mrb arkdslar bi ay kadar once bende teori sinavini kazandigimi yazmistim,simdi ise praktijk(direksion)sinavina hazirlaniyorum,,,sinavda arabadaki silecekleri,aku lambasi hangisi on kalorifer hangi dugme arka kalorifer hangi dugme,sis lambalarinin yandigini hangi lambadan anlarsin giibi sinava baslamadan once arabanin icinde sorular sruluyomus,bu kelimelerin hollandacasini bilen arkdslar yazarlarsa yardimci olurlarsa cok sevinirim,2 hafta yada daha az bi vaktim kaldi sanirim,ve bunlarin anlamini ogrenmem lazim,,,yardimlariniz simdiden tskrler,,,,
araba icindekilerin hollandacasi,,,
selam arkadasim
belki isine yarar
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/9746-auto-rijles-a-tm-z.html
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=22&t=2723 (bu linki tiklayip ismi ve sifreyi girdiginde sol tarafta begrippen butonuna tiklarsan, resimli anlatim var, isine yarar)
ama adam soyleyecegi sey
richten aangeven: yon vermek(sinyal)
links: sol
rechts: sag
koplampen : on lambalar
remlampen : fren lambalari
achterlampen: arka lambalar
remmen: frene basmak
aklima gelenler bunlar, sinava giren arkadaslarimiz varsa onlarda bilgilerini paylasacaklardir
kolay gele
belki isine yarar
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=22&t=2723 (bu linki tiklayip ismi ve sifreyi girdiginde sol tarafta begrippen butonuna tiklarsan, resimli anlatim var, isine yarar)
ama adam soyleyecegi sey
aklima gelenler bunlar, sinava giren arkadaslarimiz varsa onlarda bilgilerini paylasacaklardir
kolay gele
selam arkadasim
belki isine yarar
ama adam soyleyecegi sey
kolay gele
saaol allah razi olsun ablacim yine hizir gibi yetistin imdadimiza,,,
merhaba sanslı. o kadar önemseme o soruları. zaten dersler ilerleyip sınava yaklaşınca hocan sana söyler, akılda kalmayacak şeyler değil. üstelik sınavı geçmeni etkilemiyor. sınava başlamadan önce bazılarına motor kapağını açtırıp ordan da sorular soruyorlarmış. benim hocam bayandı ve 'bayanlara sormuyorlar genelde, bana hiç rastlamadı' dedi, buna rağmen yine de göstermişti ne olur ne olmaz diye. yine arabanın içindeki, o ön paneldeki göstergeleri söylemişti. sınav öncesi de adam tutup bana, arabanın lastiklerinin havası önemli mi, havasının iyi olup olmadığını nasıl anlarsın diye sormaz mı? heyecan tavan yapti tabi, o muhteşem hollandacam'la (!) heyecan karışınca birşeyler saçmaladım. hadi gidelim dedi. :) üstelik sınav esnasında yolları da karıştırdım, fakat arabaya hakimiyet ve trafikte tehlike yapmadığım için kazandım sınavı. halbuki 2 kere kaybettim sınavı, o sınavlarda da önemli bir hatam olmamasına ragmen, kararsızlıktan dolayı, çabuk olamamamdan dolayı kaybettim sırf. başarılar arkadaşım.
merhaba sanslı. o kadar önemseme o soruları. zaten dersler ilerleyip sınava yaklaşınca hocan sana söyler, akılda kalmayacak şeyler değil. üstelik sınavı geçmeni etkilemiyor. sınava başlamadan önce bazılarına motor kapağını açtırıp ordan da sorular soruyorlarmış. benim hocam bayandı ve 'bayanlara sormuyorlar genelde, bana hiç rastlamadı' dedi, buna rağmen yine de göstermişti ne olur ne olmaz diye. yine arabanın içindeki, o ön paneldeki göstergeleri söylemişti. sınav öncesi de adam tutup bana, arabanın lastiklerinin havası önemli mi, havasının iyi olup olmadığını nasıl anlarsın diye sormaz mı? heyecan tavan yapti tabi, o muhteşem hollandacam'la (!) heyecan karışınca birşeyler saçmaladım. hadi gidelim dedi. :) üstelik sınav esnasında yolları da karıştırdım, fakat arabaya hakimiyet ve trafikte tehlike yapmadığım için kazandım sınavı. halbuki 2 kere kaybettim sınavı, o sınavlarda da önemli bir hatam olmamasına ragmen, kararsızlıktan dolayı, çabuk olamamamdan dolayı kaybettim sırf. başarılar arkadaşım.
cok saol arkdsm biraz icimi rahatlattin biraz kurt dusurdun ikisinin ortasi gibi bisey oldu,bugun hocama soyledim butun bunlarin hollandacasini ogrenmeye calisiorum dedim,okadar onemli degil onlar dedi,zaten hollandacasi iyyi olmayan yada bilmeyenlere soru bile sormuyolar cogu zaman yada 2 yi gecmiyo sorulari dedi,hocam oyle deyince icim rahatladi,benimde suan surusde artik problem yok,stopopdraght ve omkerenopdragt(yazilimlari yanlis olabilir) lardada problem yok bazen oluyo nadirren donusleride duzelttim,aynalar sollamalarda iyyi,tek otobanda giris cikis yaparken sadece kor noktayi kullaniyomusum ic aynaya hic baakmiyomusum tek problem bu,bide bugun bi yayaya yol vermedim ki buda toleranssiz bi examenatore denk gelirse kaybetme sebebi,bakalim yavas yavas sinava hazirlanalim demisti hocam cunku 1 ay gibi kisa bi surede cok iyi gitmisim ve cok hizli ilerlemisim,ama gelgelelimki su iki gundur dun berbatti bugun dunden biraz daha iyyidi,durum boyle olunca hocam bugun sinavdan bahsetmedi hic sadece cbr den cikarken plaka okuttu gorme mesafem nasil diye onu rahat okudum,onun disinda sinav 2 hafta icinde fln demistik ama bu gidisler 2 bucuk haftaya cikcak galiba oyuzdne yarin kendimi derse cok cok iyi adapte etmem gerek,bian once almak istiyorum ehliyeti ve yilbasi hediyesi yapmak istiyorum kendime,,,ins ins ins olur ins herkes isteyen herkes cok cabuk alir,ben ilk sefer de almak istiyorum bakalim hayirlisi,,,
aman aman sakın içine kurt falan düşürme, rahat ol diye yazdım. bak hocan da aynısını söylemiş. o durmalarda, dönmelerde en önemlisi bakış,bakış,bakış. bunu hocan defalarca diyordur eminim. bir de trafiği aksatmaman, tehlike oluşturmaman.
aman aman sakın içine kurt falan düşürme, rahat ol diye yazdım. bak hocan da aynısını söylemiş. o durmalarda, dönmelerde en önemlisi bakış,bakış,bakış. bunu hocan defalarca diyordur eminim. bir de trafiği aksatmaman, tehlike oluşturmaman.
evet arkdsm seninde dedigin gibi bakis bakis bakis cok onemli,sehiricinde problem yok hatta fazla bile baktigimi dusunuorum ic aynaya,ama gelgor ki otobanda kor noktadan emin oldugum icin ic aynaya bakmayi unutuorum,iste sinavin yaklastigini dusundukce rahat olamiyorum,hayirlisiyla su sinavi bi atlatsaydim ehliyetimi bi alabilseydim cok guzel olcak,,,,evet hocamda surekli soyluyo artik otomatige baglaman lazim acemi degilsin diyo,bakislarini nerde napman gerektigini cok iyi biliyosun ama korkak surdugun icin yapman gereken seyi cesaret edipde yapmiyosun diyo,,,bakalim hayirlisi olsun,,,saaol arkdsm tavsiyelerin icin,,,,
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol