Evet arkadaşlar bugün vize için evraklarımızı eşim gönderdi.
Şimdi bizim nasıl bir yol izlediğimizi açıklayacağım size ;
Ben sınav sonuç belgemi aldıktan sonra eşim vizeye başlamak için devreye girdi.
Eşim "ind" ye arıyarak, " eşim mvv sınavına girip kazanmıştır. kendisini buraya getirebilmek için vize istiyorum dedi."
Sonra "ind" deki görevli size bir " advies" göndereceğiz ve bütün bilgileri orada göreceksiniz diyor ve eşimin adresini alıyor.
1 gün sonra eşimin adresine "ind" nin gönderdiği "advies" geliyor.
Bu "advies" toplam 15 sayfadır.
Bu süreçte bende Türkiye' den kendi şahsıma ait evrakları hazırlayıp eşime gönderdim ;
1. formul - a = çok dilli doğum kayıt örneği
2. formul - b = çok dilli evlenme kayıt örneği
3. nüfus kayıt örneği ( extra olarak gönderdim )
4. MVV sınav sonuç belgemin fotokopisi
5. pasaportumun tüm sayfalarının fotokopileri
Formul - a, b ve nüfus kayıt örneğini kaymakamlıktan "aposit" yaptırdım.
Bu evrakları standart sitemizde vize müracaatı yapan arkadaşların yazdıkları tecrübeye dayanarak hazırladım ve gönderdim.
Eşim eline ulaşan "advies" teki yazan kuralları tek tek yerine getirerek hazırlık yaptık.
Kurallar şunlardı ;
1. Benden sadece sınav sonuç belgemin ve pasaportumun tüm sayfalarının fotokopileri isteniyordu.
2. Benimle ilgili son olarak doldurulması gerekilen kişisel bilgi yerleri var ve eşim onları doldurdu.
3. Eşimle ilgili ise bütün gelir gider ve hayatıyla ilgili tüm evraklar isteniyordu.
4. Son olarak ise Eşimin kişisel bilgileri hakkında doldurulması gerekilen yerler vardı ve doldurdu.
Bu arada bizim evlilik cüzdanımız eşimle birlikte Hollanda' da bulunmaktdır.
Fakat, eşim yinede benim Türkiye' den gönderdiğim diğer evraklarıda " advies" te yazmadığı halde göndermiştir.
Eşim bu işlemleri yapmadan önce birkez daha "ind" ye aramıştır ve "ind" şu formu göndermiştir 1 gün sonra.
" aanvraag verblijfsvergunning regulier met mvv " bu form 13 sayfadan oluşmaktadır.
Fakat eşim bu formla şu anda birşey yapamamaktadır. çünkü ben vizemi alıp Hollanda' ya ayağımı bastıktan sonra bu formu eşimle birlikte doldurup sonra "ind" den randevu alıp oraya gidecekmişiz.
Evet arkadaşlar bizim müracaat sistemimiz böyleydi.
şimdi genelde sitemizdeki vize müracatı yapan tüm arkadaşlar internetteki 23 sayfalık formu doldurup müracaat ettiklerini söylemişlerdi.
fakat eşim böyle bir yolu izlemedi ve birebir "ind" ile görüşerek ve danışarak bizim vize müracaatımızı gerçekleştirmiştir.
Allah herkesin vizesini almayı, eşlerine ve sevdiklerine kavuşmayı nasip eylesin arkadaşlar ;)
BİZİM VİZE BAŞVURU ŞEKLİMİZ (farklı)
Efelerdiyarı verdiğin bilgi için çok sağol. Fakat aklıma takılan bir şey var yardımcı olursan sevinirm nufus dairesinden aldığın formul-a ve b zaten çok dilli değilmi neden kaymakamlıktan aposit ettirdin. aposit denilen olay ney oluyorki dil çevirmesi değilmi hiç karşılaşmadığım için bilgim yok ama aydınlatırsan sevinirm. şimdiden teşekkürler. inş. amacımıza kavuşuruz.
SAYGILARIMLA
askerprens
SAYGILARIMLA
askerprens
Efelerdiyarı verdiğin bilgi için çok sağol. Fakat aklıma takılan bir şey var yardımcı olursan sevinirm nufus dairesinden aldığın formul-a ve b zaten çok dilli değilmi neden kaymakamlıktan aposit ettirdin. aposit denilen olay ney oluyorki dil çevirmesi değilmi hiç karşılaşmadığım için bilgim yok ama aydınlatırsan sevinirm. şimdiden teşekkürler. inş. amacımıza kavuşuruz.
SAYGILARIMLA
askerprens
Kardeş aposit olayı Avrupayla Türkiye zamanında Lahey antlaşmasımı yapmış ne oluyor tam olarak hatırlıyamıyorum.
neyse nüfus dairesinde söylüyorsun apositli yaptıracam diye
o zaman görevliler bütün evraklarını hazırlıyor ve en üstünede aposit yazan tek bir sayfa koyarak hepsini ataçlıyor.
sonra ataçlı bölgeyi kıvırıyor ve oraya mühür basıyor.,
o apositin üzerinde Lahey antlaşması felan yazıyor ve kaymakamın imza yeri ve mühür yeri var sonra kaymakam imzalıyor.
yani bu apositin özelliği karşı tarafa evrakların sahte ve üzerinde oynanmamış olduğu ve T.C. makamlarınca hazırlanıp mühürlenip gönderilmiştir. teyidi anlamında
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol