Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

arkadaslar agustosta düğün var ama nolacak bilmiyorum mvv

Yorum için giriş yap 12 mesaj · 3.309 görüntülenme
öncelikle dilögren ailesi slmalar..

bi kaç konu paylasmak istiyorum;

agustosta allah nasip ederse düğünümüz var ama beklemek devam edecek endişesi üzerimizde hakim.esimin vast kontratı yok 1 yıllık sözlesmemizde yok zaten yeni iş buldu sınavıda subatta halletmiş bulunduk ayrı kalma korkusu hepimizin cektiği sey zaten 6 aylık sözlesme mevcut bunu veriyolar daha sonra vast olabilir iş konusunda ama biz bekleyemiyoruz artık inanın yetti esim turist olarak beni götrmek istiyo bunu yapabilirmiyiz yaparsakta risk oluyomu ben böyle duydum ne alakası varsa. :shock: yani en azından gecici de olsa ayrı kalmaktan kurtulmak istiyoruz bu süre içinde ben geri elbette dönecem ama zaman kazanacaz eger olabiliyosa tabi oluyosa da nasıl olur ne gibi işlemler gerekiyo sitedeki arkadaslardan yardım istiyorum bu konuda tessekür ediyorum vereceginiz cevaplar için...

allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun..

leyla hakan
arkadaşım aynı dert bende de var.sınavı geçtim ağuştosta düğün ve eşim hala her hangi bir iş bulmuş değil. allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun
valla pasakurt kardes sende benim gibi vize cıkmadan yani mvv turst olarak gitmek istiyosun sınavı da gectik orda belediyeye de kayıt olduk esimin soy ismi deişti sanırım bekliyecez ama bunun baska bi yolu da yokmu ki gercekten caresiz bekleyiş bu herseyi tam olan arkadasların bile red aldığını duyuyoruz
slm

şayet nikah yapıldı ve bir de hollanda da yaşadığınız belediyeye nikah ile ilgili işlemlerinizi yaptırdıysanız turist olarak gitmeyi hiç düşünmeyin derim. ben de öyle yaptım sizin gibi turist vizesi ile gitmek istedim. eşim istek yaptı bir sürü evrak hazırladık konsolosluğa gittik bekledik ve bekledik eve kağıt geldi ve içinde vizeniz red ediildi. nedeni güvensizlik. ben bankada kendi adıma olan hesaplarımı göstermeme ve kamu dairesinde memur olmama rağmen guvensizlik ve red geldi. sadece bana değil benim durumumda olan çoğu kimseye. bu siteden takip ediyorum şimdiye kadar bu durumda hele hele sınavı kazanıpta turist olarak gideni duymadım. varsa da bir zahmet yazsınlar. bu konuda site de turist olarak gideceklerin neden red verdiklerine dair bir yazı da var anacak ben onu bulamayacağım. siteyi ii bir gözden geçirin. kimseyi hayal kırıklığına ugratmak istemem kısacası dost acı söyler misali. ancak başka ab ülkelerinde tanıdığınız varsa size istek göndersin. eşiniz de sizi orada beklesin ve beraberce hollandaya geçin derim. UMUTLAR TÜKENMESİN..........
Cok sorun yapmaya gerek yok,,sanki is kontrati olsa ne olcak ki..

... dan bi sebeple red verebilirler..

Heran yeni bir Sorun yapabilirler..

Vallahi bak ben hicbirzaman olumsuz bakmayi sevmem,ama evli adama turist vizesi falan vermezler.Bunu coook deneyen arkadas var,,donmessin diye vermiyorlar..

Yoksa ben bu ay icinde 10 defa gidip gelcektim..

Bak 1 yildir vize alamiyorum,ikiz cocuklarim var,esimin bana ihtiyaci var ,var Allahim var ama,, avukat(haram olsun o paralar,bogazinda kalsin,insallah senin kizinda turkle evlensinde kocasini getiremesin anla ..) bile vermezler ugrasma,yaza basvuralim Aile vizesi icin diyor.

Sabretmekten baska care yok..Aile baglarini dahada kuvetli tutmak,salivermemek

guclu kuvvetli durmak en basit konular artik.

Daha genciz ya..bakarsin Kralice olur,hukumet duser,,yada insafa gelirler ;

Lan Turkler biz sizi cok ezdik,ayip oldu,maas neymis,kontrat neymis,git dili ogren az,burda sikintin olmaz,cebindede 3 ay yasicak paraniz olsun,surunme burda yoksa kontrat mis,illa 1500 kusur maasmis,nolcakki 1450 oluversin,,kontrat 9 aylik olsun..tamam hadi yasayin ailenizle derler..Derler mi derler.

Demessede demesinler,Calisana kadar issizlik maasini alir,1/3 unu kiraya 1/3 unu bilet parasina 1/3 unu harciligina ayirir 20 gun burda 10 gun orda kalir.Cocuklarin hesabinada pasaaa pasaaa paralarini yatirirlar..Ne olur esim fazla yolculuk yapmis olur..

Nasil ama,her zaman Pozitiv her zaman Mutlulugun yolunu bulmak lazim :P
Desende arkadasim benden 1 dakika once yazmis,yani ben yazarken.

Oda teyit etmis..

Yahu aramizda bir tane avukat yokki,annesi babasi avukat olan ,yakin akrabasi avukat olan,

toptan dilekceyle acsak bi dava..Ne guzel olur .
arkadaşım bak eşim hemşire istedikleri maaş yine yetmiyodu 2. iş falan yaptık yine ret verdiker şimdi hala bekliyoruz bize verdikleri sürenin bitmesine 15 gün kaldı hala daha bi cevap yok ama bunlar ret vermek istese ret verecek bahane bulurlar mutlaka o yoık bu yok derler bulurlar.. sadece sabretcen beklicen ben 3yıldanberi bekliyorum beklemek zor onuda biliyorum ama başka çare yok.
evet arkadaslar çok iyi anladım beklemek gerekli ama nasıl basaracaz bunu bilmiyorum.

arkadasım bunlar insafa felan gelmez daha da zorlasır temmuz ayı maas yükseltmesine gidecekler sanırım bu bir örnek yakında sınavda zorlasır nasılsa çatr çatr geçiyoz ya bulurlar bir yol.piskoloji denilen şey bizde kalmadı ne oldugunu bilmesken piskolog olacaz bu gidişle allah sonumuzu hayır etsin soruma cevap veren arkadaslara da tsskkür ediyorum
vallaha arkadasim sen uc sene beklemissin yolun sonuna gelmissin dorduncu besinci senende vizen cikar bende sanslida bes sene turkiyede bekledik ne deyim hayirlisi olsun
arkadaslar bu nasıl oluyo 4 sene 5 sene bu nedir ya nasıl dayandınız nasıl bi sabır bu helal olsun basımıza gelecek var ozaman bizimde düğün yapacaz ama cenaze törenine dönecek galiba sonu
Vay be demek esin hemsire ve o maas yetmiyo..cok sasirdim..

Yahu o ulkede yasayan bi arkadas anlatsa ya,bunlarin istedigi maas limitini kim alabiliyor?

Doktor mu,avukat mi kim?

Ben ilk zamanlar o limiti bizdeki kamu limiti gibi algiliyordum,,yani esini getirteceklerin

isi yani yasami maas limitine gore..

Ama benim kayinvalidem 1300 maas aliyor,22 yildir ayni yerde calisiyor..

Kayinpederim 1450 aliyor 18 yasindan beri ayni yerde calisiyorum diyor.

Kayinbiladerim 1300 aliyor oda uzun suredir orda calisiyor.

Demek ki istedikleri miktari herkes kolay kazanamiyor.

Cok guzel strateji yapmislar helal olsun..

Hic sorunsuz eleme yapiyorlar.Kimseninde sesi cikamiyor.

Biz kriterleri koyduk,,yapin verelim vizenizi diyorlar..

Adamlara bak ya..Iyice urkmusler..
hani derler ya seven insan bazı şeylere katlanır die bizde askerlik gibi şafak sayıyoruz askerlikte hiç değilse kaç günün kaldığını biliyosun ama bunda bilmiyosun o yönden kötü hep içinde bi umutlar oluyo zaten o umutlar olmasa olmaz olamaz herkez hayırlısıyla vizesini alsın.bize mayıs 20 sine kadar zaman verdiler ve 15 gün kaldı hala daha bi cevap vermediler sinirlerim bozuk geriliyorum son andada ret verirlerse napcam bilmiyorum.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol