merhaba arkadaslar lutfen bana yardim edin ben belcikaya aile birlesimi ile geldim esim turk ama belcika vatandasi, agustos 2007 de bana gecici oturm verdiler ve bu gectigimiz 2008 OCAK AYINDA ise BES YILLIK oturum verdiler, esim somajdan aliyor butun bilgilerim tam olarak boyle simdi benim sormak istedigim su ki ben belcikada yasamak istiyorum, yani hollandaya tasinmadan belcikada yasayarak, adresim belcikada kalmak sarti ile hollandada calismak istiyorum , ama benim duyduguma gore bes yillik belcika oturumu ile hollandada calisilmiyormus bunun bir yolu yokmudur ne yapip edip hollandada calismam gerek bir cozum yolu yokmudur arkadaslar
diger sorumsa avrupa oturmu yada avrupa calisma izni denen bir seyin oldugunu ve bunu alabilirsem calisabilecegimi duydum ama bunun benim gibi ILK BES yilligini alanlara vermediklerini duydum bunu ikinci bes yillgini alanlara verdiklerini duydum bu dogrumudur, ben bu avrupa calisma iznini alabilirmiyim
yardim ederseniz sevinirim tesekurler
Bilgi : Değerli üyemiz. Sorunuz için toplam 3 ayrı başlık altına aynı mesajınızı yazmışsınız !
Aynı mesajdan 2,3... defa ayrı başlıklar altında açmamaya gayret gösterelim lütfen !
Biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederiz,
Çünkü sorunuz için bilgili bir arkadaşımız sizi aydınlatacaktır !
yazdığınız mesajınızı takip etmenizi tavsiye ediyoruz .
Bizi anladığınız için size teşekkür ederiz ;) ( Yönetim )
belcika bes yiligi ile NL de calismak
bu sorunun cevabini ogrenmek icin hollandanin yabancilar subesi olan IND yi arayip durumunu anlatip ordan bilgi alman gerekir ama bildigim kadariyla boyle bisey cok zor calisacagin is yerinin sana werkverguning vermesi lazim ancak bu sekilde calisabilirsin oda sadece o meslek dalinda oluyor o is disinda baska iste calisamiyorsun...
ben de senin durumdayim ind den 6 aylik calsiam izni aldim calsiyorum.5 yillik oturumum var belcikadan ama girecegin isyeri ben bu adami calsitirmak istiyorum diye bi kagit yazmali ok.ind ara ogren sonra sdofgi numarasi aliyon nlde kolay is yani kesin calsiabilirsin benimde senin gibi belcikada adresim
arkadaslar 2 hafa sonra 5 yillik oturumu aliyorum ve direk hollandaya tasinmak istiyorum bu mumkunmu hemen yapailirmiyim ne yapmam lazim evimi isimi herseyi hollandada olsun istiyorum belcikayla bi ilgim kalmasin yani yapabilirmiyiz
arkadaslar biz 5 yillik kartla hollandaya basvurdugumuzda bize ne kadar oturum veriyolar direk 5 yillikmi bilgisi olan varmi
alper sanirim hollanda once 6 aylik veriyor tam bilmiyorum ama oyle duymustum
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol