Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Anket...sizce holladadan mı vize basvurusu iyi..yoksa tr den

Yorum için giriş yap 64 mesaj · 80.474 görüntülenme
mrh sansli kardes benden aile toplum belgesini yeminli tecume ve noterli yapmami istemisler onu yeminli tercumeye goturdum hollandaca yapin diye oda konsolos inglizcede kabul eder dedi bi sorun olmaz demi bide 2 adet veskalik istemisti arkasi beyaz v.s. ben normalde top sakal hep pasaportada ole genede top sakalca cekttm bi sorun olmaz demi :) tskler
yaram yazdı:
mrh sansli kardes benden aile toplum belgesini yeminli tecume ve noterli yapmami istemisler onu yeminli tercumeye goturdum hollandaca yapin diye oda konsolos inglizcede kabul eder dedi bi sorun olmaz demi bide 2 adet veskalik istemisti arkasi beyaz v.s. ben normalde top sakal hep pasaportada ole genede top sakalca cekttm bi sorun olmaz demi :) tskler

yeminli tercumanlar genelde bilirler oyle isleri kabul edilip edilmedigini surekli o isleri yaptiklari icin,,,ama size ozellikle belirtilmisse hollandaca olacak diye ozaman bisey diyemem ama konsolosluk size dediyse aile toplum belgesini yeminli tercumana tercume ettirin diye ozaman ing de kabul edebilirler ozellikle belirtilmediyse,,,fotografciya gittiginizde vize icin dediyseniz ozaman problem yok,,,simdiye kadar hic duymadim top sakal olursa foto kabul edilmez diye,,,onemli olan boyutu ve arka plani resmin,,,boyle soyleniyor,,,yinede konsoloslugu arayip ozellikle belirtip sormanizda fayda var arkdsm,,,
bilgilerin icin tskler saol Allah razi Olsun
rica ederim,,,aciklayici kesin bi sekilde cvp vermek isterdim ama olmadi kusura bakmayin,,,
s.a. merhaba Sansli kardesim iyiisndir ins bisi soracam biz tr den bas vuracaz onumuzdeki cuma ins nasipse vizem cikinca benden gene bu aile toplum belgesi tercume apostil yok noter v.s. isteckleermi sonucta nl den bas vurunca doru istenliyo vize cikinca am tr den bas vurunca acaba istyorlarmi cunku esim istemezler diyo ama gene bi sorum bilgisi olan arkadaslar vardir belki tskler.
a.s mrb arkdsm iyiyim allaha sukur,, yine standart kagitlari konsolosluk soyluyo yaninizda sunlari getirin die bende goturmustum kagitlaari alip bakmadilar bile...isterseler goturursun ama bu sefer apostil tercume isticeklerini sanmiyorum konsoloslukdakilerde turk sonucta bakacaklarsa turkce olarak bakarlar sanirim,,,benden vizeye basvururkende apostil tercume fln istememislerdi vizem ciktigindada istememislerdi apostil yaptir die...
sansli yazdı:
a.s mrb arkdsm iyiyim allaha sukur,, yine standart kagitlari konsolosluk soyluyo yaninizda sunlari getirin die bende goturmustum kagitlaari alip bakmadilar bile...isterseler goturursun ama bu sefer apostil tercume isticeklerini sanmiyorum konsoloslukdakilerde turk sonucta bakacaklarsa turkce olarak bakarlar sanirim,,,benden vizeye basvururkende apostil tercume fln istememislerdi vizem ciktigindada istememislerdi apostil yaptir die...

hmmm anladim tskler hayirlisi artik cumaya veriyorum kagitlari ins :))
hadi bakalim hayirlisiyla ins ins ins en kisa zamanda olumlu cvbida duyarsin arkdsm,,,
s.a. sansli kardes yaa ben nl den esimin pasport fotokoplerini bekliyorum gelmedi cuma randevum var acaba tarayicidan yollasa konsolos bi sorun yaprmi cildiracam ya surda randevume az kaldi off off
a.s arkdsm,,,ne zaman gondermisti esin eger iadeli taahutlu gondermisse 6 gunde fln ulasio genelde ama normal posta ise biraz uzun suruyo bikeresinde esim bana normal bi posta yollamisti tami tamina 21 gunde gelmisti,,,aklima su geldi esin her ihtimale karsi (postanin gec kalmasi ihtimaline karsi) pasaportunun fotokopisini ceksin ve fakslasin sana aninda alirsin ama bunu konsolosluga gitmeden once ara sor arkdsm,,,ha fotokopi ha faks sorun yapcaklarini samiyorum ama yinede sor mektup henuz elime ulasmadi esim bana faks yollasa pasportu olrmu die,,buyuk ihtimal olur diceklerdir ama isi grantiye almak gerek,,,umarim yarin yada obur gun ulasir mektup eline...
Merhaba YARAM,

Ankaraya giderken A postil ada tercüme yaptırmana gerek yok. Ben sahsen oradaki gorevliye kendim sormustum. Hatta benim A postilleri yırtıp geri vermişti.

Eşiniz pasaportunu SCAN yapıp size gonderebilir, kabul ediliyor. Hatta fotokopi bile kabul ediyorlarmıs.
serdariscan yazdı:
Merhaba YARAM,

Ankaraya giderken A postil ada tercüme yaptırmana gerek yok. Ben sahsen oradaki gorevliye kendim sormustum. Hatta benim A postilleri yırtıp geri vermişti.

Eşiniz pasaportunu SCAN yapıp size gonderebilir, kabul ediliyor. Hatta fotokopi bile kabul ediyorlarmıs.

tskler kardes sende tr den bas vurmusun yanilmiyosam su para konusu o yatmadan isleme alinmiyo demi yani bas vurduktan sora kac gun icinde yatir diyorlar tskler
selam arkadaslar bugun Tr ist konsolosundan evraklarimi iceri verdim HAYDİİİ BİSMİLLAHH bu arada sansli kardes 830 euro yatmadan isleme gecmiyo galiba deilmi onuda yatir deddiler
evet arkdsm 830 euroyu esin hollandadan yatiricak sen imzaladiysan kagidi para hesaplarina gecince isleme almaya basliyolar yada isleme aliyolar ama parayi snel yatirsinlar diye oyle diyolar bilemiyorum ama siz isinizi garantiye alin parayi hemen yatirin ki hemen isleme alsinlar arkdsm,,,buarada hayirli ugurlu olsun basvurunuz umarim en kisa zamanda olumlu sekilde cvp alirsiniz,,,
sansli yazdı:
evet arkdsm 830 euroyu esin hollandadan yatiricak sen imzaladiysan kagidi para hesaplarina gecince isleme almaya basliyolar yada isleme aliyolar ama parayi snel yatirsinlar diye oyle diyolar bilemiyorum ama siz isinizi garantiye alin parayi hemen yatirin ki hemen isleme alsinlar arkdsm,,,buarada hayirli ugurlu olsun basvurunuz umarim en kisa zamanda olumlu sekilde cvp alirsiniz,,,

cok tskler kardesim bizde hemen yatirmak istyoruz esim indeyi aramis bugun parayi yatirmak istyorum diye ona demisler sana bi kagit yolicaz o hesaba yolicaksin simdi biz bunlarmi beklicez daha esim ordan da evrak verecek ama biz bu parayi yatirmadan nasil yapacaz anlamdim sansli kardes siz nasil yapmistniz sana zahmmet bilgilendrsen cok tskler.
yaram yazdı:

cok tskler kardesim bizde hemen yatirmak istyoruz esim indeyi aramis bugun parayi yatirmak istyorum diye ona demisler sana bi kagit yolicaz o hesaba yolicaksin simdi biz bunlarmi beklicez daha esim ordan da evrak verecek ama biz bu parayi yatirmadan nasil yapacaz anlamdim sansli kardes siz nasil yapmistniz sana zahmmet bilgilendrsen cok tskler.

bugun yollasalar yarin kagit esinin eline ulasir yoksa pazartesi yollarlar sali gunu ulasir arkdsm,,,yani oyle uluslarlarasi gibi 5-6 gun surmuyo burda mektubu yolladiklari gunun ertesi gunu eline ulasir mektup,biraz daha sabir sonu hayirli olsunda varsin sali gunu ulassin mektup elinize,,,
anladim sansli kardes carsamba gunu avukatla randevumuz var nl bi o ne dicek bakalim ins en kisa zamanda sonuclanir bu arada cok tskler
ins ins ins arkdsm,,,
sansli kardes hakliymisin dun basvurmusttum bugun mektup nl ye gitmis parayi su hesaba yatirin diye evraklarinizi 2 hafta icinde yolayin diyee superrrrrrrrrrrr :))))
cok sevindim arkddsm hadi bakalim simdi cvp bekleme sureci icine girdin sende vize bekleyenler kervanina katildin ins ins ins en kisa zamanda olumlu sonucta gelir sende esine yuvana kavusursun,,,
merhaba sansli kardes bugun indeye esim evraklari yolladi parayida p.tersi yatirmisttik simdi geri sayim basladi dualarnizi eksik etmeyin ins en kisa zamanda vize sevincimii sura bagira bagira sizilee paylasirimm hersey icin tsklerrr
Benimki vize iki haftada cıkmıstı, insallah sizinki daha erken cıkar.

Ben kendimi 3 ay sonraya motive etmiştim, daha erken cıkarsa suprız olsun diye.

sizde oyle yapın.
sansli kardes slmm nasilsin iyiisn ins sende tr den bas vurudun aklima bisi geldi nl den bas vuranlar 7 gun sora mektup gidiyo isleme alindi diye peki tr den yapanlara gidiyormu gitmiyormu anlamadim bize mektup geldi 2 hafta iceriisnde su su evraklari + 830 euro yatirin isleme alindi mektubu yolicaklarmi acaba size ole bisi geldimi simdiden tskler..
slm arkdsm iyiyim allaha sukur sende iyisindir ins ins ins,,,ben tr de basvurdugumda bana kagidi imzalattilar sonra esime mektup gitti su hesaba parayi yatirinn diye esim yatirmisti ondan sonra bizim avukata gitmisti isleme alindi mektubu ama avukat onemli bisey deil diye bize tel acip isleme alindi kagidiniz geldi dememisti biz aradigimizda evet geldi isleme alindi kagidi onemli deil yakinda sonuc kagidi icin haber veririm gibi bisey demisti ozaman yani uzun lafin kisasi kac gunde isleme alindi kagidi gitti tam emin olmamakla birlikde soyluyorum sanirim 9 yada 10 gunde gitmisti isleme alindi kagidi,,,sanirim gelmisti bi 10 gun sonra fln yani esime gelmisti tr ye sadece vizen ciktiginda vizen cikti diye geliyo oda gec gelmisti bana benim vizem cikmisti ben nl ye gelmistim daha sonra ailemin adresine gitmisti mektup ,,,,
sansli yazdı:
slm arkdsm iyiyim allaha sukur sende iyisindir ins ins ins,,,ben tr de basvurdugumda bana kagidi imzalattilar sonra esime mektup gitti su hesaba parayi yatirinn diye esim yatirmisti ondan sonra bizim avukata gitmisti isleme alindi mektubu ama avukat onemli bisey deil diye bize tel acip isleme alindi kagidiniz geldi dememisti biz aradigimizda evet geldi isleme alindi kagidi onemli deil yakinda sonuc kagidi icin haber veririm gibi bisey demisti ozaman yani uzun lafin kisasi kac gunde isleme alindi kagidi gitti tam emin olmamakla birlikde soyluyorum sanirim 9 yada 10 gunde gitmisti isleme alindi kagidi,,,sanirim gelmisti bi 10 gun sonra fln yani esime gelmisti tr ye sadece vizen ciktiginda vizen cikti diye geliyo oda gec gelmisti bana benim vizem cikmisti ben nl ye gelmistim daha sonra ailemin adresine gitmisti mektup ,,,,

hmmm tskler saol bakal,m haysirlisii ins en kisa zamanda sizinle paylasirim bu sevinciiii tsk tekrardan
insallah arkdsm insallah,,,
sansli kardesim iyiisn ins bugun ind`yi aradik para yatmismi diye bize haftasonuna kadar mektup alabilirsin dedi, birde sordum yeni sistemden dolayi gecikme olabilrmi diye. Eski maas tutuyorsa once onlarin islemini yapiyorlar. Yani dediki ya mektup alirsin isleme alindi diye yada direk haber tabi hersey tamsa dedi INSALLAHHHHHHHHHH
iyiyim arkdsm allaha sukur... aaa bu cok guzel bi haber ins ins ins direk olumlu sonucu duyarsin arkdsm,,,maasiniz tutuyo demi eger tutuyosa kisa zamanda guzel haberler yazarsin ins ins ins buraya...
sansli yazdı:
iyiyim arkdsm allaha sukur... aaa bu cok guzel bi haber ins ins ins direk olumlu sonucu duyarsin arkdsm,,,maasiniz tutuyo demi eger tutuyosa kisa zamanda guzel haberler yazarsin ins ins ins buraya...

evet kardesim maas tutyo cok sukur 1490 dan fazla idi +avukat aracigyla takip ettik herhangi bi sorun yok cok hepsi tamam paramizda yatti :) artik kaldi beklemeye bakalim nasil olcak ins kisa zamanda haber ederler hadi bismillahh
ins ins ins arkdsm,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol