ARKADAŞLAR BÜYÜK BİR SORUNUM VAR.EŞİM İSTEK ETTİ HOLLANDADAN ANCAK BU FORUM A VE B DEKİ APOSTİL MÜHÜRÜNÜ SÖYLEYEN OLMADIĞI İÇİN BENDE YAPTIRMADIM O ŞEKİLDE İSTEK BAŞLATILDI.SONRA BİRİSİ BİZİ İKAZ ETTİ VE BEN HEMEN ALIP YOLLADIM İNDYE TELEFON AÇTIK ORDAKİDE YA RED ALIRSIN YA SÜREÇ UZAR YADA MEMUR FARKETMEZSE İSTEK ONAYLANIR.BU İŞLEMLE İLGİLİ DAHA ÖNCE SORUNU OLAN OLDUMU TECRÜBELİLERDEN YADA DUYANLARDAN CEVAP BEKLİYORUM
APOSTİL MÜHÜRÜ SORUNU
ARKADAŞLAR BÜYÜK BİR SORUNUM VAR.EŞİM İSTEK ETTİ HOLLANDADAN ANCAK BU FORUM A VE B DEKİ APOSTİL MÜHÜRÜNÜ SÖYLEYEN OLMADIĞI İÇİN BENDE YAPTIRMADIM O ŞEKİLDE İSTEK BAŞLATILDI.SONRA BİRİSİ BİZİ İKAZ ETTİ VE BEN HEMEN ALIP YOLLADIM İNDYE TELEFON AÇTIK ORDAKİDE YA RED ALIRSIN YA SÜREÇ UZAR YADA MEMUR FARKETMEZSE İSTEK ONAYLANIR.BU İŞLEMLE İLGİLİ DAHA ÖNCE SORUNU OLAN OLDUMU TECRÜBELİLERDEN YADA DUYANLARDAN CEVAP BEKLİYORUM
bu forum da bilgiler mvv basvurulari islenmisdir!!!
www.iks.com
www.ind.nl
Belcika icin de bilgiler verilnisdir!
Formule A ve Formule B Apostil edilip yeni tarihli olmalidir(recent)kaseleme muhur verilis(Apostil)(vize dosya)numarasi ile ind ye ulastiriniz(Bilgi Hatti iks)
memurun eline geçmedi daha zaten apostil yaptırıp gönderdim ama red gelir diye çekiniyorum merak ettiğim böyle birşey birinin başına geldimi geldiyse ne oldu
Eger gönderebiliyorsan gönder ama gönderemiyorsan korkma apostil mühürünü hollanda pek problem yapmıyor...
Eger gönderebiliyorsan gönder ama gönderemiyorsan korkma apostil mühürünü hollanda pek problem yapmıyor...
bildiğin bir kesin birşey varsa paylaşırsan dahada rahatlarım
bildiğin bir kesin birşey varsa paylaşırsan dahada rahatlarım
Ben apostil yaptırırken biraz soluk cıktı mühür bende dedim yeniden yapabilirmiyiz memur bana dediki normalde hollanda problem yapmıyor genelde rusya ve çin problem yapıyor dedi bende buna dayanarak söylüyorum ama unutma kagıdı alıp gönderme sansın varsa gönder esinde postalasın not yazarak bu en garantisi...Allah hepimizin yardımcısı olsun...
sen yine yollamışsın silik falan yinede biraz olsun rahatladım ama yinede böyle birşey başına gelmiş olan varsa arkadaşlar cevap yazın lütfen
sen yine yollamışsın silik falan yinede biraz olsun rahatladım ama yinede böyle birşey başına gelmiş olan varsa arkadaşlar cevap yazın lütfen
Arkadasım sana kimse bu forumda net bir cevap veremez bu konu hakkında cünki bu ind mesela ben apostil yaptırmadan gönderirim kabul eder sen apostil yaptırırsın birazı silik cıkar kabul etmez bence al ve gönder yenisini yada ind yi arasın esin net cevabı alırsın hemde icin rahatlar...Diyelimki burda sana birisi yok kardes gerekli degil dese bende apostil yaptırmadan gönderdim benim vizem cıktı...Senin vizen icinde eksik evrak diyip geri dönerse ne diyeceksin ya ben arkadasa sorduydum o problem olmaz dedi neden böyle oldumu diyeceksin.Garantiye al isini allah yar ve yardımcımız olsun insallah en kısa zamanda vizem cıktı haberini duyarız...
anlamadın sanırım beni.ben gönderdim zaten göndermemezlik yapmadım.demek istdiğim apostili unutupta sonradan gönderen oldumu diye merak ettim benim gibi yoksa göndermezmiyim.ki daha memururn eline geçmemiş arayıp sorduk zaten onların dediği ya red yada altı ay uzar dediler ama pek inandırıcı gelmedi çünkü üç aydan sonra benim bildiğim bir ay ek uzatabiliyorlar.neyse bir kaç ay içinde belli olucak inşallah çıkar ve bende hepinizle paylaşırım
arkadaşlar sürekli söylediğim birşeyi yine tekrarlamak istiyorum, herkesin durumu ayrı. o nedenle konsoloslukta sizden istenen belgeler neyse onun peşine düşün lütfen. forumda maalesef biraz da bilgi kirliliği oluyor. apostil her belgeye gerekmiyor. formul a formul b uluslararası belgeler zaten, belirli anlaşmalara uygun olarak hazırlanmış. -benim hatırladığım kadarıyla- apostil, çeviri yapılan belgelere gerekiyor. çeviri yapılan belgeler de herkese gerekmiyor, ikinci evliliğini yapanlar, ilk evliliğden boşanmış olanlar, ilk evliliğinden çocuğu olanlar için gerekiyor bu belgeler
bende formul a ve b de eksikti zaten ama sizin dediğiniz "ikinci evliliğini yapanlar, ilk evliliğden boşanmış olanlar, ilk evliliğinden çocuğu olanlar için gerekiyor bu belgeler
" sadece bunlarda gerekiyorsa benimkinde gerek yokmu.ben yinede yaptırıp yolladım ama yalnızca bu koşullardamı gerekiyor eğer böyleyse bir sorunum yok ve aksilikte çıkmaz sanırıbilginiz için sağolun
" sadece bunlarda gerekiyorsa benimkinde gerek yokmu.ben yinede yaptırıp yolladım ama yalnızca bu koşullardamı gerekiyor eğer böyleyse bir sorunum yok ve aksilikte çıkmaz sanırıbilginiz için sağolun
şöyle mantık yürütelim. bekar iki kişinin evliliği ya da beraberliği sözkonusu ise, gereken şeyler formul a (doğum kaydı) ve formül b (evlenme ehliyet belgesi). ya da evlenme cüzdanları. bunlar uluslararası belgeler olduğu için tercümeye gerek yok. tercüme olmayınca apostil de gerekmiyor. fakat eşlerden birinin (ya da belki ikisinin de) ikinci evlilliği ise, boşanmış iseler yani, bu boşanma belgesinin tercüme edilmesi ve daha sonra apostil edilmesi gerekiyor. yine eşlerden birinin ilk evliliğinden çocukları varsa ve onları da yanında götürmek istiyorsa, o çocukların belgeleri için aile toplum kağıdı alması gerekiyor ve bunun da tercümesi, dolayısıyla apostil mührü de gerekiyor.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol