Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

33 Gunde pozitif sonuçlanan bir basvurunun anatomısi

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 4.069 görüntülenme
6 Mart Vize başvurusunu Anakardan başlattım.

20 Mart Eşim hollandadan evrakları elden IND ye teslım ettı.

09 Nisan da Ind pozitif cevap yazısı postaya verilmiş.

Arkadaşlar bende 33 gunde başvurumuzun sonuçlanmasına şaşırdım. Ind hiç bir zaman telefondan doğru bilgi vermedi bu sure içerisinde. Hatta bu ınd adamı oldurur başlıklı bir ileti de yazmıştım forumda.Eşim 9 mart tarhinde aradığında daha evraklarımızın incelendiğini söylediler. 10 mart tarihinde aradığında Dosyanın kapandığını 9 mart tarihinde cevap mektubunu posataya verildiğini ve telefonda cevap ile ilgili bilgi vermelerinin mumkun olmadığını söylediler. Ben tr den IND ye telefon ettım başvurumun ne aşamada olduğunu sordum, bana 9 mart tarihinde postaya verildiğini ve başvurumun pozitif sonuçlandığını bu aşamadan sonra tr deki buyuk elçiliği aramam gerektiğini söylediler. Ind yetkilisi ile görüşmeyi ingilizce yaptık, bir sorun çıkarmadılar. Eşimin tek maaşı yetersiz olduğu için ek kontrat yapmıştık. (toplam maaş 1515 euro )Belki ondan bir sorun çıkar diye teredüt içindeydim ancak saolsun muhasebeci işini iyi yaptığı için bir sorun olmadı. Sureç içinde eksik evrak vesaire talebide gelmedi. Galiba evrakları tam teslim edenlerin başvurları 30 gun ile 45 gun arasında sonuçlanıyor. Son zamanlarda diğer vizesi çıkan arkadaşlarımızında ortalama cevap sureleri bu civarlarda. Umid ediyorumki 1 ay içinde eksik evrak talep edilemeyen arkadaşarımızında vize sonuçları yakında açıklanmaya başlar. Bundan sonra ki aşamalrı da yaşadıkça forumda paylaşmaya devam edicem. En ufak bir faydam olduysa ne mutlu bana. Ben burdaki arkadaşların tecrübelerinden çok faydalandım onlardanda ALLAH rağzu olsun. Saygılar
tebrikler :ugeek: mutluluğunu daim olsun
arkadaşım randevüyü nezaman almayı düşünüyorsun ben daha vizeyi almadan bileti aldım acil durumumdan dolayı... işler yolunda giderse bir aksilik olmazsa 29 nisanda adanadan amsterdama uçacam (Allah kısmet ederse)
Tebrikler :ugeek:

Allah yeni yasaminda utandirmaz insallah :ugeek:

Yolun acik olsun
Reisbey arkadaşım randevuyu bu hafta içi almayı düşünüyorum. İş bankasına randevu için parayı yatırdım. Vizem henuz buyuk elçiliğe gelmemiş. Pazartesi veya salı muhtemelen gelirmiş. ben çarşambaya kadar vizemi almayı düşünüyorum. Allah nasip ederse 20 Nisanda İzmir den Amsterdama uçucam. Tek yön 130 euroyo bilet buldum. Saygılar
allah yolunu açık etsin büyük elçiliğe giderken hangi evrakları götüreceksin? biletide iyi ucuz bulmuşsun benim aktarmalı adana istanbul amsterdam. bende artık pazartesi telefon açıp öğrenirim inşallah mektup ulaşmıştır inşallah randevüyü geç bir tarihe vermezler
bu arada kardeşim yanlış anlamadıysam büyükelçiliğe mektup gelmedenmi işbankasına parayı yatırdın zaman kazanmak içinmi yaptın
Allah seninde yolunu açık etsin kardeşim. Hangi evrakları isteyecceklerini henüz bilmiyorum randevuyu alırken söylerler herhalde. Bileti ucuza bulmamın nedenide uzun yıllardır turizm sektöründe charter uçaklarının hava limanı temsilciliğini yapmamın da etkisi var biraz. ;)
Evet resibey zaman kazanmak randevu parasını iş bankasına yatrıdm ve pin numaramı aldım. Vizem gelir gelmez arıycam iks yi. Muhtemelen bir gun sonrasına felan verirler diye düşünüyorum randevuyu.
bilet tek yön antalya-amsterdam 79 euro corendon antalya rotterdam 69 euro izmir-amsterdam 59 euro bilet fiyatlarına iyi bakın "30 euro ya biz eşimle beraber 2 kişilik bilet aldık

corendon.com

ticketpot.com bu siteleri bi arastırın kolaylık olması amacı ile

allah yollarımızı acık eylesin yeni yaşamlarımızda utandırmasın
selam arkadaşlarım,öncelikle Allah hepinizin yolunu açık etsin ne güzel ya vizesi çıkan herkes tek tek gidiyor hollandaya..benim nerdeyse bir ay oldu çıkalı malesef gidemedim..ağustos ayında düğünüm ve ben o tarihe kadar burdayım..eşlerinizle beraber bir ömür boyu mutluluklar hepinize..darısı benim başıma :P :P :P
Fyeşil arkdaşım corendon bana bedava bilet verse onlarla uçmam. Roterdam bileti alırsın, bruksele inerler oradandan otobus ile roterdama götürücez derler yada elinize tren bileti parası tutuştururlar tren ile gideceksiniz derler. Bu olaya benzer okadar çok süprizi varki corendonun. Umarım bu tür süprizler ile karşılaşmazsınız. Saygılar.
valla pars kardesim biz bugune kadar karsılasmadık tabi süprizlerini duydum faka ben daha ucuzunu buldum hayırlısı ona bakacam 59 euro olursa artık yolumuz acık olsun

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol