Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ALMANYA İŞ GEZİSİ İÇİN ALINAN ŞENGEN VİZESİ HOLLANDA GE

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 1.935 görüntülenme
Arkadaşlar Selamlar,ben bundan 2 ay önce şirketimin beni göndereceği Almanya için 6aylık schengen vizesi almıştım.Fakat bu toplantılar ve seyahat iptal oldu ve Almanyaya bu vize ile hiç giriş yapmadım.Şimdi eşimle birlikte 10günlük yaz tatili için turistik amaçlı olarak Hollandaya gitmek istiyorum.Kuzenim eşimin işlemleri çin tüm belgeleri ve davetiyeyi gönderdi.Eşimin vize işlemleri devam ediyor.Fakat ben elimdeki bu almanya için çıkarttığım şengen vizesi ile hollandaya giriş yaparsam ne olur?Girişte problem çıkartırlarmı?Sonra oralara kadar gidip geri dönmeyelim.Problem çıkmasın? ne yapmamı önerirsiniz? bazıları bu şekilde giriş yapıldığını döylüyor bazıları problem çıkabileceğini söylüyor..tam evlilik yıldönümü günümüz rezil olsun istemem ne yapayım?yeni vize mi çıkartayım? onun içinde ilk aldığım schengen vizesinin iptal edilmesi gerektiğini falan söylüyorlar...bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
eger elinizde C schengen vizesi var ise Hollanda' ya ounla giris yapabilirsiniz fakat

pasaport polisine geldiginiz de size bir kac soru sorarlar

daha sonra sizden ekstra evraklarda isteyebilirler.

ne icin geldiginizi kanitlamak icin filan

ve sonra sizi polis bekleme odasina alirlar ve chek yapmalari icin vizenizi

sizi bekletirler bu bekleme suresi 15 dk ila 2-3 saat surebilir.

ve daha sonra yaniniza bay ve bayan sivil polisler gelir ve bir kac soru sorarlar ondan sonra sizi gonderirler. eger ingilizce biliyorsaniz kendinizi aciklarsiniz ve isleminiz daha hizli surer.

ama suna dikkat edin benim bu yazdiklarimi illa yasayacaksiniz diye bir sart yok ama yasayabilirsinizde.

ben Hollanda konsoloslugundan aldigim D+C oturum ve schengen vizesi ile Burukselden ( Belcikanin baskenti ) giris yaptim bir ustte aynen yazdiklarimi yasadim .

hadi kolay gele
;)
valla eşimle gitcez şimdi...onu geçirip beni tutarlar falan zor olabilir...benim ingilizcem gayet iyi.durumu açıklarım.ve senin tavsiyenle,yanıma gidişimin sebeplerini izah ve ispat eden hertürlü belgeyi alırım(en azından fotokopilerini).... paki bu riski göze almazsam ve yine davetiye gönderttirerek hollanda için yeni şengen vizesi çıakrtmak istersem;bana birkaç kişinin söylediği ilk aldığım schengen vizesini iptal ettirmem gerektiği doğrumudur?
yaniniizda evlilik cuzdaninizi mutlaka goturun.

yok esinizi gecirdiler size gecirmiyecekler diye bisi yok.

sizi nereye alirlar ise esinizide sizinle birlikte alirlar.

siz bakmayin diger insanlar ne diyor.

ben sizee daha yeni taze yasadigim tecrubeyi aktardim.

sadece sizi vizeyi chek yapmak icin bekletirler ve sonunda sizi gonderirler.

korkacak bisi yok bak ingilizcenizde var okeydir o zaman

hadi kolay gelsin.
okey o zaman bi cesaret gidelim bakalım:) çok yardımcı oldun teşekkür ederim.özellikle yanımda hertürlü belgeyi yada fotokopisini götüreceğim ki.derdimizi iyice anlatalım adamlara.inşallah sorun olmaz...saolasın! :ugeek:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol