Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

50 Yil Yasayabilen Bir Hatiramiz Olsun

Yorum için giriş yap 21 mesaj · 8.848 görüntülenme
Merhaba Sevgili Arkadaslar

Dikkat! 10 yıllık yagmur periyodundayız.

Dünyaya 10 yılda bir, cok yagmur yagiyor. Bu yıl (2010) bu 10 yıllık periyottayız.

Bu nedenle yedigimiz kayısı, seftali, kiraz, visne, erik zeytin elma vb cekirdeklerini lütfen cöpe atmayalım ve herhangi bir yerde topragin 10 cm altına gömelim. Üzerine de bir bardak su dökelim. Dikilen bu meyvelerin en az yarısı yeserip agac oluyor.

Ekonomik yoldan ülkemizi yesillendirmek icin dikebildigimiz kadar meyve cekirdegi gömelim.

Ekolojik acidan yasadigimiz her ulkeye katkida bulunalim.

Lutfen dogaya birkac hatira sunalim.

En büyük israflardan birisi meyve cekirdeklerinin cöpe atılması, ülkemiz adına kücümsenemeyecek büyük bir servet. Bu uygulamayı TEMA da yaptı, tesvik ediyor.

Dogaya yardım etmek, gelecekte etrafımızı saracak beton ve gökdelenlerden alamayacagimiz oksijeni karsılamak icin bile bu cekirdeklerden cikacak agaclara ihtiyacımız olacaktır.

Lutfen kucumsemeyelim.
Haftasonundayiz.Ben katilimin daha cok olacagini,daha cok onemsenecegini dusunuyorum.

Lutfen guncel tutalim.
tesekkürler nevilen çok güzel bi paylaşım.ben de katılcam.hatta nerelere ekecegimi bile belirledim.gider ayak katkım olsun az da olsa.inşallah ekecegim bütün cekirdekler ilerde kocaman birer agac olurlar..
zeyna yazdı:
tesekkürler nevilen çok güzel bi paylaşım.ben de katılcam.hatta nerelere ekecegimi bile belirledim.gider ayak katkım olsun az da olsa.inşallah ekecegim bütün cekirdekler ilerde kocaman birer agac olurlar..

Ilgi duymana cok sevindim Sevgili Zeyna

Sen ne kadar guzel bir insansin.

Bu cok ''ucuz'' ve cok faydali bir konu.

Musluman insanlar oldugumuzu savunuyoruz..

Incirin zeytinin uzerine 3 dinde de yemin vardir.

Lutfen destek olalalim.Yasadigimiz dunyayi guzellestirelim.

Ne kaybederiz ki? .... Dusunelim neler kazaniriz..

Budist dostlarimiz....Budanin zeytin askina nazil oluruz..

Atese tapan dostlarimiz..Ahuza Mazdanin lutfuna nazil oluruz..

Musluman dostlarimiz...Alemi Padisahin nuruna vasil oluruz..

Hristiyan dostlarimiz..YHVW nin lutfuna nasil oluruz..

Yahudi dostlarimiz..ELI nin guzelligine nasil oluruz..

Ateist dostlarimiz..Evrenin guzelligine nazil oluruz..

Panteist dostlarimiz..Omrun hazmina nazil oluruz..

Alevi dostlarimiz ; Canin canina nazil oluruz..

Lutfen ciddiye alalim.

Tayfun.
çok tesekkür ederim o senin güzelligin.ben dogayı çok seven bir insanım.yere çöp atan birini görsem çok sinirleniyorum.bizler yasadık iyi yada kötü ama gelecek nesilleri de düşünmek lazım.çocuklarımız torunlarımız yasayacak.onlara yasanılabilir temiz bi dünya bırakmak isterdim.bu mümkün deil gibi gözüküyo ama hiçbişey için gec kalınmış sayılmaz bence.biraz duyarlılık yeter...
Bu konu onemsiz..!
sahsen bende bizzat katilmak isterdim ama evden cikip evimin karsisindaki oturma parkinin bahcesine cekirdek gommeye kalksam sanirim bu problem olabilir...ama turkiyeye gittigimde bunu yapicagimdan emin olabilirsin nevilen arkdsm,,,,
Sevgili Sansli

Benim annem emekli bir ogretmen.Ben bu konuyu ona gelen bir mektuptan ogrenmistim.

Orda destekleyen ulkelerde vardi.Hollanda ve Belcikada destekliyordu.Bu konuyu Hollanda hukumetide destekliyor.Kamuya ait alanlar disi ; bahcemiz,tarlamiz,kullanimsiz bir arazi..Turkiyede bahcelerimiz,

parklarimiz musait olabilir.

Bu konuyu esimize-dostumuza yayabilirsek cok faydali olabilecegini dusunuyorum.

Kendi adimiza bunu yapabiliriz.TEMA adina duzenlesekte kafi.

Ben rica ediyorum.Lutfen duyarli olalim.
nevilen yazdı:
Sevgili Sansli

Benim annem emekli bir ogretmen.Ben bu konuyu ona gelen bir mektuptan ogrenmistim.

Orda destekleyen ulkelerde vardi.Hollanda ve Belcikada destekliyordu.Bu konuyu Hollanda hukumetide destekliyor.Kamuya ait alanlar disi ; bahcemiz,tarlamiz,kullanimsiz bir arazi..Turkiyede bahcelerimiz,

anladim demek istedigini arkdsm,,,dedigim gibi turkiyeye gittigimde yapacagimdan emin olabilirsin,,,ama burda yapabilicegim kamu disi bi alanim yok malesef...ama dedigin gibi es-dost-akrabaya yayicam yarindan itibaren tanidiklarima soyluyorum merak etme,,,,tabiki bu cok guzel bi dusunce ne kadar cok cekirdek gomulse cocuklarimiz torunlarimiz icin bisseyler yapmis oluruz ki bu cok cok onemli gelecek yillar icin....
sansli yazdı:
Sevgili Sansli

anladim demek istedigini arkdsm,,,dedigim gibi turkiyeye gittigimde yapacagimdan emin olabilirsin,,,ama burda yapabilicegim kamu disi bi alanim yok malesef...ama dedigin gibi es-dost-akrabaya yayicam yarindan itibaren tanidiklarima soyluyorum merak etme,,,,tabiki bu cok guzel bi dusunce ne kadar cok cekirdek gomulse cocuklarimiz torunlarimiz icin bisseyler yapmis oluruz ki bu cok cok onemli gelecek yillar icin....

Sevgili Sansli

Senden bir istegimiz var..(annem suan yanimda,tum foruma sevgilerini iletiyor)

Bu konuyu ; kendi adimiza,herhangi bir tuzel kisilik adina,hic olmadi onun bunun adina

on sayfada yer verebilirsiniz.Rica ediyorum..!

Bu konu '' bir futbol hakeminin basarisindan daha onemli'' kanisindayim.

Hem inanc olarak,hem etik olarak.

Lutfen onemseyiniz.

Bu konu TEMA vakfi tarafindan desteklenmektedir.

Lutfen ciddiye alalim..

Not/Yeni okuyan dostlarimiz; Yedigimiz zeytin , incir ,elma , portakal v b. cekirdeklerini lutfen yakinizmizdaki musait bir yerin 10 cm altina gomelim. Atamizin hatiratini canlandiralim,kendimize bir hatira sunalim,bilincli bir toplumun geregini uygulayalim.

Yesil Bir Turkiye,,Yesil Bir Dunya icin..

LUTFEN CIDDIYE ALALIM..!

Tayfun.

Sadece bunun icin..
çok güzel bir fikir. sizi tebrik ederim. bundan sonra hep aklımda olucak sağolun..
Biz ailem ile birlikte, Nisan sonuna kadar bu konuyu guncel tutmak istiyoruz..!

Lutfen yardimci olalim.

Ne kadar buyuk bir sevap,ne kadar insancil bir davranis lutfen ornek olalim.!

Not/Sevgili Arkadaslar lutfen utanmayalim,topluma yesil bir gelecek sunmak mukemmel bir faydadir.

Bu konuyu ''din veya etik olarak bir cok site-forum-sosyal platform desteklemekte.! ''

Bu konuyu TEMA desteklemekte..

Lutfen faydali olalim.Kendi adimiza agacimiz,cicegimiz olsun.Yillarca yasasin..

Not 2/ Konuyu kisisel iletilerin disina cikarip kendi adimiza fayda saglayalim.

Ismimiz,soyismimiz,aile ismimiz,cocugumuz,gelecegimizin ismi olarak hatirat birakalim.!

Yemyesil bir hatiramiz olsun..

LUTFEN BU KONUYA DESTEK OLALIM..!

Sevgi ile..Mutluluk ile.

Tayfun.
hatice25 yazdı:
çok güzel bir fikir. sizi tebrik ederim. bundan sonra hep aklımda olucak sağolun..

Merhaba Sevgili Hatice25

Iletinize ne kadar sevindim bilemessiniz.

Aynen Sevgili Zeyna.Sevgili (Sahane insan) Sansli ve Siz.

Ben butun kalbimle amacimizin yerine ulasacagina inaniyorum,

Not/Ben vizemi alamadim,canim zaten sikkin,moralim bozuk..Alkol aliyorum dogadan bana ne..

Diyen dostlarim....

Ben 2 defa basvurdum,,vizemi alamadim..Ikizlerim var,caresizim ama MUTLUYUM.!

Cunku bugun 2 adet agac besledim..su goturdum..hor gorulmedim..kimsede gulmedi..

Ben Manisada yasiyorum..Toplum ornek aldi..

Lutfen sizde yapiniz..Lutfen ornek olunuz..Lutfen benimsetiniz..

Biz forum olarak harika insanlariz..

Buna cok seviniyorum..

Tayfun.
guzel bi dusunce arkdsm ama benim yetkim disinda konu,baslik veya iletiyi on sayfaya tasimak,,,yardimci olmak isterdim ama inan dedigim gibi bu konnuda yetkili olan site kurucularimizla ( ufoss abimiz veya geluk ablamizla) iletisime gecmeniz gerekir...kusura bakma yardimci olamadim,,,
nevilen yazdı:

Merhaba Sevgili Hatice25

Aynen Sevgili Zeyna.Sevgili (Sahane insan) Sansli ve Siz.

Tayfun.

ayy yok arkdsm sen guzel bakiyosun ondan guzel goruyosun o senin hayata guzel bakisindan kaynaklaniyo...gercekten icten diliyorum biran once vizenin cikmasini ikizlerin olacagini duydugumdan beri onlar dogdugundna beri diliyorum,,,cocuklarima oyuncak alabilmek icin birikim yapiyorum aksammlari kofte satiyorum dediginden beri esine ve ikizlerine kavusmani can-i gonulden diliyorum gercekten,,,sende iyi bi insansin oyle dusunuyorum,,,hakkimizda (forum olarak) boyle dusundugun icin ayrica tesekkur ederim,,,,
sansli yazdı:
guzel bi dusunce arkdsm ama benim yetkim disinda konu,baslik veya iletiyi on sayfaya tasimak,,,yardimci olmak isterdim ama inan dedigim gibi bu konnuda yetkili olan site kurucularimizla ( ufoss abimiz veya geluk ablamizla) iletisime gecmeniz gerekir...kusura bakma yardimci olamadim,,,

Sevgili(Mukemmel yardimci dostumuz) Sansli

Biz dogayi seven butun forum dostlarinca,yetkili olarak faydaniz olacagi fikrindeyiz.

Yonetici olarak ''Sahane'' yardimsever oldugunuzu butun forum bilmekte.

Saygideger Site yonetimi'nin ne kadar mukemmel oldugunu zaten biliyoruz.

Forum sizi cok seviyor,sizde Dunyamiza destek olmak icin yardimci olun.''

Tayfun
nevilen yazdı:
Sevgili(Mukemmel yardimci dostumuz) Sansli

Biz dogayi seven butun forum dostlarinca,yetkili olarak faydaniz olacagi fikrindeyiz.

Yonetici olarak ''Sahane'' yardimsever oldugunuzu butun forum bilmekte.

Saygideger Site yonetimi'nin ne kadar mukemmel oldugunu zaten biliyoruz.

Forum sizi cok seviyor,sizde Dunyamiza destek olmak icin yardimci olun.''

Tayfun

boyle dusunmeniz gercekten sevindirdi beni cok tesekkur ederim bende forumumuzu cok seviyorum ve elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum herkese,,,dedigim gibi benim konulari on sayffaya tasima yetkim yok ama bu konuyu geluk ablamiza soylicem onlarda yardmci olucaklardir sanirim,,,saygilar...
Selam Arkadaslar,

guzel bi konuya deginmissiniz, uzun zamandir siteye yeterince ilgi gosteremiyorum ama Sansli yoneticimiz sayesinde konuyu ancak gorebildim..! tessekkurler Sansli ;)

Nevilen arkadasimiz onemli bi konuya deginmis. umarim bu konu sadece yazida kalmayip ozdede gerceklesir. konu olmasi gereken yere tasindi..!

Annenize saygilar.!

kolay gele
ben tesekkur ederim ablacim,,,hemen ilgilendigin icin,,,
Geluk Ablamiza ; Konuya gereken onemi veren Sevgili Sansliya , Cok Tesekkur Ederim.

Umarim Dikkat Ceker.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol