arkadaşlar ben yeni katıldım 14 mayısta sınavım var..dün deneme sınavı yaptım pek iyi değildi çok hızlı konuşuyorlardı hiç bişey anlamadım sizce ne yapmalıyım..
not:lutfen konuya uygun baslik aciniz aksi takdirde yazilariniz site kurallari geregince silinecektir,,,anlayis gostereceginizi umar,tesekkur ederiz...
saygilar
sansli...
acil yardımmmmm (sinava girecegim ne yapmaliyim)
slm bacım uzulme deneme sınavından ne kadar puan aldın 34 dun ustundeyse hıc korkma kurs ogretmenlerı oyle dıyo bende kursa gıtmıyorum evde kendım calısıyorum op weg kıtabına naar nederland bıde su ımzamda olan sıteye ıstersen sende bı bak orda sınav ıcın cok bılgı var ordan ındır hem bılgısayaran calıs hemde mp3 un varsa ona at dınle ben oyle yapıyorum bak şimdi ben sana bıraz bılgı vereyım sınavın en önemlı bölümü nazeggen yanı tekrardır cunku bu bolum a ve c olmak uzere ıkı tanedır bu bolumde bol bol nazeggen yap bu benım ımzamda olan sıtede bes adet farklı ve herbırının içinde200 tane nazeggen var sen once bunlara yazılı takıp et sonra yazıları kapat o soylesın sen dılının dondugu kadarıyla tekrar etmeye calıs edemessen uzulme bunda olmassa bı dakınde kesın olur de yanı kendı kendıne moral ver ve uzun olan kelımelerın hepsını tekrar etmene gerek yok aklında kaldıgı kadarıyla yapmaya calıs bız bıle tumunu soyleyemıyoruz rahat ol sen ,korte vragen ıcınse yıne o sıtede 400 tane korte vragen var bunları ilk başta hem seslı hemde yazılı takıp et hem öğrenmen daha kolay olur hemde nasıl öyledıklerını öğrenırsın.Kısa sorularda zaten cogu sorularda cevabı ıcınde verıyorlar mesela, heeft een mens ,twee handen of vijf handen? twee handen(bır ındanın ıkı mı yada bes elı mı olur? ıkı elı of lulardan ıkısınden bırını soyle kardesım.Zıt anlamlı kelımelerde ıse (rabbımın sayesınde) ben zıt anlamlı kelımelerın anlamlarını yazıp sıteye koyarakan cok ezberledım en fazla 100 yeterlıdır ama zıt anlamlı kelımelerı öğrenırken anlayarak ezberle bıde seslı olarak takıp ederek ogrenmen daha Kolay oluyor bıde sınavda bılmedıgın bı zıt anlamlı kelıme cıktı hemen duydugun kelımenın basına ''on'' yada ''niet '' koy söyle gıtsın bunlar kelımeyı olumsuzlastırır,Hikaye bölümü ıse bu bolum puanlamaya dahıldegıldır bu bolumde senın nasıl konustugunu olcuyorlar yıne sen bu bolumu onemsememezlık yapma bu bolum için verhalen hikaye dıye bı baslık yazmıstım oraya bak kardesım sınavdan korkma bırak sınav senden korksun sen rabbıme guven yeter sınav da hiç susma duyduklarını söyle duyamadın yada anlamadın mı ik weet het niet,bılmıyorum ık begrijp het niet ,anlamadım de ama bunlar benım tercıgım degıldım gercekten duymadıysan yada bılmıyorsan o zaman de yanı sıkışınca kullan sınavda hepsınden ıkı tane yapman yeterlıdır ama hepsıne elınden geldıgı kadar cevap ver ısını sansa bırakma kolay gelsın bacım rabbım zıhın acıklıgı versın rabbım herkesın yar ve yardımcısı olsun
başarılar, bol şanşlar bacım eger anlamadıgın yada takıldıgın bırsey olursa sor elımden geldıgı kadar yardımcı olurum hayırlı cumalar.
başarılar, bol şanşlar bacım eger anlamadıgın yada takıldıgın bırsey olursa sor elımden geldıgı kadar yardımcı olurum hayırlı cumalar.
kardeşim inşaallah sınavınız başarılı geçer ben eminim öle olcağına. benim size tavsiyem sitedeki sınav tecrübelerini çok iyi okumanız çünkü çok ayrıntılı bir biçimde yazmış bütün arkadaşlarımız bana çok faydası dokundu dilerim size de fayadası olur.
tavsiye olarak soyluyorum kisa zaman kalmis sinavina.gunluk yasamda kullanilan kelimelerden ogren.mumkun oldugu kadar kelime hazne ni yukselt.sinav esnasinda ise bilmedigin soru da olsa kesinlikle hollandaca ne biliyorsan soyle.ne olursa olsun hic dusunme ve tereddut etme.
her soruya dogru yada yanlis bir kac kelime soyler isen basarili olacaksin eminim.
bol sanslar
her soruya dogru yada yanlis bir kac kelime soyler isen basarili olacaksin eminim.
bol sanslar
Öncelikle sınav cok kolay geçiyor endiseye kapılma sakın , aklına ne geliyorsa söyle , sınavın hic bir bölümünde susma hemde hic bir bölümünde doğru veya yanlis söyle . hikaye kısmında eğer ki anlamadıysan yada cok iyi hazırlanmadıysan kendine bir metin hazırla iste ben tr de simdilik oturuyorum esim yada partnerim hollandada oturuyor hollanda güzel bi ülke vs.. vs.. diye hollandaca bir metin hazırla ve onu ezberle onu söyle , ve diger hikaye kısmındada egerki anlamazsan aklına gelecek ne kadar fiil varsa , rennen , lopen , schrijfen , eten , drinken vs.. vs.. bunları söyle gercekten faydası oluyor. Korte vragen bölümünde oflu sorularda bilmedigin soru cıktığında herhangi birisini at gitsin.Uhmm sonracıma zıt kelimelerde bilmediklerinin basina OM hada Niet ekle , ikisinide ekleyebilirsin ben öyle yapmistim böyle iste eminimki kolayca gececeksindir.
Her birey saniyor ki benim sinavim degisik olacak acaba ne yapacagim ....
oysaki siteyi tam manada incelese ortada hic bir problem kalmaz ...
deneyimleri okuyun , sinavda millet ne yapmis o kadar tiyo var ki herkeze yeter ...
tam okumadiginiz zaman kafaniz karisir hangisine calisacagiz diye
1.bolumde 100 rsimli sorudan 30 tane icersinde sorulan bir kitap veriliyor sen kulaklikdan gelen sese gore yanitliyorsun resimlerini sirasiyla goruyorsun zaten . sonraki 2. bolumde ;
ilk 1. de 14 tane cumle tekrari yapiyorsun icerisinden kelime sec soyle kabul hepsini sole kabul baska birsey soyle oda kabul hepsini abartip aklindakini soylememen kaydiyla
sonraki 12 tane soru cevap = bunlardaki soru kaliplari ezberlenecek ve icerisindeki kelimeleri ezberle zaten hepsini yapamazsin yeteri kadarini yapabiliyorsun , of (veya ) li cumlelerde bildigini soyle yoksa sec birisini soyle
3.de 14 tane cumle tekrari var aynen yine yukardakinden yap
4. zit anlamli kelimeler 5-10 tane soruyorlar 3 tanesini garanti bil gerisini duymazsin anlamazsin vs... bilmiyorum anlamadim duymadim kelimelerini soylersin yada aklindakileri soylersin ...
5- 1. bolum hikayede
kendini 30 saniyede tanit
2. sinde
hollandayi tanit yada milli marsini soyle sozlu olarak biseyler yap
sinav bitti ...
ARKADASLAR HERKEZE SOYLUYORUM lutfen sitemizi tam okumadan soru sormamaya calisalim herkezin ayni derdi var inanin hepsine de ayni cevaplar verilmektedir.
yanlis anlayipda alinmayin :) ... ben sinava girmeden once bu siteyi hatmetmisdim . hem bilgilenirsiniz hem kafaniz karismaz ... hEm daha guclu olursunuz hemde 1 kisinin dedigini degilde 10 kisinin yapdiginin ortak noktalarini bularak calisirsiniz daha faydali olur ...
saygilar
oysaki siteyi tam manada incelese ortada hic bir problem kalmaz ...
deneyimleri okuyun , sinavda millet ne yapmis o kadar tiyo var ki herkeze yeter ...
tam okumadiginiz zaman kafaniz karisir hangisine calisacagiz diye
1.bolumde 100 rsimli sorudan 30 tane icersinde sorulan bir kitap veriliyor sen kulaklikdan gelen sese gore yanitliyorsun resimlerini sirasiyla goruyorsun zaten . sonraki 2. bolumde ;
ilk 1. de 14 tane cumle tekrari yapiyorsun icerisinden kelime sec soyle kabul hepsini sole kabul baska birsey soyle oda kabul hepsini abartip aklindakini soylememen kaydiyla
sonraki 12 tane soru cevap = bunlardaki soru kaliplari ezberlenecek ve icerisindeki kelimeleri ezberle zaten hepsini yapamazsin yeteri kadarini yapabiliyorsun , of (veya ) li cumlelerde bildigini soyle yoksa sec birisini soyle
3.de 14 tane cumle tekrari var aynen yine yukardakinden yap
4. zit anlamli kelimeler 5-10 tane soruyorlar 3 tanesini garanti bil gerisini duymazsin anlamazsin vs... bilmiyorum anlamadim duymadim kelimelerini soylersin yada aklindakileri soylersin ...
5- 1. bolum hikayede
kendini 30 saniyede tanit
2. sinde
hollandayi tanit yada milli marsini soyle sozlu olarak biseyler yap
sinav bitti ...
ARKADASLAR HERKEZE SOYLUYORUM lutfen sitemizi tam okumadan soru sormamaya calisalim herkezin ayni derdi var inanin hepsine de ayni cevaplar verilmektedir.
yanlis anlayipda alinmayin :) ... ben sinava girmeden once bu siteyi hatmetmisdim . hem bilgilenirsiniz hem kafaniz karismaz ... hEm daha guclu olursunuz hemde 1 kisinin dedigini degilde 10 kisinin yapdiginin ortak noktalarini bularak calisirsiniz daha faydali olur ...
saygilar
evet arkadasım sana katılıyorum nerdeyse sınava gırecek butun arkadasımız bu baslıktan acıyo bak daha dun baska bı arkadasımada bunları yazdım ama onlardan sınav heyecanından ve sıtresınden bu baslıgı acıyolar rabbım herkesın yardımcısı olsun inşallah herkes sınavı hayırlısıyla kazanır.
rabbım yardımcınız olsun arkadaslar inşallah onun sayesınde kazanacaksınız inşallah bakın sınavda sıtres ve heycandan uzak durun bunlar sızın dusmanınızdır bunlar sıze bıldıklerınızıde unutturur,Tamam heycanlanmamak elde degıl ama Sız elınızden geldıgı kadar sakın olmaya calısın Sınav esnasında sankı evdeymıssınız yada okuldasınız farzedın ve karsınızdakı kısıyıde ogretmenınız yada bı arkadasınız zannedın bu sızı bırazda olsa rahatlatır
BIRINCI bolum 100 foto sorusunu cepte sayıyoruz(rabbımın sayesınde)
ıKINCI BOLUM:A,B,C,D,E BU BOLUMLERDEN HEPSINDEN IKSER TANE YAPTINIZMIYDI SINAVI KAZANDINIZ DEMEKTIR(TABI RABBIMIN SAYESINDE)
AMA SINAV DA SORULAR EŞİT PUANDA DEGIL.BAZI SORULAR28 PUAN DEGERINDE DE OLABILIYORMUS .ARKADAŞLAR SIZ ELINIZDEN GELDIGI KADAR SUSMAYIN VE HER SORUYU CEVAPLAMAYA CALISIN SACMALAYIN AMA SUSMAYIN DERIM SIZE.
NAZEGGEN:bu bolumde her cumleyı bırebır yapmanız gerekmıyo ,kısa cumlelerı ınsllah yaparsınız ,uzun cumlelerde de bes ,altı kelıme yakayın soyleyın yeter.Hıc bırsey anlamadıysanız bılmıyorum,duymadım,unuttum den ama susmayın ama bunların ben pek tavsıye etmıyorum bunları gercxekten duymadıysanız soyleyın sıkısınca kullanın derım .Elinizden geldıgı kadar ıyı dınleyın ve kelımelerı tek tek yakalamaya calısın soyleyın.
KORTE VRAGEN:burdaysa yıne soruları can kulagınızla dınleyın.zaten cogu sorunun cevabı içinde saklıdır mesela:een auto heeft twee wielen of vier wielen?(arabanın kac tekerı vardır ıkı mı yada 4 mu?) sız vier wielen yada vier den yeter.
TEGENSTELLINGEN:ZIT anlamlı kelımeleri öğrenmıssınızdır ama olurya sınavda duymadıgınız yada bılmedıgınız bır zıt anlamlı kelıme geldı o zaman hemen basına ''ON'' yada ''NİET'' koyun soyleyın bu ekler o kelımeyı olumsuzlastırır.mesela:even_ONeven,gewoon(bijzonder) ongewoon,aardig _onaardıg gibi ,
VERHALEN:hıkaye bolumu kardeş bu bolum puanlamaya dagıl degıldır.Bu bolumde sızın nasıl nl konustugunuzu ve ne anladıgınızı olcuyorlar bu bolum içinde VERHALEN_HİKAYE diye bı baslık acmıstım ona bakın.orda daha detaylı anlatmıstım.
son olarak sıze tavsıyem :sakın stres ve heycan yapmayın.can kulagınızla dınleyın ve elınızden geldıgı kadar soruları cevaplayın sakın susmayıın.Dua edınde ses ıyı olsun.Rabbım yar ve yardımcınız olsun inşallah sınavı hayırlısıyla kazanacaksınız .sınav bıttıkten sonrada ben bunun için mi bu kadar stres yaptım dıyeceksınız cunku herkes oyle dıyor.
Rabbım sızlerle olsun inşallah sorular cok basıt olur sızın için inşallah hayırlısıyla kazanırsınız inşallah hayırlı sınavlar kardeşlerim.(inşallah sızı bıraz da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana)
rabbım yardımcınız olsun arkadaslar inşallah onun sayesınde kazanacaksınız inşallah bakın sınavda sıtres ve heycandan uzak durun bunlar sızın dusmanınızdır bunlar sıze bıldıklerınızıde unutturur,Tamam heycanlanmamak elde degıl ama Sız elınızden geldıgı kadar sakın olmaya calısın Sınav esnasında sankı evdeymıssınız yada okuldasınız farzedın ve karsınızdakı kısıyıde ogretmenınız yada bı arkadasınız zannedın bu sızı bırazda olsa rahatlatır
BIRINCI bolum 100 foto sorusunu cepte sayıyoruz(rabbımın sayesınde)
ıKINCI BOLUM:A,B,C,D,E BU BOLUMLERDEN HEPSINDEN IKSER TANE YAPTINIZMIYDI SINAVI KAZANDINIZ DEMEKTIR(TABI RABBIMIN SAYESINDE)
AMA SINAV DA SORULAR EŞİT PUANDA DEGIL.BAZI SORULAR28 PUAN DEGERINDE DE OLABILIYORMUS .ARKADAŞLAR SIZ ELINIZDEN GELDIGI KADAR SUSMAYIN VE HER SORUYU CEVAPLAMAYA CALISIN SACMALAYIN AMA SUSMAYIN DERIM SIZE.
NAZEGGEN:bu bolumde her cumleyı bırebır yapmanız gerekmıyo ,kısa cumlelerı ınsllah yaparsınız ,uzun cumlelerde de bes ,altı kelıme yakayın soyleyın yeter.Hıc bırsey anlamadıysanız bılmıyorum,duymadım,unuttum den ama susmayın ama bunların ben pek tavsıye etmıyorum bunları gercxekten duymadıysanız soyleyın sıkısınca kullanın derım .Elinizden geldıgı kadar ıyı dınleyın ve kelımelerı tek tek yakalamaya calısın soyleyın.
KORTE VRAGEN:burdaysa yıne soruları can kulagınızla dınleyın.zaten cogu sorunun cevabı içinde saklıdır mesela:een auto heeft twee wielen of vier wielen?(arabanın kac tekerı vardır ıkı mı yada 4 mu?) sız vier wielen yada vier den yeter.
TEGENSTELLINGEN:ZIT anlamlı kelımeleri öğrenmıssınızdır ama olurya sınavda duymadıgınız yada bılmedıgınız bır zıt anlamlı kelıme geldı o zaman hemen basına ''ON'' yada ''NİET'' koyun soyleyın bu ekler o kelımeyı olumsuzlastırır.mesela:even_ONeven,gewoon(bijzonder) ongewoon,aardig _onaardıg gibi ,
VERHALEN:hıkaye bolumu kardeş bu bolum puanlamaya dagıl degıldır.Bu bolumde sızın nasıl nl konustugunuzu ve ne anladıgınızı olcuyorlar bu bolum içinde VERHALEN_HİKAYE diye bı baslık acmıstım ona bakın.orda daha detaylı anlatmıstım.
son olarak sıze tavsıyem :sakın stres ve heycan yapmayın.can kulagınızla dınleyın ve elınızden geldıgı kadar soruları cevaplayın sakın susmayıın.Dua edınde ses ıyı olsun.Rabbım yar ve yardımcınız olsun inşallah sınavı hayırlısıyla kazanacaksınız .sınav bıttıkten sonrada ben bunun için mi bu kadar stres yaptım dıyeceksınız cunku herkes oyle dıyor.
Rabbım sızlerle olsun inşallah sorular cok basıt olur sızın için inşallah hayırlısıyla kazanırsınız inşallah hayırlı sınavlar kardeşlerim.(inşallah sızı bıraz da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana)
Kardes ilk yapman gereken 100 sorulu fotoboek ezberle ve onu zihnine yerleştir ve
sonrada yukarıda arkadasların soyledigi tavsiyelere uy derim,
bende iki gun once sınava girdim ve inan bana eger susmazsan kazanırsın.
sonrada yukarıda arkadasların soyledigi tavsiyelere uy derim,
bende iki gun once sınava girdim ve inan bana eger susmazsan kazanırsın.
bacım bugun sınavın var hayırlı sınavlar olsun rabbım yardımcın olsun inşallah hayırlısıyla kazanırsın sınavı hayırlı haberlerını beklıyoruz dualarımız butun sınava gıren kardeslerımızle ve senınle rabbım herkesın yar ve yardımcısı olsun amın
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol