Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

3(Ik leer Nederlands)NEDERLANDS VOOR BUITENLANDERS..!

Yorum için giriş yap 2 mesaj · 3.689 görüntülenme
DERS3 ==> hoe heet jij?

İçindeki kelimeler ;

Leer(LEREN) = ögrenmek

Waarom = niçin, neden

Omdat = çünkü

Het = o

Belangrijk = önemli, mühim

Dat = o

Kan(KUNNEN) = bilmek

Zo = öyle, o derece

School = okul

Winkel = dükkan,magaza

Overal = her yerde

Spreekt(SPREKEN) = konuÅŸmak

Men =kiÅŸi, insan

Les = ders

Gebruiken = kullanmak

Boek = kitap

Cassettes = kasetler

Kleur = renk

Noemen = adlandırmak, çağırmak

Groen = yeÅŸil

Daarom = onun için, o yüzden

Praten =konuÅŸmak

Veel = çok

Leraar = erkek öğretmen

Stelt(STELLEN) = sormak

Vragen = sorular

Dorp = köy

Wij = biz

Geven = vermek

Antwoord = cevap

Langzaam = yavaş, ağır

Snel = hızlı, çabuk

Duidelijk = açık, kolay anlaşılır

Vind(VINDEN) = bulmak

Moelijke = zor

Taal = dil, lisan

Tenmiste = en azından, hiç olmasa

Gemakkelijk(makkelijk) = kolay, basit

Alle = tüm, hep

Trouwens = zaten

Klein = küçük

Leren = ögrenmek

Zonder = olmadan, -sız/ -siz

Ze = onlar

Luisteren = dinlemek

Wel(goed) = iyi

IK LEER NEDERLANDS

HOLLANDACA OGRENIYORUM)

Waarom leer jij Nederlands?

(NEDEN HOLLANDACA OGRENIYORSUN?)

--Omdat ik nu in Nederland woon. Het is belangrijk dat ik Ndederlands ken.

(CUNKU,HOLLANDADA KALIYORUM, HOLLANDACA BILMEM COK ONEMLI)

Waarom is dat zo belangrijk?

NEDEN ONEMLI?)

--Op school, op het werk, in de winkel, overal spreekt man Nederlands.

(OKULDA, ISTE, MAGAZADA, HERYERDE HOLLANDACA KONUSUYOR INSAN(adam))

Hoe leer je Nederlands?

MASIL HOLLANDACA OGRENIYORSUN?)

--Ik heb les op een school. We gebruiken een boek en cassettes. De kleur van het boek is groen. We noemen dat boek daarom “Het Groene Boek”.

OKULDA DERSIM VAR, KASET VE KITAP KULLANIYORUZ, KITABIN RENGI YESIL, BUNUN ICIN O KITABA YESIL KITAP DIYE ADLANDIRIYORUZ)

Praten jullie veel?

COKMU KONUSUYORSUNUZ?)

--O, ja. De leraar stelt vragen: “Hoe heet jij? , “In welke stad of in welk drop woon jij?”, “waar ben je geboren?”, “Waarom leer je Nderlands?”.

EVET, OGRETMEN SORULAR SORUYOR: "ISMIN NE?, HANGI SEHIRDE, HANGI KÖYDE OTURUYORSUN", " NERDE DOGDUN?", "NEDEN HOLLANDACA OGRENIYORSUN."

En wij geven antwoord. De leraar spreekt langzaam en duidelijk. Hij spreekt niet snel.

VE BIZ CEVAP VERIYORIZ, OGRETMEN ANLASILIR VE YAVAS KONUSUYOR. HIZLI KONUSMUYOR)

En vind je Nederlands een moelijke taal?

PEKI, ZOR DILMI OLARAK BULUYORSUN?)

--Nee, Nederlands is niet moelijk. Ik vind Nederlands tenminste geen moelijke taal. Ik vind Nederlands gemakkelijk. Alle talen zijn trouwens gemakkelijk.

HAYIR, HOLLANDACA ZOR DEGIL, EN AZINDAN BEN ZOR BI TIL OLARAK BULMUYORUM, BEN HOLLANDACAYI BASIT(KOLAY) BULUYORUM. BU ARADA HER DIL(ler) KOLAY.

Kleine kinderen leren een taal zonder les en zonder boek. Maar ze luisteren wel goed.

GRAMMATICA:(gramer)

Nederlands is niet moelijk.

HOLLANDACA ZOR DEGIL

Nederlands is geen moelijke taal.

HOLLANDACA ZOR BI DIL DEGIL

Ik ben niet getrouwd.

BEN EVLI DEGILIM

Ik heb geen kinderen.

COCUGUM(COCUKLARIM) YOK

Ali zit niet op school.

ALI OKULDA OTURMUYOR (ALI OKULDA OKUMUYOR

Hij heeft geen Nederlandse les.

ONUN HOLLANDACA DERSI YOK

ODEV:

GEEF ANTWOORD: (Soruları cevaplıyalım)

1) Waarom leren jullie Nederlands? (NEDEN HOLLANDACA OGRENIYORSUNUZ?)

2) Welke taal spreekt men in de winkel? (INSAN MAGAZADA(DUKKANDA) HANGI DILI KONUSUYOR?)

3) Is het belnagrijk dat jij Nederlands kent? Waarom? (HOLLANDACA BILMEN ONEMLIMI? NEDEN?)

4) Spreekt de leraar/lerares langzaam of snel? Waarom? (ERKEK/BAYAN OGRETMEN YAVASMI YOKSA HIZLIMI KONUSUYOR?)

5) Hoe leren kleine kinderen een taal? (KUCUK COCUKLAR DILI NASI OGRENIYOR?)

VUL IN OF AAN: (boşlukları dolduralım)

…………… u Nederlands een moelijke taal? Nee, ik vind Nederlands……….. moelijke taal. Ik vind Nederlands …….. moelijk. Kent u al Nederlands? Nee, ik ken nog ….. nederlands. Ik luister goed ………… de leraar. Hij spreekt ……. Snel. Hoe ……… jullie nederlands? Wij ………. Een boek en cassettes. Met de cassettes ………. We naar de teksten. Praten ………. Ook veel. O ja, de leraar …… vragen en wij ……… antwoord.
slm fyeşil ben gül güzeli yaa biraz fazla oluyorum belki geluk u da rahatsız ediyorum hep ama sınav beni çok boğdu bi kere girdim kaybettim ve şimdi önümüzdeki hafta tekrar gircem ama bende aşırı heycan ve korku oluyo derse konsatre olamıyorum bi türlü nerden başlıycamı bilemiyorum o yüzdende bi ordan bi burdan çalışıyorum oda aklımda kalmıyo bana nası bi yol tavsiye edersiniz bide diyelimki sınavda hikaye bölümünden yada of lu sorulardan anlamadım ne yapmam gerekiyo hikayede mesela ne anlatsam etkili olur kendimi mi tanıtım ne bilim neyden bahsedim çok aklıma takıldı haa son bişey daha :oops: şey yaa bu of lu soruları nası ezberliycem yazılınca anlıyorum fakat söylenirken anlayamıyorum acilll yardııııııııııııııımmmmmm....!!!!!

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol