ARKADAŞLAR 300 TANE ZIT EZBERLEDİM BİR OKADARDA HOLLANDACA CÜMLE EZBER YAPTIM TABİKİ TÜRKÇELERİYLE BİDE KENDİME HİKAYE YAZDIRDIM AMA NAZEGENLERDE EKSİM VAR BİRAZ SİZCE KAZANMA İHTİMALİMNE KADAR SINAV İÇN HİÇ HEYCANLANMIYORUM ANKARAYA GİDİP GEZECEM İÇİN HEYACAN VAR BİRAZ OKADAR LİSEYİ ANKARADA OKUMUŞTUM ESKİ ARKADAŞLAR BULUŞACAM İÇİN HEYCANLANIYORUM BİRAZ SINAV AKLIMDA HİÇ YOK NERDEYSE :lol: SINAV PUANI HALEN AYNI DEĞİLMİ 16 TI YANİ GEÇME PUANI HERKESTEN DUALARINI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN
ARKADAŞLAR AYIN 29 NUNDA SINAVIM VAR SİZCE HAZIRMIYIMDIR
geçme puanı 26 oldu temmuz 1 itibariyle.
başarılar,
başarılar,
ya bu dogrumu .lütfen biri birsey söylesin.temmuzda puanlar degistimi :oops: :oops: ?
ya bu dogrumu .lütfen biri birsey söylesin.temmuzda puanlar degistimi :oops: :oops: ?
Arkadaşım en doğru cevap IND nin web sayfasındadır ve
eğer orada bulamazsan konsolosluğa telefon et ve sor!!
ben birşey daha sorucam bilgin varsa beni bilgilendirirmisin.lütfen.bankaya parayı yatırdım ve iki ay kadar oldu.ve ben halen sınav tarıhı almadım.üc ay icinde muracat etmemmi gerekıyor. ve ben istanbulda gırecem sınava konsoloslugun tlf varmı. ben kendimi hazır hisetmıyorum.çok çalışıyorum ama tekrar unutuyorum.inan stresten dr.luk oldum benı bılgılendırırsen çok sevınırım.
bu arada.bütün arkadaslar berak kandılıniz :geek: kutlu olsun.. :geek:
What is the exam?
The exam has two parts:
Knowledge of the Dutch Community (KNS)
This part consists of 30 (out of 100) pictures with a question. (On the exam you'll see the pictures)
Test Spoken Dutch (TGN), which is further sub-divided in:
repeat short phrase
answer short questions
repeat phrase
give the opposite
repeat two short stories.
Of the first part (KNS) one has to give at least 21 correct answers (=70%).
The score is the percentage one answered correct.
Of the second part (TGN) the two parts "repeat phrases" count for most points (together 75%)
"Short questions" and "opposites" each count for 12.5%
The part "repeat two short stories" does not count in the score.
The score for TGN is between 10 and 80 points.
10=no answer was correct, 80=perfect Dutch.
You have to score at least 16 points.
(starting 1st of july 2010 at least 26 points)
Both parts, KNS and TGN, have to be passed. On the exam certificate you'll see the score for both parts.
http://www.buitenlandsepartner.nl/oefenmateriaal/
burdan bakabilirsin
ben 15 temmuzda gırdım sınava gecme puanı hala 16
ben 15 temmuzda gırdım sınava gecme puanı hala 16
aa cidden mi ?
konsolosluktan böyle mi bilgi verildi ?
sen kaç puan aldın ki ?
93ılk bolum ıkıncı bolum 34 sınav tecrubem yazılı bak ıstersen sınav gorevlısı ıle bayagı bır sohbet ettım herseyı sordum
selam arkadaslar 17 agustos sınav tarıhım.sizce hazırmıyım.150 kadar zıt anlamlı kelıme kendımi tanıtmayı gunler aylar yüze kadar saymayı ögrendım kelımeler ogrenıyorum calısmaya devam edıyorum.daha baska tavsıyesı olan varmı .inannın stresten ölecem.sınavda bılmedıklerımızde cıkacak ne yapmam gerekıyo.susmayın dıyorsunuz.örnek ik weet het niet.dedıkten sonra bıldıgım kelımelerı söylesem sorun olurmu bu bana puan kazandırırmı ne olur sınav tecrübesi olan arkadaslar rica ediyorum detaylı bılgı verirmısınız.cok sevınırım :geek: yuce yabbımmm hepımızın yardımcısı olsun allahım sevdıklerımıze tez gunde kavustursun. :geek:
selam arkadaslar 17 agustos sınav tarıhım.sizce hazırmıyım.150 kadar zıt anlamlı kelıme kendımi tanıtmayı gunler aylar yüze kadar saymayı ögrendım kelımeler ogrenıyorum calısmaya devam edıyorum.daha baska tavsıyesı olan varmı .inannın stresten ölecem.sınavda bılmedıklerımızde cıkacak ne yapmam gerekıyo.susmayın dıyorsunuz.örnek ik weet het niet.dedıkten sonra bıldıgım kelımelerı söylesem sorun olurmu bu bana puan kazandırırmı ne olur sınav tecrübesi olan arkadaslar rica ediyorum detaylı bılgı verirmısınız.cok sevınırım :geek: yuce yabbımmm hepımızın yardımcısı olsun allahım sevdıklerımıze tez gunde kavustursun. :geek:
Arkadaşım heyecanını çok iyi anlıyorum ama
öncelikle sakin olmalısın,sen zaten sınavı kazanmak için ne lazımsa çalışmış görünüyorsun,
ik weet het niet dedikten sonrada konuşabilirsin ve bu sana artı puan kazandırır,
unutma her doğru söylenen kelime sana puan getirir!!
sınavı herşeyi tam manasıyla bilenler değil,sınavda sakin kalıp düzgün konuşanlar kazanır
kendini kasma sakin ol.
anlasanda anlamasanda hollandaca konuş ve en azından birkaç doğru yaparsan bu kazanman için yeterli olur.eminim benden daha yüksek puan alıcaksın .çünkü ben senin ezberlediğim dediklerinin yarısını bile ezberlemeden girdim sınava!!!
çok teşekkür ederım kardesım. allah hepınızden razı olsun .sizlerin ve allahımın yardımıyla insallah kazanırım da bu streste bıter.!!! :geek:
çok teşekkür ederım kardesım. allah hepınızden razı olsun .sizlerin ve allahımın yardımıyla insallah kazanırım da bu streste bıter.!!! :geek:
Mutlaka duyduğunu tekrar etmeye çalış
hollandaca konuşmalar dinle bol bol ve aklında kalanları tekrar et ve
sesli sorularla kendini test et ,böylece soruların ne şekilde sorulduğuna alışmış olursun
bu iki hayati konuyu unutma!!!
uydudan nl kanalları ayarlattım butungun onları dınlıyorum.bır aydır dunyayla ilişkimi kesdım.bu arada bugun hollanda kultur merkezıni aradım.sınav ve sonucları degısmemıs. ama aralık ayından ıtıbaren yenı sısteme gecılecekmıs .yanı arkadasımız dogru bılıyomus ama yıl sonu uygulamaya gecılecekmıs.sınava hazırlanan arkadaslar.bence bıran önce hazırlanıp gırelim önumüze ne cikacak ileride bilmiyoruz. allah hepimizin yardımcısı olsun.bu bılgıyıde paylasmak istedım. :geek:
sonuç bekliyorum gelomedi halen ikinci bölüm berbattı eger ben geçersem sizde kesinen kes geçersniz
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol