Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcika aile birleşimi

Yorum için giriş yap 30 mesaj · 10.370 görüntülenme
arkadaşlar cok şükür dört ayın sonunda eve bugun sabah polisler gelmiş eşimle konuşmuşlar doğumunu sormuşlar ayın 20 misi demiş orda baya güler yüzlü davranmışlar kahvaltı yaparken gelmişler demişler bir hafta sonrada gelsek burda olurmusun diye sonra benim adımı yazmışlar ellerindeki kağitlara gitmişler inşallah olumlu bir cvp aliriz artık cocuğumun doğumuna yetişirim inşallah allahım herkezi ailesine kavuştursun
inşallah arkadaşım yetişirsin... ben yetişemiyorum malesef hala vizeden haber yok ve doğuma 10-12 gün kaldı... öncelikle allah sağlık sıhhat versin, vizelerimiz çıkar hayırlısıyla zaten...
gözün aydın abicim allah herkesin işini rastgetirsin
Bunlar ne zaman gideceklerini nasil belirliyorlar acaba .

Bak sabah kahvalti yaparken gitmisler, ya calisiyo olsaydi ?

Bunun belli bir standarti yok mu ki .?
ali oflaz yazdı:
arkadaşlar cok şükür dört ayın sonunda eve bugun sabah polisler gelmiş eşimle konuşmuşlar doğumunu sormuşlar ayın 20 misi demiş orda baya güler yüzlü davranmışlar kahvaltı yaparken gelmişler demişler bir hafta sonrada gelsek burda olurmusun diye sonra benim adımı yazmışlar ellerindeki kağitlara gitmişler inşallah olumlu bir cvp aliriz artık cocuğumun doğumuna yetişirim inşallah allahım herkezi ailesine kavuştursun

insallah vizeni alirsinda hemen esinin dogumuna yetisirsin.
atabilgin yazdı:
inşallah arkadaşım yetişirsin... ben yetişemiyorum malesef hala vizeden haber yok ve doğuma 10-12 gün kaldı... öncelikle allah sağlık sıhhat versin, vizelerimiz çıkar hayırlısıyla zaten...

o kadar azmi kaldi atabilgin doguma ya :( ev yeterlilik belgesi ile ugrasmasaydiniz belkide simdiye cikmisti vizen.neyse saglik olsun.bebisiniz sag salim dunyaya gelsin de varsin vizen dogumdan sonra ciksin...
zeyna yazdı:

o kadar azmi kaldi atabilgin doguma ya :( ev yeterlilik belgesi ile ugrasmasaydiniz belkide simdiye cikmisti vizen.neyse saglik olsun.bebisiniz sag salim dunyaya gelsin de varsin vizen dogumdan sonra ciksin...

evet zeyna 10-12 gün kaldı... evet ev yeterlilik belgesi bize 1 aydan fazla zaman kaybettirdi ama bizde bir hayır vardır diyoruz, allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin...
aynı dert bendede var bende 8 aylık oldum ama hala bi haber yok artık vize kelimesinden nefret ediorum doğumuma 1 ay kaldı artık gidemem heralde:(
elifce67 yazdı:
aynı dert bendede var bende 8 aylık oldum ama hala bi haber yok artık vize kelimesinden nefret ediorum doğumuma 1 ay kaldı artık gidemem heralde:(

Elifce ben senin yazini goruyordum,yanlis anlamada sen zaten gidemezsin ki.

Ben sevkin kirilmasin diye soylemek istemedim,sen soyleyince anlatayim sana.

Bunu doktorun soylemis olmasi lazim.

Dogumdan 2 ay once kesinlikle ucaga almazlar,alsalarda doktorundan izin belgesi isterler,

O izin belgesini Dogum Habercilerinden olan Terimlerden bazilarinin olmayacagini garanti etmesi,

Bazi igneleri yapmasi gerekiyor,bunun garantisinide hic bir doktor kolay kolay vermiyor.

Dogum olduktan sonraki 2 aydada ucaga izin vermiyorlar. Ama bebek 2 haftalik olunca

tekrar Doktordan izin kagitlarini ,Bebegin ucmasina dair izin verdigi kagidi gostermen gerekiyor.

Ilk igneleri tam 2. ayda oluyor bebegin ,bu igneyi olmadan doktorlarda seyehat etmelerinin

cok sakincali oldugunu soyluyor.

Herseyden once bebek degil mi ;) Bebegin ellerine gelince vizen falan simdiki gibi umrunda olmaz.

Benim 2 tane var,sari sari ikiside .Kamerada beni gorunce Abuuu abuu diyorlar ;)

Divanin kosesini,televizyonun kumandasini,birbirlerinin ellerini kemiriyorlar.

Bebegin olunca vize falan pek umrunda olmaz yani .
valla bilmiom doktoruma sordum rapor verince uçağa binebilirsin dedi herşeyin hayırlsı zaman ne gösterecek
27 haftadan sonra uçağa almıyorlar fakat doktor raporu olursa alıyorlar ama nevilenin dediği gibi doktorlar pek yanaşmıyor rapor olayına. inşallah vize çabucak çıkarda doğum dan önce gidersin... gidemezsende hayırlısı olsun eşin gelir yanına...
Uçak yolculuğu hamilelikle birlikte kanama, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, çoğul gebelik veya erken doğum öyküsü gibi yüksek risk faktörlerinin olmadığı durumlarda 36. gebelik haftasına kadar son derece güvenli olup kişiler havayolları şirketleri tarafından da kabul edilebilmektedir.

durum budur arkadaşlar ben daha 32 haftadayım bi sorun yaşayacağımı sanmıorum yanii yeterki çıksa vizem
hayırlısı inşallah arkadaşım vizen çıkarda gidersin ...
elifce67 yazdı:
Uçak yolculuğu hamilelikle birlikte kanama, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, çoğul gebelik veya erken doğum öyküsü gibi yüksek risk faktörlerinin olmadığı durumlarda 36. gebelik haftasına kadar son derece güvenli olup kişiler havayolları şirketleri tarafından da kabul edilebilmektedir.

durum budur arkadaşlar ben daha 32 haftadayım bi sorun yaşayacağımı sanmıorum yanii yeterki çıksa vizem

Nerden gordun bu yaziyi ? Iyi bakalim insallah vizen cikarda dene gor 8-)

Dua ette ikiz degiller, yoksa yanina esin sen +1 kisi daha bulman+ uyku tulumu alman+doktor raporu+ozel sigorta+doktorun listesini verdigi 1 canta tibbi bebek malzemesi bulman gerekirdi ki ,bunlar takribi 1 ay suruyor ;)

Bizim bebek oldu ,ben diyordum ayni hafta gelin gorcem diye..Turk Hava Yollariyla konusunca

cok uzulmustum,zaten bu islerde vize basvurusu gibi , 1 ayda zor oluyor.

Bu haydutlar annelere babalara coluk cocugunun yanina gitmeye izin vermiyor ama

ayni cocuklara muthis kiymet veriyorlar.Kendi taraflarina mi cekmek istiyorlar ne is anlamadim..
bu polisler eve kontrole gelip gittikten nekadar süre sonra ret veya vize veriyorlar bilgisi olan varmı acaba
ali oflaz yazdı:
bu polisler eve kontrole gelip gittikten nekadar süre sonra ret veya vize veriyorlar bilgisi olan varmı acaba

forumdan gördüğüm kadarıyla 10- 15 gün içerisinde bir cevap veriyorlardı.
2 hafta icinde Red veriyorlar ama Vize'yi bu kadar hizli vereceklerini hic sanmam .

Zaten Polis Kontrolu en son asamada degil .

Bunlar tum islemleri tamamliyor ,eger tum dosyalar ve islemler tamamsa ve kendi kriterlerinde uygunsa

ve cevap veremiyorlarsa ,mahkemeye gidiyor ve cevap ordan geliyor .

Keske hizli cevap verseler .
YÜCE RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah en tez zamanda bu belirsizlikten kurtuluruz sabır dileyin CENABI ALLAH tan bize ondan fayda var kimseden yok hayırlısı böle beklemekmiş demekki sakın isyan etmeyin YARADAN a sığının.
ben 2 yıldır beklıyorum bazen öle bı canıma yetıokı anlatamam.bızı bu durumalra getırenı Allah nası bılıosa öle yapsın ıns.2 yıldır ne cektıgımı ben bılıyorum nolcak sonumzu dıe dusunmekten kafayı yıycem bıgun.Allah sonumuzu hayır etsın.Allah ayrdımcımız olsn ıns...
allah yardımcımız olsun arkadaşlar... hayırlısıyla vizelerimiz çıkar inşallah biran önce...
ya böle 2 yıl bekleyen arkadaşları görünce gözüm korkuo yaa neden bukadar çok bekletiolar hem pasaport süresi nekadarki 2 yıl tutuolar ellerinde 6 ay die biliorum sevdaa senin aile birleşimi dimi başka ne olabilirki baksana sende benm gibiheyecanlısın kararsızlık bizi deli edio bide 7 aylık hamileyim en çok bebeğim için üzülüorum inş orda doğar
ben pasaportumu 5 yıllık almıstım o yuzden daha var zamanı.ewt arkadasım benıdme aıle bırlesımı.elıfce67 bız bayanlar tumden boyleyız:) ıns orda dogar bebegın ıns hepımız gıderız bıgun bu sıkıntılardan kurtuluruz ıns
inş cnm cümlemiz kurtulur inş
--sewdaa-- yazdı:
ben pasaportumu 5 yıllık almıstım o yuzden daha var zamanı.ewt arkadasım benıdme aıle bırlesımı.elıfce67 bız bayanlar tumden boyleyız:) ıns orda dogar bebegın ıns hepımız gıderız bıgun bu sıkıntılardan kurtuluruz ıns

buraya gelincede baska turlu sIkIntIlar bekliyo.SIkInti bitmiyo .ama tek fark sevdiginin yaninda oluyosun.o da herseye deger.insallah cikar vizeleriniz biranonce
inşallah
ıns zeyna kardesım.hayatta hıcbırsey kolay deılkı..
elıfce arkadasım forumda okudugum kadarıyla esın belcıka vatandasıymıs bıldıgım kadarıyla belcıka vatandaslarına polısler eve bakmaya gelmıo oturuyormu dıe bu sadece ab vatandasları ıcın dıye bılıyorum sıze neden polıs geldı onu anlamadım cunku belcıka vatandasıyla evlı arkadaslarımıza hıc polıs gelmedı burdan takıp ettıgım herkesın oyleydı sasırdım ben sımdı...acaba neden....
--sewdaa-- yazdı:
elıfce arkadasım forumda okudugum kadarıyla esın belcıka vatandasıymıs bıldıgım kadarıyla belcıka vatandaslarına polısler eve bakmaya gelmıo oturuyormu dıe bu sadece ab vatandasları ıcın dıye bılıyorum sıze neden polıs geldı onu anlamadım cunku belcıka vatandasıyla evlı arkadaslarımıza hıc polıs gelmedı burdan takıp ettıgım herkesın oyleydı sasırdım ben sımdı...acaba neden....

canim belcika avrupa birligine dahil ulkelerden biri.belcika vatandasi olan birisi otomatikman ab vatandasi diye geciyo.polisin neye gore kontrole geldigini hala anlayabilmis deilim.benim esim ab vatandasi ama vize bekleme asamasinda polis kontrole gitmedi.ben buraya gelip belediyeye kayit yaptirdiktan sonra geldi sadece.zaten buda zorunlu mutlaka herkese gidiyo.
arkadaşlar vizesi cıkan iyi bir haberi olan kimse yokmu buara kimse yazmıyo ümütleri yitirmiş gibi
ali oflaz yazdı:
arkadaşlar vizesi cıkan iyi bir haberi olan kimse yokmu buara kimse yazmıyo ümütleri yitirmiş gibi

kör bi kuyuya olta atmış gibi bekliyoruz abicim yok bir haber falan :? haber olsada ne geleceği meçhul

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol