Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ALMANYA' YA GİDECEK OLANLAR

Yorum için giriş yap 10 mesaj · 5.617 görüntülenme
Hayret kimse Almanya' ya gitmiyor herhalde :D

Hiç bir hareketlilik göremiyorum Almanca bölümümüzde :?
Merhaba efeler diyarı.. Ben Almanyaya gidiyorum.. Kısmetse kurban bayramında.. Bir kaç günlüğüne oradan da Hollandaya geçicem. Ama nasıl geçicem bilmiyorum.. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bana...
gayet pasaportun yanında otobüsle, trenle yada uçakla elini kolunu sallayarak gideceksin bundan kolay ne varki? ;)
Korkum Almanya vizesi alıp Hollandaya girişte sorun olması.. Pasaportumda 6 ay öncesinin Hollanda vizesi var. Trenle geçmeyi düşünüyorum.. Ayrıca bu hafta kursa başlıyorum. Sınava yaza giricem. Sizin tecrübenizden öğrenmek istediğim bir şey daha var. Nikahı sınavdan öncemi yoksa sonramı yapmak avantaj. Bilgilendiriseniz sevinirim..
vallahi arkadaşım, bende senin gibi çelişkiye girmiştim evlenmeden önce açıkcası.

evlenmeden sınava girip ve kazandıysanız, sonra evlenip belediye kayıtlarına evliliğiniz geçirildikten sonra vize işlemlerine başlarsınız.

En azından bu şekilde bir yol izlendimi fazla rahatsızlık vericilik olmaz gibi düşünüyorum sizin tarafınızdan ve eşiniz tarafından ;)

Fakat şöyle birşey var ;

Evlendikten sonra ne güzel düğün dernek herşey, mutlu bir biçimde yapılıyor.

sonra siz sınav için hazırlık yapıyorsunuz ve sınava giriyorsunuz eğer kazandıysanız, çok mutlu oluyorsunuz. eğer kazanmadıysanız,

vallahi o pisikoloji çok kötü oluyor hem sizin trafınızdan hemde eşiniz tarafında !!

Ne acıdır ki sınav ; Kazandınız kazandınız. Kazanamadınız eşinizle bir araya gelemiyorsunuz ve Bir daha bir daha sınava gireceksiniz.

Hadi neyse sınav ücretini ödemek birşey değil. ya o bir araya geleme me stresi ?

Yani arkadaşım ben aslında şundan yanayım; en iyisi evlenmeden önce sınava girmek ;)

Sizin anlayacağınız; yukarı baksanız bıyık, aşağıya baksanız sakal :roll:

Allah yolunu açık etsin kardeşim ;)
Allah razı olsun... Benim de herkesinde yolu açık olsun.. Teşekkür ederim..
efeler diyarı demissin almanyada hiç bir hareketlilik yok diye sorayım o zaman sana sende bana yaz ama kısa zamanda olsun simdi benim nişanlım hollandada 9 senden beri almanyadan ev tutsa bende oraya 3 aylık vıze alıp gelsem orda belediyede nikahımız yapsak yada ben dil kursuna yazılınca nikahımızı yapsak ne gibi bir sorunla karsılarısırız birde almanya aile birleşimi için ne istyiyor kontrat falan dil sınavında ne soruyolar nasil oluyor sözlümü yazılımı oluyor dil sınavı zormu kolay mı birde onları sölesen bana hollanda dil sınavımı zor almanyamı zor hangisi bana yardım edersen sevinirimi şimdiden daha çok soracam sen cvb lada

belçikada oluyor bu belçikayaı okuyorum da benim nişanlım belçikaya uzak almanyaya 20 dk aynısı orda oluyorsa almanyaya gececek benim nişanlım saol gardas şimdiden cvb kısa zamanda verirsin insallah detaylı olsun ama
ozgurluk_46 yazdı:
efeler diyarı demissin almanyada hiç bir hareketlilik yok diye sorayım o zaman sana sende bana yaz ama kısa zamanda olsun simdi benim nişanlım hollandada 9 senden beri almanyadan ev tutsa bende oraya 3 aylık vıze alıp gelsem orda belediyede nikahımız yapsak yada ben dil kursuna yazılınca nikahımızı yapsak ne gibi bir sorunla karsılarısırız birde almanya aile birleşimi için ne istyiyor kontrat falan dil sınavında ne soruyolar nasil oluyor sözlümü yazılımı oluyor dil sınavı zormu kolay mı birde onları sölesen bana hollanda dil sınavımı zor almanyamı zor hangisi bana yardım edersen sevinirimi şimdiden daha çok soracam sen cvb lada

belçikada oluyor bu belçikayaı okuyorum da benim nişanlım belçikaya uzak almanyaya 20 dk aynısı orda oluyorsa almanyaya gececek benim nişanlım saol gardas şimdiden cvb kısa zamanda verirsin insallah detaylı olsun ama

arkadaşım. bu Almanya yolunda, hiç bir bilgim yok ve sitemizde kimse de Almanya' ya gitmek için bir tercihleri olmadıklarından, haliyle bu yolda sitemizde hiç bir tecrübe yaşanmamıştır.

Fakat, sadece az çok sitemizdeki yaşanmış tecrübelerden bildiğim, mesela

eşiniz şu an Hollanda' da yaşıyor ve o size turist olarak istek yapıyor ve siz 3 aylığına eşinizin yanına gidiyorsunuz !

ve o 3 aylık süreç içinde Almanya' dan bir ev bulup oraya evinizi taşıyorsunuz ve sonrada eşinizle beraber Almanya' daki hangi şehire gittiyseniz o şehrin belediyesine beraber müracaat ediyorsunuz ve size 5 aylık geçici bir oturum veriliyor ve o 5 aylık süre içinde eşiniz kendine bir iş bulmak zorunda işini de bulduktan sonra, 5 yıllık oturumunuzu alıyorsunuz !

Ama bu yazdıklarımda, Almanya yolunda ne kadar doğruluk payı olabilir ben bunu bilemem

bu verdiğim örneği Belçika yolunda kullanılıyormuş !

Size şu bilgiyi vereyim. Hollanda' ya uyum sınavı zor değil her 10 kişiden 9' u bu sınavı kazanıyor !

eğer kendinize güveniyor, azimli ve kararlıysanız o zaman uyum sınavına girersiniz ve kazanırsınız !

Umarım işleriniz yolunda gider.

başarılar ;)
bir arastirsan kardes şimdi evlenmeden gelecem ben orayasonradan nikah yapacaz almanyada nişanlım oraya gidip hollandada çalısıyo zaten iş yeride oraya 20 dk uzaklıkta belçikada oluyormus iş bulmasına gerek yok işi var zaten hollandada o 5 yıllık oturumu aldıktan sonra nikah yaparsak ben tr ye dönüp dil sınavına giriyormuyum girmöiyormuyum onu soruyom yaw dil sınavı soprun degilde ben bir an önce yanında olmak istiyorum hollandayı beklersek 1,5 sene sürer gibi gözüküyor onun için hemen gelmek istiyorum yoksa beklerımde dayanamıyor tek basına yasıyor hollandada onun için soredum arastırabilirmisin bir efeler diyarı sorabilirmisin bilen birilerine şekerpinarı yokki o hemen hemen anlıyordu sende bir arastırsan kardes rica etsem lütfenşimdiden tesekkür ederim arkadasım yanı ben almanyaya geldikten sonra nikahj yapacaz ben hollandaya bakacam 3 aylık vıze almayı ondan sonra nişanlım 5 yıllık oturumu alınca hemen nikah yapmayıdüşünüyom öle oluyormu işte tr ye dönmem geri demi???
ozgurluk_46 yazdı:
bir arastirsan kardes şimdi evlenmeden gelecem ben orayasonradan nikah yapacaz almanyada nişanlım oraya gidip hollandada çalısıyo zaten iş yeride oraya 20 dk uzaklıkta belçikada oluyormus iş bulmasına gerek yok işi var zaten hollandada o 5 yıllık oturumu aldıktan sonra nikah yaparsak ben tr ye dönüp dil sınavına giriyormuyum girmöiyormuyum onu soruyom yaw dil sınavı soprun degilde ben bir an önce yanında olmak istiyorum hollandayı beklersek 1,5 sene sürer gibi gözüküyor onun için hemen gelmek istiyorum yoksa beklerımde dayanamıyor tek basına yasıyor hollandada onun için soredum arastırabilirmisin bir efeler diyarı sorabilirmisin bilen birilerine şekerpinarı yokki o hemen hemen anlıyordu sende bir arastırsan kardes rica etsem lütfenşimdiden tesekkür ederim arkadasım yanı ben almanyaya geldikten sonra nikahj yapacaz ben hollandaya bakacam 3 aylık vıze almayı ondan sonra nişanlım 5 yıllık oturumu alınca hemen nikah yapmayıdüşünüyom öle oluyormu işte tr ye dönmem geri demi???

kerdeş bir önceki yazdığım yazımdaki gibi uygulama yaparsan geri dönmene gerek kalmıyor çünkü, 5 aylık oturum veriyorlar size !

ama kardeş ben Almanya konusunda sana ne desem yalan olur çünkü bir bağlantım yok !

kimseyide bilmiyorum bu kurallar hakkında bana yardım edebilecek !

sana en sağlam nişanlın yardım edebilir Hollanda' dan !

dediğin gibi Almanya' ya 20 dk. ise. o zaman nişanlınız Almanya' dan bir Türk avukat ile görüşsün ve geniş bilgiyi alsın onlardan !

Ama size söylüyorum !

Eğer eşinizin aylığı, ind nin koşmuş olduğu maaş limiti kadar yada üstü ise tatil parası hariç, siz sınava girer ve kazanırsınız ! sonrada eşiniz sizi taş çatlasın bir problem olmadığı sürece ind nin kurallarını eksiksiz yerine getirdikten sonra sizi 1 ay ila 3 ay arasında Hollanda' ya alabilir !

Fakat en önemli bir konu ise de eşinizin ve sizin 21 yaşlarınızı doldurmuş olup en az 22 yaşından 1 gün almış olmanız gerekmektedir bilginize !

örnek veriyorum

mesela 12.03.1988 doğumlusunuz !

Hollanda' ya yerleşim müracaatı hakkını 13.03.2009 tarihinden itibaren kazanmış olursunuz!

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol