ya arkadaşlar ben bu zıt kelimlerden aklım karıştı. bu ve başka sitelerden zıt kelimelerle ilgili çalışmaları indirdim. sizler de dikkat ettiniz mi? bir kelimenin birden çok zıt anlamı var. Hangisi doğru cevap oluyor bilemiyorum. bu zıt kelimelerin doğru cevabı hangisi oluyor bilen varsa cevaplayabilir mi?
altijd :arrow: -------------nooit :?: soms :?:
arm :arrow: -------------been :?: rijk :?:
blij :arrow: -------------verdrietig :?: bedroefd :?:
boven :arrow: -------------beneden :?: onder :?:
onder :arrow: -------------op :?: boven :?:
dapper :arrow: -------------bang :?: laf :?:
dom :arrow: -------------knap :?: slim :?: wijs :?:
wijs :arrow: -------------onwijs :?: dom :?:
knap :arrow: ------------lelijk :?: dom :?:
gewoon :arrow: -------------bijzonder :?: ongewoon :?:
gezond :arrow: -------------ongezond :?: ziek :?:
juist :arrow: -------------onjuist :?:
goed :arrow: -------------fout :?: slecht :?:
heel :arrow: -------------half :?: stuk :?: kapot :?:
hierna :arrow: -------------hiervoor :?: daarvoor :?:
niets :arrow: -------------iets :?: alles :?:
in :arrow: -------------uit :?: op :?:
koud :arrow: -------------heet :?: warm :?:
langzaam :arrow: ------------snel :?: vlug :?:
later :arrow: -------------vroeger :?: nu :?:
nu :arrow: -------------straks :?: later :?:
lelijk :arrow: -------------mooi :?: knap :?:
leven :arrow: -------------dood :?: sterven :?:
licht :arrow: -------------donker :?: zwaar :?:
los :arrow: -------------vast :?: strak :?:
morgen :arrow: -------------gisteren :?: vandaag :?:
netjes :arrow: -------------rommelig :?: slordig :?:
op :arrow: -------------af :?: onder :?: in :?:
oud :arrow: -------------jong :?: nieuw :?:
recht :arrow: -------------schuin :?: krom :?:
schoon :arrow: -------------vuil :?: vies :?:
stoppen :arrow: ------------doorgaan :?: beginnen :?:
uit :arrow: -------------in :?: aan :?:
vergeten :arrow: -------------herinneren :?: onthouden :?:
voor :arrow: -------------tegen :?: achter :?: na :?:
verliezen :arrow: -------------vinden :?: winnen :?:
zon :arrow:------------maan :?: schaduw :?:
zwak :arrow:-------------sterk :?: krachtig :?:
dik :arrow:-------------dun :?: mager :?: zwak :?:
mager :arrow:-------------vet :?:
open :arrow:-------------dicht :?: gesloten :?:
schoon :arrow:-------------vuil :?: vies :?:
proper :arrow:------------vuil :?: vies :?:
samen :arrow:-------------alleen :?: apart :?:
druk :arrow:-------------stil :?: rustig :?:
slapen :arrow:-------------wakkerzijn :?: niet spalen
zoet :arrow:-------------zout :?: zuur :?: bitter :?: pijn :?:
smal :arrow:-------------breed :?: wijd :?:
verplicht :arrow:------------facultatief :?: vrij :?:
vers :arrow:-------------bedorven :?: oudbakken :?:
heet :arrow:-------------zoet :?: warm :?:
==========================================================================
altijd -------------nooit
arm ------------- rijk
blij -------------verdrietig
boven -------------beneden
onder -------------op
dapper ------------- laf
dom ------------- slim
wijs :arrow: -------------onwijs
knap ------------lelijk
gewoon ------------- ongewoon
gezond -------------ongezond
juist -------------onjuist
goed -------------fout
heel -------------half
hierna -------------hiervoor
niets -------------iets
in -------------uit
koud ------------- warm
langzaam ------------snel
later -------------vroeger
nu ------------- later
lelijk -------------mooi (knap)
leven ------------- sterven :?:
licht -------------donker zwaar
los -------------vast
morgen -------------gisteren
netjes -------------rommelig slordig
op ------------- onder
oud -------------jong
recht -------------schuin
schoon -------------vuil vies
stoppen ------------doorgaan
uit -------------in
vergeten ------------- onthouden :?:
voor ------------- achter
verliezen ------------- winnen :?:
zon ------------maan
zwak -------------sterk
dik :-------------:dun
mager -------------vet
open :-------------dicht gesloten
schoon ------------- vies
proper :------------vuil
samen ------------- apart
druk : ------------- rustig
slapen ------------- niet spalen
zoet -------------zout
smal: -------------breed
verplicht :------------ vrij
vers -------------bedorven
heet---------- zoet
aklımı karıştıran zıt kelimeler
selamlar Hasret.
oncelikle sunu soylemeliyim ki ben senin soruna cevap verecek yetkide yada donanimda olan biri degilim.
ama calismana, calismaniza, azminize hayran kaliyorum.
senin vesilenle bunu dile getirmekten kendimi alamadim simdi.
bu kadar kelimeyi zit anlamlariyla birlikte arastirip not almissin.
Allah askina calisma planiniz nasil soylermisiniz..
hakikaten merak ediyorum.
ben ders calisma konusunda cok duzensizim.
ya cok yogun olarak mesela tum gun calisiyorum yada iki uc gun hic calismak istemiyorum.
ustelik aceleciyim. mesela herseyden biraz biraz bilgim olsun istiyorum.
simdiki zaman, gecmis zaman, gelecek zaman.. butun zamanlara uygun fiil cekimlerini hemencik ogrenebileyim istiyorum. dolayisiyla daginik bir calisma sekli olusuyor.
ROC' ye gidiyorum uc dort aydir. ama oradaki derslerden hic memnun degilim.
surekli kagit uzerinde basit alistirmalar yapiyoruz.
hala simdiki zaman cumleleri kuruyoruz.
konusma pratigi yaptirmiyor hickimse.
konusmamiz gelismiyor.
ROC' den memnun olan varmi acaba.. sadece benim gittigim ROC'de mi durum boyle yoksa hepsinde mi ?
ya ozel hoca tutmayi yada varsa daha syki mufredati olan ciddi bir okula kaydolmayi dusunuyorum.
parali marali farketmez,bana biseyler ogretebilecek bir okul olsun istiyorum.
bu konuda malumati olan varsa lutfen yazabilir mi ?
tesekkurler ...
oncelikle sunu soylemeliyim ki ben senin soruna cevap verecek yetkide yada donanimda olan biri degilim.
ama calismana, calismaniza, azminize hayran kaliyorum.
senin vesilenle bunu dile getirmekten kendimi alamadim simdi.
bu kadar kelimeyi zit anlamlariyla birlikte arastirip not almissin.
Allah askina calisma planiniz nasil soylermisiniz..
hakikaten merak ediyorum.
ben ders calisma konusunda cok duzensizim.
ya cok yogun olarak mesela tum gun calisiyorum yada iki uc gun hic calismak istemiyorum.
ustelik aceleciyim. mesela herseyden biraz biraz bilgim olsun istiyorum.
simdiki zaman, gecmis zaman, gelecek zaman.. butun zamanlara uygun fiil cekimlerini hemencik ogrenebileyim istiyorum. dolayisiyla daginik bir calisma sekli olusuyor.
ROC' ye gidiyorum uc dort aydir. ama oradaki derslerden hic memnun degilim.
surekli kagit uzerinde basit alistirmalar yapiyoruz.
hala simdiki zaman cumleleri kuruyoruz.
konusma pratigi yaptirmiyor hickimse.
konusmamiz gelismiyor.
ROC' den memnun olan varmi acaba.. sadece benim gittigim ROC'de mi durum boyle yoksa hepsinde mi ?
ya ozel hoca tutmayi yada varsa daha syki mufredati olan ciddi bir okula kaydolmayi dusunuyorum.
parali marali farketmez,bana biseyler ogretebilecek bir okul olsun istiyorum.
bu konuda malumati olan varsa lutfen yazabilir mi ?
tesekkurler ...
http://www.hollandaca.net/modules.php?n ... pic&t=1424 adresinde yazılı olarak belirtilmiş bu zıt kelimeler. Bazı sitelerden İndirdiğim 2. bölüm deneme sınavları , dinleme programlarında ve ayrıca zıt kelime sözlükleri var elimde onlara çalışırken bunları buldum. bir zıt kelimenin cevabı başka yerde sorulmuş ve onun zıt anlamı farklı belirtilmiş. bir öğretmen olarak çok dikkatimi çekti. site yenilenmeden önce de bir arkadaş bu siteye doğru olanları vermişti. o zaman hollandaca çalışmadığım için pek dikkat etmemiştim ve kopyalamamıştım. çalışmaya başladığımda ii bir araştırma sonucu sürekli olarak verilen bu kelimleri toparladım. bunları toparlayabilmem çok uzun zamanımı aldı. bu çalışmam bir gunluk bir çalışma değil bunu da belirteyim. doğrularını yazan arkadaş bunların listesini sanırım hollanda daki okuldan doğrularını almış ve burada yayınlamıştı. aklımda kalan bir örnekle nasıl takıldığımı anlatayım.
goed zıt anlamlısı bir yerde faut bir başka yerde slecth bir başka yerde de onjuist gel işin içinden çık
heel kelimesi sınavda çıktı diyelim cevap olarak half stuk kapot hangisini doğru olarak sayacaklar.
gezond kelimesinin zıt anlamlısı ongezond mu ziek mi yoksa goed mu
arkadaşlar sizden istediğim bu kelimelerin listesini okullarınızdan yada kurslarınızdan doğru cevapları öğrenip liste şeklinde burada bizlerle paylaşmanız. bilhassa hollanda da okuyan ve ya hollandaca kurs veren buyuk şehirlerde yaşayan arkadaşlara önemle duyurmak istedim. yaşadığım yerede hollandaca kursu verilmiyor. şimdiden bu yazıyı okuma zahmetinde bulunan herkese tşklerimi sunarım.
goed zıt anlamlısı bir yerde faut bir başka yerde slecth bir başka yerde de onjuist gel işin içinden çık
heel kelimesi sınavda çıktı diyelim cevap olarak half stuk kapot hangisini doğru olarak sayacaklar.
gezond kelimesinin zıt anlamlısı ongezond mu ziek mi yoksa goed mu
arkadaşlar sizden istediğim bu kelimelerin listesini okullarınızdan yada kurslarınızdan doğru cevapları öğrenip liste şeklinde burada bizlerle paylaşmanız. bilhassa hollanda da okuyan ve ya hollandaca kurs veren buyuk şehirlerde yaşayan arkadaşlara önemle duyurmak istedim. yaşadığım yerede hollandaca kursu verilmiyor. şimdiden bu yazıyı okuma zahmetinde bulunan herkese tşklerimi sunarım.
zemzema arkadaşım. yazdıklarından dolayı öncelikle tşk ederim. sen uyum sınavı için mi çalışıyorsun bunu belirtmemişsin. ROC demişsin anladığım kadarı ile bir kurs sanırım ama burada mı hollanda da mı bir fikrim yok. nasıl çalıştığımı kısaca özetleyeyim yine de.
ben şuanda hem öğretmen ve hem de 5806 sayılı af yasasından yararlanarak yeniden yuksek lisansa başlamış bir üniversite öğrenciyim. eşim hollanda da ve ben eşimin yanına gitmek istiyorum. 1 -2 ay içinde sınava girmayi planlıyorum yaz tatilinde eşimin yanında olabilmek için. kısacası belirtmek istediğim işim çok zamanım az. bu yuzden sadece sınava yönelik çalışmalar yapıyorum. 1. bölüm 100 soruyu resimleri ile cevaplarını çalıştım. şimdi ise zıt kelimeleri ezberliyorum. ezber yaparken de bu kelimelere takılı kaldım işte.zıt kelimelerden sonra kısa sorulara çalışacağım . kısa soruları çalışırken de cümle tekrarları yapacağım hepsi bu kadar.
ben şuanda hem öğretmen ve hem de 5806 sayılı af yasasından yararlanarak yeniden yuksek lisansa başlamış bir üniversite öğrenciyim. eşim hollanda da ve ben eşimin yanına gitmek istiyorum. 1 -2 ay içinde sınava girmayi planlıyorum yaz tatilinde eşimin yanında olabilmek için. kısacası belirtmek istediğim işim çok zamanım az. bu yuzden sadece sınava yönelik çalışmalar yapıyorum. 1. bölüm 100 soruyu resimleri ile cevaplarını çalıştım. şimdi ise zıt kelimeleri ezberliyorum. ezber yaparken de bu kelimelere takılı kaldım işte.zıt kelimelerden sonra kısa sorulara çalışacağım . kısa soruları çalışırken de cümle tekrarları yapacağım hepsi bu kadar.
ve ayrıca zemzema arkadaşım eğer ki bir kursa gidiyorsan yukarıda verdiğim zıt kelimelrin listesi yazıcıdan çıkartarak doğru cevapları öğrenip liste şeklinde burada bizlerle paylaşırsanız kendim ve buradaki arkadaşlar adına büyük ikrama geçecek.
Bir öğretmen olarak sana tavsiyem: Sadece dil öğrenme konusunda değil tüm dersler hatta hayatımız bile planlı bir çalışma gerektirir. acele etmemen, planlı olarak elinden geleni yapman seni daha başarılı yapacaktır. kısa bir tabirle hızlı koşan at çabuk yorulur ve pes eder. Aceleciliğe gerek yok. kurs konusun da bu sitede bir bayan arkadaş var kendisi öğretmen. sanırım ankara da . ondan yardım alabilirsin diye düşünüyorum. kendisi veya başka öğretmen ve kurslar hakkında sana bilgi verecektir.
zemzema arkadaşım. yazdıklarından dolayı öncelikle tşk ederim. sen uyum sınavı için mi çalışıyorsun bunu belirtmemişsin. ROC demişsin anladığım kadarı ile bir kurs sanırım ama burada mı hollanda da mı bir fikrim yok. nasıl çalıştığımı kısaca özetleyeyim yine de.
haklisiniz Tr dekiler Roc'in ne oldugunu bilemez henuz.
ROC dil kursu. ben 11 yildir Hollandadayim ama cok az dilim var. sevmedim sevemedim hem Hollandayi hem dilini. o yuzden adeta kulaklarimi tikamisim yillardir.
surekli Turkce konusmak ve duymak.. ustelik hic ogrenmeye calismamaktan dolayi simdi 11 yildir NL de olan biri olarak zorlaniyorum tabi.
yasim gencken ugrassaydim cok daha hizli ogrenebilirdim eminim.
sizin durumunuzu da anladim evet. gireceginiz sinavin icerigiyle ilgili bizim kursumuzda da bilgi veriliyor .
o 100 soruluk dediginiz resimli sorular olan testi bizde sinifimizda hocamizla cozduk.cevapladik.
bizde belirli bir seviyeye geldigimizde en azindan niveau2 veya 3'u denilen seyi yani bi nevi sertifikayi alabilmek icin ayni o 100 soruluk sinava ve sizlerin NL'e gelebilmek icin girdiginiz sinavlara bizde burada girecegiz anladigim kadari ile.
tabi bir yil kadar ogrenim gordukten sonra.
keske diyorum benim zamanimda da dil ogrenme zorunlulugu olsaydi, Nl'e girebilmek icin oturum alabilmek icin dil konusu sart olsaydi. esimin yanina gelebilmek hevesiyle ogrenirdim muhakkak.
bu noktadan bakarsak sizler sanslisiniz biraz. mecburen ogreniyosunuz . ustelik sevdiginizin yanina gelmek gibi bir amacla, boyle bir kamciyla calisiyosunuz.
ricanizi yerine getirmek isterdim inanin. ama kursumda bunu sormam ve cevap alabilmem pek mumkun degil.
cunku zaten haftanin 3 gunu 3er saatlik bir kurs. dolayisiyla vakit azligindan dolayi mufredat disi biseylere izin vermiyor hocalar. ben bu ricaniz uzere kalkip hocaya sorsam '' buna vaktim yok '' diyecek ve es gececek muhtemelen.
en iyisi yuksek okula giden birilerine sorun diycem ama ...bilmem ki ugrasirlar mi.
site yoneticilerinden Geluk isimli arkadas oldukca yardimsever ve duyarli biri.
umarim ricanizi dikkate alip sizi cevaplar..
tavsiyeleriniz icin de cok tesekkurler. haklisiniz... oyle yapacagim insallah..
basarilar dilerim.
yolunuz acik olsun. bu yazi esinizle gecirirsiniz insallah. :)
bu arada aklima geldi.
bence kelimelerin zit anlamlari konusunda bu kadar hassas calismaniz sadece vakit kaybi olabilir.
yani uyum sinavinda bu kadar detay seyler sormazlar diye dusunuyorum.
kaldi ki burada gunluk hayatta bile cok cesitli ifade sekilleri var.
birinin dogru dedigine digeri egri diyebiliyor.
yani herkes kendi kafasina gore bir dil gelistirmis desek fazlada abartmis olmayiz.
Hollandalilar bile celiskili cevaplar verebiliyor yani.
demek istedigim koud kelimesinin en genel gecer zit anlami warm dir.
siz kalkipta ilik kelimesini de isin icine karistirirsaniz inanin sadece zorlastirmis olursunuz.
bence siz en genel anlamlari ogrenin. bilinen en duz halini kavrayin.
en bilindik zit anlamlari, en cok kullanilan kelimeleri ogrenin.
yeterli olacaktir umarim.
kimse o kadar detay bilgi aramiyor ki buralarda.
bi sekilde konusuyomusun konusuyosun tamam budur diyorlar.
duzgun konusabilmek, tam anlamiyla dogru kelimeleri secebilmek.. ne biliyim bunlari bizim kursumuzda bile onemsemiyor kimse. hocalar bile onemsemiyor. yanlis yapiyoruz apacik belli ama hoca uyarmiyor. duzeltme geregi duymuyor.
bu hic hos bisey degil ama maalesef ki durum boyle.
birde su dikkatimi cekti; mesela op ve onder kelimelerinin yanina boeven kelimeisni de yazmissiniz.
buradaki farki apacik gorebildigimi dusunuyorum.
mesela op 'un tam karsiti onder ' dir.
op ;ustunde onder ;altinda demek.
boeven ise yukari manasinda.
yani boeven kelimesinin onder ve op kelimeleriyle pek alakasi yok anlatabiliyormuyum.
insallah yanlis seyler soylemiyorumdur.
bence kelimelerin zit anlamlari konusunda bu kadar hassas calismaniz sadece vakit kaybi olabilir.
yani uyum sinavinda bu kadar detay seyler sormazlar diye dusunuyorum.
kaldi ki burada gunluk hayatta bile cok cesitli ifade sekilleri var.
birinin dogru dedigine digeri egri diyebiliyor.
yani herkes kendi kafasina gore bir dil gelistirmis desek fazlada abartmis olmayiz.
Hollandalilar bile celiskili cevaplar verebiliyor yani.
demek istedigim koud kelimesinin en genel gecer zit anlami warm dir.
siz kalkipta ilik kelimesini de isin icine karistirirsaniz inanin sadece zorlastirmis olursunuz.
bence siz en genel anlamlari ogrenin. bilinen en duz halini kavrayin.
en bilindik zit anlamlari, en cok kullanilan kelimeleri ogrenin.
yeterli olacaktir umarim.
kimse o kadar detay bilgi aramiyor ki buralarda.
bi sekilde konusuyomusun konusuyosun tamam budur diyorlar.
duzgun konusabilmek, tam anlamiyla dogru kelimeleri secebilmek.. ne biliyim bunlari bizim kursumuzda bile onemsemiyor kimse. hocalar bile onemsemiyor. yanlis yapiyoruz apacik belli ama hoca uyarmiyor. duzeltme geregi duymuyor.
bu hic hos bisey degil ama maalesef ki durum boyle.
birde su dikkatimi cekti; mesela op ve onder kelimelerinin yanina boeven kelimeisni de yazmissiniz.
yani boeven kelimesinin onder ve op kelimeleriyle pek alakasi yok anlatabiliyormuyum.
insallah yanlis seyler soylemiyorumdur.
........................................................................................................................
bu paragrafim boyunca boven kelimesini boeven seklinde yanlis yazmisim.
yanlis yapmaktan fazlasiyla korkan ben, bu yanlisimdan dolayi cok ozurdilerim.
........................................................................................................................
bu paragrafim boyunca boven kelimesini boeven seklinde yanlis yazmisim.
yanlis yapmaktan fazlasiyla korkan ben, bu yanlisimdan dolayi cok ozurdilerim.
slm arkadaslar bence siz hemen hollandacayı ögrenip konuşma yolundasınız bunu kim yapabilir allah askına hemen bunlar olmaz sınav tamamen hollandaca bilmenize gerek yok benim hollandacam en alt düzey bunu iletişimle halledecez oraya gittiğinizde kendi çabanızla beraber bunu çözeceksiniz hee yanlış anlasılmasın tabiki çalışın zıttın birkaç karsılıgı olabilir bunları kafanıza takmayın ve calısın bir kelimenin bile kullanıldıgı yere göre anlamı deyişiyo bu trkçede dahi var hatta lastik gibi dil deriz nereye cekersek oraya gider bunun diyer dillerde olmasıda tesadüf deil.sitede bir çok kaynak var bunlara çalısın yeter kafanıza takılan bölümler ise iletişim gerçeklesince farkedeceksiniz kolay gelsin... diorum kafaya takmayın....
öncelikle tbr ederim sınavı kazamışsın . darısı yeni gireceklere sitede bir çok kaynak var biliyorum ve ben de bunlara çalısırken fark ettim o yüzden şaşırdım. site yenilenmeden önce de bir arkadaş bu siteye doğru olanları vermişti. o zaman hollandaca çalışmadığım için pek dikkat etmemiştim ve kopyalamamıştım. doğrularını yazan arkadaş bunların listesini sanırım hollanda daki okuldan doğrularını almış ve burada yayınlamıştı.
selam arkadasim
duzeltme yapildi
simdi dogrularini okuyabilirsiniz
kolay gele
duzeltme yapildi
simdi dogrularini okuyabilirsiniz
kolay gele
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol