slm bu ayın 21 inde randevum var evraklarla ilgili bi sorunum var nüfustan aldığım evrakları tercüme ettirmemmi gerekiyo bana randevuda öyle demişlerdi ama nüfus dairesindeki memurlar öyle bişeye gerek yok yani biz öyle birşey duymadık diyorlar içinizde bu olayları yaşamış arkadaşlar var bana acil cevap veren olursa çok sevinirim..
Arkadaşlar bişey sormam gerek acil yardım ( evrak tercume )
arkadaşım istenilen belgeler içinde tercüme edilecek diye bir ibare yok zaten.nüfustan alınan belgeler için..apostil yeterli...not.sadece samen wonen yapılan başvurularda evlilik düşünülmüyorsa aile toplum belgesinin tercümesi isteniyor..saygılarımla ..ati
Arkadaşım dediğim gibi randevu alırken bayan bana bunların tercüme edilmesi gerektiğini söyledi ama nüfusta böyle birşey yok diyor ne yapmam gerek anlamadım şimdi.!
arkadaşlar aldınız belgeyi uluslar arası dilde alın en kötü ihtimalle ingilizce olarak veriliyor ben öyle yaptım bazı belgeleri
arkadaşım evliysen nüfustan çıkartacağın belgeleri çok dilde yazılmış istiyorum diye belirt.. onlar veriyolar zaten.. ama samenwonen olacaksa vukuatlu nüfus kayıt örneğini çevirtmen gerekiyor onu çok dilde basmıyorlar.. apostilde valilikden yaptırıyosun en çok 10 dk sürüyo.. şimdiden hayırlı olsun.. :)
arkadasım sen belcıkaya basvuru yapacaksan eger; toplu aıle dokum kagıdı ıstıyolar (hem sana aıt hemde kendı annen babanı gosteren aıle toplum kagıdı) ve nufusdan yabancı dılde verılmıyo sız bunu tercume ettırıyosunuz sonra notere tasdık sonra apostıl ettırıyosunuz bu ve turkce olan belgeler bu sekılde yapılıyo. a ve b formu gıbı cok dıllı belgelere gerek yok . bıde ankarada adlı sıcıl mudurlugunden yabancı dılde sabıka kaydı alıcaksın ve bunuda tasdık ettıreceksın
slm alper ya kafama takıldı diğer bölümde yazmışsın ya nüfüstan aldığımız nüfüs kayıt örneği varya türkçe olan ben onu apostil yaptırdım fakat notere tasdik ettirmediim sitedeki evrak listesinde o belgeyi noterden tasdik edileceği yazmıyo yani yanlış bilgi almış olmayalım yada sen yanlış biliyo olmayasın yani bu yazdıklarını sadece ben okumuyorum bir çok insan okuyor yani eminmisin notere tasdik edildiğinden kardeş eğer öyleyse vakit kaybı olmadan ben o belgeyi notere götüreyim...
arkadasım ben de senın gıbı yanılgıya dustum bırı yapılacak dedı bırı yapılmayacak ama bırı gıtmıs ıstemıslerdı bende saglam olsun vakıt kaybetmemek ıcın yaptırıdım ama yınede arastırbı ıyıce ben basvuru yapalı cok oldu bu ısle ugrasıyosan saglamcı olmak lazım demı
evet anlıyorum arkadaşım haklısın tabi ama yinede isteyip istemediklerinden emin değilsin öylemi?aklımda da vardı aslında bunu da yaptırayım her ihtimale karşı diye ama o esnada oraya koştur buraya koştur unutmuşum.peki bu apostili ankarada da yaptırabilirmiyim ben bütün bunları memlekette yaptırdım ve yarın da yola çıkmam gerek ankaraya gidecem hafta sonu olmadan adli sicil raporunuda almamgerek ve pazartesi 9:15 te randevum var.ya unutmadan söylemek istediğim bişey daha var diyelim ki ben evrakları yetişteremedim eksik evrakla gittiğim takdirde bana yeniden randevu tarihimi verirler yoksa eksik olan evrağıda da tamam la öyle mi gel derler bu konuda bilgisi olan varsa yorumlarını bekliyorum tşkler...
ya tam olarak hatırlayamacagım kesın degılım ama ben yaptırdım bı kac arkadasında yaptırdıgına emınımneyse apostılı kendı memleketınde valılıkte yaptırabılırsın adlı sıcıl belgesınıde sadece apostıl ettıryosun ankra adlıyesınde ettıryosun
slm arkadaşlar evrakları tamamlayıp verdim verdikten sonrada sordum ordaki bayana eksik bişey varmı diye yok dedi ama bugun evi arayıp eksik evraklar var diye bir sürü şey istemişler bu nasıl iştir nasıl adalettir ya
ne ıstemısler senator ne eksıkmıs soylede bılelım tasdık ettırmısmıydın evrakları neler eksıkmıs
arkadaşım bunların hepsi çok gıcık ya...
valla gıcık olmaya gıcıklar hemde ne gıcık alper kardeşöyle sandığımız gibi eksik bişey yok bu istenen evraklar mulakat randevusu için belçikadaki eşe ait aile toplum belgesi hani şu tüm evlilik boşanma vs vs gösteren belge onun aslından tekrar istiyorlar Allahtan diğer evrakları burdan halledilebilen evraklar evrakları söyleyim 1-evlenme kayıt örneği 2-belçikadaki eşe ait aile toplum kağıdı (yani daha önceki medeni hal durumunu gösteren belge) 3-belçikadaki eşin kimlik veya oturum kartı fotokopisi... bu evrakları hazırladıktan sonra tekrar randevu alınacakmış mulakat randevusu yani. başvuru yapmak isteyen arkadaşlar belgelerinizi isterken bence hepsinden 2 şer tane isteyin yoksa benim gibi sizide bekletirler.
valla senator allah kolaylık versın anlamadım kı neden aynı belgelerı bıdaha ıstesınler sen sımdı benım anladıgım kadarıyla yenıden basvuru yapıyosun ıns baska sorun cıkarmazlar
alper kardeş söyledim ya evrakların hepsini istemiyorlar istedikleri 3 adet evrak onuda mulakata randevusu için istiyorlar evrakları hazırladım ve randevuyu da aldım inşl bi aksilik çıkmadan onuda atlatırım yorumlarınız için sağuln.
mulakkattan sonra neler oldugunu yazarsın bızı merakta bırakma allh yardımcın olsun
tabi ki nedemek ama neler soracaklarını az çok tahmin edebiliyorum.inşl mulakattan sonra neler olduğunu sizlerle paylaşacağım
arkadaşlar burdanda kimseden haber yok...
selam senator ben o nufus ile ilgili belgelri de tercumana verdi onlarda sanirim terume edildi ve onaylandi ve bende bi sorun cikmadi ama onlarda tercumeye girdigini biliyorum kolay gelsinn
Merhaba senator, senin dustugun durumun aynisini esimde yasadi malesef... bende belcikadaki belediyeden bundan onceki evliliklerim var mi yok mu diye bi belge aldim ve gonderdim, eksizsiz belgeler verildi ama sonra iks den arayip belediyeden yeniden evlilik belgesi almam gerektigini bildirmisler esime.. inanamadim bende aradim iks yi ve dosyami kontrol ettirip o belgenin verdigini ayni belgenin yeniden neden istenildigini felan sordum, bana dedikleri biz size konsoloslugun bildirdigini bildiriyoruz, bilemiyorum ama yeniden gondermelisiniz dediler ve bende mecburen yeniden belediyeden kagit aldim ve esime gonderdim, esimde kargo ile iksye postaladi, iksnin eiline gectikten bir hafta sonra belgeleri konsolosluk bruksele gondermis, su anda beklemedeyiz yani. Yaradan hepmize yardimci olsun insaallah. Bisey bulamadiklarinada sanirim boyle eziyet etme yontemi bulmuslar, boylelikle yildirmaya calisiyorlar, sinirlerimizi bozarak bizi yildirma yonteminde baya basarilar ama yenilmeyiiinnn... basvurumuzu kabul etmekten baska careleri yok, sadece islemleri uzatabiliyorlar, onuda her firsatta yapiyorlar... SABRET, allahin izini ile hersey yoluna girecek insaallah..
cok haklısın dosyayı uzatmaktan baska bısey yapmıyolar ama care yok bence
Formule A uluslar arasi Dogum kayit Ornegi,
Resmi 4 Dilde tercume edilmis formul..Almanca,ingilizce,fransizca,ispanyolca!!!
Formule B Uluslar arasi Evlilik Kayit ornegi!! bu formul de 4 Dilde terume edilmis!
Yanliz Nufus kayit ornegi(aile Toplum Kayit Ornegi)Bu extra Gereklidir tercume kase Baskent Ankara valigiginden(dis isleri bakanligindan Tum turkiyeden getirilecek Belgeler kase ve legalize edilmis olmali tum belge evraklar ind sartlarina dikkat ediniz!!
(Kusursuz Dogru Olduklarinii)Noter tasdikli olmasi,bu kadar!!tbc raporu!sabika temiz kagiti,Diploma Tercumesi Yuksek Egitimli iseniz!
Uluslar arasi Evlilik Cuzdaniniz zaten 5 resmi Dilde tercumeli!!!Belediye Kopleliyor zaten kendisi!!
verilis tarihinden itibaren en az 3 icinde teslim edilmis olmali..ind vede hollandadaki belediyeye ok..
Hollanda ya Gelmis IND randevusu olanlarin Dikkatine Uwv Gak Registratiebericht Fabrikanizdan alinacaktir,38 saat ustunde en az 40 saat calisiyor olmalidir!!Belgede Gosterilmelidir!!
Is kontrati(Katrolu is) vastewerk Aylik gelirleriniz ile Banka Maas girdi bilgirilerini en son 3 yillik arastiriyorlar hic yoksa Elinizde 13 aylik net 1550 euro uzerinde Duzenli maas girdi banka Kagitlari ve Aylik belgelerini beraberlerinde isdiyorlar!! hafdada 40 sat ustunde mesai haric olmali(tatil parasi maas icin ek destek olabilir!net tatil parasi ..ayda en az 55,euro ornek verdim net yillik tatil parasi maas doldurmak icin kullanilabilir!!eger ki maasinizda yeterli durum yoksa !!!ihtimal!!!
Resmi 4 Dilde tercume edilmis formul..Almanca,ingilizce,fransizca,ispanyolca!!!
Formule B Uluslar arasi Evlilik Kayit ornegi!! bu formul de 4 Dilde terume edilmis!
Yanliz Nufus kayit ornegi(aile Toplum Kayit Ornegi)Bu extra Gereklidir tercume kase Baskent Ankara valigiginden(dis isleri bakanligindan Tum turkiyeden getirilecek Belgeler kase ve legalize edilmis olmali tum belge evraklar ind sartlarina dikkat ediniz!!
(Kusursuz Dogru Olduklarinii)Noter tasdikli olmasi,bu kadar!!tbc raporu!sabika temiz kagiti,Diploma Tercumesi Yuksek Egitimli iseniz!
Uluslar arasi Evlilik Cuzdaniniz zaten 5 resmi Dilde tercumeli!!!Belediye Kopleliyor zaten kendisi!!
verilis tarihinden itibaren en az 3 icinde teslim edilmis olmali..ind vede hollandadaki belediyeye ok..
Hollanda ya Gelmis IND randevusu olanlarin Dikkatine Uwv Gak Registratiebericht Fabrikanizdan alinacaktir,38 saat ustunde en az 40 saat calisiyor olmalidir!!Belgede Gosterilmelidir!!
Is kontrati(Katrolu is) vastewerk Aylik gelirleriniz ile Banka Maas girdi bilgirilerini en son 3 yillik arastiriyorlar hic yoksa Elinizde 13 aylik net 1550 euro uzerinde Duzenli maas girdi banka Kagitlari ve Aylik belgelerini beraberlerinde isdiyorlar!! hafdada 40 sat ustunde mesai haric olmali(tatil parasi maas icin ek destek olabilir!net tatil parasi ..ayda en az 55,euro ornek verdim net yillik tatil parasi maas doldurmak icin kullanilabilir!!eger ki maasinizda yeterli durum yoksa !!!ihtimal!!!
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol