kiz arkadsim antwerpende evini tutmustu,yaklasik 12 gun once belediyeye gidip kayit ta oldu,, belediyeden 14 gun icinde polis gelecek kontrol edecek,,polisten aldigin o belge+is kontratin,+maas bordron+sigorta policen bunlari topla ,, belediyeyi ara,randevu al, sonra oturumunu alirsin demis,,12 haftadir kiz evde polis beklio,, ne gelen var ne giden,, az once ara sor dedim su polise ne zaman gelceklermis,, nolmus, bi sorun mu vr die,,ilk aradiginda,,, evraklarininz daha belediyeden polis subesine gelmedi,, 7 gun icinde evine polis gelmesse,islemlere yeniden basla tekrardan belediyeye git demisler.. arkadslar bu isin proseduu bumu acaba? normalde 2 3 hafta icinde ilk oturum alinio die biliodum.. bu maas bordrosu,is kontrati falan istemisler, bilmiorum, 5 aylik mi vericekler ilk, yada 5 yillik mi,, fakat kiz oturum kartini almadan ,, belediyeden evlilik evraklarini alamiyo, nikah yapcaz nisanda,bu islerde cok uzadikca uzuo,, ltf bilgisi olan kiymetli bi arkadsimiz bilgilerini paylasabilirmi bizimle? bu kadar beklemek mi gerekio gercekten? normalde kac haftada almasi lazim oturumu? yada suanda yapmamizgereken gercekten oturup beklemek mi? belediyeyi aratiom,, neden bu kadar ustune dusuonuz,, yakinda brlgeleri gondeririz diolar,, polisi aratioz,, niye boyle sorup duruonuzz, evraklariniz bize geldimi bakacaz diolar,,evraklar tam nerde onuda bilmioruz.. bu kadar ustune dusersek killik yaparlar die korkuyoruz. napcamizi sasirdik.adamlar uyuzluk yapar die odumuz kopuyo,, derlermi vermioz ulan sana oturum die ,,kiz nl vatandasi bu arada.orali.bilgisi olan allah rizasina ne yapmamiz gerekeni aktarsin ltfn,, cok tesekkur ediorum
alper yada bilgisi olan diger arkadslar bakabilir mi :(:(
arkadasım bukadar stres yapma lutfen ya sabır bıraz sen bukadar acele edersen ısler yurumez sımdı polıs normalde ıkı hafta ıcınde gelıyo ama aklsılıkolabılır gecıkme olmus olbılır mutlaka gelır ustune dusme polıs gelse bıle dırek olarak sana ılk once 5 aylık oturum verecekler sonra ıs kontratını maas bodronu gotureceksın ondan sonra 5 yıllık oturumu alıcaksın yanı 5 aylıkoturumualdıktan sonra hersey tamamsa tam bır ayda cıkıyo 5 yıllık kart ona gore zamanını ayarla
alper kardesim ,su an kizla konusuoduk,, kapi caldi polis geldi,, kiza bi belge vermis,, ustunde belediyeye ne goturecegi yaziomus, sende online sin, yakalamisken sorriim dedim, bkiz dio ki,,simdi is kontrati var, maas bordrosu var, ama diyo benim saglik sigortam hollandaya ait,, onu belcikaya aldirabilirmiyim yada belcikada yeniden mi yaptirmaliyiz? onu kolay yaptirabilirmi kardesim bi iki gunde olan bisey mi ? bide alper kardes, bunlar direk kizdan maas bordrosu ve is kontratini istemisler,,, herkes bize 5 ayligi aldiktan sonra is kontrati ve maas bordronu goturuosun daha sonra sana 5 yilligi veiolar demisti. e bunlari istemisler zaten kizdan,, polisin verdigi belgedede var ,, kiz belediyeye gitttigindede bayan istemis bu belgeleri,, direk 5 yillik verme gibi bi durum olmaz dimi??? daha sonra yeniden goturmesi gerek heralde?? bide kardes yarin arayip bi gun almasi gerekio mus? o gun veriolar mi hemen karti yoksa randevu aldigi gun gidip istedikleri belgeleri verio onlarda su gun gel al kartini mi dio ??? kardes cok kafani agritiorm kusura bakma ama kizda bende cok cahiliz bu konularda,, yardimci oluyom ,allah razi olsun
sımdı nevılen normalde polısın verıdıgı kagıt rapor gıbı bısey olıuyo bu polısın verıdıgı kagıdı beldıyeye goturuyosun ve beledıye sana bes aylık oturum kartı verıyo ve bunda amac ıs bulsun evını bulsun falan fılan eger dırek maas belgesını ve ıs kontratını ıstıyolarsa belkı 5 yııllık vereceklerdır ama hıc duymadım boyle bısey belkı 5 yıllık kartı vermek ıcın tekrar ısteyebılırler ıkıncısı ıse hollandadakı sıgortan orda gecerlı sıgorta kagıdını oraya gotursun versın sonra oturumu aldıktan sonra belcıkadakı sıgortaya yazılacaksın. beledıyeyı aramana gerek yok yanı randevu almana gerek yok dırek gıdebılırsın tam hatırlamıyorum ama 5 aylık kartı hemen alıyosun hemen verıyolar aklına takıldıkca ıslerını hallettıkce yazkı senı yonlendırelım ok arakdasım sımdı yolun basındasın ve zor olan bısey yok bıraz sabır ok kolay gelsın
alper kardesim, ya bugun sabahtan kiz aradi belediyeyi randevu icin,ta mayisn 2 sine randeu vemisler,, bu nedir kardes, 2 ay sonrasina gun veriolar,, daha ilk basvurusu,, elinde hic bise yok,, 5 aylik kart alcak,, yanlislik mi var acaba,, 5 yillik muamelesimi yapiolar ne is. napcak biz simdi sastik kaldik vallahi ya, korkuyom bide, ustune dusesek cok,, sorun cikarirlar die, kime konustuysakta 5 ayliga randevu alinmio dio,, gidiosun evraklarinla 5 aylik kartini aliosun dio,, yarin kizi belediyeye gondersem miki,, alsin belgeleri gitse, boyle boyle hazirladim geldim die, bide orda terslerler kizi, randevunda gel die,, alper bi yol goster bize kardes.isin tersi kartini almayinca evlilik belgelerinide vermezler,, ikametkahi,, evlilik ehliyet belgesini verseler ,, iyi tamam bekliyelim de, onu da vermezler suan,, kayitli gozukmuyo , kardes bi yol goster bize.
alper kardesim, ya bugun sabahtan kiz aradi belediyeyi randevu icin,ta mayisn 2 sine randeu vemisler,, bu nedir kardes, 2 ay sonrasina gun veriolar,, daha ilk basvurusu,, elinde hic bise yok,, 5 aylik kart alcak,, yanlislik mi var acaba,, 5 yillik muamelesimi yapiolar ne is. napcak biz simdi sastik kaldik vallahi ya, korkuyom bide, ustune dusesek cok,, sorun cikarirlar die, kime konustuysakta 5 ayliga randevu alinmio dio,, gidiosun evraklarinla 5 aylik kartini aliosun dio,, yarin kizi belediyeye gondersem miki,, alsin belgeleri gitse, boyle boyle hazirladim geldim die, bide orda terslerler kizi, randevunda gel die,, alper bi yol goster bize kardes.isin tersi kartini almayinca evlilik belgelerinide vermezler,, ikametkahi,, evlilik ehliyet belgesini verseler ,, iyi tamam bekliyelim de, onu da vermezler suan,, kayitli gozukmuyo , kardes bi yol goster bize.
arkadasim gidip yuz yuze konussun belediyedeki yabancilar bolumu ile ayrica olabilir cunku antwerpen cok fazla yabanci akimina ugrayan bir belediye keske antwerpen in kucuk belediyelerini secseymisti.Randuvularda uzama olabilir ama en iyisi direk gorusmeler telefonlarda fazla hizli davranmiyorlar
sekerpinari arkadsim,cok saol cevabin icin,, ya kiz zaten antwerpenin kucuk bi belediyesinde oturuo,, ilk once o kucuk belediyeye gitmisti zaten kayit olmaya 2 hafta once,, onu buyugune yollamislardi, yabancisin oraya kaydolman gerek die,, polisin dun verdigi kagidin ustunde randevu almak icin bi numara yaziodu,onu aradik sabah ,belki 20 defa arattirdim,,yanlislik mi var, 2 ay bu ki 5 aylik kart alicak,, sekerpinari arkadsim simdi kiz o numaradan baska bi yerle iletisim kurabilir mi ?yarin kendi kucuk belediyesine gitse bi islem gerceklesirmi ki??? bildigim yabancilar burosu bi buyuk belediyede oluyo( kendimde egitimi yurtdisinda gerceklstirdim,baya bi yil moskovada falan kaldim), bende ordan bildigim seylerden biraz sasiriyorum bide okuyorum sabah aksam forumda yazan herseyi acaba bizmi yanlislik yapiorzz,onlardami bi sorun var yoksa,,, herzamanki gibi yine mi herseyin kotu ilki bizi buluo :( yarin kiz tekrar gitsin olmassa insallah bi sorun cikartmazlar , once gitsin goussun ogrensin yuz yuze . eger oluosa kucuk belediyeye muracat ettirelim yarina,, emegininiz icin cok tesekkur ediyorum, gercekten sizlere minnettarim arkadslar.
dostum benhıc duymadım ya randevualanı 5 aylık kart ıcın esımdırek gıttı hemenaldı benımesım genkte belkı beledıyeden beledıyeye fark edebılıyodur bu konu hakkında fıkrım yok cunku hıc duymadım sen en ıyısı hıc bılmıyomus gıbı davran ve basvuru ıcın gıt bı dovecek degıller ya okadar korkmana gerek yok
sekerpinari arkadsim,cok saol cevabin icin,, ya kiz zaten antwerpenin kucuk bi belediyesinde oturuo,, ilk once o kucuk belediyeye gitmisti zaten kayit olmaya 2 hafta once,, onu buyugune yollamislardi, yabancisin oraya kaydolman gerek die,, polisin dun verdigi kagidin ustunde randevu almak icin bi numara yaziodu,onu aradik sabah ,belki 20 defa arattirdim,,yanlislik mi var, 2 ay bu ki 5 aylik kart alicak,, sekerpinari arkadsim simdi kiz o numaradan baska bi yerle iletisim kurabilir mi ?yarin kendi kucuk belediyesine gitse bi islem gerceklesirmi ki??? bildigim yabancilar burosu bi buyuk belediyede oluyo( kendimde egitimi yurtdisinda gerceklstirdim,baya bi yil moskovada falan kaldim), bende ordan bildigim seylerden biraz sasiriyorum bide okuyorum sabah aksam forumda yazan herseyi acaba bizmi yanlislik yapiorzz,onlardami bi sorun var yoksa,,, herzamanki gibi yine mi herseyin kotu ilki bizi buluo :( yarin kiz tekrar gitsin olmassa insallah bi sorun cikartmazlar , once gitsin goussun ogrensin yuz yuze . eger oluosa kucuk belediyeye muracat ettirelim yarina,, emegininiz icin cok tesekkur ediyorum, gercekten sizlere minnettarim arkadslar.
Bana hangi belediyesinde oldugunu yazarmisiniz.Birde asil olarak antwerpende degilde baska bir beldesinde oturyorsa oturdugu yerin belediyesine kayit olmali antwerpen in belediyesine degilki.Birde arkadasim onlara pek guvenmeyin bircok memur gercekten kanunlari bilmiyor.Biz ilk yerlesim icin muracaat ettigimizdebize bir konuda farkli ve bizim zararimiza olan bir yol gostermislerdi.Daha sonrasinda biz kendimiz kanunlarin aciklandigi bir evrak goturup onlara bilgi verdik bun un aynisi hollandaya tasindigimiz zaman da gerceklesti yani bazen kanunlari haklari bilmiyen insanlara yanlis yollar gosteriyorlar esin kendi oturdugu belediyeye gitsin ve oranin oturumuna kayit olmak istedigini soylesin .Antwerpenin belediyesi ile sizin bir alakanizin olmamasi lazim..birde suan oturdugu yerin belediyesine gitsin .Ve oradaki yabancilar subesinden sira alip orasi ile gorussun oturum aldiginda esini getirecegini falan soylemesin problem cikartirlar kolay gelsin
seker pinari arkadsim oturdugu yer antwerpen/kiel mis, bugun gitti kiz konusmaya ,, kiz bana bos yer yokmus , onede alamiyolarmis illah randevu tarihinde gitcekmis vercekleride 5 aylik oturummus, vallahi bizde bi anlam veremedik noluo die,, ne randevusu bizde anlamadik,, ya alper arkadsim yada seker pinari arkadsim aranizdan bu ilisleri bilen varsa bi el atabilirmi,, bilginiz varsa, yabide,,,,, simdi ii bekliyelim dicez, kiz mayista randevu tarihinde gittiginde yani nedir bu randevu tarih arkadslar,,, randevu tarihinde gidip kartini hemen alicak mi peki ,, yoksa bi randevu tarihi daha verp bugun mu gelin dicekler kartini almak icin ,, onu bile anlamadim.ya arkadslar gercekten yardim etmek isteyen bi arkadsim karisina yada kocasina yada kendisi artik kim flemenkce biliosa arayabilir mi,,isin bi aslini ogrensek ,, rusca yada ingilizce bilioum,, kizda halledemio,, bi arkadsimiz sorsa yada bilgisi olan soylese olmaz mi . cok sey istiosam affedin, rahatsizligimdan dolayi cok ozur diliorm.( esim hamile,onun icin hizlandirmaya calisiorm, ben egitimimi kestim bunun icin ama olmayincada uzuo bizi, elimizdende bise gelmio, biseyde bilmiorz..forumdada bi arkadas gormustum,intihar edicem die yaziodu sonumuz oyle mi olcak com merak ediorm) alah hepimize sabir versin insallh allaha emanet olun
arkadasım sabırr sabırr sen bu kadar cabalaman fayda etmez onlar ne derse o oluyoo anlıyorum esın hamıle ve dogumunda olmak ıstıyosun ama olmuyo bazen benım ıkı yasında kııım var hala kavusamadık dogumunda bulunamadım sabır edeceksınn sabır ve arastıracaz merak etmeeee
alper kardes cok saol,her zaman cevapliyosn sorularimi.defalarca gonderdim kizi,neyse artik beklicez mayisi.insallah randevu verdikleri tarihte hemen verirler su karti,baska bigun daha cikmaz piyasaya insallahda evleniriz.zaten macera ondan sonra baslar.serefsizim cekcem bigun resti kiza,bira ulan avrupasina basliyim, benim memleketim daha guzel, gel buraya diye :) alper kardes sorum olunca sormama kizmasin insallah.allah razi olsun
ne demek kardes herzaman sorabılırsın ve fazla kafana takma bu ıslerı zamanı geldıkce kendılıgınden hallolur ısler
alper arkadsim senin bilgilerine ihtiyacim var bugunler,yardimci olursan cok sevinirim,farkli bi topic acmak istemedim insallah burlardasin cevaplarsin yoksa farkli bi topicte sorayim.bu cuma gunu kizin randevu gunu,istedikleri belgeleri topladi kiz hazir,, insalah cumaya otumunu alicak.alper kardesim kiz oturumunu aldiginda bu evlilik icin istenen bekarlik belgesidir ,ikametgahtir falan bunlari ayni gun alabiir demi?yoksa onuda sallarlar mi bikac hafta? vallahi yanlis anlama kiz butun hafta aradi bunun icin,hepsindede once oturumunu al ondan sonra ilgilenelim bununla demis,(yani nerden alicak bu belgeleri onuda bilmiyoruz,bu oturum aldigi buyuk belediyemi,yoksa ikamet ettigi yerin belediyesimi)bende sen bilirsin belki diye sorma ihtiyaci duydum.cunku cuma alirsa o belgeleri tam olarak cumartesi izmire gelcekler ailecek(acelemiz yokta,biktim ya,bi evlencez).arkadsim bu belgelere apostille nerden yapiliyo bunu basindan gectiyse yada bilgin varsa soylermisin,tr de belediye hemen yapiyo ordada belediyemi yapiyo ( kiz bunuda sordu,sordugu kadin,once belgenizi alin sonra apostilli sorun demis)zaten bi gideyim once o kadini ihfal edicem bi sokaktada neyse. apostillide antwerpende belediyede yapar heralde demi kardesim?yoksa baskente bruksell mi ? kardesim kiz 5 aylik oturumunu aldigi gun , 5 yillik icin randevu alsin mi? cunku 3 hafta en az tr de kalicak,zaman burda gecer gidince daha fazla beklemez 5 yilligin randevu gunu icin.onun icin 5 ayligi alir almaz 5 yilliga basvurabilir mi,bikac gun mu gecmesi lazim,bi bilgin var mi kardesim? bide son olarak kardesim,bizim bu evlendirme memuru arkadas cins biraz,kiz nereli diyo nl diorm,nerde oturuyo diyo belcika diorm,neden dio anlatiorm,,adamda bakio yuzume sanirim bisey anlamiyo sonrada killaniyo,bekar oldugunu gosteren belgeyi belcikadaki bi turk makaminda onaylatsin,,sonradan puruz olur,,belgeyi ankaraya yollarim dis islerinde onylatirsin ugrasirsin diyo.kiz elcilikte cevrtse ,ustunede bi damga vurdursa zaten bizim bu escinsel memurda damgayi gorunce yumusar illaki,bu belgeyi bruksellde( yada varsa antwerpende bi konsoloslugu orda) tercume etme gibi bi durum var mi?? arkadsm allah razi olsun hep yonlendirdin,duacinim, su yazdiklarimada bi ilgi gosterip guzel bi aciklarsan cumaya kadar cok yardim etmis olursun,bende kizi ona gore yonlendiririm.vallahi inan bizde sorup sorusturuyoz,anlamadigimiiz kafa karisan yer cok oluyo,e isin dogruu en cok ilgiyide sen gosteriosn bize.butun garip seyerde bana denk geliyo,2 ayda 5 aylik oturum alan tek cift biziz,farkindayim biraz saflik var bizde. allaha emanetsin kardesim.
arkadasım nevılen sımdı sorularını kısıma ayırıp cevaplamaya calısacam
1. simdı arkadasım beldeıyeden oturumu aldıktan sonra belgelerı vermelerı lazım bı belkı ıslemlere yenı gectıı ıcın aynı gun vermeyebılırler o konuda fazla bılgım yok ama bıldıgım senın evlılık ıcıngereklı olan belgelerı belcıkadakı kayıtlı oldugu beledıyeden alacak ama dogum kagıdını yanı b formu hollandadan alıcak cunku belcıka vermez bunu benım esım nlden almıstı bunu dıgerlerını belcıkadan alır. ve onemlı olan belge beldeıyeden alıcagı esın yabancı pasaportu varsa yanı nl vatandası ıse yabancı bırıyle evlenebılır dıye bı ızın kagıdı var onu unutmasın burda evlenırken onu ısterler (bu belgelerı yazıldıgı beledıyeden alıcak )
2. bu belgelerı esın neden apostıl ettırecekkı ou anlamadım kım ıstedı bunu ordan getırecegı belgelerı apostıl ettırme falan yok eger ıstıyolarsa ordakı beledıyeden yaptırabılrısınız ama burdan onlarım apostıl ettıgı belge ıstenılmıyo evlendırme memuru ıstıyosa o bılmıyo eger ıllakı ıstenıyosa oldugu ordakı beledıye yapar apostılı
3. sımdı arkadasım esın 5 aylı kartı aldıktan sonra 5 yıllık kartı alabaılmesı ıcın ıs yerınden kontrat ısterler bunu verdıgınde 5 yıllık kartı alabılıyosun bu tamamsa hemen basvurabılır aynı gun olurmu onunla ılgılı bı fıkrım yok kontrat temın ettıkten sonra benım esım dırek gıttı bes yıllık karta basvuru yaptı randevu falan almadı ama senın esının beldeıyesı farklı galıba randevulu calısıyo. senın esın kontratı aldıgı zaman dırek basvursun bı yada elıde kontrat varsa hemen randevu alsın 5 yıllık kart ıcın ve buna basvurduktan sonra tam bı ayda cıkıyo bu kart
4. orda bekar oldugunu gosteren belgeyı aldıgı zman bı sorun cıkmaz apostıl falan gerek tok o memur kıllık yapmıs kafası karısmıs belcıkaya gectıgınız ıcın onmlı olan yabancıyla evlenebılır ızın kagıdı var onu kesın unutmasın yoksa bu ıs olmaz eger esın yabancı vatndas ıse tabı sadece esının dogumkayıt ornegı nldenalıcak belcıkadakı beldeıye banada vermedı bu kagıdı esınmın dogum yerı hollanda dan alıcaksınız dedıler
5. bu belgeye kesınlıkle cevırtmene gerk yok senın evlendırme memuru cok kılmıs hakketen gerk yok arakdaısm kafganı karıstırma eger o memur yapmassa sana ykın bı beldıyede evlılık yaparsın bukadar basıt kesınlıkle tercume falan yok bu belgelerı kafanı karıstırma
ve herseyı kafan takma ya bu ısler cor ama karısık degıl sabır ısı ve zaman ısı ama asla karısık degıl bu kadar senın yumusak memur ısı zorlastırmıs ıstenılen belgelerı alıcak gelcek resmı nıkah olacak bu kadar bıttı ve 5 yıllık karta da kontrat olduktan sonra sorun yok 5 aylık kartı aldıktan bı kac gun sonra basvurur hemen eger ısyerınden kontrat varsa tabı yoksa olmaz
arkadasım aklına tkılan varsa sor ben cumadan sonr bı kac gun ıstanbulda olacam gıremıyebılrım aklına takılan varsa sor cekınme senınde ısın gucun rast gelsın allah yardımcın olsun benım bıldıgım varsa yardım ederrım lafı bıle olmaz kardes allaha emanet ol
1. simdı arkadasım beldeıyeden oturumu aldıktan sonra belgelerı vermelerı lazım bı belkı ıslemlere yenı gectıı ıcın aynı gun vermeyebılırler o konuda fazla bılgım yok ama bıldıgım senın evlılık ıcıngereklı olan belgelerı belcıkadakı kayıtlı oldugu beledıyeden alacak ama dogum kagıdını yanı b formu hollandadan alıcak cunku belcıka vermez bunu benım esım nlden almıstı bunu dıgerlerını belcıkadan alır. ve onemlı olan belge beldeıyeden alıcagı esın yabancı pasaportu varsa yanı nl vatandası ıse yabancı bırıyle evlenebılır dıye bı ızın kagıdı var onu unutmasın burda evlenırken onu ısterler (bu belgelerı yazıldıgı beledıyeden alıcak )
2. bu belgelerı esın neden apostıl ettırecekkı ou anlamadım kım ıstedı bunu ordan getırecegı belgelerı apostıl ettırme falan yok eger ıstıyolarsa ordakı beledıyeden yaptırabılrısınız ama burdan onlarım apostıl ettıgı belge ıstenılmıyo evlendırme memuru ıstıyosa o bılmıyo eger ıllakı ıstenıyosa oldugu ordakı beledıye yapar apostılı
3. sımdı arkadasım esın 5 aylı kartı aldıktan sonra 5 yıllık kartı alabaılmesı ıcın ıs yerınden kontrat ısterler bunu verdıgınde 5 yıllık kartı alabılıyosun bu tamamsa hemen basvurabılır aynı gun olurmu onunla ılgılı bı fıkrım yok kontrat temın ettıkten sonra benım esım dırek gıttı bes yıllık karta basvuru yaptı randevu falan almadı ama senın esının beldeıyesı farklı galıba randevulu calısıyo. senın esın kontratı aldıgı zaman dırek basvursun bı yada elıde kontrat varsa hemen randevu alsın 5 yıllık kart ıcın ve buna basvurduktan sonra tam bı ayda cıkıyo bu kart
4. orda bekar oldugunu gosteren belgeyı aldıgı zman bı sorun cıkmaz apostıl falan gerek tok o memur kıllık yapmıs kafası karısmıs belcıkaya gectıgınız ıcın onmlı olan yabancıyla evlenebılır ızın kagıdı var onu kesın unutmasın yoksa bu ıs olmaz eger esın yabancı vatndas ıse tabı sadece esının dogumkayıt ornegı nldenalıcak belcıkadakı beldeıye banada vermedı bu kagıdı esınmın dogum yerı hollanda dan alıcaksınız dedıler
5. bu belgeye kesınlıkle cevırtmene gerk yok senın evlendırme memuru cok kılmıs hakketen gerk yok arakdaısm kafganı karıstırma eger o memur yapmassa sana ykın bı beldıyede evlılık yaparsın bukadar basıt kesınlıkle tercume falan yok bu belgelerı kafanı karıstırma
ve herseyı kafan takma ya bu ısler cor ama karısık degıl sabır ısı ve zaman ısı ama asla karısık degıl bu kadar senın yumusak memur ısı zorlastırmıs ıstenılen belgelerı alıcak gelcek resmı nıkah olacak bu kadar bıttı ve 5 yıllık karta da kontrat olduktan sonra sorun yok 5 aylık kartı aldıktan bı kac gun sonra basvurur hemen eger ısyerınden kontrat varsa tabı yoksa olmaz
arkadasım aklına tkılan varsa sor ben cumadan sonr bı kac gun ıstanbulda olacam gıremıyebılrım aklına takılan varsa sor cekınme senınde ısın gucun rast gelsın allah yardımcın olsun benım bıldıgım varsa yardım ederrım lafı bıle olmaz kardes allaha emanet ol
alperim allah bin kere razi olsun senden kardesim.gercekten her sikistigimda yardimci oluyosun.alperim bu dedigin'' yabanci biriye evlenebilir belgesi'' ''bekarlik belgesi'' degil dimi,ikisi farkli seyler.bizim bu godos memur soylemedi bana onu,basimi yakcak benim.kardes ben bunuda istetcem cumaya ,cok dilli olur dimi buda.zaten oyle zor bise degilse belediyeden yaptirir apostilli,yok uzun biseyse aynen oyle gelir olmadi manisada evlencem.gecede bu serefsiz memurun camini taslicam.ben sana ilk yzdigim zamanlarda randevu verceklerinden haberimiz yoktu,ondan dogum belgesini almistik zaten nl den,oburlerinide antwerpenden alir cumaya insallah olmadi hafta ici.kardes zaten 5 aylik icin basvurdugunda senin dedigin bu butun belgeleride istediler,,hepsini ayarladi kiz,, is kontrati,maas bordrosu,sigortasi,polis begesi alayi hazir zaten ,, :) hepsi kirmizi kurdeleli bi zarfta duruyo :) artik yeni ne isterler bilmiorm kardesim,ustume olan tasinmazlar,onunkiler falan heralde,baska belge kalmadi.zaten bunlar boyle evam ederse hanim burda nikahtayken dogum yapar. kardesim ben bu dediklerin dogrultusunda kiza goruscem bu gece,,anlatayim o belgeyide.saolasin kardesim.gercekten cok duacinim.
bısey degıl arkadasım lafımı olur belkı aynı belgedır ama sanmıyorum sen korkma zamanla yavas yavas hepsı hallolacak sen sabret yeter
alper bı avukatla görüşseler iyi olmazmı ya?yanı baksana bız herseyı bılıyoruzz ama yınede ben bı avukatla göruscem çünkü işin içine avukat gırdımı daha kolay oluyo bencee.
yani bende bu istede evlenecegi, karisi olacak kisiden bahsedilirken": "" kiza soyledim, kiz aramis, vs vs vs"" tabirlerini nasil olurda kullanir onu anlayamadim, evleneceksen , ya sozlun ya nisanlin olur, ve insan kiz diye hitap etmez esine... ayni sekilde senin deyiminle o kiz senden bahsederken: "" o cocuk, o adam, vs vs vs"" diye hitap etmesi sence ne kadar normal olurdu????
bunlari birak, esin tamam ben tr ye geliyorum dedi: sen gidip ev arayacaksin, ev tutacaksin, esyalarini begenecek, sececek, yerlestirecek ve bu arada da bir suru kagit kurak islemleri (hadi tr ye gelse yirttin, turk vatandasligi varsa hic bi sorun da olmayacak)... hepsiyle ilgilenirken ve zaten hem sinirlerin yipranmis, hemde bunca isten yorulmusken saygi, sevgi ve anlayis bekledigin kisiden de bi araba dolusu emir al, sunu yap bunu yap, neden boyleymis, yeniden ara, yeniden sor, vs vs vs diye bitmek tukenmek bilmeyen komutlar alacaksin... sen ne kadar katlanirdin??? ornegin sen tr de belediyeye gittin adamlar sana git su gun gel dediler, daha erken olmaz mi diye sordun kesinlikle kabulletmediler... simdi senin elinden ne gelir??? beklemek dimi?????????????
sen oturdugun yerden talimat veriyorsun, oh ne rahat, ne guzel, bu sitede o islemlerle ugrasan insanlara sor bakalim, oyle kolaymiymis hersey??? bide durmus , evet bizde biraz saflik var diyerek ustu kapali laf atiyorsun... iliskinizin en onemli ayaklarindan biri olan saygi temelini saglam tutmanizi tavsiye ederim... bu yol kolay bi yol degil, yillarca emek harcayan ve eslerinden ayri kalan insanlar var... ama onlarin iliskisini sevgisini korumaya yarayan birbirlerine karsi duyduklari, saygi, sevgi, anlayiz, inanc, guven temelleri uzerine kurulu bir iliskileri var...
bende ayni islemlerle ugrastim, ama allah razi olsun esim hep destek oldu ve halada destek oluyor, bi aksilik oldugunda: "" hayatim sabir, elinden gelenden baskasini yapamazsin, beklemek gerekiyorsa bekleriz, gec olsun ama guc olmasin"" diyerek benide sakinlestiriyor, destegiyle bunca eziyete cok daha direncli katlanabiliyorum....
allahin izini ile islemleriniz bitipde sen gelince, gorursun belediyede sana nasil davranacaklarini, mecburen evde nasil oturup polis beklendigini, onlar ne derse, yinede alttan almaktan baska caren olmadigini...
Saygi arkadas once saygi, saygi olmadimi, sevgi zedelenir, sevgi olmadimi saygi, ikisi birlikte ayakta kalabilirler....
bilmem anlatabildim mi???
bunlari birak, esin tamam ben tr ye geliyorum dedi: sen gidip ev arayacaksin, ev tutacaksin, esyalarini begenecek, sececek, yerlestirecek ve bu arada da bir suru kagit kurak islemleri (hadi tr ye gelse yirttin, turk vatandasligi varsa hic bi sorun da olmayacak)... hepsiyle ilgilenirken ve zaten hem sinirlerin yipranmis, hemde bunca isten yorulmusken saygi, sevgi ve anlayis bekledigin kisiden de bi araba dolusu emir al, sunu yap bunu yap, neden boyleymis, yeniden ara, yeniden sor, vs vs vs diye bitmek tukenmek bilmeyen komutlar alacaksin... sen ne kadar katlanirdin??? ornegin sen tr de belediyeye gittin adamlar sana git su gun gel dediler, daha erken olmaz mi diye sordun kesinlikle kabulletmediler... simdi senin elinden ne gelir??? beklemek dimi?????????????
sen oturdugun yerden talimat veriyorsun, oh ne rahat, ne guzel, bu sitede o islemlerle ugrasan insanlara sor bakalim, oyle kolaymiymis hersey??? bide durmus , evet bizde biraz saflik var diyerek ustu kapali laf atiyorsun... iliskinizin en onemli ayaklarindan biri olan saygi temelini saglam tutmanizi tavsiye ederim... bu yol kolay bi yol degil, yillarca emek harcayan ve eslerinden ayri kalan insanlar var... ama onlarin iliskisini sevgisini korumaya yarayan birbirlerine karsi duyduklari, saygi, sevgi, anlayiz, inanc, guven temelleri uzerine kurulu bir iliskileri var...
bende ayni islemlerle ugrastim, ama allah razi olsun esim hep destek oldu ve halada destek oluyor, bi aksilik oldugunda: "" hayatim sabir, elinden gelenden baskasini yapamazsin, beklemek gerekiyorsa bekleriz, gec olsun ama guc olmasin"" diyerek benide sakinlestiriyor, destegiyle bunca eziyete cok daha direncli katlanabiliyorum....
allahin izini ile islemleriniz bitipde sen gelince, gorursun belediyede sana nasil davranacaklarini, mecburen evde nasil oturup polis beklendigini, onlar ne derse, yinede alttan almaktan baska caren olmadigini...
Saygi arkadas once saygi, saygi olmadimi, sevgi zedelenir, sevgi olmadimi saygi, ikisi birlikte ayakta kalabilirler....
bilmem anlatabildim mi???
huzuraarayısı arkadas haklı esın hakkında kız demen yanlıs yınede ıc durumunu bılmedıgım ıcın mudahale etmek ıstemıyorum saygılar
Selam bi sorum olucak alper kardeşim bu işlemlerin toplam gün sayısı belli mi?Yani normal zamanı ne kadar kaç ayda bitiyor bu işlemler ev tutuk diyelim sonra polıs gelıyor sonra oturum izni alıyorsun vs vs....... ve ne zaman sonuca ulaşıyorsun 8 ay 9 ay 10 ay veya 1 yıl sonunda mı bıtıyor belcikaya ayak basman ve eşinin yanına ulaşman yardımcı olursanız sevinirm allah herkese evliya sabrı versin... :geek:
arkadas bu ısler madııyata bakıyo bıraz para varsa bıraz daha hızlı olur ben 2007 mayıs ayında ev aramaya baslamıstım ılk ordan basladık suan 2008 mayıs ayına gırdık yanı bır yılı buldu eger ev hazırsa ıs hazırsa kontrat varsa bes ay ıcınde oturumunu alırısın hatta daha erkende olbılır ve vızeye basvurursun ondan sonra kac ayda cıkııcagı bellı degıl genelde 3 ayı buluyo vızenın cıkmasıı
anladım kardeşim bıraz madıyat dıyorsun ev bulduk dıyelım iş nasıl olucak ben onu cok duşunuyorum ya umarım herşey yolunda gıder allah herkese yardımcı olsun
evı arayaıp bulacaksın ısıde arayıp bulacaksın bıde sana orda yardımcı olacak kımse yoksa ısın bıraz zor hayırlısı kontratlı bı ıs olmassa zaten cok zor ıllakı lazım 5 yıllık kartı almak ıcın kontrat lazım kı vızeye basvurabılesın kolay gelsın
saol alper anladım kardeşim hay allah razı olsun senden :ugeek: :ugeek:
bısey degıl kardes sorunun oldugu zaman yardım edebıyorsak ne mutluuu
alperim kardesim nasilsin,sonunda evlendik.serefsiz memur hic bi giciklik yapmadi :) sak diye evlendirdi :) kardes simdi hanim yanimda ,20 gundur falan burda haftasonu doncek belcikaya.kardes orda evliligini tanitmasi icin hangi belgeleri goturmesi lazim,yardimci ourmusun?burdan nufus dairesinden bi evrak falan ne lazim be kardesim?? evliligi sanirim belcikadaki belediyesine tanitmasi lazim demi kardes,,hollandayla alakasi yoktur simdilik. kardes hanim 5 aylik karti aldi zaten ertesi gun belgeleri alip izmire gelmisti.1 aya cikmaz 5 yilligida alicak( sanada anlatmistim,5 aylik icin butun belgeleri istemislerdi,,is kontrati ,maas bordrosu,ne bilimm saglik sigortasi vshepsini verdi,baskada bi belge kalmadi,,donunce onada basvurcak) kardesim su anda zaman kaybetmek istemiyorum,yani elimden geleni yapiim hizli bi sekilde,, burda bi isleme baslama durumum varmi,randevu falan alma durumum (ind den)yada herhangi bi islem yapma durumum varmi kardesim?cunku su an baslasam ind randevu sistemiyle calisiyo heralde, ben diger dokumanlari ayarliyana kadar kizda 1 ay icinde alir 5 yilligini ,yada o 5 yilligini alana kadar ben evraklarimi tamamlamis olurum,5 yilligini alir almaz basvururum,bana bi yol gosterirmisin kardesim.ben su anda ind nin istedigi evraklari toparlasam zamanim varken,mesela 2 ay sonra kiz 5 yilligini alinca teslim etsem sorun cikartirlarmi,bu belgeler eski falan bidaha topla getir falan derlermi ?
kardes her zaman cok guzel acikliyosun allah razi olun,bilgin varsa bu konularda da yardimci olur musun bize.allah emanetsin .
kardes her zaman cok guzel acikliyosun allah razi olun,bilgin varsa bu konularda da yardimci olur musun bize.allah emanetsin .
slm arkadasım benım vızemın bukadar gecıkme sebebını sölım ve dıkkat edın evlendırme belgesını nufusun onaylaması lazım eger o olmassa vızeeyı vermıolar benı 5,5 aydır bosa bekletıolar ama benım yasım 18 olmama 4 ay vardı annem babam ımzaladı belkı bende ondan yapmsılardır ama dıkkat edın nufusunda onaylaması gerekıomus evlılıgı ben sölımde sıze benımkkı gıbı olmasın
selam arkadasim senin soruna azda olsa ilgim dahilinde yardimci olmaya calisiyim esin burdaki evliligini belçikada onaylata bilmesi için gerekenler belgeler nufurstan 1) (A) formul senin dogum yayit örnegin 2) (A) formul esinin dogum kayit ornegi 3) (b) formulu evlenme kaydi eşim evliligimizi belçikada onaylatmasi icin bunlari istemisti gelelim öbür soruna isk ye randevu almana gerek yok acele etme eşin kagitlari yaptirsin sana göndersin randevuyu alirsin zaten okadar uzun suren bir randevu tarihi vermiyorlar Gelelim asil konuya aldıgım habere göre belçika hukumeti dil yasasini çıkarmak uzere acele edin derim ALLAH herkese kolaylik versin iyi calismalar iyi geceler
1) (A) formul senin dogum yayit örnegin 2) (A) formul esinin dogum kayit ornegi 3) (b) formulu evlenme kaydi
orhan kardes bu formul a lar cok dilli olucak demi? apostil falan gerekiyomu bunlara?esim gitmeden haledeyimde zaman kaybetmiyelim,bende korkuyorum sinav i cikarirlar diye. kardes bu formul b evlilik cuzdani deil dimi? onuda tr den nufus tan mi istiyoruz?
baska bisi yok heralde,benim esimnl vatandasida belcika yolunu denicez.nl ye mi belcikayami tanitcak yada 2 sine birden mi bi bilgin varmi? cok saol kardesim gorusuruz
orhan kardes bu formul a lar cok dilli olucak demi? apostil falan gerekiyomu bunlara?esim gitmeden haledeyimde zaman kaybetmiyelim,bende korkuyorum sinav i cikarirlar diye. kardes bu formul b evlilik cuzdani deil dimi? onuda tr den nufus tan mi istiyoruz?
baska bisi yok heralde,benim esimnl vatandasida belcika yolunu denicez.nl ye mi belcikayami tanitcak yada 2 sine birden mi bi bilgin varmi? cok saol kardesim gorusuruz
1
2
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol