Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

bana yardım edecek biri varmı? ( iks randevusu evrekalar)

Yorum için giriş yap 23 mesaj · 7.350 görüntülenme
lütfen yardım edin ben 10.06.2009 iks randevu alarak evraklarımı teslim ettim aile birleşim vizesi için ama bana henüz ne mülakat için nede başka bişey için arayan olmadı eşim belçika vatandaşı daha nekadar sürer beklemem bu forma yeni üye oldum bana bir bilgi verebilecek arkadaş vardır umarım herkesin işini allah ras getirsin benimkinide moralim çok bozuk teşekkürler

Lutfen Konuya uygun baslik kullanmaya ozen gosteriniz..
evraklarin tam ise bildigim kadari ile mulakat yok demektir.zaten evraklarini belcikaya faxliycakalr onay belcikadan gelecek.haftaya esin veya sen arayarak sorabilirsiniz vizeyin durumunu.bence korkulacak 1 durumun yok.hayirli haberini bekle derim ve turkiyenin tadini cikar.
korkulacak bi durum yok arkadasim.mulakata cagirmamislar seni.normalde evraklari teslim ederken bir yada iki gun sonra mulakat oluyor.esin belcika vatandasi oldugu icin sanirim mulakat yapmamislar.ayrica bayada olmus evraklarini vereli.telefon ederek durumunuzu ogrenebilrsiniz.insallah bi sorun cikmaz ve sevdiklerine kavusursun.
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama duyduğuma göre bir haftada vizesi çıkan var bu yüzden beklemek zaten sıkıcı birde forumda 146 gün bekleyenleri okuyunca hepten umutsuzluğa düştüm neyse rabbim herkes için hayırlısını versin eşimede sürekli hadi git hadi uğraş sor demek istemiyorum çok matah bir yermiş gibi belçika :D istediğim tek şey eşimle birarada olmak hayırlısı .....
evet bazilarinki 1 haftata bazilari 1 ay bazilari 3. ve 8 ayda cikan bile var.ben bunu sordumda istek yapan kisinin aylik gelir ve gideri ile alakali demislerdi ayligi iyi olanalrin 1 haftata cikarmis.ama sunu iyi bilin son gulen iyi guluyor.bizzat kendim ornek gosteriyorum 5 yil bekledim turkiyede hollandadan istegim cikmadi sonra belcika yolunu tuttular 2 ayda istegim cikti.ve gercekten son gulen iyi guluyor.allahim hepinize eslerinizle 1 an on,ce kavusmanii diliyorum.pes etmek yok yola devam :)
sağol nisa su allah razı olsun güzel dileklerin için ama elimde değil canım sıkılıyor ne diyeyim kısmet senin kadar sabırlı olabilirmiyim acaba :( rabbim tüm ayrı kalmış eşleri kavuştursun dilerim çıkar hem benim hem tüm vize bekleyen kardeşlerimizin sabırlar diliyorum yazdıkların içinde sağol aeo
Belcika uzerindeki mulakat sistemi kaldirildi 1. ayda artik yapilmiyor.Evraklarin tam ise IKS sirketine teslim ettigin zaman 0212 340 44 32 numarali hatti ara ve dosya numarani iste iks den.Daha sonra http://www.dofi.fgov.be/nl/1024/frame.htm adresinden soldaki Consultatie visumdossier yazan yere tikla ve nereden basvuru yapmissan orayi secip dosya numarani altina yazip kontrol edebilirsiniz. Yaklasik olarak dofiye ulastiginda 1o hafta sonunda sonuc aliyorsunuz fakat suan sezon tatili oldugundan yavas islem yapiliyor

ALLAH yardimcin olsun benim daha yeni cikti 1 hafta oldu geleli 5 ayda sonuc aldim beklemek zor ne diyeyim duacinim..
slm ben 29 haziran da vize basvurusu yaptim eylul 15 de mulakata cagirdilar artik sozlu mulakat deyil yazili veriliyor geldikten sonra esime dofiyi arattim dofi o mulakat kagidini bekliyoruz demis ondan sonra cevap vereceklermis bugun iks yi aradim bilgi almak icin ama herhangibi bi ssey soylemiyorlar bana yardimci olursaniz sevinirim esim belcika vatandasi
efsane23 yazdı:
slm ben 29 haziran da vize basvurusu yaptim eylul 15 de mulakata cagirdilar artik sozlu mulakat deyil yazili veriliyor geldikten sonra esime dofiyi arattim dofi o mulakat kagidini bekliyoruz demis ondan sonra cevap vereceklermis bugun iks yi aradim bilgi almak icin ama herhangibi bi ssey soylemiyorlar bana yardimci olursaniz sevinirim esim belcika vatandasi

belçika için basvuru yapan çok az kişi var sanırım.bizde seninle aynı durumda sayılırız gerci ben ve 1-2 kişi daha var yeni basvuruda bulunacak olan.aile birleşimi evrak diye bi konu var ordan yazıyoruz.sende gelişmelerini o baslık altında anlatsan bizde faydalansak olabilirmi acaba.sen bizden bir adım daha öndesin evraklarını göndermişsin çünkü.biz henüz basvuru aşamasındayız.sende paylaşımlarını yazsan rica etsem.gerci özel msj olarak bunu yazduım ama sanırım kapalı ulaşmadı.
tabi eyer bi yardımım olucaksa bende cok mutlu olurum zeyna ama burda nasıl baslık acılıyor onu bılmıyorum
arkadaşım büyük ihtimal senin veya eşinin ikinci evliliği eşin şayet ora vatandaşı ise genelde mülakat yapmıyorlar ikinci evliliğiniz ise işlemler biraz uzun sürüyor adresimi özel mesaj attım eklersen grşş
arkadaşım büyük ihtimal senin veya eşinin ikinci evliliği eşin şayet ora vatandaşı ise genelde mülakat yapmıyorlar ikinci evliliğiniz ise işlemler biraz uzun sürüyor adresimi özel mesaj attım eklersen grşş
ikimizinde ilk evliligi
efsane23 yazdı:
tabi eyer bi yardımım olucaksa bende cok mutlu olurum zeyna ama burda nasıl baslık acılıyor onu bılmıyorum

olur tabi yardımın bi adım öndesin tesekkür ederim.baslık açmana gerek yok aile birleşimi evrak diye bi başlık var zaten.asicee ile ordan haberleşiyoruz biz
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

3. [ ] Geçerli pasaport

4. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

5. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası

6. [ ] 3 adet vesikalık resim

7. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

8. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve fotokopisi

9. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi

11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı

12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi

13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B

14. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi

ups için 18 tl odenıyor ıks masvuru merkezınde
bu aile toplum kagıdı nasıl ya bilen varmı ordaki belediye eşime yanlış kagıt veriyomuş çıldırcam ya
zeyna aile toplum kagıdı esin belcika vatandasıysa belcıkadan alınıyor deyılse turkıyeden alınıyor tum aile fertlerini gosteren kagıt
tüm aile fertlerini nasıl gösteriyo.evde yasayan kişileri gösteren kagıtmı yoksa tüm kardeslerin isimleri medeni durumlarını falan gösteren kagıtmı
zeyna hollandacasınıda yazıyom Familie gemeenschap papier tum anne baba kardes kactane varsa evlımı bekarmı ölumu saımı hepsı o kagıtta yazıyo

aile toplum kagıdı denıyo ona
ya tamam bende bunu biliyorum.ama eşime ordan yanlış kagıt veriyolar.saol hollandacası için eşime msj cekeyimde aynısını söylesin.ne anlayısı kıt bu belediyedekilerin.birde( ıdentıty card,personalausweis) yazan bi kimlik fotokopisi var yanlızca elimde 1 fotokopi.ama bu belgeler içinde 2 ayrı kimlik fotokopisinden bahsediyo ama eşim bende yanlızca 1 kimlik var onunda gönderdim fotokopisini diyo yani yazdıgım isim.yine eksik olcak buraya bakılırsa
zeyna sana gelen kagıtları bana yazarmısın o idientycard fotokopsi o oturum kartı fotokopisi beledıyeden alınıyo o dogru
ben msnimi yazmıştım özelden.ama görmedin heralde asiceeden al benim msni ekle ordan daha kolay olur bi sakıncası yoksa
Merhaba arkadaşlar Bende 15/10/2009 randevum var.(AİLE BİRLEŞİM VİZE BAŞVURUSU)

ama aklıma takılan bi nokta var..

Vize parası yatırmamız gerekiyormu Bankaya?

Bana gönderdikleri e-mail de maddeler halinde evrakları listelemişler ve bu listenin alt kısmında not olarak bazı bilgiler yazmışlar..

1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

3. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

4. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası

5. [ ] 3 adet vesikalık resim

6. [ ] Geçerli pasaport

7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

9. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı

aslı ve 2 fotokopisi

10. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B

11. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi

12. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

13. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

14. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP

Ankara

15. [ ] Not : İşlem süresi ortalama 2 aydır. İstisna durumlarda uzayabilir.

Uyarı :

Lütfen randevu saatinizden 5 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece

başvuran kişinin kendisi içeri alınacağından, yanınızda refakatçı getirmeyin. Size

söylenen evrakları eksiksiz olarak yanınızda getiriniz.

Elçilik/Konsolosluk, başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir.

Vize başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru durumunuzu internet üzerinden www.iks.com

adresine girerek takip edebilir, basvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Vize ücretlerini, banka komisyonu haricinde net olarak ilgili bankaya ödeme

yaptıktan sonra banka dekontunuzu başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız

gerekmektedir. Evrak teslim merkezlerinde vize ücreti için ödemeler kabul

edilmeyecektir.
Müracaat esnasında, cep telefonunuzu kapalı konumda tutunuz ve yanınızda, büyük

çanta gibi eşyaları, emanet edilme imkanı bulunmadığından getirmeyiniz.

Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS

hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan

edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır.

UPS hizmetinden faydalanmak istemeyen başvuru sahipleri, randevu gününde yanlarında,

her bir pasaport için ayrı ayrı A4 büyüklüğünde boş zarf bulundurmaları gerekiyor.

ANKARA İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 10 yılda AB, AEB, Schengen, USA ve Kanada

vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en

yakın tarihe, Elçilikte mülakat için randevu verilecektir.

İSTANBUL İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 3 yılda Schengen veya Amerika vizesi

almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın

tarihe konsolosluğa mülakat için randevu verilecektir.

Vize başvuru merkezi civarında, otopark imkanı olmadığından, araçla gelmemenizi

hatırlatmak istiyoruz.

RANDEVU ALIRKEN KONUŞTUGUM BAYAN BÖYLE BİR PARADAN BAHSETMEDİ. AMA GÖNDERDİKLERİ E-MAİLDE BANKA DEKONTU İSTENİYOR.TAM EMİN OLAMADIM BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol