slmlar herkese sadece merak ettim içinizde aksaraylı var mı ama niğde aksaray olcak karışmasııınn varsa ileti bırakmalırını rica ederim hoşçakalın
aksaray lı arkadaşlarım var mıı???
ben 68 aksaraylıyım neresindensin sen ben şu anda aksaraydayım ama kısa zaman sonra hollanda ya geleceğim evlilik yoluyla bazı konularda hemşerim senden yardım isteye bilirmiyim acaba hem tanışmış oluruz ne dersin ? eger msn eklersen daha çabuk ğörüşürüz serdar_cosar_414@hotmail.com ğörüşürüz ?
merhaba arkadaşlar bende aksaraylıyım perşembe günü sınavım var birsürü der tasa bitmiyo
bende aksaray
bende aksarayliyım ve ortakoyde oturuyorum bak sevındım ha bıkac tane hemsom cıktı
bende aksarylıyım ama bodrumda buyudum topraklarım selamlar
aleyküm selam kardesım hosgeldın
arkadaslar bende yakında hollandada olucam ordakı aksaraylı arkadaslarla buluşup görusmek ısterım
bende aksarayliyim arkadaslar ben su an hollandada yim allah izin verirse pazartesi gunu turkiyeye donucem herkese selamlar hemserilerim
saol ortakoy kardes sen su an turkıyedemısın ortakoy kardes?
evet kardeşim türkiyedeyim ana vatanımdayım geldin mı sende ana vatanına
slm arkadaslar bu soruyu sordum ama uzun sure giremedigim icin cevap yazamadim ben aksaray merkezdendim yaklask 4 ay oldu hollandaya gelebildim cooooooookkkkkk sukurr simdide burayi tanimaya adapte olmaya calisiyorum sinava girecekler cok cok cd dinleyin kulak asinaliginiz olsun yoksa ikinci bolumu gecemezsiniz allah hepinizin yardimcisi olsun bu arada memleketimi nasi ozledim anlatamam sizlere :( burda hayat denilen sey yok yani varda beni gibi kapali,islam dinine gore yasayanlar icin yok burdakilerin akli bi karis havada allah kimseyi memleketinden ayirmasiiiinnnn durun bide amin diyim :)
kardes cok cabuk anlamissin burdakilerin aklinin havada oldugunu
ewet arkadasim biraz cabuk anladim galiba surekli insanlarla iletisim kurmaya calistigim icin birz kolay oluyo insanlarin nasi oldugunu cozmek vallla cok SIKICIYMIS burasi turkiyedeyken hep gelmek ici aglardim sevdigime kavusuyum diye simdide gitmek icin agliyorum cok garip biseymis yaa sevgi denilen sey.... bi kisi icin butun hayatini degistiriyosun napalim kader demekten baska caremizde yok yaradan bizim rizkimizida yabanci memlekette vermis ama herseye ragmen sevdigimin yanina geldigim icin ben cooookkk mutluyum seviyorum uleeennn bu hollandayi :P :)
bacım rabbım sherkesın yardımcısı olsun rabbım kımseyı sevdıgınden ayırmasın da yer farketmez dogru soyluyorsun baska ulkeye alısmak cok zor olur ama kalbımızde sevdıgımızın askı varken ne yapalım bunada sukur deyıp alısmamız gerekıyo ama HIÇ BIR ULKE BENIM TÜRKİYEMİN YERİNİ TUTMAZ AŞIGIM SANA TÜRKİYE , şimdi kalbımızde sevdıgımızın özlemı var oraya gıdıncede aılemızın ve TÜRKİYEmızın özlemı olacak ama olsun turkıyeye kavusmak bıle bı bambaska olacak dıye dusunuyorum Rabbım herkesın yardımcısı olsun ve hıc kımseyı sevdıgınden ayırmasın amın tek dılegımız bu hayırlı gunler
amiiinnn kardesim sozlerinde gercekten cok haklisin sevdigimin yanindayim ama ben gercekten ailemi aksarayimi cok asiri ozledim nasi bi is anlayamadim turkiyede sevdiginin ozlemi burda sila aile ozlemi allah yardim etsin ama cok zor yafff ama aksaraya gidecegim gunu iple cekiyoruuuuuuuuuummmmmmm
kardes aslinda yasanacak bir memleket degil eger boyle giderse ben bir 5 yil veya 10 yl sonrasini dusunemeyorum insanlar kendileri gitmek isteyecek
simdiden istiyolar be kardesim benim kaldigim cevredeki turklerin cogunlugu bikmis ve bian once emekli olup gitmek istiyolar..ayrica goruceksin bi muddet sonra bu hollandalilar bile turkiyeye gitmek istiycekler cunku burdaki yasam standartlari gittikce kotulesiyo ve krizden cok buyk etkilenmisler ee turkiyede hem krizden cok az etkilendi hemde dogal guzellik bakimindan tam yasanilacak yer aslina bakarsan varya benim en coook istedigim insallah ole bisey olur turkiyeye gitmek isterlerdeeee bu seferde turkiye bi sinav koyar zorluk cikartir o zaman anlarlar bizlerin ne cektiklerini ben kimsenin kotu olmasini istemem yabanciysa bile ama biz turklere onlar cok eziyet ediyolar umarim bigun bzim yasadiklarimizi anlarlar
kardes ben turkiyedekirleri yur disi etsinler isterim cunku burca nasil acimasizlarsa turkiyedede oyle olsun yabanci ulkelerde nasil turkleri sevmiyorlarsa turlerde yabancilari sevmesin bizlere dost gorulen okadar cok dusman varki ben acinmasindan yana degilim almanyada nasil turkleri yakiyorlar artik acinacak zaman degil dulgusallik anca acligi sefaleti getirir eger turkiyedeki kacaklari yurt disi etseler inanin kimse issiz kalmaz okadar yabanci var kacak var bunlar yalnizca burda yabanci cok diyorlar ama turkiyeye baksalar kat kat fazla
haklisin valla kardesim ama bizim milletimiz nedense bi avrupalasma sevdasinda ne buluyolarsa avrupa birligindede girmek istiyolar ben anlamiyorum.bizim memleketimiz kat kat iyi bunlardan ve bide bizim atalarimiz ne cabalarla almis topraklarimizi onlara vermemek icin bunlarda baskasinin himayesine girmek icin cabaliyo anlam veremiyorum bi turlu amaaannn valla nasi olacak bilemiyorumki allah yardim etsin hepimize ne diyim ben simdiden skldim burdan nasi omur gecirecem bilmem........
aksaraylıyım bende 7 ay oldu nl gelelı
ooo sen benden once gelmissin kardesim hayirlli olsun okula basladin m sen? nasi begendin mi burayi nerde kaliyosun acep sorsam ayip olurmu?ben helmond:)
sLM bende Aksarayliyim.
4 yildir buradayim,Arnhemde yasiyorum.Insanlari ne bizim insanimiz,cevre ne bizim cevremiz...Canim TURKIYEM benim!! burada tek sevdigim sey...polislerin sorumluluklari , cevrenin temiz olmasi,trafik!(kornaya basmak yasak) :))
4 yildir buradayim,Arnhemde yasiyorum.Insanlari ne bizim insanimiz,cevre ne bizim cevremiz...Canim TURKIYEM benim!! burada tek sevdigim sey...polislerin sorumluluklari , cevrenin temiz olmasi,trafik!(kornaya basmak yasak) :))
aleyküm selam hemşerilerim
selam aksarayli arkadaslarim 5 senedir burdayim den haagda yasiyorum herhangibi bir yardimim soz konusu olursa genc_boy@hotmail.com mesaj atabilirsiniz kendinize iyi bakin herkese selam
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol