Merhaba sevgili arkadaslarım..
Benim adim emrah,ben hollanda'ya ilk 3 bucuk sene önce geldim ve suan oturum kartim var haziran 2008 den ve haftanın 5günü işim var calısıyorum,benım eşim hollandalı,ve biz ayrılma aşamasındayız suan,bazı arkadaslarım bılıyorlar siteden,bizim 4aylık cocugumuz var,bakın arkadaslarım buraya hollandaya gelıcek olan arkadaslar ve gelmıs olan arkadaslar yapıcak oldugunuz herseye dıkkat edın burada,ben eşimle bundan 1bucuk ay once tartıstım ve eşimin koluna bir defa vurdum ve kolu morardı,ve o tartısmadan sonra yine Türk arkadasım var Leeuwarden'da onun yanına gıttım dertlesırım dıye,eve geriye geldım 1 saat sonra ve evde eşimin annesi ve babasını gordum ve herseyı hazırlamıslar oglumun gıysılerı falan hersey yanı,kendi evlerine goturuyolardı ve dur dıyemedım ve gıttıler,ertesi gun polis beni aradı ve polis burosuna gelmem gerektıgını soyledı,oysam ben Leeuwarden'da arkadasımdayken eşim polisi aramıs ve polis gelmis sadece kolundan tutanak tutmus falan filan,polis bana vurdunmu dedi vurdum dedım bende,neyse kagıdı gosterdi(eşimin ifadesi)okudum ve ımzaladım,bu ımzayla hollandada poliste sabıkam olmus oldu yani,daha sonra eşim ve oglum eve geldiler geriye,,ben dusundum eger turkiye'ye gıdersem bıraz kafalarımızı dinleriz rahatlarız,ve Turkiye'ye gittim 1 haftalıgına,geriye geldim,,eşim beni havalanından almadı,ve giderkende benı bırakmadı schıphol'a,neyse Turk arkadaslarımız sagolsunlar onlar bıraktı onlar aldılar,eve geldiğimde ilk duydugum söz; neden geriye geldin,biz cok mutluyduk ve cok rahattık..eşimin bana sozu buydu,,yav 3aylık bebek ne anlasın arkadasım bu seylerden,neyse anlasın dıyelım,ben herseye tamam dıyorum,,neyse gecen hafta tekrar tartıstık ve elimi kaldırmadım arkadaslar,,ve benım bacagıma ve koluma kafama burdu,bacagım morardı,kolumu kanattı,ve benım arkadasım var haarlem'de polis,onu aradım ve dedım ne yapayım boyle boyle oldu bugun,polısı ara dedı sende tutanak tuttur dedı,neyse polısı aramak ıcın telefonu aldım ve aramaya basladım ve eşimde aradı aynı anda,,ben polıse diyorum bacagım falan morardı,kolum kanıyor,sızın gelmenızı ve tutanak tutmanızı ıstıyorum dedım,o anda esım arıyo polısı ve dıyorkı,esım turk ve hıc bıseyı yok ben hıc bısey yapmadım kendı yalan atıyo falan dedi,hersey boyle oldu arkadaslar ve size birsey diyeyimmi,polis eve gelmedi,ardı ardına aradım 4 veya 5 defa ama gelmedıler arkadaslar,burası kurallar ulkesi arkadaslar ama belki beni evde öldürüyolar,,inanın varya suan su gece turkıye'ye geri dönerim burada oglum olmasa,suan ev arıyorum,ve kendim birtane bisey almıyorum esımden bosanırken,ben dedim benım ogluma ıyı bak hersey senın olsun dedım,arkadaslar ıyı dusunun burada ve attıgınız adımlara dıkkat edın..
ben eşimi sevdimde geldim buraya,eşim icin ben kendi işlettiğim restaurantı bıraktım geldım buraya,turkıyede dugun bıle yaptım..daha 1 sene olmadı arkadaslar ve suan bu haldeyım..
neyse arkadaslar ınd'yı aradım gecen hafta,dedim ben bosanıyorum ve ben oturumu nasıl alabılırım gelecek sene dedım ve alamazsın dedıler,,baska bırısıyle evlenırsem oyle alabılırmısım ve arkadaslar cocuguma her ay para odenegı yapıcam,ozaman kanıt olarak seneye ınd'ye dıyecegım benım oglum var burada onu ıcın duruyorum dıyecegım,bu bılgıyı bana ınd'den verdıler..
arkadaslarım yapacagınız işlerde 1kere daha düşününde yapın..
emrah
İnd ile ilgili bilgiyi paylasmak istedim.
Benim adim emrah,ben hollanda'ya ilk ......................
evlenırsem oyle alabılırmısım ve arkadaslar cocuguma her ay para odenegı yapıcam,ozaman kanıt olarak seneye ınd'ye dıyecegım benım oglum var burada onu ıcın duruyorum dıyecegım,bu bılgıyı bana ınd'den verdıler..
emrah
ayyy arkdsm suan gercekten soktayim ne diyecegimi bilemiyorum keske olaylar boyle gelismeseydi,,az cok siteden biliyoruz esini ne kadar sevdigini oglunun dogumuna yetisip esinin yaninda olabilmek icin nekadar cabaladigini,bukadar kisa bir surede olaylarin bukadar tersine donmesine cok ama cok uzuldum inanki,keske bebek icin bukadar acele etmeseydiniz be arkdsm bukadar kucukken ve herseyden bihaberken bu olaylarla karsi karsiya kalmasi daha 3 aylikken babadan ayrilmasi hic haketmedigi olaylar,,,ama keske seende biraz kendine hakim olsaydinda vurmasaydin,bak simdi bebeginden uzaklasmak zorunda kaldin,neyse olan olmus artik,bundan sonrasi icin bi bilene danisarak hareket et bence daha fazla isleri kendi aleyhine cevirmemek icin,,,yada keske esinle biraz daha ayni evi paylasabilseniz diger hazirana kadar calismis olsan bildigim kadariyla ayni isyerinde bi sene calismis olmak ve kontratli olmak kendi ustune oturum alma sansini elde etmeni sagliyo diye biliyorum ama tam emin degilim dedigim gibi bi bilene danisarak adimlarini atmanda fayda var bundan sonra,seeninde dedigin gibi onlar hollandali seen onlara gore yabanci tabiki birbilerini tutacaklardir,,,umarim hersey istedigin gibi olur arkdsm ve umarim hersey yoluna girer(belkide herseye yeniden baslama firsatiniz olur ikinizinde sinirleri gecince)ortada bi bebek var sonucta,ins ins ins ucunuz icinde en hayirlisi neyse oyle olur arkdsm,,,
selam sanslı arkadasım,işte olaylar boyle gelisti ve sadece benim gozumde 0(sıfır)ben neler yaptım onun ıcın geldım buraya,ve suan sokaga atılıyorum,suan benım annem babam deliriyo orada,,babam aradı benım adam deli deli küfür yagdırdı bana,adam kızıyo tabı haklı ama benım sadece burada rezıl olduguma üzülüyor..evet arkadasım dedıgın gıbı tekrar yenı bastan baslanabılır fakat benı turkıyeye gonderırlerse gerıye ozaman hıc bısey yenıden baslamaz artık.umarım oyle bısey olmaz..valla boyle bı canım sıkılıyokı sanslı,inan bazen cek git diyo seytan..cok canım sıkılıyo.allah sabır vermiski insanlara okadar güclü.
ayyy arkdsm suan gercekten soktayim ne diyecegimi bilemiyorum keske olaylar boyle gelismeseydi,,az cok siteden biliyoruz esini ne kadar sevdigini oglunun dogumuna yetisip esinin yaninda olabilmek icin nekadar cabaladigini,bukadar kisa bir surede olaylarin bukadar tersine donmesine cok ama cok uzuldum inanki,keske bebek icin bukadar acele etmeseydiniz be arkdsm bukadar kucukken ve herseyden bihaberken bu olaylarla karsi karsiya kalmasi daha 3 aylikken babadan ayrilmasi hic haketmedigi olaylar,,,ama keske seende biraz kendine hakim olsaydinda vurmasaydin,bak simdi bebeginden uzaklasmak zorunda kaldin,neyse olan olmus artik,bundan sonrasi icin bi bilene danisarak hareket et bence daha fazla isleri kendi aleyhine cevirmemek icin,,,yada keske esinle biraz daha ayni evi paylasabilseniz diger hazirana kadar calismis olsan bildigim kadariyla ayni isyerinde bi sene calismis olmak ve kontratli olmak kendi ustune oturum alma sansini elde etmeni sagliyo diye biliyorum ama tam emin degilim dedigim gibi bi bilene danisarak adimlarini atmanda fayda var bundan sonra,seeninde dedigin gibi onlar hollandali seen onlara gore yabanci tabiki birbilerini tutacaklardir,,,umarim hersey istedigin gibi olur arkdsm ve umarim hersey yoluna girer(belkide herseye yeniden baslama firsatiniz olur ikinizinde sinirleri gecince)ortada bi bebek var sonucta,ins ins ins ucunuz icinde en hayirlisi neyse oyle olur arkdsm,,,
Benim adim emrah,ben hollanda'ya ilk 3 bucuk sene önce geldim ve suan oturum kartim var haziran 2008 den ve haftanın 5günü işim var calısıyorum,benım eşim hollandalı,ve biz ayrılma aşamasındayız suan,bazı arkadaslarım bılıyorlar siteden,bizim 4aylık cocugumuz var,bakın arkadaslarım buraya hollandaya gelıcek olan arkadaslar ve gelmıs olan arkadaslar yapıcak oldugunuz herseye dıkkat edın burada,ben eşimle bundan 1bucuk ay once tartıstım ve eşimin koluna bir defa vurdum ve kolu morardı,ve o tartısmadan sonra yine Türk arkadasım var Leeuwarden'da onun yanına gıttım dertlesırım dıye,eve geriye geldım 1 saat sonra ve evde eşimin annesi ve babasını gordum ve herseyı hazırlamıslar oglumun gıysılerı falan hersey yanı,kendi evlerine goturuyolardı ve dur dıyemedım ve gıttıler,ertesi gun polis beni aradı ve polis burosuna gelmem gerektıgını soyledı,oysam ben Leeuwarden'da arkadasımdayken eşim polisi aramıs ve polis gelmis sadece kolundan tutanak tutmus falan filan,polis bana vurdunmu dedi vurdum dedım bende,neyse kagıdı gosterdi(eşimin ifadesi)okudum ve ımzaladım,bu ımzayla hollandada poliste sabıkam olmus oldu yani,daha sonra eşim ve oglum eve geldiler geriye,,ben dusundum eger turkiye'ye gıdersem bıraz kafalarımızı dinleriz rahatlarız,ve Turkiye'ye gittim 1 haftalıgına,geriye geldim,,eşim beni havalanından almadı,ve giderkende benı bırakmadı schıphol'a,neyse Turk arkadaslarımız sagolsunlar onlar bıraktı onlar aldılar,eve geldiğimde ilk duydugum söz; neden geriye geldin,biz cok mutluyduk ve cok rahattık..eşimin bana sozu buydu,,yav 3aylık bebek ne anlasın arkadasım bu seylerden,neyse anlasın dıyelım,ben herseye tamam dıyorum,,neyse gecen hafta tekrar tartıstık ve elimi kaldırmadım arkadaslar,,ve benım bacagıma ve koluma kafama burdu,bacagım morardı,kolumu kanattı,ve benım arkadasım var haarlem'de polis,onu aradım ve dedım ne yapayım boyle boyle oldu bugun,polısı ara dedı sende tutanak tuttur dedı,neyse polısı aramak ıcın telefonu aldım ve aramaya basladım ve eşimde aradı aynı anda,,ben polıse diyorum bacagım falan morardı,kolum kanıyor,sızın gelmenızı ve tutanak tutmanızı ıstıyorum dedım,o anda esım arıyo polısı ve dıyorkı,esım turk ve hıc bıseyı yok ben hıc bısey yapmadım kendı yalan atıyo falan dedi,hersey boyle oldu arkadaslar ve size birsey diyeyimmi,polis eve gelmedi,ardı ardına aradım 4 veya 5 defa ama gelmedıler arkadaslar,burası kurallar ulkesi arkadaslar ama belki beni evde öldürüyolar,,inanın varya suan su gece turkıye'ye geri dönerim burada oglum olmasa,suan ev arıyorum,ve kendim birtane bisey almıyorum esımden bosanırken,ben dedim benım ogluma ıyı bak hersey senın olsun dedım,arkadaslar ıyı dusunun burada ve attıgınız adımlara dıkkat edın..
ben eşimi sevdimde geldim buraya,eşim icin ben kendi işlettiğim restaurantı bıraktım geldım buraya,turkıyede dugun bıle yaptım..daha 1 sene olmadı arkadaslar ve suan bu haldeyım..
neyse arkadaslar ınd'yı aradım gecen hafta,dedim ben bosanıyorum ve ben oturumu nasıl alabılırım gelecek sene dedım ve alamazsın dedıler,,baska bırısıyle evlenırsem oyle alabılırmısım ve arkadaslar cocuguma her ay para odenegı yapıcam,ozaman kanıt olarak seneye ınd'ye dıyecegım benım oglum var burada onu ıcın duruyorum dıyecegım,bu bılgıyı bana ınd'den verdıler..
emrah
arkdsm sana nacizane bi tavsiye,bence bidaha isler yoluna girene kadar tr ye gitmemeni tavsiye ederim,nolur nolmaz geri donememe gibi bi sorunla karsilasirsin fln allah korusun bu sefer esin cocugu tr ye getirme nezaketini gostermedigi surece cocuguunuda goremezsin sonra,oyuzden olabildigince esinle arani duzeltmeye calis,cocugun icin ve bundan sonraki yasamin icin,cunku zaten simdiye kadar yaptigin kurdugun butun duzeni altust ederek ciktin geldin nl ye bu saatten sonra tr ye donup yeniden duzen otutturmak zor olabilir,kendi ustune oturumunu almaya bak,burda duzenini kurmaya bak ha olaki bosandiniz ve sen buarada kendi ustune oturum alabilirsen kalirsin nl de yasamini kurarsin,en azindan istediginde cocugunu gorme firsatin olur,ama tr ye gidersen annesi ne zaman getirirse ozamn,,,oyuzden cok dikkatli ol,olaylari kendi lehine cevirmeye calis buda sakin olmanla ve bi hata daha yapmamana bagli,,,zaten esinin icinde de az bisey sevgi kalmissa sana karsi ve sen ona cocugun icin biraz daha iyi davranirsan,esinde fazla zorluga goturmicektir bu isi,yani ne bilim iyi giden birbirini seven iki insanin iliskisi bi anda bukadar kotuye donusemez donusmemeli diye dusunuyorum,,,ins ins ins hersey yoluna girer esin ve sen birbirinize en azindan bebeginiz icin bi sans daha verebilirsiniz,tabi ailelerin bu olaylarin biraz disinda kalmasinda yarar var olaylar soguyana kadar bence,,,,ve son olarakda babana kizma kasap sevdigi ,,,, yerden yere calarmis baban sana uzuldugu icin nazi sana gecitigi icin,,,oyle davranmistir,,,yine diyorum ins ins ama ins hersey yoluna girer arkdsm,,,
geçmiş olsun ve allah kolaylık versin emrah kardeş. türkiyeden gelen eşlerin evlenirken bir kez daha düşünmeleri gerek gerçekten. umarım anlattıklarınız bu aşamada olan diğer genç kardeşlerimize ders olur ve bakış açılarına bir fayda sağlar. bence de hemen türkiyeye dönüp pes etmeyin. nasıl olsa geldiniz bir kere, olan oldu artık. üstelilk sorumlu olduğunuz bir de yavrunuz var. eşinizle aranızı düzeltmeye bakın. belki biraz ayrı kalıp kafa dinlemeniz ikiniz için de iyi olur. olaylar pat diye bu noktaya gelmemiştir mutlaka. kendi adınıza nerde hata yaptınız bulmaya çalışın. belki ikinizin ortak bir arkadaşı ya da aile büyügü, eşinizin saygı duyacağı sözünü dinleyeceği bir kimseyi aracı kılıp sorunlarınızı onunla paylaşabilirsiniz. sanırım eşiniz hollandalı, yetiştirilme tarzı, kültür çok büyük etken tabi. allah yardımcınız olsun.
umarım sanslı umarım duzelır fakat onun gozunde duzelıcek gıbı gozukmuyor,evet suanda hıc yanlıs yapmamaya bakıyorum,ama varya ben hıc bır zaman kendı aılemı katmıyorum kavgamızın ıcıne,eger bı kucuk tartısma olsa,olucakki cunku bız bı aıleyız,kucuk bır tartısma oluyor hemen gıdıyo odaya annesını arıyo,ee anne boyle oldu soyle oldu,,ınan nerdeyse tuvalete kac defa gıttıgını soylıcek annesıne yakında,bgun ogleden sonra yıne surat asıyodu bana,,benım turk arkadas var onun dogum gunu bugun,onun yanına gıdıcez dıye plan yaptık,o da gıdıcektı cunku benım arkadasın esıde hollandalı ve onunla arkadasım benım esımde,neyse gıdıcez dıye plan yaptık,denizi arabaya koydum(oglum) neyse oturdum arabanın ıcıne dıreksıyondayım ve beklıyom hanım gelmıyo,bınsene dedım,ben surucem dedı,bende Tsjonge jonge jonge dedim indim ve gec sür dedim ondan sonra basladı yıne laf soylemeye ve ben sesımı cıkartmadım ve dedi ben gıtmıyorum,bende ıyı sen bılırsın dedım ve cektım gıttım tek basıma..napayım baska yanı,bende gıtmesem evde otursam aksama kadar ya o beni keser yada benım elımden kaza cıkar allah korusun olduruverırım orada,,zaten hersey agzıma agzıma gelmeye basladı.
groetjes emrah
groetjes emrah
arkdsm sana nacizane bi tavsiye,bence bidaha isler yoluna girene kadar tr ye gitmemeni tavsiye ederim,nolur nolmaz geri donememe gibi bi sorunla karsilasirsin fln allah korusun bu sefer esin cocugu tr ye getirme nezaketini gostermedigi surece cocuguunuda goremezsin sonra,oyuzden olabildigince esinle arani duzeltmeye calis,cocugun icin ve bundan sonraki yasamin icin,cunku zaten simdiye kadar yaptigin kurdugun butun duzeni altust ederek ciktin geldin nl ye bu saatten sonra tr ye donup yeniden duzen otutturmak zor olabilir,kendi ustune oturumunu almaya bak,burda duzenini kurmaya bak ha olaki bosandiniz ve sen buarada kendi ustune oturum alabilirsen kalirsin nl de yasamini kurarsin,en azindan istediginde cocugunu gorme firsatin olur,ama tr ye gidersen annesi ne zaman getirirse ozamn,,,oyuzden cok dikkatli ol,olaylari kendi lehine cevirmeye calis buda sakin olmanla ve bi hata daha yapmamana bagli,,,zaten esinin icinde de az bisey sevgi kalmissa sana karsi ve sen ona cocugun icin biraz daha iyi davranirsan,esinde fazla zorluga goturmicektir bu isi,yani ne bilim iyi giden birbirini seven iki insanin iliskisi bi anda bukadar kotuye donusemez donusmemeli diye dusunuyorum,,,ins ins ins hersey yoluna girer esin ve sen birbirinize en azindan bebeginiz icin bi sans daha verebilirsiniz,tabi ailelerin bu olaylarin biraz disinda kalmasinda yarar var olaylar soguyana kadar bence,,,,ve son olarakda babana kizma kasap sevdigi ,,,, yerden yere calarmis baban sana uzuldugu icin nazi sana gecitigi icin,,,oyle davranmistir,,,yine diyorum ins ins ama ins hersey yoluna girer arkdsm,,,
yok arkadasım ya,valla kulturle falan alakası yok bızım kavgamızın,ben varya eger bısey olduysa once sucu kendımde ararım ben bu huyum yuzunden cok seyler kaybettım turkıye'dede.
ever arkadasım aynen soyledıgın gıbı gencler,bıseyi yapmadan,buyuk adımlarınızı atmadan once bı kere daha dusununde atın arkadaslarım,benım halımı ornek alın,ben herseyımı bıtırıp geldım turkıyeden ve suan sokaga atılıyorum nerdeyse,sesimi bir cıkarsam ertesı gun kapı dısarıyım kardeslerım,bakın haftaya benım kardesım gelıyor hollandaya,kız arkadası var apeldhorn'da ve o nada dedım ve her olan bıtenı goruyo bızden ve ders al dıyorum baska hıc bısey demıyorum ona..
evet arkadasım ama ayrı kalıcaz artık bundan sonra fakat duzeltmek ıcın elımden gelenı yapıcam fakat ayrı olupta ben duzelenı fazla gormedım,bak dedım ayrılmayalım ve sadece ayrı evlere tasınalım dedım eger ıyı olursak tekrar bırlesırız dedım hayır dedı bosanıcam dedı bende tamam dedım ya napayım baska.ama ınan varya benım ılk oturumum bıtıyo hazıranda,bıttıgınde bakıcam ve ugrasıcam oturum vızem ıcın tekrar eger alamayıpta gerı gonderıcek olurlarsa benı ozaman cok acayip acısını cıkarırım ben bunun,ben bu ulkeye ekonomısı ıyı dıye gelmedım sadece esim ıcın geldım,herseyımı bıtırdım turkıyede hıc dusunmeden geldım..ve suan karsılıgında ne alıyorum..
ama ben sonuna kadar cabalıcam arkadasım,aramızı ıyı yapmak ıcın.
ever arkadasım aynen soyledıgın gıbı gencler,bıseyi yapmadan,buyuk adımlarınızı atmadan once bı kere daha dusununde atın arkadaslarım,benım halımı ornek alın,ben herseyımı bıtırıp geldım turkıyeden ve suan sokaga atılıyorum nerdeyse,sesimi bir cıkarsam ertesı gun kapı dısarıyım kardeslerım,bakın haftaya benım kardesım gelıyor hollandaya,kız arkadası var apeldhorn'da ve o nada dedım ve her olan bıtenı goruyo bızden ve ders al dıyorum baska hıc bısey demıyorum ona..
evet arkadasım ama ayrı kalıcaz artık bundan sonra fakat duzeltmek ıcın elımden gelenı yapıcam fakat ayrı olupta ben duzelenı fazla gormedım,bak dedım ayrılmayalım ve sadece ayrı evlere tasınalım dedım eger ıyı olursak tekrar bırlesırız dedım hayır dedı bosanıcam dedı bende tamam dedım ya napayım baska.ama ınan varya benım ılk oturumum bıtıyo hazıranda,bıttıgınde bakıcam ve ugrasıcam oturum vızem ıcın tekrar eger alamayıpta gerı gonderıcek olurlarsa benı ozaman cok acayip acısını cıkarırım ben bunun,ben bu ulkeye ekonomısı ıyı dıye gelmedım sadece esim ıcın geldım,herseyımı bıtırdım turkıyede hıc dusunmeden geldım..ve suan karsılıgında ne alıyorum..
ama ben sonuna kadar cabalıcam arkadasım,aramızı ıyı yapmak ıcın.
geçmiş olsun ve allah kolaylık versin emrah kardeş. türkiyeden gelen eşlerin evlenirken bir kez daha düşünmeleri gerek gerçekten. umarım anlattıklarınız bu aşamada olan diğer genç kardeşlerimize ders olur ve bakış açılarına bir fayda sağlar. bence de hemen türkiyeye dönüp pes etmeyin. nasıl olsa geldiniz bir kere, olan oldu artık. üstelilk sorumlu olduğunuz bir de yavrunuz var. eşinizle aranızı düzeltmeye bakın. belki biraz ayrı kalıp kafa dinlemeniz ikiniz için de iyi olur. olaylar pat diye bu noktaya gelmemiştir mutlaka. kendi adınıza nerde hata yaptınız bulmaya çalışın. belki ikinizin ortak bir arkadaşı ya da aile büyügü, eşinizin saygı duyacağı sözünü dinleyeceği bir kimseyi aracı kılıp sorunlarınızı onunla paylaşabilirsiniz. sanırım eşiniz hollandalı, yetiştirilme tarzı, kültür çok büyük etken tabi. allah yardımcınız olsun.
arkdsm bilmiyorum esin kac yasinda ama belkide yeni annelerin dogumdan sonra kendilerini iyyi hissetmedikleri yani annelige alisamadiklari icin bi cesit depresyon donemi olabilir diye dusundum acikcasi sen bu olayi anlattikdan sonra cunku bu olaya bakarsan esin ya araniz bozuk diye biraz senin tarafindan simartilmak daha fazla ilgi istiyo aranizin duzelmesi icin senin daha cok adim atmani istiyo olabilir ki bu anlattigin olayda laf sokusturcak kavga edicek yada ben gitmiyorum diyecek bisey yasanmamis yada dediigim gibi bitur annelige alisamama donemi yasiyo olabilir,,,ama sen evde kalmamakla iyyi yapmis olabilirsin dedigin gibi evde kalsaydin tartisma yasanabilir ve hersey dahada icinden cikilmaz bi haal alabilirdi,bebeklerde huzursuz ortami hissedebilirler onlarin anlamadigini dusunmeyin sakin,,,oyuzden evde kalmayip bu sayede tartismadiginiz iyi olmus,,,esini karsina alip ama sakince bi konusmayi deneyebilirsin,onun canini yaktigin icin uzgun oldugunu bian bi sinirle koluna vurdugunu aslinda bunu yapmak istemedigini ayni evin icin yabanci gibi yasamak istemedigini guzel bi dille anlatirsan eminimki esin hemen gulluk gulistanlik olmasa bile sana karsi siniri gecicek ve daha olumlu bakmaya calisicaktir,,,bence bi dene ama ortam gerilirse ve esin yada sen tartisma noktasina gelirseniz ayni ortamda durmamanizida tavsiye ederim,,,ins bebeginizin akli erene kadar herseyininzi yoluna ve duzenine koyabilirsiniz,,,,
ah emrah ah
keske el kaldirmasaydin
senin adina cok uzuldum.
bu memlekette
kopruden gecesiye kadar ayiya dayi diyecen.
bazi seylerin gormezden ve duymazdan gelecen.
sabirli olacan.
alttan almasini iyi bilecen
yok karicim soyle olur boyle olur
gulum balim cicegim diyecen.
bazi haksizliklara ugrayabilirsin sozlu olarak
ama sadece disindan kabulleniyormusun gibi goruneceksin.
gun gelip devran dondugunde,
haklarina kavustuktan sonra
borunu otturmeye basliyacaksin.
umarim bir sekilde yolunu bulup esinle birlesirsin.
cicek filan al enterasan ilgi cekici bisi yap ve gonlunu kazanmaya calis.
ozur dile cahillik yaptim de. sen herseyi cok iyi bilirsin de.
eger gururum soz konusu diye dusunuyorsan bostur kardesim.
senin su durumunda gurur hikayedir.
ne yapip yapip esinin telinde oynamayi dene
allah yardimcin olsun kardesim :geek:
keske el kaldirmasaydin
senin adina cok uzuldum.
bu memlekette
sabirli olacan.
kardesım haklısın ama bu soyledıklerının ınan hepsını denedım,inan yerlerın dıbınede gırsem umrumda degıl,gurur falanda degıl,,inan elimden geleni herseyi denedım ama ıstemıyor,işte bugun ev bulma kurumları varya oraya gıttım,evraklarımı vermıstım gecen hafta,gıttım bugun sordum daha eve mektup gondermedınız dedım,dediler senın oturumunun suresı hazıranda bıtıyo,,haydaa al bakalım..her bi işim tersine gidiyor kardes ya.
ah emrah ah
keske el kaldirmasaydin
senin adina cok uzuldum.
bu memlekette
sabirli olacan.
emrah abi,inan cok uzuldum yazini gorunce.
benim vizeme red geldi cumartesi gunu,cok canim sikkindi bikac gundur,senin durumunu gordum dahada uzuldum senin adina.ama sy abim ;
bizler musluman bir ulkenin bireyleriyiz.guclu olmak lazim,hani ben
olanı olmayanı bilmem bu dogrusu.onu Allah bilir.olmayanlar icinde de olsa Allah herseye kaadirdir.ama Zeus deildir mesela. Hübel de öyle.Allah, yaratanların en güzeli olduunu yazar Kur'an'da. dier yaratanlar, var ya da yok, Allah'la bir tutulamazlar.baldırların acıldıı gün kiminkinin güzel olduu ortaya cıkacaktır.amacim inanclari irdelemek deil,inanclardan kuvvet almaktir,vermektir.Allah adina dua etmek lazim sy abim.insallah dua edelim senin icin.
Lanet olsun onlara!
Elleri baglana!
Baslarına kötülük gele!
Allah'ın azabına ugrayalar!
Kahrolsun yalancılar!
Allah onları kahretsin!
Geberesice kafir!
Elleri kuruyasıca!
bunlar bedduadır ve ayettir!!
beddualar da dualar da Allah'tan istenir!!!!!
hangi yolu secersek,o bizimdir.guzeli istemek varken biz nasil dilersek oyle gerceklesir!!
neyse,bundan sonra sacmalamylim,her zaman ''dogru nedenlerle'' sacmalamiorz.dogru!!nedensizde sacmalioruz...yok degil,, var etmek icin sacmaliorz!!!!
efeler diyari abim ne guzel soylemis,ama keskelerin anlami yok simdiki zamanda.
insallah hersey yoluna girer diyelim bizde.
sen muhakkak herseyin dogrusunu guzelini daha iyi bilirsinde sy abim ; kendin,cocugun gelecegin,aile saadeti icin gerekenden daha fzlasini yapsan..?? belki hersey zamanla yoluna girer abi.simdi kim sana ne dese bos,o dogru ama sen mutlaka bu durumu duzeltirsin.
hatalarimi cehaletime bagisla.
butum dualarim seninle
allah seninle olsun.
sonsuz saygilar
hasan adnan arslan
benim vizeme red geldi cumartesi gunu,cok canim sikkindi bikac gundur,senin durumunu gordum dahada uzuldum senin adina.ama sy abim ;
olanı olmayanı bilmem bu dogrusu.onu Allah bilir.olmayanlar icinde de olsa Allah herseye kaadirdir.ama Zeus deildir mesela. Hübel de öyle.Allah, yaratanların en güzeli olduunu yazar Kur'an'da. dier yaratanlar, var ya da yok, Allah'la bir tutulamazlar.baldırların acıldıı gün kiminkinin güzel olduu ortaya cıkacaktır.amacim inanclari irdelemek deil,inanclardan kuvvet almaktir,vermektir.Allah adina dua etmek lazim sy abim.insallah dua edelim senin icin.
Lanet olsun onlara!
Elleri baglana!
Baslarına kötülük gele!
Kahrolsun yalancılar!
Allah onları kahretsin!
Geberesice kafir!
Elleri kuruyasıca!
hangi yolu secersek,o bizimdir.guzeli istemek varken biz nasil dilersek oyle gerceklesir!!
neyse,bundan sonra sacmalamylim,her zaman ''dogru nedenlerle'' sacmalamiorz.dogru!!nedensizde sacmalioruz...yok degil,, var etmek icin sacmaliorz!!!!
sen muhakkak herseyin dogrusunu guzelini daha iyi bilirsinde sy abim ; kendin,cocugun gelecegin,aile saadeti icin gerekenden daha fzlasini yapsan..?? belki hersey zamanla yoluna girer abi.simdi kim sana ne dese bos,o dogru ama sen mutlaka bu durumu duzeltirsin.
butum dualarim seninle
allah seninle olsun.
sonsuz saygilar
hasan adnan arslan
Emrah senin sorununla ilgili yardimci olacak bir kurum var adi JIP !!!
Bizim senin ilk yazdigin mesajdan anladigimiz kadariyla. Polis sana karsi DISCRIMINATIE ( ayrimcilik ) yapmis.
Sana bu kurumun internet adresini verecegim. Orada telefon numarasi var. O numarayi ara bastan sona kadar ne yasadigini onlara aktar. Polisin yaptigi ayrimcilikta. ilk kez esine sen dokundugunda hemen evinize gelip tutanak tutuyorlar da daha sonra esin sana daha sert bir sekilde dokundugunda ve vucudunda gozle gorulur ve ciddi bir sekilde zarar veriyor ve sen polisi aradiginda 4-5 defa polis hic yardimci olmuyor. bu problemi bir bir bu kuruma acikla.
%90 bu kurum sana randevu verecektir ve oraya gidersin.
Umarim hersey yoluna girer.
buyur adres :
[website]http://www.jiphaarlemmermeer.nl/index.cfm?firm=jiphaarlemmermeer&fuseaction=show.page&pageid=21[/website]
Bizim senin ilk yazdigin mesajdan anladigimiz kadariyla. Polis sana karsi DISCRIMINATIE ( ayrimcilik ) yapmis.
Sana bu kurumun internet adresini verecegim. Orada telefon numarasi var. O numarayi ara bastan sona kadar ne yasadigini onlara aktar. Polisin yaptigi ayrimcilikta. ilk kez esine sen dokundugunda hemen evinize gelip tutanak tutuyorlar da daha sonra esin sana daha sert bir sekilde dokundugunda ve vucudunda gozle gorulur ve ciddi bir sekilde zarar veriyor ve sen polisi aradiginda 4-5 defa polis hic yardimci olmuyor. bu problemi bir bir bu kuruma acikla.
buyur adres :
[website]http://www.jiphaarlemmermeer.nl/index.cfm?firm=jiphaarlemmermeer&fuseaction=show.page&pageid=21[/website]
saol sevgili arkadasim saolasın,,allah oyle bi sabir vermiski su insanlara,,ben bunu gordum kendimde yani ve baska hic birsey demiyorum artık..
emrah abi,inan cok uzuldum yazini gorunce.
Lanet olsun onlara!
Elleri baglana!
Baslarına kötülük gele!
Kahrolsun yalancılar!
Allah onları kahretsin!
Geberesice kafir!
Elleri kuruyasıca!
butum dualarim seninle
allah seninle olsun.
sonsuz saygilar
hasan adnan arslan
selam efeler diyarı,bu numarayı arayıp herseyi bildiricem,herseyi anlatıcam kardes,,dün aksam polisi aradı dısarı attırdı beni kardes,suan butun Turk arkadaslarım yardım etmeye calısıyorlar bana,avukat dahi benim kafayı yedi sinirden,beni polis dısarı cıkardı ve bende arkadası aradım geldı benı aradı..adamlar herzaman onu dınlıyolar ve beni hıc dınleyen yok..belediyeye gittim bugun belediye bile benden tarafa oluyor suanda,,benı doktora gonderdi ve doktora gosterdım neler oldugunu.bide suan kaldıgımız evde sadece 1 hafta daha durabılırım,1 hafta sonra karım baska eve tasınıyor ve bu kaldıgımız eve baskaları geliyo,baskaları kıralamıs ve benı yenı evde ıstemıyo ve suan harıl harıl herkez benım ıcın ev arıyor fakat yarın bende afspraak var ev ıcın onunla konusucam bakalım nolucak..
kardes cok saolun,inanın bana varya,adam gibi soyledım bugun yine,bak bu evin içinden hıc bısey ıstemıyorum ve arabayıda paylasmak ıstemıyorum,hersey senın olsun fakat işleri tersine sürme dedim,yok anlatamadım,ters ters konusuyor,,bilader ve halamın oglu geliyo haftaya,,halamın oglu avukat,buraya geliyolar benımle konusmaya ve benım avukatla..bakalım nolucak..
kardesım cok saol arıcam bu noyu..
kendıne ıı bak.
emrah
kardes cok saolun,inanın bana varya,adam gibi soyledım bugun yine,bak bu evin içinden hıc bısey ıstemıyorum ve arabayıda paylasmak ıstemıyorum,hersey senın olsun fakat işleri tersine sürme dedim,yok anlatamadım,ters ters konusuyor,,bilader ve halamın oglu geliyo haftaya,,halamın oglu avukat,buraya geliyolar benımle konusmaya ve benım avukatla..bakalım nolucak..
kardesım cok saol arıcam bu noyu..
kendıne ıı bak.
emrah
Emrah senin sorununla ilgili yardimci olacak bir kurum var adi JIP !!!
buyur adres :
emrah kardeş neler diyorsun öyle, sakın sakın. böyle konuşursan haksız duruma düşersin tabi ki. şimdiye kadar olan olmuş, bundan sonra öncelikle kendine sonra da başkalarına zarar verecek şeyler yapma. eşin belli ki seni yurtdışı ettirmeyi koz olarak kullanacak. sen de inatlaşma ve yasal yollardan ara hakkını. çok zor bir dönem geçiriyorsun, bu dönem öyle ya da böyle geçecek, her adımını düşünerek tartarak atmaya çalış.
bu konuda (ev konusu) tedbir alarak en iyyisini yapmissin arkdsm,,,ama diger soylediklerine kesinlikle katilamicam suanda sinirlerine hakim olmakdan ve avukatinin sozunden cikmamak disinda baska bisey yapmaman gerek,cok cok dikkatli ol,ama bi kolu morardi diye esinin bukadar kati ve kesin kestirip atmasina,seni kapi disari attiracak kadar kotulesmesine bi anlam veremedim acikcasi,,,neden bu kadar olumsuz davraniyo ustelik daha yeni bi bebeginiz varken bukadar nefret derecesine gelmesine bi anlam veremiyorum,nasil bukadar cabuk evi kiraya verilmis bukadar cabuk ev tutabilmis ve tasincak,bunlari bukadar kisa surede nasil halledebildi anlayamadim,umarim esin yaptigi hatayi anlar ve araniz duzelir arkdsm,,,bide esinin tartistiginiz aksam oglunuzuda alip annesigile gittigini ve daha sonra eve tkerar dondugunu soylemistin,neden gitti donucekse,kesin bosanmak istiyosa islemler tamamlanana kadar annesigilde kalmak istemezmi insan,bence esinin kafasi karismis yada karistirilmis olabilri,sen yinede iyi niyetini elden birakma olabildigince arani iyyi tutmaya calis,gonderilmek istemiosan bebeginden ayrilmak istemiosan bu ulkede kalmak istiyosan,olabildigince iyyi davran suuyuna git ki zaten yapiomussun,bu sekilde devam et yani baska dicek bisey bulamiyorum umarim hersey yoluna girer arkdsm,,,
hiç bişey demiyorum ardkşlar gereken herşeyi yazmışlar yazılar olsun yaaa ne bıcım insan bunlar yaaaa allahın peynir kafalıları buz kafalı buz gıbı insanlar emrah allah yardımcın olsun kardeşim
emrah kardesim gecmis olsun demeli herhalde su icinde bulundugun duruma. bir arkadasiminda soyledigi gibi dogum sonrasinda yeni anneler biraz fazlaca gergin olabiliyor. hamilelik esnasindada bunu farketmis olman gerekir. hamilelik ve annelik akil almaz sekilde degistiriyor insan pisikolojisini . konuya burdan bakmakta fayda var , hic ileri geri konusmadan bi sure esini kendi haline birak bence . ama tamamende irtibati kesme . nl de kalmak felan hikaye bence ben bebegin icin bu bagi koparmaman gerektigini dusunuyorum .
ev bulma konusunada gelince isterse haziranda degil 3 yil sonra bitsin oturumun onemli degil . zaten ev burosuna yazilik bir ev bulman normal sartlarda 1bucuk yildan kisa surmeyecektir, hollandada ev bulmak basli basina bir bela. bunum yerine acil cozum olarak sana sunu onerebilirim marktplaats sayfasina girip kiralik odalara bakabilirsin . bzide bu sekilde olalar kiraya veriyoruz pansiyion sistemiyle. o yuzden biliyorum . senin kaldigin sehirdede mutlaka bir pansiyon vardir . onlarla irtibata gec . belediye icin adres bildirimi yapada biliyorsun . en azindan kalacak yerim var dersin resmi kurumlara
simdiden kolay gelsin
ev bulma konusunada gelince isterse haziranda degil 3 yil sonra bitsin oturumun onemli degil . zaten ev burosuna yazilik bir ev bulman normal sartlarda 1bucuk yildan kisa surmeyecektir, hollandada ev bulmak basli basina bir bela. bunum yerine acil cozum olarak sana sunu onerebilirim marktplaats sayfasina girip kiralik odalara bakabilirsin . bzide bu sekilde olalar kiraya veriyoruz pansiyion sistemiyle. o yuzden biliyorum . senin kaldigin sehirdede mutlaka bir pansiyon vardir . onlarla irtibata gec . belediye icin adres bildirimi yapada biliyorsun . en azindan kalacak yerim var dersin resmi kurumlara
simdiden kolay gelsin
emrah kardesim gecmis olsun demeli herhalde su icinde bulundugun duruma. bir arkadasiminda soyledigi gibi dogum sonrasinda yeni anneler biraz fazlaca gergin olabiliyor. hamilelik esnasindada bunu farketmis olman gerekir. hamilelik ve annelik akil almaz sekilde degistiriyor insan pisikolojisini . konuya burdan bakmakta fayda var , hic ileri geri konusmadan bi sure esini kendi haline birak bence . ama tamamende irtibati kesme . nl de kalmak felan hikaye bence ben bebegin icin bu bagi koparmaman gerektigini dusunuyorum .
simdiden kolay gelsin
arkdsm bende zaten hollandada kalmak istiyosan derken bebeginden ayri kalmamak anlaminda hollandada kalmak istiyosan demistim,yanlis anlasilma olmasin diye duzeltme yapmak istedim,ayrica bu oda konusu iyi fikir,umarim arkdsmzin durumu bian once duzelir eside hatasini anlar ve hersey yoluna girer,,,
sevgili arkadaslarım cok sagolun bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için,suanda aynı evdeyız fakat bu kaldıgım evın kontratı bu cuma bıtıyo yani YARIN..ve bu evden gelecek hafta cıkmıs olmamız gerekıyo,eşimin kendi evi var yeni,suanda o evi temizliyolar falan filan işte,o eve gidicek ama ben??ben dısardayım,saolsun siteden Ali(efeler diyarı)arkadasımız ve eşi yardım etmeye ve bıseyler bulmaya calısıyorlar.ve ev bulma kurumları ev vermıyolar bana,cunku neymıs efendım benım oturumum hazıranın sonunda bıtıyomus ve esımden ayrıldıgım ıcın suan bıtıyo benım oturumum,ind yi aradım ve sordum ayrıldıktan sonra oturum bıtıyormus benım,okadar dediler ve ben yenı kendı adıma almak ıstıyorum dedım,dedılerkı olmaz oyle dedıler,,yanı oturum bıttımı kendı adıma alamıyorum ve bende dırekt avukat konusunu falan actım ve dedımkı,sız bana randevu vermıyorsanız ben gereken bılgılerı avukatıma aktarıyorum ve onunla konusursunuz dedım ondan sonra tama dedı bekle dedıler ve bekledım randevu verdıler bana ayın 11ıne,gıdıcem gorucem ıste ne olucak,bı tane kendım ev buldum o taaa750euro..elektrık su gaz dahıl ıcıne ama ben 750euro eve para verırsem,,benım geri kalan faturalar nolcak(internet-telefon-yicek içicek-petrol)..arkadaslar bu ınsanlar ınan adamı zorla zorla gonderırler benı memlekete.. :x
cok gecmis olsun arkadasim umarim en kisa zaman da hersey duzelir.iki kisinin arasina baskalarida girdigi zaman iliski bozuluyor.esinin yaptigi cok yanlis en ufak bi tartismada ailesini aramasi bana gore yanlis..neyse arkadasim isalla esin anlar hatasini ve kucucuk bi bebegniz var onun hicbiseyden haberi yok yazik ona.allah yardimcin olsun arkadasim.isalla hersey duzelirr
seninle ayni durumda olan bi kiracim var . fas li . 5 yillik evliler ve 4 ay once ayrilik karari alip adami sokaga atmis karisi . oda ev bulamadigi icin bizim pansiyonda kaliyor. 20013 e kadar oturumu oldugu halde ind den bir mektup geldi 4 hafta icinde ulkeyi terket diye. cunku karisi bosanmak icin dava actigini bildirmis ind ye . neyse bu bizim fasli da avukata verdi . avukat araciligi ile kendi adina oturum basvurusu yapiyor suan . yeni bir ise girdi istedikleri limiti gosterebilmek icin . is yeri calismasindan memnun kaldigi icin ocak ayinda vast kontrat yapacaklarmis. bunuda kagida dokup eline belge olarak verecekler bu ay . avukati bu durumda artik bi sorun cikmayacagini soyluyor . birkac haftaya kadar oturumu alabilecekmis .
belki sizin icinde bu ornek bi yol gosterir diye yazdim . avukatla mutlaka resmi bir basvuru yapiniz .
belki sizin icinde bu ornek bi yol gosterir diye yazdim . avukatla mutlaka resmi bir basvuru yapiniz .
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol