Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

acı bir fotoğraf:(

Yorum için giriş yap 9 mesaj · 1.764 görüntülenme
arkadaşlar bunu görünce ben çok etkilendim..içim acıdı yanii anlatamam..sizinle de paylaşmak istedim..yani açıkçası koymakta da tereddüt ettim çünki eğlenelim gülelim formu..kusura bakmayın eğer yanlış yapıosam da..

BU FOTOĞRAF 1994'TE SUDAN'DA KITLIK SIRASINDA ÇEKİLDİ

FOTOĞRAFI ÇEKEN KEVİN CARTER PULİTZER ÖDÜLÜNÜ ALDI

ÇOCUĞUN ARKASINDAKİ AKBABA ÇOCUĞUN ÖLMESİNİ BEKLİYOR

ÇOCUK İSE 1 KM İLERDEKİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YEMEK KAMPINA GİTMEYE ÇALIŞIYOR

FOTOYU ÇEKEN KEVİN CARTER BU RESMİ ÇEKTİKTEN SONRA ORDAN AYRILIYOR

KİMSE ÇOÇUĞA NE OLDUĞUNU BİLMİYOR

KEVİN CARTER İSE BU FOTOYU ÇEKTİKTEN 3 AY SONRA İNTİHAR EDEREK ÖLÜYOR

..VE DÜNYA HALEN DÖNÜYOR..

..VE BİZ HALEN İNSAFSIZCA İSRAF ETMEYE DEVAM EDİYORUZ..
evet bende biliyorum bu fotoyu.

çok acı :(
allah orada bulunan tüm insanlara yardım etsin ve aclıkta olanlara ve allah kimseyi açlıkla ve aşırı fakirlikle imtihan etmesin şükürler olsun rabbime ki elimiz ayağımız vede vatanımız bu akbabadan farklı akbabaların elinde değil.
odulu almakmi? o cani kurtarmakmi?

Adam secimini yapmis ama yanlis yapmis...:(

Allah kimseyi vicdani ile basbasa birakmasin... SOnuclarindan biri intihardir isde:(
aci ve bi o kadarda gercek.. :(

halimize sukretmek lazim..! beterin beteride var :(

eline saglik arkadasim, bence bunu burda paylasmakla cok iyi yaptin, bu resme baktikca halimize sukretmemizi sagladin..! tekrar saol..

Allah yardimcimiz olsun..!
saol burcu..yani bu fotoya bakına gerçekten de halimize şükretmemiz gerektiğini çok ii anladım..hayatta neler oluor neler...yani bi de aklım mantığım almıo benim..o adam o fotoyu çektiğinde nasıl ölece bırakıp da gitmiş...yani bu..nasıl bi insanlıktır..allah kimseyi bu durumlara düşürmesin..böle bi vicdanla bırakmasın.. :cry:
arkadaşlar bu resmi görünce o kadar sinirlerim bozuldu ki anlatamam..insan adı altında yaşayanlar uğraşıcak bişi bulamamışlar..gerçi mevlam cezasını da vermiş ya..bu da ona ders olsun,böle düşünlere de ibret olsun..bunu yapan kişi felç olmuş..

kendini bilmeyen o kadar çok insan var ki aslında onlara insan demek de doğru değil de ben boşluk bırakayım siz doldurun.........bi önceki fotoda bende çok üzüldüm gerçekten...BİZE ŞÜKRETMEMİZİ HATIRLATTIĞIN İÇİN SAĞOL arkadaşım.
o yer allah tarfından korunan bir yer hiç bir şekilde bırakın gerceğine resmine dahin rabbim tecavüz ettirmez. ki yapan hakkını almış bundan vede yapanlar almaya devam edecektir.

herkez bilir fil vakasını peygamberimizin dedesi abdulmuttalip o zaman kabeyi yıkmaya gelen ebrehe ordusuna diyorki benim develerimi almışsın serbest bırak benim develerimi diyor. ebrehe kahkaha ile gülerek be hey adam ben kabeyi yıkmaya geldim sen develerin hesabını soruyon bana diyor. ne çelişki diyor. peygamberimizin dedesi diyorki: ben develerin sahibiyim onları ben korurum. kabe is ALLAH'ın malıdır O'da orayı korur diyor hakikatende ebrehenin ordusu ebabil (kırlangıç) kuşları tarafından felakete uğruyor kurtulan olmuyor. Allah o mekanı her zaman korur. fil suresinde de bahsedilir.

ellerine saglık elif bize uyanmaya vesile kıldığın için allah razı olsun

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol