Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

4ay bekletmelerının sebebı yenı kanun gelmesı

Yorum için giriş yap 25 mesaj · 6.800 görüntülenme
ark ben 4ay beklıyordum bugun telefon actıgımızda bu ay cıkacak kanun ıcın bekletıyorlarmıs maası 1.200 euro dusuruyorlarmıs oyuzden 1ay daha bekleyecekmısız yanı ark artık 1.5 uzerı maas olayı bıtmıs bu ay ıcnde yuyurluge gececekmıs
hadi bakalım :))))
hmm bende duymuştum bunu söyle açıklamışlardı IND yi aradığımızda denildiki sadece maaşı yetersiz olanları değil birazda olsa evraklarında sorun olan başvuruları direk red vermek yerine bekletiyoruz elimizde çünkü yeni yasa cıkacak denildi maaş ve birtakım şeyler değişmiş , yani bekleyenler icin iyi bir umut ışığı yandı ve yasa bu ayın sonunda yürürlüğe girecek arkadaşlar bunu öğrendim bende bugün. Bekleyenlerin gözü aydın :)
bu ay dediğiniz hangi ay mart mı nisan mı ?
Evet arkadaslar bende ind nin sitesine baktim gercekten cok guzel bi haber yeni arkadaslara cok iyi oldu.Ama burda sinav icin fazla para alacagida yaziyor belli bi miktar yazmamislar.Turkiyede yapilan sinava.Ve 18 olan yas da 21 e cikarilacakmis.

http://www.regering.nl/Actueel/Persberichten_ministerraad/2010/maart/12/Toelatingseisen_gezinshereniging_en_gezinsvorming_gelijkgetrokken
2run34 yazdı:
Evet arkadaslar bende ind nin sitesine baktim gercekten cok guzel bi haber yeni arkadaslara cok iyi oldu.Ama burda sinav icin fazla para alacagida yaziyor belli bi miktar yazmamislar.Turkiyede yapilan sinava.Ve 18 olan yas da 21 e cikarilacakmis.

http://www.regering.nl/Actueel/Persberichten_ministerraad/2010/maart/12/Toelatingseisen_gezinshereniging_en_gezinsvorming_gelijkgetrokken

Zaten 21 degilmiydi ? Ayrıca güzel haberi anlamadım. :roll:
yas zaten 21 di,,,iyi haber neymis bende anlayamadim ama sanirim c.adiyaman arkdsmzn msjina hitaben oyle yazdi arkdsmz,,,
arkadasım ne kanunun dan bahsedıyorsun sen.senın zaten eksıklerın yok ıse sana bır cevap vermelerı gerekıyor.senınle o kanun un ne alakası var.oyalama taktıgı yapıyorlar ve yıldırmaya calısıyorlar.sankı sen o kanun yururlulukte ıken mı basvuruda bulundun yada tam kanun cıkacak tı da mı basvuruda buılundun.

basvuranların cogu vızelrını aldı.senden sonra ve hatta benden sonra basvuranlar bıle vızelerını aldılar.sımdı kanun mu dıyorlar sana ınd dekı gorevlıler.yalan soyluyorlar sahtekarlar.

yada senın maas ıle ılgılı bır durumun var o nedenle bekletıyorlar dıye dusunuyourm.

kendımle ılgılı olarak ben 01 subat ta basvuruda bulundum.20 nısan a cevap verceklerını soyledıler . fakat gecen hafta aradıgımızda 5 nısan a kadar bır cevap alcagımızı belırtıler.29 martta aksam saat 17 30 cıvarında esımı arıyor ınd den bır gorevlı ve maas kagıdının fax olarak kendılerıne gonderılmesı gerektıgını soyluyorlar .akabınde de 5 ıne kadar cevap alcaksınız dıye teklrar soyluıyorlar.hatta bu hafta dıyorlar.yanı cumagunune kadar.esımde salı gunu verdıklerı fax nosuna gonderıyor maas kagıdını.

bugun bıraz once aradıgımızda ıse soyledıklerı aynı.5 ıne kadar gelmesı gerekıyor dıye tekrar soyluıyor o gorevlı ve esımde dıyor kı 5 ı tatıl.o zaman dıyor gorevlı salı gunu tekrar arayın.

sımdı kımın ne dıyecegını yada ne yapacagını kımse bılmıyor ınd de.bır duzensızlık var acıkca bellı.ınsallah arkadaslar bızlerın karsılastıgı sorunlar ıle karsılasmazlar.

sınava gırcek olan arkadaslara vıze basvuırusu yapan arkadaslara ve esının ıs bulmasını bekleyen arkadaslara rabbımyardımcı olsun.bol sanslar
sansli yazdı:
yas zaten 21 di,,,iyi haber neymis bende anlayamadim ama sanirim c.adiyaman arkdsmzn msjina hitaben oyle yazdi arkdsmz,,,

İyi haber su an olan maas 100 de 120 ya onu 100 de 100 e cekecekler yani asgari ucret yeterli olacak bu yas olayıda gercek hollandalı olanlarda 18 yas sartı vardı galiba ondan ama maas düsüyor bu cok iyi.
yavuzkoc yazdı:
arkadasım ne kanunun dan bahsedıyorsun sen.senın zaten eksıklerın yok ıse sana bır cevap vermelerı gerekıyor.senınle o kanun un ne alakası var.oyalama taktıgı yapıyorlar ve yıldırmaya calısıyorlar.sankı sen o kanun yururlulukte ıken mı basvuruda bulundun yada tam kanun cıkacak tı da mı basvuruda buılundun.

basvuranların cogu vızelrını aldı.senden sonra ve hatta benden sonra basvuranlar bıle vızelerını aldılar.sımdı kanun mu dıyorlar sana ınd dekı gorevlıler.yalan soyluyorlar sahtekarlar.

yada senın maas ıle ılgılı bır durumun var o nedenle bekletıyorlar dıye dusunuyourm.

kendımle ılgılı olarak ben 01 subat ta basvuruda bulundum.20 nısan a cevap verceklerını soyledıler . fakat gecen hafta aradıgımızda 5 nısan a kadar bır cevap alcagımızı belırtıler.29 martta aksam saat 17 30 cıvarında esımı arıyor ınd den bır gorevlı ve maas kagıdının fax olarak kendılerıne gonderılmesı gerektıgını soyluyorlar .akabınde de 5 ıne kadar cevap alcaksınız dıye teklrar soyluıyorlar.hatta bu hafta dıyorlar.yanı cumagunune kadar.esımde salı gunu verdıklerı fax nosuna gonderıyor maas kagıdını.

bugun bıraz once aradıgımızda ıse soyledıklerı aynı.5 ıne kadar gelmesı gerekıyor dıye tekrar soyluıyor o gorevlı ve esımde dıyor kı 5 ı tatıl.o zaman dıyor gorevlı salı gunu tekrar arayın.

sımdı kımın ne dıyecegını yada ne yapacagını kımse bılmıyor ınd de.bır duzensızlık var acıkca bellı.ınsallah arkadaslar bızlerın karsılastıgı sorunlar ıle karsılasmazlar.

sınava gırcek olan arkadaslara vıze basvuırusu yapan arkadaslara ve esının ıs bulmasını bekleyen arkadaslara rabbımyardımcı olsun.bol sanslar

Benım maassla bı sorunum yok ben aralıgın 25 de basvuru yaptım bana en son 2 mart son gun haber verıceklerdı vermedıler telefonlara cıkmıyordu en son telefon actıgımızda bboyle kanun oldugunu ve onun ıcın bekletıyoruz dedı bence ınandırıcı bulmadım bu nekadar bekleyecegımıde bılmıyorum surede vermedı 1 aya kalmaz dedı ama pek ınandırıcı gelmedı 4 ay oldu herhalde 6 ay bekletecek bunlar sınırden patlıyoruz zaten allah herkezın yardımcısı olsun
ark bugun aradık ama kesın bırsey demıyorlar cok arıyorusnuz deyıp cıkıyorlar sınır oldum adamlar bız 3 ay ıcınde gonderecegız dıye bırsey yok dıyor ıstedıgımız zaman gonderırız dıyor mecbur degılız dıyor bekleyın dıyor 5 aya gırecek daha kac ay bekleyecegım anlamadım mahkemeye verecegız ama avukat elımızde resmı bı belge olmadan bırsey yapamayız dıyor en azından red belgesı gonderse onla basvururuz dıyor adamlara dıyoruz mahkemeye verecegız dıyoruz takmıyorlar bıle verın dıyorlar anlamadım bı turlu
yardımcı olmuyolar anladık ama insanları böylesine mağdur etmeye hakları yokki! Dün eşim aradı daha bir ay olmadı başvuralı en geç bu ayın sonunda cevap alırsınız demişler. size neden böyle yapıyorlar anlamadım. Allah yardımcınız olsun.
hatice kardes kimin ne yaptigi belli degil orada yapılan işler belirli bi prosedüre bağlı değiller her kafadan ayrı bir ses cıkıyor IND de biz gorustuk IND ile 3. maas kağıtını beklelemiz lağzımmı dedik orada görüştüğümüz görevli aynen sunları söyledi " ben olsam istemezdim ama sizle ilgilenecek arkadasa bagli" o anki ruh durumu , problemleri vs.. herseyi size vize vermesini etkiliyor yani maglesef cok acınası bir yöntemle sınanıyoruz , o yüzden sana 1 aya kadar diğerler arkadaslara 3 aya yada herhangi bi tarihe kadar haber veririz diyorlar , sanslisin:)
oyle sanslı bıze hatıce ark kı gıbı 1 aya deseler keske bıze hıc bırsey demıyorlar tarıh vermıyorlar bekleyın 4 ay beklemısım daha ne kadar bekleyim dıyorlar gelde sınır olma adam gıbı bı ıs yapmıyorlar
şanslımıyız! bilmiyorum ne yazıkki pekte şanslı değiliz. bizim 3. başvurumuz. ama belirsizlik eminim ki daha kötü red gelse insan red geldi diyip yeniden başvurur.
Sevgili arkadaşlar

birincisi hic kimse sevinmesin, ben 15 senedir hollandadayim ve hollanda yabancilara karsi gitgide sertleştirmiştir şimdiye kadar, hic bir zaman kolaylaştirmamiştir. maaşin duşurulmesi olayi da bir faslinin dava acmasiyla başlamiştir ve bu kanunlaşacakmi kesin degil veya ne zaman kanunlaşacak o da kesin degil. Ayrica bu kanunlarin şimdiye kadarki başvurulari da etkilemeyecektir. Benim nişanlim da 1 maarta mvv başvurusu yapti ve iki hafta icerisinde vizesini gondereceklerdi ve malum bugun 4mayis. Konsoloslugu ne kadar aradimsa da yaniltici cevaplardan baska bir cevap almadim, en son konsoloslugu dişîşleri bakanligina sikayet ettim ve konsolosluk hemen bana bir email yazdi. Emailinde diyor ki: biz 1 maarta nisanlinla intervieuw yaptik ve intervieuw sonucunu 5 marta ind ye gonderdik cunku ind bizden sonuc istiyordu ve o zamandan beri bir haber alamadik ve hemen ind ye bir mektup yazip durum hakkinda bilgi alacagiz senin icin dediler, ve ikinci hafta gecti hala benim icin bilgi alacaklar. Ayni sekilde avukatim ind yi aradi ve ind nin verdigi cevap: biz başvurunuzu 18 subatta onayladik ve konsolosluga gonderdik yapacak bir seyimiz kalmadi ve sizin icin konsolosluga bir mektup yazip bilgi alacagiz. Yani arkadaşlar ind benim icin konslosluga mektup yazacak durumu ogrenmek icin, ayni durumda konsolosluk ta benim icin ind ye mektup yazip durumu ogrenecek.

sagolsunlar benim icin!!!! birbirleriyle emailesecekler durumu netlestirmek icin, dune kadar da birbirlerini sucluyorlardi. ve iki haftadir hala haber yok...

sanirim bazi arkadaslarin durumlariyla bir benzerlik yasiyorum. sanirim dava acmaktan baska care kalmayacak ve o da en az 3 surecek ve tum planlar altust olacak...

haberleşmek uzere arkadaslar
http://www.ind.nl/nl/algemeen/begrippen/Tabel_normbedragen.asp

ayrica bazi arkadaslar maas miktari dustu diyorlar, yalbuki aynen yazili, degisen bir sey goiremedim
kardeşim eşim de dedi maaş 1200 euroya dusmus valla bızde cok sevındık ama daha tam yururluge gırmemıs cok yakın zamanda gırecek dedı inşallah maas dusmustur inşallah
valla arkadaslar dedıgımgıbı 5 aydır hala beklıyorum sebeb olarakda yenı kanun gırmesını bekleyecekmısız onu beklıyoruz kanun cıksın hemen gonderecegız dıyor ben bırsey anlamadım bu ıstten 6 aya gırecek sınır oldum daha nekadar bekleyecegız bende anlamadım bızım vızede ıs ıkı ıs adamlar 2 ıse ınanmamıs ama resmıyete dokup red veremıyorlar hayırlısı bakalım nasıl olucak
selam arkadaslar

durumunuzda bir degisiklik varmi?:(((((((((
öncelikle selamlar bu ilk mesajım olacak :) ben yaşın 25 olacağını duymuştum :( 2 yıl içerisinde ben de hollandaya gitmeyi düşünüyorum türkiyedeki işlerimi hallettikten sonra.. ama şimdiden araştırmalara başladım ve bi kursla görüştüm.. bana orada sınav sisteminin temmuzda tamamen değişeceğini alman uyum sınavına benzeyeceğini, yaş sınırının 25 e çıkacağını ve akrabalık ilişkisi bulunanların da başvuramayacaklarını söylediler... 3-5 kuşak öteye kadar araştıracaklarmış
Slm arkadaşlar

durumlarinizdan herhangi bir degişiklik varmi? ozellikle sen polat arkadaş, sanirim durumuz birbirbine cok benziyor.. ben hollanda da başvuru yapmiştim ve 18 şubatta bana olumlu cevap gelmişti, nişanlim 1 martta ankarada vize başvurusu yapmişti ve iki hafta icerisinde cevap vereceklerdi.. her aramamizda degişik oyalayici cevaplardan sonra en son konsoloslugu dişişleri bakanligi vize bolumune şikayet ettim. Ve konsolosluk adina bir bayan sonunda bir email yazdi. nişanlim 1 maarta vize almaya giderken, bir kac soru sormuslar ve IND konuşma sonucunu belitten bir rapor istemiş konsolosluktan ve konsolosluk raporu gondermiş ve hala ind den gelecek haberi bekliyorlarmiş.. Ind ise: bizlik birşey kalmadigini, cevabi bir kere verdiklerini ve sorumluluk konsolosluga ait oldugunu belirtiyordu her seferinde.... Ve sonunda bir hukukcu araciligiyla bugun ind yi sikayet ettik ve 24 hazirandan once kesin bir cevap alacagimizi belirtiyor o hukukcu arkadaş, evet veya hayir... bur durumu yaşayan başka arkadaşlar varmi? veya bu konuda duşuncesi olan arkadaşlar?

ayrica polat kardeş avukatin oyle demişşse başka bir avukat veya hukukcu deneyebilirsin...

selamlar başarilar
nereye şikayet edeceğiz Deno bize de oyalayıcı cevaplar veriliyor 9 ay oldu
9 ay cok kardeş

ben konsoloslugu dişişleri bakanligi vize bolumune sikayet ettim...ind yi de ind deki sikayet bolumune ettim...

anlayamadim? niye o kadar uzun surmus sizinki? simdiye kadar nasil olurda bir cevap alamamissiniz?
9 eylülde başvurduk aralıgın 1. inde ek evrak istediler sonra bi daha ses yok.

ben belçika için diyorum ama hollanda değil. ? türk dış işlerine mi şikayet edicez telefonlamı ?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol