Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Allaha sükür SINAVI GECTIM! Sinav Tecrübem Detayli! 29 Tmmz!

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 2.660 görüntülenme
Arkadaslar bende nihayet sinava girdim. Diger arkadaslar gibi bende sizlere tecrübemi aktarmak istedim. Sinava Ankarada girdim. Birinci bölümde 90 puan aldim. Ikinci bölümden 30 puan aldim

Kendim Ankarada yasadigim icin ulasim kolay oldu. Ama disardan gelen arkadaslar varsa mutlaka zamaninda gitsinler.

Sabah ilk once 15 TL le bayildik. Bu valla ayilmama sebep oldu. 350 eurodan sonra bide 15 TL vermek zoruma gitti. Neyse. Elimde defterlerim vardi. Beklerken gözden gecirim diye yanima almistim. Bayan icerdeki masanin stune koymami istedi benden. Ses kontrölü yapildi ve parmak izi alindi. Bu ara bayan biraz rahatlamam icin sürekli sorular sordu, nerde ögrendiniz, kursa gittinizmi vs Sonra heyecanlimisiniz deyince inanin iste ozaman heyecan basladi arkadaslar

Hazirmisiniz dedi. Evet dedim. Bayan sakin bilmediigniz yerlerde susmayin dedi. Hollandaca bilmiyorum duyamadim gibi seyler söyleyin dedi. Bayan resmen tüyo vermis oldu orda. Anliyacaginiz baya yardimci oluyorlar caktirmadan ;-)

Elime kitap verdi. Orda sinavin siralamasini yaziyordu.

Evet ve beklenene an gelmisti. Kulakliklari taktik. Ses kontrolu yaptik. Bu ara sansliydim cünkü ses iyi geliyordu. Bazi arkadaslar sesin cok kötü geldigini söylemisti. Ben sansliydim

Soruya baslamadan once 2 tane örnek soru veriyorlar. Sonrada basliyor sorular.

Arkadaslar elinizdeki kitapta, resimleri görünce zaten soru sorulmadan cvbi hemen bilmis oluyorsunuz. Aslinda bu 100 soru cok kolay. Herkes cok kolaylikla gecer. Toplam 30 tane soru soruldu 100 sorudan. Burayi rahatlikla yapmistim.

Ikinci bölüme gecmeden bayan ara verelimmi diye sordu ama ben devam ettim.

Sadece su istedigimi söyledim. Tabiki dedi ve suyu verdi. Arkadaslar 350 euro üstünden buz gibi suyu icmis oldum! Hayatimda hic bu kadar pahali bir su icmemistim

Neyse,

Sinavin 2 ci bölümde nazeggen, yani cumle tekrariyla basladi. Burda baya zorlandim. Yalan olmasin arkadaslar artik aklima ne geldiyse soyledim. Hic alakasiz cümlelerde kurdum ama önemli olan susmamak. Gercekten cok zorlandim. Sizde mutlaka onceden bikac cümle hazirlayin yedekte kalsin

Sonra zit anlamli sözler soruldu. Sansima hepside ögrendigim sözlerdi. Oma Tante vuil kopen trouwen vraag aklimda kalanlari saydim. Ama zit anlami butun kelimleri bu siteden ögrendim. Cok tesekkurler! Herkes tavsiyem mutlaka burdan dosyalari indirin ve ögrenin. Nekadar cok ögrenirseniz okadar kariniz olur sinav esnasinda.

Ben hepsini ögrenmistim ve bu yüzden zorlanmadim.

Sonra kisa cvplar vardi. Burdada zorlandim. Artik aklimda ne varsa soyledim. Yani hollandaca soz olarak. Praten Huilen vs. Bana maalesef 2 tane of lu sorular cikti. Bazi arkadaslarda hep oflu sorular cikmisti. Bu artik sansiniza kalmis. Bazilarinda nee veya ja diye cvp verdim.Bir tane soruda on koydum onune.

Bu bölümden sonra gene cümle tekrari vardi. Burdada zorlandim. Artik ne varsa attim arkadaslar. Onemli olan zaten hollandaca kelime bilmen. Eger dogru duyduysam bilgisayar senin ne kadar hollandaca kelime bildigini hesapliyormus. Alakasizda olsa bilgisayar dogru cvp olarak hesapliyormus. Bu yüzden bol bol kelime ögrenin size benden tavsiye! Sinav esnasinda cok isinize yariyacak!

Hikaye bölümü zaten puanlamada dahil degilmis.

Burda sadece konusmaniza bakiyorlarmis.

Esimle önceden 2 tane hikaye hazirlamistik. Yedekte kalsin diye. Zaten 30 saniye felan sürüyor. Cok kisa yani. Mutlaka herkese tavsiyem 2 tane hikaye önceden hazirlayin kendiniz icin!!!

1 ci hikayede kendimi tanittim esimi özledigimi. Kendisinin ne is yaptigini vs vs

2ci hikayede Hollandadan bahsettim. Daha önce gittigimi cok güzel bir ülke oldugunu vs vs

Sinav toplam 40 dakika sürdü..

Arkadaslar bu sinava burdan aldigim tavsiyelerle ve dosyalarla hazirlandim. Zaten kursa gitmek aptallik olur. Paraniza yazik. Kendi cabalariniz ve eslerinizin yardimiyla bu sinavi rahatlikla alabilirsiniz.

Esim bu siteyi tesadufen buldu ve bizim icin cok büyük faydasi oldu. Randevu almak konusunda, hollandacayi ögrenmek konusunda, vize basvurusunda hep burdaki tavsiyelerle yola ciktik ve cogunu basardik.

www.taalklas.nl girin ve ordan bol bol Hollandaca kelimler ögrenin.

Burdan bütün arkadaslara cok tesekkur ediyorum. Allah hepinizin gönlüne göre versin. Hersey icin cok tesekkürler. Umarim benimde daha girecek olan arkadaslara bir katkim olmus olur. Sorulariniz varsa mutlaka sorun! Sakin panik yapmayin ve kendinize güvenin!

Emegi gecen bütün arkadaslara cok tesekkür ederim. Allah sizden razi olsun!

Selamlar!
tebrikler arkadasim.vizende biranonce cikar insallah..
tebrikler kardeşim hayırlı uğurlu olsun darısı vizene inşaallah.
Tebrik ederim kardeş.sevincini canı gönülden paylaşıyoruz.

vizende çok çabuk çıkar inşallah ve bizimkilerde :D
Merhaba badems,

Tecrübelerini bizlerle paylaştığın için çok ama çok teşekkür ederiz.Sınava girecek arkadaşlara

gerçekten serin su gibi ferahlatacağından eminim.Umarım en kısa zamanda vize için

işlemlere başlarsınız ve vizenize kavuşursunuz.

İki şey söylemek istiyorum? "29 Tmmz!" ? ne anlama geliyor. ikinic olarak da ;

"Arkadaslar bu sinava burdan aldigim tavsiyelerle ve dosyalarla hazirlandim.

Zaten kursa gitmek aptallik olur. Paraniza yazik. Kendi cabalariniz ve eslerinizin yardimiyla

bu sinavi rahatlikla alabilirsiniz."

Bir fikir beyan ederken diğer kişilere karşı hakaret içeren cümlelerden mümkünse uzak duralım.

Her insanın seviyesi maalesef bir değil ve içimizde okuma,yazma bilmeyen arkadaşlarımız var,

bu nedenden ötürü "aptallık" kısmı biraz kaba olmuş.

Anlayacağını umuyorum.

Kolay gelsin.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol