Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Belcika'da aile birleşim vizesi muracatı alınıyor mu?

Yorum için giriş yap 25 mesaj · 8.392 görüntülenme
Mrb arkadaşlar

Herkes Belçika aile birleşim vizesi için istanbul veya ankara iks ye başvurmuş. Oysa hollanda aile birleşim vizesi için Tr'den başvuru imkanı olduğu gibi Nl'den de başvuru imkanı var.

Benım sorum Belçika aile birleşim vizesi için Belçika'da müracatın mümkün olup olmadığı.Eğer böyle birşey mümkünse Belçika'da nereye başvurmak gerekiyor. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

( Eşim Nl - TR vatandaşı şuan Belçika'da yaşıyor, ben Tr deym)
evet kardeş bende aile birleşimi için burdan başvurdum bunu daha başvuru yapmadan önce sordum belçikadan olmuyornuş galiba yardımcı olabileceğim başka konu varsa söyle
Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Bende başka yerlerden de araştırdım fakat hep önüme çıkan sonuç Tr'den başvurmam gerektiğiydi.

Sanırım sende yeni başvurmuşsun. Belki bilgin vardır. Eşim Nl vatandaşı, Belçika'da ikamet ediyor ve henüz kartı eline geçmedi fakat iks elindeki belge ile aile birleşim vizesi için başvuruda bulunulabileceğini söyledi. Buraya kadar tamam fakat Belçika belediyesinden "Aile toplum kağıdı" alamıyor. Çünkü henüz kayıtta görünmüyormuş. Bu "Aile toplum kağıdı" olmaksızın iks ye başvurmamız mümkün mü?

"Bir duyuma göre Ankara iks bu belge olmaksızın başvuruyu kabul etmiş"
evet kardeş bende yeni başvurdum benim eşimde nl vatandaşı 1 aydır bekliorum walla neyse size gelince eşin ilk önce 5 aylık oturum alması gerekiyor ondan sonra 5 yıllık oturumu alacak 5 yıllık oturum olmazsa müracat etmenin bir anlamı yok müracat edersin sorun çıkar eksik ewrak derler 2 ay sallarlar düşünsene oturum olmadan seni nasıl götürebilir sonra belediyeye kayıt yaptırması gerek sen bunu eşine söyle kayıt yaptırmak biraz zahmetli oluomuş eşimden biliorum ama oluyor istediğini alamaması diye birşey söz konusu değil yeterki prosüdüre uysun
arkadasim sen iks ye basvurursun o belgeleride vermezssin kabul ederler ama dosyan bruksele gitmez gitsede eksik evrak derler tekrar gonderirler yani sil bastan baslarsin islere cok zaman kaybedersin en iyisi esin 5 yillik karti alsin ondan sonra onu aldiktan sonra hic bi problem kalmazzz
ozl yazdı:
Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Bende başka yerlerden de araştırdım fakat hep önüme çıkan sonuç Tr'den başvurmam gerektiğiydi.

Sanırım sende yeni başvurmuşsun. Belki bilgin vardır. Eşim Nl vatandaşı, Belçika'da ikamet ediyor ve henüz kartı eline geçmedi fakat iks elindeki belge ile aile birleşim vizesi için başvuruda bulunulabileceğini söyledi. Buraya kadar tamam fakat Belçika belediyesinden "Aile toplum kağıdı" alamıyor. Çünkü henüz kayıtta görünmüyormuş. Bu "Aile toplum kağıdı" olmaksızın iks ye başvurmamız mümkün mü?

"Bir duyuma göre Ankara iks bu belge olmaksızın başvuruyu kabul etmiş"

ozl

ben agustosta 5 aylik oturumla basvurmustum,hatta banada iks den basvurabilirsiniz demislerdi,3 ay bosu bosuna bekledim 5 aylik oturum bitti diye red aldim.5 yilligi alip 3 hafta kadar once yeniden basvurdum,,,,,,ki !!!!! siteye bakarsan gorursun, '' o aile toplum kagidi''' onemli.benden 2 defa istediler!

bence kendini zora sokma,bekle oturumu,simdi benim yaptigim gibi acele eder,hemen olsun diye ugrasirsin,bide olmaz.umitle beklemek baska,zaman gecirmek baska.garantiye al,az daha bekle oturumu alinca basvur.icin rahat olsun.

benim basimdan bu tur gectigi icin,boyle tavsiye verdim sana.
Önerileriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Zaten forumu aylardır takip ediyorum ve hepinizi az çok yanı durumlarınızı biliyorum.

Allahım hepimizin yardımcısı olsun ve kolaylıklar versin.
herkese merhaba, eşim hollanda vatandaşı maaş limiti dolaysıyla ind red cevabı verdi.

eşim belçikaya taşınıp aile birleşimini oradan gerçekleştirmek istiyoruz.

anladığım kadarıyla eşime 5 aylık oturum izni yetmiyor beni oraya alabilmesi için, yani 5 yıllık oturum izni gerekecek öyle mi? yoksa red mi veriyorlar?

direkt 5 yıllık alamadıgına göre 5 aylık sürenin sonunda tekrar başvurup 5 yıllık oturum izni aldıktan sonramı aile birleşimi gerçekleştirebiliriz?
formu araştırınca daha cevabını buldum :) soruyu değiştireyim bari, hollandada işi var mesafe 15km uzaklıkta, acaba diyorum 3 aylık bi kira kontratı ve sürekli iş kontratıyla başvursa 5 yıllık oturum iznini direkt alır mı?
Benim bildiğime göre şimdi direk 5 yıllık veriliyormuş.
çok teşekkür ederim arkadaşım.

eli kolu bağlı beklemek cok kötü.

5 yıllık direkt oturum izni alabilirse hiç beklemeden başvuru işlemlerini başlatabilirim.
arkadaşım belçika yoluyla gitmek istiyorsan eşinin 5 yıllık oturum kartı olması şart 5 aylık kartla başvuru yapman eksik evrak olacak süre uzayacak eşinin 5 aylık kartı varsa o süreyi tamamladıktan sonra 5 yıllık kartını hemen alır.istenilen evrakları eksiksiz tamamlamanız vize almanızı kolaylaştıracaktır eğer eksik evrak olunca çevremden biliyorum en az 2 ay uzatıyorlar allah kolaylık versin bende bu yolla başvurdum eksik ewrağım yok ama allah şükür daha haberde yok :x bu işte şunu bilmek gerekiyor sabırlı olcaksın
iyi gunler öncelıkle

evet eğer sen ve eşin belcikada isen 1ınız kacak bıle olsanız belcıkadakı beledıyeden basvuru yapabılırsınız. fakat eger sızın evlılıgınızden süphe ederlerse arastırma acarlar ve 6 ay kadar uzayabılır işlemin. eğerki hersey yolunda gıderse basvurduktan sonra 4 ay ıcınde 5 yıllık alabılırsın
ozl arkadaşımız direk 5 yıllık oturum izni verildigini duymuş. ve bunu formda paylaştı.

ben daha sıkı araştırmadım ama umarım öyledir..
Evet, çünkü eşim polisten gelen evrakla ve kendinden istenilenlerle ( foto vs) belediyeye gittiğinde 1 ay içinde 5 yıllık e-kartını göndereceklerini söylemişler.Sistem değişmiş...
evet arkadasim dogru duymussun artik direk 5 yillik veriyor belcika
Selam arkadaslar benim durumum sizden biraz farkli.ben hollandada kacak olarak bulunuyorum.esimle beraber bizde belcika yolunu denemeyi dusunuyoruz ama biraz tedirginim.bu arada esim hollandali 3 yildir evliyiz ve bir oglumuz var. sizce ordan basvurdugumda herhangi bir sorun yasarmiyim.yada bana yardimci olabilecek bir avukat ismi verebilirmisiniz.saolun
bu arada ben su an orda gentte is ve ev buldum.
Arkadaslar eslerinize soyleyin 1 ay oturum kartini almak icin beklemesinler.

1.en hizli olani 2 gunde veriliyor 140-150 euro civari tam yatirlamiyorum cunku

2.en uygun olani 3 gunde veriliyor 81 euro

3.En erken 3 hafta sonra olan 15 euro

tercih sizin hemen islemlere baslamak istiyorsaniz neden 3-4 hafta kaybedesiniz.3 gunluk ucreti odeyin en uygunu

esimde nl vatandasi be suresiz kontratla(is) basvuru yapti hemen 5 yillik kartini verdiler.Alirken pazartesi gunu belediye gidip ucret (81 euro) yatirmisti persembe gunu oglende belediyeden arayip kartinin geldigini gelip almasini soylediler
Arkadaşlar anlayamadığım neden herkes 5 yıllık kartı bekliyor?

İKS nin sitesinde istenilen evraklara bakıldığında 3. maddede

3. Belçika’daki eşin oturum izni, kimlik kartı, yabancılar için oturum kartı veya geçici oturum kartı (model B)’nin fotokopisi. Fotokopi NET olmalıdır.

yani görulduğu gibi sadece kart istenmiyor. oturum izni olduğunu belgelemesi dahi kafi

ayrıca gerçek kaynak isteyen olursa dofi nin vize bölümünü okusun
ihs_77 yazdı:
Arkadaslar eslerinize soyleyin 1 ay oturum kartini almak icin beklemesinler.

1.en hizli olani 2 gunde veriliyor 140-150 euro civari tam yatirlamiyorum cunku

2.en uygun olani 3 gunde veriliyor 81 euro

3.En erken 3 hafta sonra olan 15 euro

tercih sizin hemen islemlere baslamak istiyorsaniz neden 3-4 hafta kaybedesiniz.3 gunluk ucreti odeyin en uygunu

esimde nl vatandasi be suresiz kontratla(is) basvuru yapti hemen 5 yillik kartini verdiler.Alirken pazartesi gunu belediye gidip ucret (81 euro) yatirmisti persembe gunu oglende belediyeden arayip kartinin geldigini gelip almasini soylediler

arkdsm bence bunu ayri ve yeni bi baslikda yazsan daha iyi olur gibime gelio cunku bu onemli bi bilgi ve detay,burda baslik farkli oldugu icin herkes goremeyebilir,,,yinede siz bilirsinizde,,,
Sevgili Kardesim, Temmuz 1 den beri bu boyle.zatn belediyeye evraklarini goturdugunde,randevu gununde onlar soruyo.biz 90 euro ya 1 gunde almistik.yani onlar belediyede soruyolar ne zamana istiyosun diye.
Vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in de rechterkolom onder extra info.

Tarief:

15 euro (normaal tarief)

97,12 euro (dringende aanvraag)

149,15 euro (zeer dringende aanvraag)

http://www.antwerpen.be/eCache/BTH/15/116.cmVjPTIwNzkz.html

Bir gunde alindigini hic duymadim sureler tum be icinde ayni en erken 2 gun ben size antwerpen belediyesinin sayfasini ekledim incelersiniz
02.02.2009

Sn. Başvuru Sahibi, Aşağıda Çağrı Merkezimiz aracılığı ile yaptığınız Belçika Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu vize başvurusu ile ilgili randevu detayları ve randevu esnasında yanınızda götürmeniz gereken evraklar bulunmaktadır.

1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] Geçerli pasaport

3. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

4. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

5. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası

6. [ ] 3 adet vesikalık resim

7. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve 2 fotokopisi 8. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

9. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi

11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B

14. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP Ankara

15. [ ] Not : İşlem süresi ortalama 2 aydır. İstisna durumlarda uzayabilir.

Uyarı :Lütfen randevu saatinizden 5 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece başvuran kişinin kendisi içeri alınacağından, yanınızda refakatçı getirmeyin. Size söylenen evrakları eksiksiz olarak yanınızda getiriniz.Elçilik/Konsolosluk, başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir.Vize başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru durumunuzu internet üzerinden www.iks.com adresine girerek takip edebilir, basvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.Vize ücretlerini, banka komisyonu haricinde net olarak ilgili bankaya ödeme yaptıktan sonra banka dekontunuzu başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Evrak teslim merkezlerinde vize ücreti için ödemeler kabul edilmeyecektir.Müracaat esnasında, cep telefonunuzu kapalı konumda tutunuz ve yanınızda, büyük çanta gibi eşyaları, emanet edilme imkanı bulunmadığından getirmeyiniz.Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır.UPS hizmetinden faydalanmak istemeyen başvuru sahipleri, randevu gününde yanlarında, her bir pasaport için ayrı ayrı A4 büyüklüğünde boş zarf bulundurmaları gerekiyor.ANKARA İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 10 yılda AB, AEB, Schengen, USA ve Kanada vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın tarihe, Elçilikte mülakat için randevu verilecektir.İSTANBUL İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 3 yılda Schengen veya Amerika vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın tarihe konsolosluğa mülakat için randevu verilecektir.Vize başvuru merkezi civarında, otopark imkanı olmadığından, araçla gelmemenizi hatırlatmak istiyoruz. Not: Yukarıdaki bilgileri www.iks.com adresinden teyit edebilirsiniz. Saygılarımızla,Belçika Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu Vize Bilgi ve Randevu Servisi
8. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

9. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

Bunların yanında 1 er fotokopisini daha götür. Çünkü İKS benden teslim alırken 2 şer fotokopi olması gerek dediler. Yanımda yedek vardı onları verdim.

12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

bunuda tercümenin yanında notere onaylat ve apostilde yaptır.İks bunlara gerek olmadığını söylüyor ve teslim alırken bu şekılde kabul ediyor fakat konsolosluk daha sonra bunları istiyor.Benden sana tavsiye.Yoksa ben gibi gider gelirsin.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol