Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

arkadaşlar lütfen okuyun ( belcikada okumak )

Yorum için giriş yap 4 mesaj · 2.392 görüntülenme
arkadaşlar ben üniversiteden mezun olacagım belcikada okumak istiyorum leuvende katolike üniversitesinde acaba kabul şartları nedir araştırdıgınm kadarı ile senelik 500euro imiş hayatımı bekcikada kurmak istiyorum okul yoluyla gidip vizede sorun çıkarmı ne yol izlemem gerek okuyan yada bilen varsa lütfen yazsın

Uyari= Lutfen konu ile uygun baslik kullaniniz..
soruna net cevaplar veremeyeceğim ama emin ol daha uzman arkadaşlar cevapsız bırakmayacaklardır.anladığım kadarıyla master yapmayı düşünüyorsun burdan mezun olacağına göre ilk yapman gereken okuyacağın okula başvuru yapman o okulunda başvuru şartları vardır ne okuduğun,bölümün,başarı oranın vs.şartlar oluşursa kayıt yaptırman gerek bu kadarını anca söyleyebilirim.ama şunu çok ii biliorum elini kolunu sallayarak şu okulda okumaya gidiorum diye vize vermezler.
arkadaşm cevap yazdıgın için çok sagol ben aslında isvicre istiyorum ama orası zor biraz belcikada okuyan varmış türk ben okumaya gelecegim sonunda gittigim yere yerleşecem olay bu same wonen yapıp yada evlilik şartlar ne gerekiyosa ben istesem davette alırım akrabalarım var fransada ama ben belcika yada isvicre olsun istiyom sonra gidecegim yere giderim masterde yapacagım durum ne gösterir sonra bilemem zaten okullar paralı devlet ünisine almazlar ancak erasmus ile arkadaş okuyo 500 euro diyor bilmiyom ne derece dogru katolike üniversitesi inş olur olursa hemen gitcem yeleşcem oraya kısmet olursa zor olacak ama bakacaz çaresine
TRABZONLU__61 yazdı:
arkadaşm cevap yazdıgın için çok sagol ben aslında isvicre istiyorum ama orası zor biraz belcikada okuyan varmış türk ben okumaya gelecegim sonunda gittigim yere yerleşecem olay bu same wonen yapıp yada evlilik şartlar ne gerekiyosa ben istesem davette alırım akrabalarım var fransada ama ben belcika yada isvicre olsun istiyom sonra gidecegim yere giderim masterde yapacagım durum ne gösterir sonra bilemem zaten okullar paralı devlet ünisine almazlar ancak erasmus ile arkadaş okuyo 500 euro diyor bilmiyom ne derece dogru katolike üniversitesi inş olur olursa hemen gitcem yeleşcem oraya kısmet olursa zor olacak ama bakacaz çaresine

Merhaba Trabzonlu kardesim oncelikle sunu belirteyim Ben Hollandada kaliyorum :!: ama sizin bahsettiginiz universitenin bolumlerini biraz inceledim evet fiyatlari bayagi makul yani nerdeyse Turkiyede 2. ogretim okumakla denk 540-1500 arasi degisiyor . Bence maddiyat degil ama asil problem Dil burda cunku Eger ingilizce okuyacaksaniz istedikleri TOEFL (minimum 575 paper-based, 233 computer based, 90 internet based), IELTS (minimum 7) or CEFR (minimum C2). Bunlar cok yuksek olmasada alinmasi biraz ugrastiracak puanlar size soyle ornek vereyim benim bir arkadasim su anda Isvec`te tam burslu master yapiyor o 3. seferde 101 aldi ve Amerikada yasamsiligi var bir diger arkadasimda suanda Cinde master yapiyor o da amerikada kaldi oda 2veya 3. seferde 95 alabildi . her iki arkadasimda sadece dil icin gittiler onlarin soyledigi Turkiyede teorik olabiliyor ama pratikte zor oluyor yani bence eger bu seviyede ingilizce biliyorsaniz Bircok ulkede tam burslu okuma sansinizda dogar .Flemenkce okumak isterseniz onuda ogrenmek en az bir 6 ayinizi alir onada gelmeden bir kurs ayarlamaniz gerekir bide orda sart olraka gecinmek icin minimum 8000 euro diyorlar bunuda bir banka teminati veya hesap ile ispatlamanizi isteyebilirler

kolay gelsin Allah yardimcin olsun

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol