Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

BELCIKA VIZE BASVURUSU

Yorum için giriş yap 27 mesaj · 7.687 görüntülenme
Selam arkadaslar tam 98 gün oldu iks ye basvuralı.hala ses seda yok.esim suan belcikada bana sorulan soruları guya onada soracaklardı ama sormadılar daha.bilgisi olan varsa yazabilirse cok ama cok sevinirim.beni iceri alıp 30-40 arası soru sormuslardı ve bu sorularıda esimin cevaplayacagını soyledıler ama ses seda yok.simdiden tesekkür ediyorum bu sitedeki herkese...
dostum sabır et yakında alırsın bıraz daha bekle
esine niye sorsunlarki firat2121 sende yolun basindasin biraz daha sabir bak alper senesini doldurucak.alper senin durumunuda anlayamadim daha neyi bekliyo bunlar kesin cevapta veremediler.
ah bener valla bılmıyorum fıttırdım ya valla 10 ay olacak ses yok bu nasıl ıs bı cevap yok hala cok sıkıntıdayım hayırlısı artık
merhabalar..firat2121 esine niye soruyorlar anlamadim bende 13.5 ay once geldim belikaya ama esime bisey sormadilar bence seni kandirmislardir bazen bastan saviyolar,acele etme sabret kardes alirsin.Alper sen nasilsin kardes son durum sanirim halaa beklemedesin?benim pc arizaliydi cokdandir giremiyordum.sevgiler herkese.
firat2121 yazdı:
Selam arkadaslar tam 98 gün oldu iks ye basvuralı.hala ses seda yok.esim suan belcikada bana sorulan soruları guya onada soracaklardı ama sormadılar daha.bilgisi olan varsa yazabilirse cok ama cok sevinirim.beni iceri alıp 30-40 arası soru sormuslardı ve bu sorularıda esimin cevaplayacagını soyledıler ama ses seda yok.simdiden tesekkür ediyorum bu sitedeki herkese...

fırat arkadaşım merhaba evet bende başvurduğumda 30 40 soruluya cvp verdim ve benim kağıtlar brükceldeki savcılığa gitmiş bunu 3.ayda öğendik ve eşime polis geldi ve şu tarihte karakola gelmesini söledi eşim gitti günü geldiğinde ve bana yaptıkları anket polisteymiş aynı soruları hatta daha fazlasını eşime sormuşlar eşimde bildiği için benim verdiğim cvpları bilmiş sonra kağıtlar belediyeye oradan savcılığa gitti savcılıktan brükcele gidecek ve hemen yanıt gelicek ama hala savcılıktan çıkmadı sanırım çünkü hala beklemekkteyiz ve çok sinir bozucu allah hepimizin yardımcısı olsun
sinoeko sanada teşekkür ederim detaylı yazdığın için.valla eşimi çağırmadılar daha.çok üzülüyorum bende bu duruma demekki bir ben değilmişim.giriyorum dofi'ye 90 gündür aynı yazı hiç değişmedi değişmezde.in behandeling'midir nedir o yazıyor dosya işlemde yani.inşallah herkesin istediği cevap gelir.hayırlı ramazanlar bu arada
Sinoeko ; Sorabilirmiyim sen nezaman basvuru yaptin.benim basvuru tarihim 23 mayis 2008.Fakat eksik evrak felan oldu haziran 25 diyebilirim.Dofi ekranında 23/05/2008,26/06/2008 gözüküyor yani ve eşimi halen çağırmadılar o dediğin anket için.tahminen nekadar sürer?? ben sadece bunu söylemek istiyorum sana Sinoeko; 40 soruya cevap verdikya hani.. işte o günkü psikoloji ile mahşer günü hesap vereceğimiz psikoloji aynı bence :PP sen ne düşünüyorsun yazarmısın.çok sıkıyorlar gerçekten bunu haketttikmi gerçekten?? yani vize bekleyen bizler....

Allah herkesin işini gücünü rast getirsin şu mübarek günde ediyorum bu duayı.
haklısın fırat hakedıyormuyuz bunu bende bılmıyorum benım tam 291 gün oldu tık ses yok ıyıce bunaldım hala beklıyoruz dostum sen daha bı ay olmus sabredemıyosun sabret bakalım bıraz
firat2121 yazdı:
Sinoeko ; Sorabilirmiyim sen nezaman basvuru yaptin.benim basvuru tarihim 23 mayis 2008.Fakat eksik evrak felan oldu haziran 25 diyebilirim.Dofi ekranında 23/05/2008,26/06/2008 gözüküyor yani ve eşimi halen çağırmadılar o dediğin anket için.tahminen nekadar sürer?? ben sadece bunu söylemek istiyorum sana Sinoeko; 40 soruya cevap verdikya hani.. işte o günkü psikoloji ile mahşer günü hesap vereceğimiz psikoloji aynı bence :PP sen ne düşünüyorsun yazarmısın.çok sıkıyorlar gerçekten bunu haketttikmi gerçekten?? yani vize bekleyen bizler....

Allah herkesin işini gücünü rast getirsin şu mübarek günde ediyorum bu duayı.

fırat merhaba ben başvuruya aslında 28ocak2008de yaptım eksik evraklarım vardı tamammlayana kadar 16nisanda anca brükcele gitti evraklarım ve hala bekliyorum hakikatten çok sinir bozucu şeyler bende mülakkatta ve o 40soruluk ankette çok sinirlenmiştim ama malesef bişey yapamıyoruz yapmamız şey sadece büyük bir sabırla beklemek tabi başarabilirsek artık allah hepimizin yardımcısı olsun
sınoeko sennıye bu kadar bekledın ben beklıyorumda benım 10 ay olacak senınkıde baya olmus sende gelısme ne en son
alper68 yazdı:
sınoeko sennıye bu kadar bekledın ben beklıyorumda benım 10 ay olacak senınkıde baya olmus sende gelısme ne en son

valla alper aslında bi gelişme yok dosyam savcılıktaymış savcılık onu inceleyip cvp verecekti ona görede sonuç gelecekti bir ayda yanıt gelir dediler savcılığa gideli 2ay oldu ama hala bi ses yok bende ocaktan beri uğraşıyorum ama dosyamın brükcele gitmesi nisandaydı ama artık yavaş yavaş umudumun tükendiğini hissediyorum çok yoruldum
benımde umudum kalmadı 10 ay doldu bu ıs nasıl ıs anlamadım nıye herkes 3 ayda alıyo bızımkı buadar suruyo anlamdım gıttı
alper68 yazdı:
benımde umudum kalmadı 10 ay doldu bu ıs nasıl ıs anlamadım nıye herkes 3 ayda alıyo bızımkı buadar suruyo anlamdım gıttı

eşimde bende bu aralar çok gerginiz dofiyi arıyoruz ordada diyo daosyanız hala savcılıkta diye beklemek öldürüyo adamı red verseler tamam deriz vermediler vizeyi ama böyle hiç bişey bilmeden beklemek zor hakkatten psikolojim bozuldu sabırda kalmadı artık hayırlısı diye diye kendimiiz avutuyoruz
arkadaşlar ne gibi sorular soruyorlar bilgilendirirseniz sevinirim benim hanımda pazartesi giriyor mulakata daha sonrada tr de ben girecegim:(
muzaffer sende bize deneyimlerini anlatırsan seviniriz

kolay gelsin sana
bu da belçikaya gideli bir ay olmuş ve vizesini 4 günde ankaradan alan arkadaşın gönderdiği evrak listesi yani güncel liste.siteler yenilenmemiş olabiliyor(aile birleşim vizesi eş belçika vatandaşı veya avrupa birliği vatandaşı ise) :

1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

3. [ ] Geçerli pasaport

4. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

5. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası

6. [ ] 3 adet vesikalık resim

7. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

8. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve fotokopisi

9. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi

11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı

12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi

13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B

14. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi

15. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP Ankara

16. [ ] Not : İşlem süresi ortalama birkaç haftadır. İstisna durumlarda uzayabilir.
merhaba arkadaşlar benimde muracatım 25/03/2008 de idi eşimi cagırdılar 8 inci ayda savcılıga mulakata aldılar sorular sordular ve orda polis eşime demişki hayırlı olsun bundan sonrası zamana ve savcının kararına baglı demiş ve kagıtlarım suan hala savcılıkta ve ses yok sabırlı olmak gerekiyor mecbur bekleyecegiz savcının kararı..bu yeni kanunlar kolaylaşacagına dahada zorlaşıyor insanlar önceden nasıl gidiyormus yurt dişina çok merak ediyorum..
sabir et arkadasim az kaldi azz kesin alicaksin ve eski insanlar bu kadar ugrasmiyodu boyle tayin cikar gibi gidiyolardi bi ama simdi almamak icin ellerinden geleni yapiyolarr
muzaffer yazdı:
merhaba arkadaşlar benimde muracatım 25/03/2008 de idi eşimi cagırdılar 8 inci ayda savcılıga mulakata aldılar sorular sordular ve orda polis eşime demişki hayırlı olsun bundan sonrası zamana ve savcının kararına baglı demiş ve kagıtlarım suan hala savcılıkta ve ses yok sabırlı olmak gerekiyor mecbur bekleyecegiz savcının kararı..bu yeni kanunlar kolaylaşacagına dahada zorlaşıyor insanlar önceden nasıl gidiyormus yurt dişina çok merak ediyorum..

arkadasim savcilik kagitlari en fazla 6ay tutabiliyo bana 1ay sonra savcilik kagitlari buruksele gonderir sonra cvp gelir demisti ama savciliktan kagitlarim 3-4ayda cikti ciktiktan hemen sonra vizemi verdiler yani sabirli ol korkulcak bisey yok sadece iyice arastiriyolar savcinin kararina bakicaklar artik insallah kisa zamanda cikar
sinoeko alper68 yenihayat arkadaşlar benimde savcilikta idi haber beklerken polise telefon actı hanım belediye 2 aydır cıkmıs olan onayı bildirmemiş kardeşim arastirin işlerinizi bende suan ne yapmam gerektigini bilmiyorum bana yardımcı olup bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim savcilik onay vermiş
valla fazla bi fikrim yok bu savcilik konusunda eger sonuc ciktiysa onlar dofiye bildirirler bunu senin yapabilecegin sey dofiyi arayip arastirmak onlara bu konuyu anlatmak
muzaffer tam anlamadim savciliktan onay ciktigini polismi soledi size ve ne zaman soledi bak benim savciliktan onay cikmis kagitlarimi ankaraya gondermisler ondan sonra arayip bildirdiler seni arayan falan olmadimi daha panik yapma beklemissin bu kadar bi kac gun daha bekle haber vericeklerdir ankaraya ulasir ulasmaz seni ararlar zaten
sevgili muzaffer

allah askina su isi anlatsana sen.

kafam karisti benim.

savcilik onaylamis diyosun.

sonrada tr den bascuru yapcam ne lazim diyosun.

2 ay gecmis diyosun..

sencede karmasik degilmi?

sen vize icin basvurdun mu basvurmadin mi?

bu savcilik onayi ne o zaman?ne icin?

sen bi iyice anlatta bizde anliyalim .

biyerlerde karisiklik var sanirim.
bencede bi karisiklik var normalde savciliga , basvuru yapilinca eger inanmazlarsa evlilige ozaman gonderiyolar
öncelikle bu paylaşım sitesinde birbirine yardım eden bilgilendiren herkese teşekkür ediorum tabi bu sitenin kurulmasında emeği geçenlerede ben 12.12.2008 de iks ye belgelerimi teslim ettim eksiğim fln yoktu eşim hollanda vatandaşı belçika yoluyla gitmeyi düşünüyorum geçen konsolosluk aradı mulakata çağırdılar gittim.sabah 8 de ordaydım erken gitmenin daha sağlıklı olcanı düşündüm gitmez olaydım dondumm dondumm nasıl bi yermiş ya 1 saat soğukta dışarda beklettiler sonra biraz kalabalıklaştık herkes heyecanlı stresli fln sonra görevli geldi güvenlik bizi içerde gişeşerin olduğu yere sıraya dizdi 3 tane gişe var ilk i aile birleşimi diğeri turistik diğerini bilmiorum belioruz saabırsızlıkla sıramızı allahtan o bölümde ufo tipi soba var bi nebze ısındık güvenlik uyarılarda bulunuo konuşmayın sırayı bozmayın die ama laftan anlayan kimm kendilerini evinde zaneden bi kaç duyarsız yüxünden dışarı çıkarıldık :x sonra güvenliğe bak abim burda yaşlı amcalar teyzeler var çok soğuk fln tekrar içeri alındık ilk sırada bekleyen çağrıldı ben kimsenin duymucağı görüşme sanıodum tam tersi herkes herkesin derdini dinlioo tuhaf geldii şaşırdım yanlış olduğunu düşündüm neyse herkes derdini anlatıo fln gişedeki bayanlar tuhaf tuhaf sorular karşıdaki apışıp kalıo resmen sıra bana geldi isminiz eşinizin ismi fln bunları sölerken aradan zaman geçio dönüp bilgisayara yazıo zaten sana doğru dürüst bakmıo fazla soru sormadı bana ilk evliliğinmi nasıl tanıştın fln ii geçti die düşündüm arka bbölümde anket dolduracaksınız dedi.tamam dedim çıktım oraya girdim anketi fln doldurdum eşinizi tanıosanız kolay oluo ama tanımayanlarda var ne yazıyım allahım ne yapcam flnn diye söylenenler birazına yardım ettim ama birisi eşimin en sewdiği yiyecek ne olsun sorusunu bana sordu nerdeyse kopuodumm.abi ya kafamı buluon dedim çıktım.çıkarkende şükürler rahatlamalar fln şimdi bekliorum sabırsızlıkla eşimi çok özlüorum bu sonu tarihi belli olmayan bekleyişş benii bitirio iksye bakıom pasaport işlemde dofiye bakıom numarayı görünce şaşırıo sanki offff offf
flaky yazdı:
öncelikle bu paylaşım sitesinde birbirine yardım eden bilgilendiren herkese teşekkür ediorum tabi bu sitenin kurulmasında emeği geçenlerede ben 12.12.2008 de iks ye belgelerimi teslim ettim eksiğim fln yoktu eşim hollanda vatandaşı belçika yoluyla gitmeyi düşünüyorum geçen konsolosluk aradı mulakata çağırdılar gittim.sabah 8 de ordaydım erken gitmenin daha sağlıklı olcanı düşündüm gitmez olaydım dondumm dondumm nasıl bi yermiş ya 1 saat soğukta dışarda beklettiler sonra biraz kalabalıklaştık herkes heyecanlı stresli fln sonra görevli geldi güvenlik bizi içerde gişeşerin olduğu yere sıraya dizdi 3 tane gişe var ilk i aile birleşimi diğeri turistik diğerini bilmiorum belioruz saabırsızlıkla sıramızı allahtan o bölümde ufo tipi soba var bi nebze ısındık güvenlik uyarılarda bulunuo konuşmayın sırayı bozmayın die ama laftan anlayan kimm kendilerini evinde zaneden bi kaç duyarsız yüxünden dışarı çıkarıldık :x sonra güvenliğe bak abim burda yaşlı amcalar teyzeler var çok soğuk fln tekrar içeri alındık ilk sırada bekleyen çağrıldı ben kimsenin duymucağı görüşme sanıodum tam tersi herkes herkesin derdini dinlioo tuhaf geldii şaşırdım yanlış olduğunu düşündüm neyse herkes derdini anlatıo fln gişedeki bayanlar tuhaf tuhaf sorular karşıdaki apışıp kalıo resmen sıra bana geldi isminiz eşinizin ismi fln bunları sölerken aradan zaman geçio dönüp bilgisayara yazıo zaten sana doğru dürüst bakmıo fazla soru sormadı bana ilk evliliğinmi nasıl tanıştın fln ii geçti die düşündüm arka bbölümde anket dolduracaksınız dedi.tamam dedim çıktım oraya girdim anketi fln doldurdum eşinizi tanıosanız kolay oluo ama tanımayanlarda var ne yazıyım allahım ne yapcam flnn diye söylenenler birazına yardım ettim ama birisi eşimin en sewdiği yiyecek ne olsun sorusunu bana sordu nerdeyse kopuodumm.abi ya kafamı buluon dedim çıktım.çıkarkende şükürler rahatlamalar fln şimdi bekliorum sabırsızlıkla eşimi çok özlüorum bu sonu tarihi belli olmayan bekleyişş benii bitirio iksye bakıom pasaport işlemde dofiye bakıom numarayı görünce şaşırıo sanki offff offf

oncelikle allah yar ve yardimcin olsun arkdsm ins ins ins en kisa zamanda olumlu bi cvp alirsinda esinize kavusursunuz,ayricasu en sevdigi yemek ne olsun konusunda gulmekten kendimi alammadim sahsen :ugeek: :ugeek: :ugeek: .ama iste insan bilsede o an hangisini yada neyi yazsam diyede dusunuyodur,ben kuru fasulye yazsam esim makarna ddese nolcak hadi diye,stres stres ve sacma sorular,,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol