Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcika aile birleşim basvurusu icin gerekli evraklar

Yorum için giriş yap 23 mesaj · 63.264 görüntülenme
gerekli evraklar hakkında soruso olan yada eksigi olan sorabilir bildigim kadarini cevaplamaya calisicam allah hepimizin yardımcısı olsun herkesi sevdigine kavustursun aminnnnnnnnnnnnn
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

3. [ ] Geçerli pasaport

4. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

5. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası

6. [ ] 3 adet vesikalık resim

7. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

8. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve fotokopisi

9. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi

11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı

12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi

13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B

14. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi
o zaman burda tekrarlayım sorumu.eşimin ordan alcagı bu aile toplum kagıdı nasıl.yabancı dilde ne anlama geliyo yardımcı olurmusun.birde ab vatandası olduguna dair kimlik fotokopisi veya oturum kartı fotokopisi ve belçika kimligi fotokopisi diyo anlamadım hiçbirsey.eşime söyledim 1 kimligim var benim diyo.oturum kartı için gitti belediyeye yanlış evrak veriyolar.
arkadasim zaten hepsi ayni sey oturum katri sizin kimliginiz oluyo hepsi ayni seeyyyyyyyyyyyy
alper68 yazdı:
arkadasim zaten hepsi ayni sey oturum katri sizin kimliginiz oluyo hepsi ayni seeyyyyyyyyyyyy

evet ögrendim aynı şey oldugunu tesekkür ederim yinede.bu arada forumdan okudum vize serüvenini.umarım hersey diledigin gibi olmuştur..
Merhaba arkadaşlar Bende 15/10/2009 randevum var.(AİLE BİRLEŞİM VİZE BAŞVURUSU)

ama aklıma takılan bi nokta var..

Vize parası yatırmamız gerekiyormu Bankaya?

Bana gönderdikleri e-mail de maddeler halinde evrakları listelemişler ve bu listenin alt kısmında not olarak bazı bilgiler yazmışlar..

1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

3. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

4. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası

5. [ ] 3 adet vesikalık resim

6. [ ] Geçerli pasaport

7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

9. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı

aslı ve 2 fotokopisi

10. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B

11. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi

12. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

13. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

14. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP

Ankara

15. [ ] Not : İşlem süresi ortalama 2 aydır. İstisna durumlarda uzayabilir.

Uyarı :

Lütfen randevu saatinizden 5 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece

başvuran kişinin kendisi içeri alınacağından, yanınızda refakatçı getirmeyin. Size

söylenen evrakları eksiksiz olarak yanınızda getiriniz.

Elçilik/Konsolosluk, başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir.

Vize başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru durumunuzu internet üzerinden www.iks.com

adresine girerek takip edebilir, basvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Vize ücretlerini, banka komisyonu haricinde net olarak ilgili bankaya ödeme

yaptıktan sonra banka dekontunuzu başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız

gerekmektedir. Evrak teslim merkezlerinde vize ücreti için ödemeler kabul

edilmeyecektir.
Müracaat esnasında, cep telefonunuzu kapalı konumda tutunuz ve yanınızda, büyük

çanta gibi eşyaları, emanet edilme imkanı bulunmadığından getirmeyiniz.

Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS

hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan

edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır.

UPS hizmetinden faydalanmak istemeyen başvuru sahipleri, randevu gününde yanlarında,

her bir pasaport için ayrı ayrı A4 büyüklüğünde boş zarf bulundurmaları gerekiyor.

ANKARA İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 10 yılda AB, AEB, Schengen, USA ve Kanada

vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en

yakın tarihe, Elçilikte mülakat için randevu verilecektir.

İSTANBUL İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 3 yılda Schengen veya Amerika vizesi

almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın

tarihe konsolosluğa mülakat için randevu verilecektir.

Vize başvuru merkezi civarında, otopark imkanı olmadığından, araçla gelmemenizi

hatırlatmak istiyoruz.

RANDEVU ALIRKEN KONUŞTUGUM BAYAN BÖYLE BİR PARADAN BAHSETMEDİ. AMA GÖNDERDİKLERİ E-MAİLDE BANKA DEKONTU İSTENİYOR.TAM EMİN OLAMADIM BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM..
15/10/2009 itibariyle İKS ye vermiş olduğum evrak listesi

* 2 adet SCHENGEN VİZE BAŞVURU FORMU

* 3 adet FOTOĞRAF

* GEÇERLİ PASAPORT ( YAZILI DAMGALI SAYFALARIN 2 ADET KOPYASI)

* VARSA ESKİ PASAPORT

* ANKARA ADLİ SİCİL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YABANCI DİLDE İYİ HAL KAĞIDI (ADLİYEYE APOSTİL ETTİRİLECEK) ASLI VE 2 ADET KOPYASI

* FORMUL A (NUFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINIP VALİLİĞE APOSTİL ETTİRİLECEK)

* FORMUL B (NUFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINIP VALİLİĞE APOSTİL ETTİRİLECEK)

* AİLE TOPLUM KAĞIDI

(NUFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINIP VALİLİĞE APOSTİL ETTİRİLECEK + TERCÜME ETTİRİLECEK)

* NUFUS KAYIT ÖRNEĞİ

(NUFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINIP VALİLİĞE APOSTİL ETTİRİLECEK + TERCÜME ETTİRİLECEK)

* ULUSLARARASI EVLENME CÜZDANI YAZILI DAMGALI TÜM SAYFALARIN KOPYASI

* BELÇİKA BELEDİYESİNDEN AİLE TOPLUM KAĞIDI (TÜM AİLE FERDLERİNİN İSMİ OLMASI GEREK)

*BELÇİKA BELEDİYESİNDEN NUFUS KAYIT ÖRNEĞİ ( EŞİNİZİN VE KENDİ İSMİNİZ YAZMASI GEREK)

* BELÇİKADAN EŞİNİZİN MAAŞ BODROSU SON 3 AY ALDIĞI MAAAŞI GÖSTERMESİ GEREK

* BELÇİKADAN EŞİNİZİN BELÇİKA KİMLİK KARTI FOTOKOPİSİ

* BELÇİKADAN EŞİNİZİN BELÇİKA PASAPORTUNUN TÜM YAZILI DAMGALI SAYFALARIN KOPYASI

* BELÇİKADAN EŞİNİZİN TÜRK PASAPORTUNUN TÜM YAZILI DAMGALI SAYFALARIN KOPYASI

* BELÇİKADAN EŞİNİZİN YAPMIŞ OLDUĞU İSTEK (DAVETİYE) KAĞIDI

* BELÇİKADAN EŞİNİZİN OTURUM BELGESİ (BELÇİKA BELEDİYESİNDEN ALINIYOR EŞİNİZİN VE KENDİNİZİN İSMİNİN YAZILI OLMASI GEREK)

Bu evrakları randevu alırken de soyluyor veya mail adresine yolluyorlar randevudan sonra bunlar herkesin bildiği evraklar genel olarak bunlar isteniyor.

EXTRA DAN GÖTÜRDÜĞÜM EVRAKLAR

* BELÇİKDAKİ OTURACAGIM EVİN KİRA KONTRATI FOTOKOPİSİ

* BELÇİKAYA GİTTİĞİM GÜNDEN İTİBAREN EŞİM ÜZERİNDEN SİGORTALI OLACAĞIMA DAİR BİR BELGE ( BELÇİKADAN BELEDİYEDEN VEYA BELÇİKA SİGORTA KURUMUNDAN ALINIYOR)

* EŞİMİN TÜRK KİMLİK KARTI FOTOKOPİSİ

* KENDİMİN TÜRK KİMLİK KARTI FOTOKOPİSİ

* VE BURDAKİ BÜTÜN EVRAKLARIN BÜTÜN KAĞITLARIN 2 ADET FOTOKOPİSİNİ ÇEKTİRDİM HEPSİNİ ALMADILAR AMA ÇOGUNLUĞUNU ALDILAR FOTOKOPİLERİN

Bunlarıda dosyanın içine koymuştum görevli bayan baktı inceledi ve hepsini aldı.

Benim ve eşimin ilk evliliği çocugumuz yok eşim AB vatandaşı.. Bu şartlarda olan arkadaşlar bu yazdığım evrakları İKS ye teslim ederse eksik evrak var demiyorlar.

İkinci evliliklerde veya çocuk oldugu zaman evraklar değişirse bilmiyorum..

* VE BURDAKİ BÜTÜN EVRAKLARIN BÜTÜN KAĞITLARIN 2 ADET FOTOKOPİSİNİ ÇEKTİRDİM HEPSİNİ ALMADILAR AMA ÇOGUNLUĞUNU ALDILAR FOTOKOPİLERİN

İKS BİNASI :ANKARA KIZILAY GÜVENPARK EGO OTOBUS DURAKLARINDAN 112 VEYA 114 YAZAN OTOBUSLERE BİNİYORSUNUZ GAZİOSMANPAŞA MAHATMA GANDHİ CADDESİNDE İNECEM DESEN ŞOFORE BİRDE BENİM GİBİ ISRAR EDİP BELÇİKA KONSOLOSLUĞUNA GİDECEM DESEN YARDIMCI OLUYOR ZATEN.BELÇİKA KONSOLOSLUGU İLE İKS BİNASI ARASI 100 METRE FELAN

ADLİ SİCİL İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: ANKARA KIZILAY - GÜVENPARKTAN 10 DAKİKA MESAFEDE BİRAZ İÇ TARAFTA KALIYOR AMA SORA SORA BULUNUYOR HEPSİ

VİZE BAŞVURU ANILARIM BU KADAR İNŞALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLUR.

EKSİK VEYA KELİME HATASI YAPTIĞIM EVRAKLAR İÇİN SORULARINIZI BURDA SORARSANIZ BERABER YANLIŞLARI DUZELTİRİZ..
merhaba arkadaşlar 15 gün önce belçikada evlilik yapmak için vize başvurusunda bulundum ertesi gün mülakata çağırdılar evraklarımın hepsi tam 10 gün öncede tekrar çağırdılar yazılı sorularıda cevapladım iks de pasaport işlemde yazıyor dofide vize sorgulamada ise henüz bir şey yazmıyor evleneceğim kişi brükseldeki merkezi telde arayıp sordu evraklarım bir hafta önce elllerine ulaşmış beklemedeyiz yani bu konu hakkında bilgisi olan varmıydı yada daha önce bu şekil bir evlilik yapan
Ömer70 Oncelikle sabirlar diliyorum arkadasım.Bildiğim Kadarıyla vize parası ödemiyorsun.Yani eşin belçika vatandaşı ise.Ben ödemedim,Ödeyen arkadaşlar da vardır belki,..
eşi belçika vatandaşı olanlar ödemiyor. ben 360 lira ödedim yanlış hatırlamıyorsam eşim tc vatandaşı old. için...
eşi belçika vatandaşı olanlar ödemiyor. ben 360 lira ödedim yanlış hatırlamıyorsam eşim tc vatandaşı old. için...
bende ödedim esim turk vatandası olduğu için
ALPER 68 KARDESIM BEN YENI BASVURU YAPCAM NE YAPMAM GEREKIYO NE EVRAK ISTIYOLAR. YARDIMCI OLURSAN COK SEVINIRIM TESEKKUR. BU ARADA AKSARAYLISIN HERALDE NERDE OTURUYOSUN
:: EVRAK LİSTESİ ::

1. 3 adet vesikalık resim

2. Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

3. Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

4. Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

5. Ankara daki Adli Sicil Genel Müd, yabancı dilde, Apostil kaşeli, İyi Hal Kağıdı aslı ve 2 fotokopi

6. Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

7. BELÇİKA ANKARA ELÇİLİĞİ

8. Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası

9. Not : İşlem süresi ortalama 2 aydır. İstisna durumlarda uzayabilir.

10. Geçerli pasaport

11. 2 adet vize Başvuru formu

12. DİKKAT: Ebeveyn pptuna kayıtlı çocuklar vizeye başvurmayan ebeveynin pasaportu ile başvuru yapamaz

13. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B

14. Başvuru sahibi tarafından imzalanmış sonuç belgesinin hangi dilde istendiğine dair belge

15. Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

16. Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi

17. Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP Ankara

18. Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

Bana GeLen MaiLLde İstenen EvrakLar

Sadece Ankaradan aLacagim Yabanci diLde iyi haL kagiti Eksik.
Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme tercüme nasıl olucakki ve başvuru formunu nasıl doldurdunuz yabancı dilde
Iks den alacaginiz basvuru formu ayni zamanda Bir basvuru formu doldurma klavuzu ayni zamanda nufustan alcaginiz nufus kayit ornegini ilgili dile cevirtip noterden onay yaptiriyorsunuz;IKi adet fotokopi cektirip asli gibidir damgasi vurduyorsunuz.Olay budur.KOlay gelsin
hatice06 yazdı:
Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme tercüme nasıl olucakki ve başvuru formunu nasıl doldurdunuz yabancı dilde

aşağıdaki linkte yer alan sayfa 1 ve sayfa 2 yazan kısma tıklarsanız vize başvuru formunun türkçe bir örneğini göreceksiniz bundan yararlanarak başvuru formunuzu doldurabilirsinizben öyle yapmıştım. kolay gelsin

http://www.ambafrance-tr.org/spip.php?article358
edoxia yazdı:
Iks den alacaginiz basvuru formu ayni zamanda Bir basvuru formu doldurma klavuzu ayni zamanda nufustan alcaginiz nufus kayit ornegini ilgili dile cevirtip noterden onay yaptiriyorsunuz;IKi adet fotokopi cektirip asli gibidir damgasi vurduyorsunuz.Olay budur.KOlay gelsin

Notere gerek yok boşu boşuna vermeyin notere para. Iks yi arayın zaten öyle birşey istemiyorlar.
atabilgin yazdı:

aşağıdaki linkte yer alan sayfa 1 ve sayfa 2 yazan kısma tıklarsanız vize başvuru formunun türkçe bir örneğini göreceksiniz bundan yararlanarak başvuru formunuzu doldurabilirsinizben öyle yapmıştım. kolay gelsin

http://www.ambafrance-tr.org/spip.php?article358
cok sagol
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....
atabilgin yazdı:
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....

hemde cok nasıl dolduracagımı düşünüyordum cok mersi =)
hatice formu ve cevirttirmen gereken kagidi bi tercumana gotursene.ben oyle yaptim.sonra apostil yaptirman gereken kagitlari yaptirirsin.ayrica sakin notere onaylatayim falan deme birsuru parani alirlar.ama bosanma falan varsa sende yada esinde bosanma kararini cevirttirip notere onaylatman gerekiyo.yanlizca o kagida noter onayi gerekiyo.ilk evliliginizse ikinizinde gerek yok.
yok yok canım ilk evliligimiz Allah korusun yarın dedigini yapıyım cok sagol

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol