Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

arkadaşlar bir sorum(ogrenci olarak hollandaya gelmek )

Yorum için giriş yap 10 mesaj · 4.549 görüntülenme
merhaba arkadaşlar,

siteden okuduklarımdan ve kendi şartlarımdan dolayı öğrenci olarak hollanda'ya gitmeye karar verdim.nişanlım okumakta ve seneye evlenmeyi planlıyoruz.ve 2-3 sene evlilik yoluyla istek yapabilme şansımız çok düşük.

geluk'un yazmış olduğu öğrenci olarak nası gelinir konusunu inceledim ve HBO olan bir okul ile görüştük. konuştuğumuz kadın pek bir bilgi sahibi değil sanırım çünkü okul için hay hay sadece vize gerekli diyor.şimdi aklıma takılan konuyu sormak istiyorum yardımcı olursunuz umarım.

gerekli evrakları topladıktan sonra okula başvurup davetiye almamız gerekiyor dimi?

ib-group'un onayını nasıl alıyoruz? başvuru nasıl yapılıyor?

ve bu aşamaları hallettikten sonra davetiye ve gerekli evraklarla konsolosluğa gidip vize için başvuruyoruz sanırım.

tam olarak kavrayamadım galiba, prosedür nası işliyor yardımcı olurmusunuz?
selam arkadasim

ogrenci vizesi icin IND ye basvurdugunuz zaman, IND sizden dil okuluna ve normal okula(HBO) kayit evraklarinizi istiyecek..!

yani ilk once iki okula kayit yaptirmaniz gerekiyor tabi eger nisanlinin durumu seni buraya getirmek icin musaitse..!

asagida sirasiyla yapilmasi gerekenleri yaziyorum(asagidaki islemler, HBO icin yapilmasi gerekenlerdir)

1)nisanlin seni,burda bir dil okuluna ve HBO ya kayit yaptirmasi gerekiyor. cunku IND sizden vizeye basvururken, okullara kayit yaptirdiginiza dair belge istiyor

2)nisanlin veya sana vize yapacak kisi ikamet ettigi yerdeki belediyeden orjinal uitreksel almasi gerekiyor

3)nisanlin veya sana vize yapacak kisi,garantverklaring diye adlandirilan formulu imzalamasi gerekiyor( bu formulu vize basvurusu icin yapacaginiz basvuru formulunde bulabilirsiniz.!

4)nisanlinin is kontrati 1 senelik olmasi gerekiyor ve nisanlininin is yeri werkgeversverklaring diye adlandirilan formulu doldurup imzalamasi gerekiyor. son 3 aylik maasbodrosunu istiyor IND ama eger 1 senelik kontratiniz yok ise elinizdeki is sozlesmesinin fotokopisini ve aylik primlerinizin ve vergilerinizin odendigine dair belgeyi vede son 3 sene icinde yaptiginiz is sozlesmelerini,jaaropgave lari ve eger issizlik parasi aldiysaniz aylik gonderilen maas kagitlarini istiyor IND

senin uyman gereken sartlar ise

saglik sigortasi

gecerli pasaport

bewustverklaring imzalamalisin.

bewustverklaring: bunun amaci, senin buraya sadece okuma amacli geldigini, hollandada gecici sure icin burda oldugunu ve birde egitimin bittikten sonra geri memleketine dönecegini onayladigin bi belgedir.

-gerektiginde tüberklos arastirmasi icin bilincli olmali

-birde senin bankanda belirli bi miktar para olmali

BASVURU FORMULU

http://www.ind.nl/nl/Images/6004_NL_ind ... m5-597.pdf

belgelerle bu formulu dikkatlice doldurup IND ye gonderirsiniz..! olumlu yada olumsuz ise size cvp gondereceklerdir..!

bu arada HBO icin en az lise diploman olmasi gerekiyor.

artik okullara IB-groep araciligiyla kayit yaptirmak kalkti. internet uzerinden istedigin okula kayit yaptirabiliyorsuz

bu konuyu sitemizde paylasmistik

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=39&t=1710

kolay gele
saol geluk,

ben turkiyede şu anda bilgisayar öğretmenliği yapmaktayım kadrolu öğretmen olarak ve nişanlımın çalışmıyor ve hollandada ailesinin yanında.

yani ben kendim başvuracağım vize için.( veya bi akrabam var hollandada o da başvurabilir ama ben kendim başvurmayı öncelikli tutuyorum şimdilik ) ve bundan dolayı yinede bana garantör olacak birisi lazım mı acaba? eğer öyleyse ben akrabamın garantörlüğünde başvurabilirim. hangisi daha garanti olur?

ben de nede olsa maaş alıyorum 1500 ytl civarı şu an trde, ne gibi aksilik çıkabilir kendi adıma başvurursam?

birde informatica'ya başvurucam bölüm olarak HBO da ama diplomam lisans diploması ( 4 yıllık ) yani HBO mezunu gibi oluyorum sanırım, ne gibi birşey önerirsin benim için,

yeterki sakınca çıkmasın, gidebileyim oraya çünkü seneye orda olmam lazım nişanlım okuduğu için ve çalışmadığı için 2 sene belkide 3 sene daha istek yapamıyoruz evlilik yoluyla.
selam arkadasim

seninde dedigin gibi sen buraya gore HBO okulunu bitirmis durumdasin..!

burda Universiteye gitmek icin HBO okulunu bitirmis veya ilk sene icinde gerekli puani almis olman lazim ki sen bitirmis durumdasin..!

kendi basina gelmek istersen garantore ihtiyac yok ama bankanda paran olmasi lazim, 9 bin euro ila 12 bin euro arasinda bi miktar diye biliyorum.

Birde sitemizde bi kardesimiz buraya okul(HBO) araciligiyla gelmisti. yani okul o kardesimiz icin vize basvurusunda bulunmustu.!ama o kardesimiz,belirttigim gibi HBO icin gelmisti buraya. universitede boyle bi imkan varmi bilmiyorum..!universiteyle kontaga gecilirse boyle bi imkan olup olmadigi sorulursa, uyulmasi gereken sartlar onlar soyleyeceklerdir..!

Garantorun olursa, daha iyi olur diye dusunuyorum, cunku onlar sana her konuda destek vercekler ve IND ister istemez biraz daha ilimli bakcak basvuruna..!

Allah yardimciniz olsun

kolay gele
teşekkür ederim gerçekten cevabın için

ben leiden universiteit'e başvurmayı düşündüm fakat toefl veya ielts dereceleri ( ingilizce ) istiyorlardı

bundan dolayı hogeschool daki bölümlere başvurayım diye aklımdan geçti.

ama zaten HBO mezunu statusundeyim ve ben hollandaca dil kursuyla başlayan ve eğitimi hollandaca yapan bi bölüme girmemin daha doğru olacağını düşünüyorum universitede.

ve bu ikilem arasında kaldım HBO mu WO mu...ne olduğu aslında farketmez oraya gelmek için sonuçta ama işte sıkıntı çıkarmı bilmiyorum.

den haag civarındaki universitelerde en hesaplısı leiden o da böle bi şart koşuyor ama yinede bakacağım.

benim okuduğum bölüm ingilizce computer and instructional technologies diye geçiyor.

yani bilgisayar ve öğretim teknolojileri. mesela benim şartlarımın uyduğu sallıyorum dutch studies'e başvurabilir miyim? ( ingilizce istemiyor çünkü )

sanmıyorum çünkü ben bilgisayar üstüne HBO mezunu durumundayım.

bi açıklık getirebilir misin?

allah senden razı olsun
selam arkadasim

burda HBO yapmak istesen IND buna ne gibi bi tepki verir bilmiyorum. cunku ister istemez sana sorcak, neden tekrar HBO okumak istiyosun diye?

Universiteye gitmek icin kayit yaptirsan, onada ingilizce istediklerini soyluyorsun

WO bolumu icin Leiden daki Universiteye mail atip, kayit sartlarini sordum,

cvp gelince sitede paylasiriz. maile gore hareket etmeye calisiriz..!

kolay gele
saol geluk

bende beklemedeyim şu an.

HBO olması iyi olur gibime geliyor benim için. inş sıkıntı çıkmaz

mail gelsin ona göre hareket ederiz

çok teşekkürler
arkadaşlar aynı konudan devam edeyim dedim ve bi kaç sorum olacak cvplarsanız sevinirim

sorup sordukça kafam dahada karıştı ve zor olacak gibime geliyor bu olay

anlamadığım bir kaç nokta var

1. HBO yu aradık ve telefona bakan bayan HBO ya girmek için dil şartının olduğunu ve ancak öyle kayıt olabileceğini söyledi ve bizde dedikki ama okula 2009-2010 dönem için başvuruyoruz ve onceki senesinde dil okuluna gidicez niye kayıt olmuyor diye? üstün körü geçiştiriyor kadın. sahiden bu kadının dediğimi doğru? benim bildiğim okula ve dil okuluna kayıt olunur ve davetiyeler alınıp vizeye başvurulur ama bu açıklama bana yanlış gibi geliyor..

2. HBO olmayadabilir diye universiteye bakıyorum ve şartlar çok ağır.( önceden de söylediğim gibi )

ben açıkcası HBO ya gitmek istiyorum ve istediğim açıklamayı bir türlü alamıyoruz kimseden

gitmek istediğim ve aradığımız okul Leiden hogeschool ve yapmamız gerekenleri bir türlü öğrenemiyoruz orayla irtibat kurduğumuzda.

bana nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bir bilgi verebilir misiniz??
geluk burda mısın? yrdm lütfen
selam arkadasim

IND in istedigi evraklardan bitanesinede bu kayit belgesi..! eger simdiden kayit etmiyorlarsa(-ki olabilir bu), sizde okula soyle soyleyin

IND bizden bu okula gidebilecegime dair bi belge istiyo, o zaman bana belge gonderin.

belgenin icerigi; bu person bizim okulda okuyabilir. yani okumasinda hic bi sakinca yok. HBO ya gitmek icin diplomasi yeterli..! diye bi belge gondersinler..!(tabi bunu yaparken, diplomani ceviri yapip, okula gondermen gerekiyoki, okulda diplomanin yeterli olup olmadigina baksin) ;)

kolay gelsin

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol