorum.
selam ile..
Senin adına sevindim Yavuzkoç, Keşke herkes den böyle düşük maaş isteseler. Bunun sebebi ne ola ki? merak ettim doğrusu.. Bilglendirirsen faydalı olacağını ümit ediyorum..
Muhabbetle..
Senin adına sevindim Yavuzkoç, Keşke herkes den böyle düşük maaş isteseler. Bunun sebebi ne ola ki? merak ettim doğrusu.. Bilglendirirsen faydalı olacağını ümit ediyorum..
Muhabbetle..
aleykum selam ; emsal merhaba
bilgilendirecegim arkadaslari ama henuz degil .basvuru yapildiktan sonra bilgilendirme yapacagim.ben ilkokul mezunuyum ama bir avukat gibi ders calistim.hukuk bilgisine sahibim.bir avukat gibiyim diplomam olmasada.muhendis degilim ama muhendislik olarak butun ayrintilari biliyorum.zaten isim de o.cizim yapmak.proje ile ugrasiyorum.
arkadaslarima belgeli konusmak ve yanlis bilgi vermemek acisindan su anda beklemedeyim.gerekli bilgilendirme sonradan yapilacaktir.eger benim dedigim olursa inanin herkes ayni yoldan daha rahat bir sekilde gidecektir.sanirim zamani bile kisaltacaktir.vize konusunda tabi.bekleyelim ve gorelim.tesekkurler
bilgilendirecegim arkadaslari ama henuz degil .basvuru yapildiktan sonra bilgilendirme yapacagim.ben ilkokul mezunuyum ama bir avukat gibi ders calistim.hukuk bilgisine sahibim.bir avukat gibiyim diplomam olmasada.muhendis degilim ama muhendislik olarak butun ayrintilari biliyorum.zaten isim de o.cizim yapmak.proje ile ugrasiyorum.
arkadaslarima belgeli konusmak ve yanlis bilgi vermemek acisindan su anda beklemedeyim.gerekli bilgilendirme sonradan yapilacaktir.eger benim dedigim olursa inanin herkes ayni yoldan daha rahat bir sekilde gidecektir.sanirim zamani bile kisaltacaktir.vize konusunda tabi.bekleyelim ve gorelim.tesekkurler
arkadaşım şaşırtıcı birşey ama sevindim senin adına.maaşı anladımda peki kontrattamı istemiyorlar onla ilgili birşey demedin.benim istekte iki haftada çıktı parayıda yatırdık ama mektubu bekliyorum.ondan sonrada ALLAH (cc) nasip ederse ordayım.sana tavsiyem eşin eğer tek seferde bu maaşı tutturacak iş bulamıyorsa ek iş bulsun öyle istek yapın.
1 yillik kontrat istiyorlar.esimin is durumu su anda yok.hafta ici bir kac gorusmesi olcak.sanirim birisinden birisi olur diye dusunuyorum.benim yazdigim yazi ind ye cok onemli ayrintilar iceriyor.biraz hukukla ilgili.ne de olsa biliyorsunuzki orasi bir demokrasi ulkesi.yani demokrasinin uygulandigi en guzel ulke.eee bize ne yapmak kaliyor arkadaslar.dusunmek ve acik bulmak.bende buldum.ve yazi yazdim.esim aynen terceume etti.gonderdi cevap aynen bekledigim gibi.yeterli maasi aldiktan sonra benim istegi yapsin ek ise pek de gerek olacagini sanmiyorum.ama diyorum ya ne de olsa bizler avrupalilarin gozunde farkliyiz.o nedenle aciklama su an icin yapamiyorum.ben istegi yaptiktan sonra olumlu cevap gelir gelmez aciklamayi ve ayrintilarini paylasacagim.biliyorsunuz ki dusunen insan kazanan insandir.ee bizde dusunme yetenegini vermis rabbim.bizde kazanmasini biliriz.benim basvurusunu yaptigim konu butun vize alacaklari ilgilendiriyor.hepimize faydasi olcak bir durum.insallah bir aksilik cikmaz.
emin olmadan bir aciklama yapmak ve arkadaslari yanlis yonlendirmek istemiyorum.biraz bekleyelim.sonra aciklama yapilir arkadaslar.
vizende hayirli olsun pasakurt.kac gunde cikti vizen sanirim kisa surdu.sevindim.sormnak istedigim,sen hangi islemleri yaptin.is le ilgili durum ne idi.kisa bir aciklama yapabilirmisin.
insallah bizlere de nasip eder rabbim.
emin olmadan bir aciklama yapmak ve arkadaslari yanlis yonlendirmek istemiyorum.biraz bekleyelim.sonra aciklama yapilir arkadaslar.
vizende hayirli olsun pasakurt.kac gunde cikti vizen sanirim kisa surdu.sevindim.sormnak istedigim,sen hangi islemleri yaptin.is le ilgili durum ne idi.kisa bir aciklama yapabilirmisin.
insallah bizlere de nasip eder rabbim.
pasakurt merhaba : 4 ekimde ind ye maas ile ilgili ve bizim kendi durumumuz ile ilgili mail atmisti esim.19 ekimde ind nin gonderdigi yazida bize 1230,32 euro maasin yeterli oldugunu yazan bir mail geldi.hatta mailde ozur diliyorlar ki gec cevap verdikleri icin.tabi ben mutlu oldum..tek sorun kaldi simdi.esimin ise girmesi ve maasin en az o seviyeye yakin bir yerde olmasi.basvuru yaparken onlarin gondermis oldugu belgeyi yani mail i de dosyaya koyacagiz.insallah kisa zamanda ise baslar ve bizde hemen basvuruyu yapariz.dua etmekten baska caremiz yok.sabir ve dua.hayirlisi ne ise o olsun.bekleyelim gorelim diyorum.yinede yarin ne olcagini kimse bilemez.yine bir fikir degisikligi olabilirmi ind tarafindan diyorum dusunmemek elde degil.biraz da heyecandan ve sabirsizliktan kaynaklaniyor.
Yavuz hayırlısı olsun insallah esine kavusursun allah hepimizin yardımcısı olsun..
benim istek iki haftada çıktı ki işe başlamadan bir hafta önce istek yapılmıştı ama erken çıktı bende şaşırdım.bildik evraklar gönderdik pasaportlar evlilik cüzdanı forum a b maaşta yetiyordu zaten kontratta bir yıllıktı fkat şunu önemle söylemek isterimki bazıları bir yıllık kontrat dışında ind nin üç aylık maaş kağıdı istediği söyleniyordu sitede kimileri tarafından ancak bu gereksiz yoksa bir yıllık değilde 15 aylık kontrat olması gerekiyor.örneklerini alıp göndericeksin o kadar.ben şu anda sadece parayıda yatırdık metubun gelmesini bekliyorum sonra geldiğim yere geri dönücem.
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMICIZ OLSUN
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMICIZ OLSUN
PASAKURT kardes ...bende senin durumdayim hayirlisi senden cevap bekliyorum
hala bir cevap yok ama bilenlere şunu sormak istiyorum istek onaylandıktan ve parayıda yatırdıkmı bundan sonra daha red gibi birşey söz konusu olmasa gerek değilmi.çünkü bu sadece parayı yatıdılar tamamdır demelerinin bekliyoruz durumu.yoksa parayı yatırdıktan sonra ters giden bir durum oluyormu tecrübelilerden cevap bekliyorum
pasakurt tekrar merhaba senin durum ne oldu merak ettim gelismeler ne durumda.ve sormak istedigim birseyler var sana.sitede okumustum,sanirim sansli arkadasimiz yazmisti.is gecmisinizde 3 yil 1441 euro maas almis iseniz ve bunu ispatlarsaniz 6 aylik kontrat ta gecerli.benim sorum is gecmisi derken geriye donuk 3 yil mi istiyorlar.yada toplam yillardaki calismizliginizi mi istiyorlar.
ben bu bordrolar ise yara diye dusundum.cunku esim burda kaldi .ve isine ara vermisti 3 yila yakin zaman.ve biz nl ye donmeye karar verdik.esim gitti.bende sinava girdim.esim henuz ise baslamadi.aslinda 10 ekimde ise baslamisti.fakat isveren sozlesmeye oyle bir madde koymus ki isten ayrilir ise bir daha 1 yil boyunca bska bir yerde calisamz.is veren 1500 euro maas verecekti 1 ayin sonunda fakat onda da gercekci davranmadi.ilk ay 1340 verecekti.fakat ilk ay 1160 3 ay sonrasinda ise 1340 olarak bellirtmis.ben esime kizdim tabi.imza atarken neye attigina bak.okumus birisin ama ne yazikki insanlara guvenmekten bu hale dustuk.biraz daha dikkatli ol diye soyledim.isten ayrildi.ve halen is bakiyoruz.
bizim icin gerekli olan maas tutari daha once de dedigim gibi 1230,32 euro.bunu ind belgeli olarak gonderdi.sansizlik ki bu maasa yakin bile bir is yok su anda.umudum devam ediyor tabi.bekliyecegiz.
yukarida yazdigim gibi is gecmisinde esim 1800 euro net maas alan birisi idi.acaba bu evraklari dosyada bulundursak bir arti durum olabilirmi.bilgisi olan arkadaslarin konuya mesaj atmalarini rica ederim.
tesekkurler
ben bu bordrolar ise yara diye dusundum.cunku esim burda kaldi .ve isine ara vermisti 3 yila yakin zaman.ve biz nl ye donmeye karar verdik.esim gitti.bende sinava girdim.esim henuz ise baslamadi.aslinda 10 ekimde ise baslamisti.fakat isveren sozlesmeye oyle bir madde koymus ki isten ayrilir ise bir daha 1 yil boyunca bska bir yerde calisamz.is veren 1500 euro maas verecekti 1 ayin sonunda fakat onda da gercekci davranmadi.ilk ay 1340 verecekti.fakat ilk ay 1160 3 ay sonrasinda ise 1340 olarak bellirtmis.ben esime kizdim tabi.imza atarken neye attigina bak.okumus birisin ama ne yazikki insanlara guvenmekten bu hale dustuk.biraz daha dikkatli ol diye soyledim.isten ayrildi.ve halen is bakiyoruz.
bizim icin gerekli olan maas tutari daha once de dedigim gibi 1230,32 euro.bunu ind belgeli olarak gonderdi.sansizlik ki bu maasa yakin bile bir is yok su anda.umudum devam ediyor tabi.bekliyecegiz.
yukarida yazdigim gibi is gecmisinde esim 1800 euro net maas alan birisi idi.acaba bu evraklari dosyada bulundursak bir arti durum olabilirmi.bilgisi olan arkadaslarin konuya mesaj atmalarini rica ederim.
tesekkurler
arkadaşım sadece mektubu bekliyoruz onun dışında birşey yok ben ameliyat oldum ondan vizeyi hemen alıp gidemicem anca bayramdan sonra giderim oda aksilik çıkmazsa.üç yıl meselesiyle ilgili bilgim yok onu o arkadaşa sorsaydın.ama telefonda açıp sorabilirsin.bende böyle sende sabret acele etmeyin eşinede kızma böyle durumlarda stresten ötürü bir yanlışlıktan dolayı kırmayın birbirinizi bunlar olağan şeyler bir bakmışsınız berabersiniz ve nice yıllar geçirmişiniz orda herşeye sadece sabredin yeter ALLAH ın izniyle herşey olur canını sıkma
gecmisteki maaslarin bir yarari olacagini sanmiyorum ben.
ind icin onemli olan simdiki maas. sen gelir gelmez calisamayacaksin. esinin; ikinize yeter miktarda sigorta vs icin maas almasi sanirim burdaki amac. o yuzden son 3 aylik maas bordrosu isteniyor.
bu istenen maasin her sene hollanda tarafindan yukseltilmesi de ayri bir tartisma konusu bence. bu yukselmenin aciklamasi nedir bilmiyorum. yani hollanda da hayat standartlari her sene pahalaniyor mu? yoksa tamamen yurtdisi evlilikleri engellemeye calismak icin mi bu yukseltmeler? anlayan beri gelsin.
selamlar
Leonardo
ind icin onemli olan simdiki maas. sen gelir gelmez calisamayacaksin. esinin; ikinize yeter miktarda sigorta vs icin maas almasi sanirim burdaki amac. o yuzden son 3 aylik maas bordrosu isteniyor.
bu istenen maasin her sene hollanda tarafindan yukseltilmesi de ayri bir tartisma konusu bence. bu yukselmenin aciklamasi nedir bilmiyorum. yani hollanda da hayat standartlari her sene pahalaniyor mu? yoksa tamamen yurtdisi evlilikleri engellemeye calismak icin mi bu yukseltmeler? anlayan beri gelsin.
selamlar
Leonardo
gecmisteki maaslarin bir yarari olacagini sanmiyorum ben.
selamlar
Leonardo
Bence bu artıslar minumumloon dan kaynaklanıyor her 6 ayda bir asgari ücret artınca ind de direk artırmaya gidiyor...
şu anda çalışıyor olmasının istenmesi normal çünkü dediğin gibi eşin yanına gelince onu neyle bakıcaksın ondan isteniyor bu maaş fakat üç aylık maaş kağıdı dediğin konuda sana katılmıyorum çünkü bende bu sorunla karşılaştım işe yeni başlayan biri o zaman üç ay çalışıp sonra istek etmeli.bizde öyle yapmadık aksine işe başlamadan istek yapıldı örnek kağıtları yolladık ve istek iki haftada çıktı ondan bu üç aylık kağıt meselesini istenilen evraklar konusunda soranlara yazmayın kafa karışmasın.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol