Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

alper'in yoklugunda bana yardimci olabilcek bi arkadas!!!

Yorum için giriş yap 3 mesaj · 1.914 görüntülenme
arkadslar kiz arkadsim bu sabah belcikadan(antwerpen)oturumunu aldi,,uzun suredir yaziyodum zaten burda,, hafta ici evlenicez tr de,,, burda nikah memurunun istedigi 3 belge vrdi,, dogum belgesi,ikametgah,evlilik ehliyet belgesi,,, ya arkadslar belediyeden,bu evlilik ehliyet belgesini alamadik,,oyle bi belge yok demis sabah belediyedekiler, hatta ben burdan apostilli nufus kayit ornegimide yomistim kiza,, benim bilgilerimde lazim olur o evlilik ehliyet belgesi icin,,arkadslar aranizda bu belgeyi alan biri varmi?? cok dilli evlilik ehliyet belgesi. bunu alan bi arkads bana anlatabilir mi? sabahtan beri belcika hollanda turkiye armadigimiz yer kalmadi ,bi allahin kulu,, evet bu belge lazim,burdan alabilirsiniz demiyo.kiza sabah '' living certificate'' diye di belge vermisler,, sanirim ikametgah tipinde biyer, isim soyisim,belcikadaki adresi dogum yeri ,bekar oldugu yaziyomus, ama bu o bege degil anladigim,, medeni halini gosteren belge deil.bu ''living certificate'' ide cok dilli vermemisler ,sade flemenkce vermisler,,kiz gitcek pazartesi brukselde hollanda elciliginde cok dilli yapicakmis,apostill i de orda vurcaklarmi,, arkadslar bilgisi olan acil yardim eder mi allah askina,nerden alicaz bu medeni halini gosteren belgeyi,,acil bekliyorum bi arkadsin yardimini,,allah emanet
nevilen yazdı:
arkadslar kiz arkadsim bu sabah belcikadan(antwerpen)oturumunu aldi,,uzun suredir yaziyodum zaten burda,, hafta ici evlenicez tr de,,, burda nikah memurunun istedigi 3 belge vrdi,, dogum belgesi,ikametgah,evlilik ehliyet belgesi,,, ya arkadslar belediyeden,bu evlilik ehliyet belgesini alamadik,,oyle bi belge yok demis sabah belediyedekiler, hatta ben burdan apostilli nufus kayit ornegimide yomistim kiza,, benim bilgilerimde lazim olur o evlilik ehliyet belgesi icin,,arkadslar aranizda bu belgeyi alan biri varmi?? cok dilli evlilik ehliyet belgesi. bunu alan bi arkads bana anlatabilir mi? sabahtan beri belcika hollanda turkiye armadigimiz yer kalmadi ,bi allahin kulu,, evet bu belge lazim,burdan alabilirsiniz demiyo.kiza sabah '' living certificate'' diye di belge vermisler,, sanirim ikametgah tipinde biyer, isim soyisim,belcikadaki adresi dogum yeri ,bekar oldugu yaziyomus, ama bu o bege degil anladigim,, medeni halini gosteren belge deil.bu ''living certificate'' ide cok dilli vermemisler ,sade flemenkce vermisler,,kiz gitcek pazartesi brukselde hollanda elciliginde cok dilli yapicakmis,apostill i de orda vurcaklarmi,, arkadslar bilgisi olan acil yardim eder mi allah askina,nerden alicaz bu medeni halini gosteren belgeyi,,acil bekliyorum bi arkadsin yardimini,,allah emanet

arkadaşım kız arkadaşınız belediyeye gidecek ve şöyle söylüyecek VERKLARING VAN HUWELIJKSBEVOEGDHEID ( geldig gedurende zes maanden )

bu verdiğim hollandaca yazısın anlama 6 ay süreli evlenme ehliyet belgesi ismidir.

o belgenin içinde sizin ve evlenecek olduğunuz kişinin bilgisi yer alacaktır !

imzal ve mühürlü bir şekilde okunaklı olmalıdır !

asla ve asla fotokopi olmamalıdır !

direkt bilgisayar çıktısı olmalıdır !

ve kız arkadaşınız gelirken kimlik kartını dahi getirsin !

diğer getirilecek olanları biliyorsunuz !

bu evlenme ehliyet belgesini belediyeden alması gerrekiyor !

fakat sanırım belçikada ki beledeiye hollanda vatandaşı bir kişiye böyle bir belge vermez !

kız arkadaşınız ya hollanda konsolosluğundan alıcak bu belgeyi yada hollanda daki önceki ikamet ettiği belediyeden alıcak bu belgeyi !

önemle dikkat bu evlenme ehliyet belgesi olmadımı asla evlenemzsiniz !

ve son olarak üstüne basarak söylüyorum !

asla fotokopi bir kağıt olmuyacak !

bütün herşey direkt bilgisayardan çıktılı olacak !

imzalı ve mühürlü okunaklı bir şekilde oılucak !

zaten çok dilli olur bu belge içinde türkçede yazar !

ve bu belge renkli olur genelde mavi renk gibi !

Kolay gele
efeler diyari arkadsim cok saol,allah razi olsun,gece anlatayim ben soylediklerini.arkadsim bu evlilik ehliyet belgesi icin ben zaten apostilli cok dilli nufus kayit ornegi,pasaport fotokopomi falan yollamistim.simdi bu belgeden ayri bide medeni durumunu gosteren belge falan yok heralde demi,o belge zaten medeni durumunu gosteriyodur,burasi icn yeterli o.vallhi bi evlenmek icin bile cildirttilar insani,su belediyedekine sabah alayini soylettim ,,yabanciya evlilik belgesi,evlenme ehliyet belgesi,medeni durumunu gosterir belge,benim yolladigim cok dilli belgeyi bile gostertim belki anlarda yardimci olur diye. insan bi vermiyoruz git surdan surdan al der yaa,oyle bi belge bilmiyorum dede direk adi kadin.kardesim allah razi olsun senden.insallah yakin zamanda kavusursun esine.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol