Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Almanya uyum sınavını kaldırmış!!!

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 2.736 görüntülenme
Merhabalar. Almanyanın uyum sınavı mecburiyetini kaldırdığını duydum halamı aradım hemen oda doğruladı. Benim öğrenmke istediğim şu eşim hollandadan sınav parasını yatırdı hafta başı sınav için randevu alıcam. Almanyanın yaptığı bu değişiklikten bi,zlerde faydalanabilirmiyiz? Almanyaya turist vizesiyle gidip oradan hollandaya geçebilirmiyim? Yani oturum izni verirmi hollanda?
Almanya Türkler'e vizeyi kaldırdı Tabii ki Türkler'in tamamına değil... 3 meslek grubu daha Almanya'ya vizesiz girme hakkına sahip oldu. İşte onlar;

Almanya, ´´otobüs şoförleri, montaj işçileri ve ticari amaçlı olarak Almanya´ya gelmek isteyen sporcu ve sanatçıların da vizeden muaf tutulmalarını´´ kararlaştırdı.

Ancak İçişleri Bakanlığının bu kararı henüz uygulamaya konmadığı için, bu konuda resmi bir açıklama yapılıncaya kadar, şimdilik bu meslek grupları için de vize zorunluluğu sürüyor.

Şimdilik sadece Türk kamyon şoförlerinin ülkeye vizesiz girebileceği, ancak bir süre sonra bu gruba, söz konusu 3 meslek grubunun daha ekleneceği öğrenildi.

VİZEDEN MUAF HİZMET GRUPLARI

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Stefan Paris A şimdilik sadece Almanya´ya mal taşıyan Türk kamyon şoförlerine vize muafiyeti getirildiğini, bunun, Alman şirketlerine Türkiye´den kiralık verilecek Türk kamyon şoförleri için geçerli olmadığını belirterek, ´´Alman hükümeti, hizmet almak amacıyla ülkeye gelmek isteyen Türkleri vizeden muaf tutmak için bir zorunluluk görmemektedir´´ dedi.

Ancak Alman hükümetinin, aktif şekilde hizmet sunmak amacıyla Almanya´ya kimlerin vizesiz girebileceği konusunda ayrıntılı bir inceleme yaptığını ve bu konuda diğer AB ülkelerinin hükümetleriyle de görüş alış verişinde bulunduğunu ifade eden Paris, ´´İncelemeler sonucunda bakanlığımız 3 hizmet grubuna daha Almanya´ya vizesiz giriş yapabilmelerine imkan verilmesi konusunda karar aldı. Otobüs şoförleri, montaj işçileri ve ticari amaçlı olarak Almanya´ya gelmek isteyen sporcu ve sanatçıların vizeden muaf tutulmaları kararlaştırıldı´´ şeklinde konuştu.

Paris, söz konusu kararın henüz uygulanmaya konulmadığına dikkati çekerek, bunun ne zaman uygulanabileceği konusunda da bir şey söyleyemeyeceğini, karar sınır kapılarını bildirilmediği için de şimdilik Türk kamyon şoförleri dışında tüm Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Paris, şu sıralar Türk otobüs şoförleri, montaj işçileri ve ticari amaçlı olarak Almanya´ya gelmek isteyen Türk sporcu ve sanatçıların hangi belgeleri beraberlerinde getirmeleri gerektiğinin düşünüldüğünü, bunun belirlenmesinden sonra bunun da resmen açıklanacağını sözlerine ekledi

kaynak: http://www.turkinfo.nl/haber-563-Almany ... irdi-.html
sanirim almanyanin aile birlesimi icin koydugu uyum sinavi ile Mal ve hizmet gotureceklere vize uygulamasini kaldirmasini karistiriyorsunuz.

ikisi cok farkli seyler, iyi arastirin.

selamlar.
Yanlisiniz var uyum sinavi kaldirilmadi almanyada ama yeni bir kanun cikti eger esiniz hamileyse hamilelik raporu alio almanyadan ve onla gidebiliosunuz ama normalde hayir kaldirilmadi. ve ben de almanyadan muracat ettim esim icin turistik vize ama vermediler hollanda vatandasisin diye cunku korkuyolarmis almanyadan hollandaya gecerse gibisinden o yuzden siz bence almanyayayi unutun eger isleriniz tamamsa burdada kolay
Valla önemli olan hollanda'nın kaldırması...bunlardan senelik plana gore hareket ettikleri için suan oyle birsey yok ...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol