Arkadaşlar öğrenım kredisi borcum var vıze için engel cıkarırmım bugun bakdım vergı dairesıne yansımış dıye yazıyordu birazda taksitlı borcum var bunalr bana yurt dısı cıkışında engel olurmu bilgisi olan varmı bu konuda hollandaya gıtmek ıcın ınd cevap beklıyorum şuan herkese ıyı forumlar
Arkadaşlar öğrenım kredisi borcum var vıze için engel cıkarı
Arkadaşlar öğrenım kredisi borcum var vıze için engel cıkarırmım bugun bakdım vergı dairesıne yansımış dıye yazıyordu birazda taksitlı borcum var bunalr bana yurt dısı cıkışında engel olurmu bilgisi olan varmı bu konuda hollandaya gıtmek ıcın ınd cevap beklıyorum şuan herkese ıyı forumlar
Ayni durum bendede vardi ben taksite baglattim bi sorun olmadi yapabiliyorsan taksitlendir ama benim bildigim bunun limiti var galiba 100.000 tl den fazla borcu olana yurtdisi yasagi var.
yokya benımkı 4binlira oraya gidence çalsıp öderım dıyorum sımdı malum masraf cok oyuzden kaldı öyle
Benimde var :) toptan oducem... hem %20 de indirim oluyormus ... ben cikdim konsolosluga gidip uzattirmam lazim askerligide neler istiyeceklerse artik bilmiyorum da bilen varsa yazsin bi zahmet
ben askerlığımı 2 yıl tecil ettırdım yasın gençe tecil etrırısın onumuze cıkmasında
hollandadayken konsolosluk neler istiyorsa . arastirdim bulamadim :S acaba tam mi arastirmadim bilen varsa yazarsa sevinirim
hollandadayken konsolosluk neler istiyorsa . arastirdim bulamadim :S acaba tam mi arastirmadim bilen varsa yazarsa sevinirim
sanirim bu bilgi isine yarar arkdsm,,,bu ikinci ertelemeler icin eger ilk defa erteliceksen onun bilgilerinide bulup yollayabilirim,,,
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Nüfus cüzdanınızın ve pasaportunuzun aslı ve ikişer adet fotokopisi veya işlem yapılmış tüm sayfalarının yerel noter onaylı ikişer fotokopisi (tamamen boş olan sayfaları çekmeyiniz. Ancak, tüm vize, mühür ve giriş-çıkış damgalarının bulunduğu sayfaların fotokopisinin çekilmesi gerekmektedir.),
Oturma ve çalışma izin belgelerinin asılları, ikişer adet fotokopileri (oturma ve çalışma izin belgesi tanımları aşağıda ülkeyle ilgili özel notta yer almaktadır.).
Maaş bordrosunun ve vergi ödendiğine ilişkin belgenin (vergi belgesi tanımı aşağıda ülkeyle ilgili özel notta yer almaktadır.) aslı ve birer adet fotokopisi.
İşçilik statüsünü kanıtlamak amacıyla, işveren tarafından antetli kağıda yazılmış ve imzalanmış belgenin aslı , iki adet fotokopisi (iş teklifi mektubu getirmeyiniz, lütfen). Bu belgede çalıştığınız yerdeki pozisyonunuzun, işe başlama tarihinizin ve ödenen ücretin veya maaşın miktarının da belirtilmesi gerekmektedir. İşçi olarak çalışmayıp da işveren statüsünde olan yükümlülerin sahip oldukları işyerinin yerel Ticaret Odasında kayıtlı olduğunu ve halen işlevini sürdürdüğünü belirten bir belge ve işyeri açma müsaadesi (Gewerbeameldung). şsiz olanlar için, iş ve işçi bulma kurumundan işsizlik belgesi.
Tebliğ Belgesi ve Taahhütname Formu: 2 adet basıldıktan sonra "Tebellüğ Eden" bölümünün imzalanıp, tarih atıldıktan sonra Büyükelçiliğimize / Başkonsolosluğumuza gönderilmesi gerekmektedir,
Posta yoluyla yapılan müteakip erteleme işlemleri için iki adet Ek J belgesi basılıp gerekli yerlerin doldurulup imzalanması ve erteleme için gerekli diğer belgelerle birlikte Büyükelçiliğe/Başkonsolosluğa gönderilmesi
Varsa bir önceki erteleme belgesi veya fotokopisi
İşlemin postayla yapılması durumunda pasaport, nüfus cüzdanı, oturma ve çalışma izni gibi belgelerin fotokopilerini göndermeniz yeterli olacaktır. Bununla birlikte temsilciliklerimizin, göndermiş olduğunuz belgelerle ilgili tereddütleri halinde sözkonusu belgelerin asıllarını istemeleri de mümkündür.
Temsilciliklerimiz gerekli gördükleri takdirde ilave bilgi ve belge isteyebilirler.
BU İŞLEM İKİ YILLIK ERTELEME YAPILAN ÜLKELERDE POSTAYLA VEYA E-KONSOLOSLUK ÜZERİNDEN KONSOLOSLUĞA GİDİLMEDEN DE YAPILABİLMEKTEDİR.
SÜRELİ (BEPAALDE) OTURUM KARTI SAHİBİ OLANLARIN ERTELEME İŞLEMLERİ:
-5 adet fotoğraf (İlk erteleme işleminde gereklidir.)
-Nüfus cüzdanı (arkalı önlü bir adet fotokopisi)
-T.C pasaportu (2.,3.,4., son uzatma sayfasi ve Türkiye’ye giriş- çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopisi)
-IND tarafından verilen ve süresi geçerli olan oturum kartı, (Aslı ve fotokopisi )
-Çalışanlar için:İş kontratı ile son maaş kağıdı veya yeni tarihli işveren belgesi (werkgeversverklaring) ( Aslı ve fotokopisi )
-İşsizlik, Sosyal, Hastalık ödeneği alanlar için: İlgili kurumdan hangi tarihten beri ödenek aldığınızı belirten resmi yazı, son ödenek/maaş kağıdı (laatste loonstrook),(Aslı ve fotokopisi)
-İşverenler ve serbest meslek sahipleri için: Ticaret odalarına (Kamer van Koophandel) kayıtlı olduğunuzu gösteren yeni tarihli(son üç ay içerisinde alınmış) belge ( Uittreksel imzalı olacak).(Aslı ve fotokopisi )
-Çalışmayan, ödenek almayanlar için: iş ve işçi bulma kurumuna(CWI) iş arayan olarak kayıt belgesi (Aslı ve fotokopisi )
umarim isine yarar bilgilerdir...
tesekkur ederim en azindan on bilgi olmus oldu ... bulursakda yazariz
yani bu belgeler isteniyomus arkdsm,,,yinede degisen belgeler varsa konsoloslugu arayip sorabilirsin,,,
EVET Tesekkur ederim ... sansli
rica ederim arkdsm,,,
Korkma arkadasim bi problem olmaz yurtdisina cikman icin.
sağol run tşkler
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol