arkadaşlar ben 13 haziranda hollandaya geldim BSN numarası alana kadarki koşulların hepsini yerine getirdik ve yapmam gereken sadece oturum iznini almak kaldı ama şöye bi sorum war mesela ben henüz evlenmedim sadece kız arkadaşımla birlikte kalıyoruz mesela oturum iznini aldıktan sonra diyelimki aramızda tartışma oldu ve ayrılmak zorunda kaldık ozaman ne gibi haklara sahip oluruz,arkadaşın seni şikayet edip sınırdışı hakkına ne kadar sahip,yani yanlış anlamayın sadece bilgi amaçlı soruyorum dünyanın binbir türlü hali var. bizim burdaki yasal haklarımızdan nasıl faydalanabiliriz. yazan arkadaş olursa çook memnun olacam ... :mrgreen:
Uyari= Lutfen Konuya uygun baslik kullaniniz...
arkadaşlae herkez( bosandikdan sonra haklar neler? )
Biraz daha sabretmeniz gerekecek italiano_dj22 kardeş...
Yanlış anlamıyoruz merak etmeyiniz ama partnerinizin sizi şikayet etmesi ve polise haklılığını ispatlaması durumda 1 yıllık oturum alırsanız 6 ay sonra sınır dışı edilirsiniz...
Eğer partnerinizin sizi şikayetinden sonra oturumunuzun bitmesine 6 aydan daha kısa bir süre varsa oturum kartında belirtilen son kullanma tarihine kadar nl de kalabilirsiniz.
Eğe partneriniz haklılığını polise ispatlayamazsa uyum sınavını kazandığınız tarihten sonraki bir yıl içinde nl de ikametgahı olan bir başka nl vatandaşı yada AB vatandaşı hatun kişi ile nl de evlilik yaparsanız durumu kurtarabilirsiniz.
Ama bunu arkadaşlara tavsiye etmiyorum ve sonuç olarak partnerinizle en az bir yıl daha iyi geçinin diyorum....Zaten bir yıl sonra 5 yıllık oturum alacaksınız...
Eğer ilişki dayanılamıyacak bir hal alırsa ;
Biraz dişinizi sıkıp bir işeyerinden uzun süreli vastlı kontrat yapınız...
Staatexamen ve Nt2 de verirseniz kimse sizi kolay kolay ( biraz argo tabirle olacak ama ) şutlayamaz
Sonrası özgürlük işte......
Not:Ama asla polisin işine yarayacak bir olay yapmayınız ve onlara bir koz dahi vermeyiniz şaka bile olsa.........
Bu yazdıklarım sizin için geçerli değil italiano_dj22 kardeş yanlış anlamayın siz mutlu bir çiftsiniz ama bunları kulaklara küpe olsun diye yazıyorum...
Mutlu bir yaşam dileğiyle.....
Yanlış anlamıyoruz merak etmeyiniz ama partnerinizin sizi şikayet etmesi ve polise haklılığını ispatlaması durumda 1 yıllık oturum alırsanız 6 ay sonra sınır dışı edilirsiniz...
Eğer partnerinizin sizi şikayetinden sonra oturumunuzun bitmesine 6 aydan daha kısa bir süre varsa oturum kartında belirtilen son kullanma tarihine kadar nl de kalabilirsiniz.
Eğe partneriniz haklılığını polise ispatlayamazsa uyum sınavını kazandığınız tarihten sonraki bir yıl içinde nl de ikametgahı olan bir başka nl vatandaşı yada AB vatandaşı hatun kişi ile nl de evlilik yaparsanız durumu kurtarabilirsiniz.
Ama bunu arkadaşlara tavsiye etmiyorum ve sonuç olarak partnerinizle en az bir yıl daha iyi geçinin diyorum....Zaten bir yıl sonra 5 yıllık oturum alacaksınız...
Eğer ilişki dayanılamıyacak bir hal alırsa ;
Biraz dişinizi sıkıp bir işeyerinden uzun süreli vastlı kontrat yapınız...
Staatexamen ve Nt2 de verirseniz kimse sizi kolay kolay ( biraz argo tabirle olacak ama ) şutlayamaz
Sonrası özgürlük işte......
Not:Ama asla polisin işine yarayacak bir olay yapmayınız ve onlara bir koz dahi vermeyiniz şaka bile olsa.........
Bu yazdıklarım sizin için geçerli değil italiano_dj22 kardeş yanlış anlamayın siz mutlu bir çiftsiniz ama bunları kulaklara küpe olsun diye yazıyorum...
Mutlu bir yaşam dileğiyle.....
teşekkür ederim erkan çok iyi oldu ama şöyle bişe daha sormak istiorum mesela 1 yıl sabrettik ondan sonra 5 yıllık aldık diyelim o arada eğer bi anlaşmazlık olduğu takdirde karşı taraf şikeyette bulunsa bile kalabiliomuyuz 5 yıl burda ? sadece bilgi amaçlı ya dünyanın binbir hali var .... :D
5 yıllık oturum aldığınızda yukarıda belirttiğim şartlar dahilinde ne yazık ki 2 yıl daha sabretmeniz gerekecektir.
Yani özgürlüğünüze kavuşabilmeniz için bu 1 yıllık oturumun ( Regulier bepaalde tijd ) bitmesinden sonra 2 yıl daha beklemeniz gerekecektir.
3 yılın sonunda sorunsuz bir birliktelik yaşarsanız ve 3 yıldır yada biraz daha kısa bir süre çalıştığınızı IND ye belgeleyebilirseniz örneğin işyerinden vast lı kontrat alıp sonra Nt2 ve Staatexamenı başarıyla verebilirseniz partnerinize karşı herhangi bir polislik duruma sebebiyet vermemişseniz ve ona karşı herhangi bir psikolojik baskı uygulamazsanız Hollanda da herhangi suça karışmamış iseniz...ve eşinizin Hollanda pasaportu varsa...
Kendi üzerinize oturum alma hakkınız ( Regulier onbepaalde tijd ) olduğu gibi aynı zamanda Hollanda pasaportu alma şansınızda doğar.Yani kısaca bu durumda Hollanda vatandaşı olursunuz...
İşte o zaman ''Ben Özgürüm'' istediğimi yapabilirim diyebilme hakkınız olur ve bununla beraber pek çok hakka daha kavuşursunuz...
Bu uzun ve zorlu yolculuğu başarabilmeniz dileğiyle...
Yani özgürlüğünüze kavuşabilmeniz için bu 1 yıllık oturumun ( Regulier bepaalde tijd ) bitmesinden sonra 2 yıl daha beklemeniz gerekecektir.
3 yılın sonunda sorunsuz bir birliktelik yaşarsanız ve 3 yıldır yada biraz daha kısa bir süre çalıştığınızı IND ye belgeleyebilirseniz örneğin işyerinden vast lı kontrat alıp sonra Nt2 ve Staatexamenı başarıyla verebilirseniz partnerinize karşı herhangi bir polislik duruma sebebiyet vermemişseniz ve ona karşı herhangi bir psikolojik baskı uygulamazsanız Hollanda da herhangi suça karışmamış iseniz...ve eşinizin Hollanda pasaportu varsa...
Kendi üzerinize oturum alma hakkınız ( Regulier onbepaalde tijd ) olduğu gibi aynı zamanda Hollanda pasaportu alma şansınızda doğar.Yani kısaca bu durumda Hollanda vatandaşı olursunuz...
İşte o zaman ''Ben Özgürüm'' istediğimi yapabilirim diyebilme hakkınız olur ve bununla beraber pek çok hakka daha kavuşursunuz...
Bu uzun ve zorlu yolculuğu başarabilmeniz dileğiyle...
peki kız arkadaşım şikayet etmediği takdirde eğer elimde oturum iznim we iş kontratım warsa o zaman ne kadar kısa zamanda ayrılma imkanım olur ??
peki kız arkadaşım şikayet etmediği takdirde eğer elimde oturum iznim we iş kontratım warsa o zaman ne kadar kısa zamanda ayrılma imkanım olur ??
İş kontratınız en az yıllık netto 35 000 € olamlı ki herkes bunu başaramıyor
Yani bir yılda net elinize en az bu kadar para geçmeli ve bunu belgeleyebilmelisiniz buna ilave olarak vergi borcu BKR problemi olmamalı
Bu bir yılda Staatexamen ve NT2 sınavlarını başarıyla verebilmelisiniz
Bu durumda şikayet olmadığı takdirde ;
Derhal kendi üzerinize oturum almaya ( Regulier onbepaalde tijd ) hak kazanırsınız buda sizin en azından bu günden itibaren 1 yılınızı alır.
Ancaaaak !!! Bir şirket kurarsanız ve yaklaşık birkaç milyon € luk yatırım yaparsanız bu ülkede istediğiniz an oturumunuzu kendi üzerinize çevirtebilirsiniz...
Bu duruma yaşasın özgürlüüüüüüük ( Hurray freedoooooooom ) diyorlar.
Ama benim size tavsiyem en az bir yıl daha dişiniz sıkmanız ve okula mulaka gitmeniz ve 5 yıllık daha oturum aldıkdan göreceksiniz ki gerisi çoook kolay olacak
Buda 1 yıl partnerinizle iyi geçinmenize ve aynı yerde ikamet etmenize bağlı demektir...
Mutlulukar Dilerim...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol