Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcika hauthalen civarında kalanlar

Yorum için giriş yap 7 mesaj · 2.272 görüntülenme
arkadaşlar sizden ricam başina gelmiş olanlar yada bilgisi olanlar benim eşim 10 gün önce orda doğum yaptı ben vizemi beklerken ve o sürecte cocuğun kartı cıkcakken benim soyismimi kayıtlara gecmemişler orada olmadığğım icin ve geldiğinde benim cocuğum derse yazarız demişler evlilik cüzdanımda var beş yıllık evliyiz ama ben anlam veremiyorum böyle bişey olabilirmi ilgili veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olmanızı istiyorum hepinize şimdiden teşekür ederim
ali oflaz benim eşimde 19 gün önce doğum yaptı ve kimlik işlemlerinde bir sorun çıkmadı yani kayıtlara babası olarak beni yazdılar. eşim belçikada belediyeye aile birleşimine başvuru yaptı ordaki türk konsolosluğundan a formül ve b formül kağıdı alıp belediyeye verdi ve evrakları alıp bana gönderdi o süreçte bizim evliliğimiz ordaki kayıtlarada girdi eşimin yeni oturum kartına benim soyadımı filanda yazdılar. demek istediğim eşin oturduğu belediyeye evliliğinizi bildirdiyse ve ordaki kayıtlarda senle evli olduğu yazılıysa bebeği senin adına kayıt yapmak zorundalar.
aynen öyle atabilgin. ali oflaz sen belediyeye bildirdin mi evliliğini ?
evet bildirdi kardeş kendi ona verdi kimliğede benim soyadımı gecmemişler
Ali yeni yeni sorunlar gormeye basladik . Buda bunlardan birisi .

Belediyede evli gozukmuyor musunuz , nasil yazmiyorlar ki .

Hem esinin soyismi ne ? Evlenince degismedi mi (Yerlisi ise , Pasaporta-Kimlige V/A Soyisim diye paraf acilmadi mi ..?

Ama pasaport aliminda gayet enteresan oluyor . Burdan Konsolosluga gidip harc yatiriyorsun..

Sonra dilekce yaziyorsun , birkac belge yolluyorsun vs..

Turk Kimligi alacakmisiniz bilmiyorum ama almak isterseniz internetten halledebiliyorsunuz .

(Bu Atabilgin icin de gecerli ) Turk Elciliginin Web sitesinden islem yapiliyor ,ucretide banka havalesi ile oluyor , kimligide eve kadar yolluyorlar . Biz oyle yaptik .

Elcilige git gel ,bekleme olmadi . 1 Mail ve 6 Euro(bebek basi 3 Euro) ' ya halloldu .

Sen esine Formul B , Pasaport fotokopilerin( damgali tum sayfalar) ve 2 resim yolla .

Esin de Belediyeye telefon acsin , ama saat 11 den sonra arasin .

O siralar musait oluyor ve ilgileniyorlar .

Insallah vizen de tez vakitte cikar , cocugunun yanina gidersin .
belçikada kadın istemezse eşinin soyadını alamayabilir, eşin belediyede belirtmediyse senin soyadını kimliğine yazmamışlardır. ali oflaz eşin formul A yada B (hangisi olduğunu hatırlamıyorum) evlilik kaydı olanı alıp belediyeye gitsin ve ben evliyim ve çocuğumun eşimin soyadını almasını istiyorum desin. türk kimliği için sorun olmaz zaten istesende istemesende senin soyadını alacak, nevilenin dediği gibi internettende halledebilirsin. biz anvers deki konsolosluğa gidip başvuruları yaptık bebeğin kimliği için...
ben kaliyorum oralarda yakinim yani oraya..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol