Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

BELCIKADA EHLİYET

Yorum için giriş yap 23 mesaj · 14.647 görüntülenme
önceliklen cvp verecek ardaşlar şimdiden saol lun benim örenmek istedigim belcıkada ehliyet sıralaması yani TR den D ehliyetlen gidildinde orda hangi aracları kullana biliyosun bilgisi olan arkadaşlar cvp larınızı bekliyorum ( D ehliyrt tr de tır kullanıyor ordada kullana bilirmi ?)
Ben Belcikada B ehliyet ile geldim turkiyede aldim,daha sonra belediyeye basvurdum aldilar ve 1 ay sonra yeni belcika ehliyetini alirsin dediler ve 1 ay sonra B sinifi aldim ama duydugum kadariyla C ve D sinifinida karsilignda B sinifi veriolarmis turkiyenin D sini yeterli bulmuyorlarmis ben oyle biliyorum....
yok arkadasim o oyle degil ben de aldim b sinifi ancak hangi sinif ehliyetle gelirsen ayni sinifi aliyorsun sinif duzeni burdada ayni turkiyede d ile hangi arclari surebiliyorsan burdada ayni araclari suruyosun..
ayrica d sinifi ehliyet belcikada cok ise yariyo..
arkadaslar benım ehlıyet B+G benım ehlıyetı de aynı verırlermı bılgınız varmı
alper ehliyetime baktim ama g sinifi yok burda orda ne icindi g b alirsin buraya gelince zaten ilk 6 ay surebiliyosun araba burda turk ehliyetiyle ama sen g yi soylede ben arastirayim..
g ıs makınası kullanır cozı bı bak arastır bakalım
g gecmiyo alper burada cunku kullanacagin is makinasinin sertifikasini aliyosun ama geriye kalan tum ehliyet siniflari burda geciyo..
zaten sertıfıkası var elımde bu sertıfıkayı ne yaptıracaz nereye goturecez nereye goturecez
alper sen yinede getir onuda burda tercume ettirirsin her belge burda cok onemli gelince ogrenirsin herseyi burda polislikler var orlarda yapiyolar bide turkiyede calismisligin varsa sigortali buraya kagitlarini getir is yerinden alcan somac doldurmada geciyo burda...
cozi bışey daha sorucam ben sana bende b sınıfı ehlıyet var bılgısayar ıng dıl egıtımıne gıtmıştım onun sertıfıkası ve şuan halen bır şirkette sıgortalı calışıyorum oraya gelırken bu sertıfıka ve sıgortalı olmam bana ne fayda sağlar ne gıbı artıları var kardeşim bı acıklarsan sevınırım şimdiden tşk ederim
arkadasim sertifika sana burda + saglar bolume devam edebilirsin sigortaya gelince cok onemli burda calisirken isten ayrildigin zaman devlet sana issizlik maasi oduyo ancak 312 is gunu doldurman gerekiyo yani orda calistigin gunler burda geciyo sigorta yoksa burda 312 gun calisman lazzim oda 22 ay yapar onun icin cok onemli..yani burda is gunu her ay 20 ve 22 geciyo..
cozi03 yazdı:
arkadasim sertifika sana burda + saglar bolume devam edebilirsin sigortaya gelince cok onemli burda calisirken isten ayrildigin zaman devlet sana issizlik maasi oduyo ancak 312 is gunu doldurman gerekiyo yani orda calistigin gunler burda geciyo sigorta yoksa burda 312 gun calisman lazzim oda 22 ay yapar onun icin cok onemli..yani burda is gunu her ay 20 ve 22 geciyo..

benim 22 ay fazla var calışma günüm nerden baksan 4 yıl olucak ben burdan işten ayırıldımgım ıcın bana + ne sağlar cozi
arkadaslar ehliyet ne kadar surede degisiyo bana acil lazim ehliyet ve nere degisecek
alper ilk 6 ay icinde degistirmelisin basvurudan 6 hafta icinde degisiyo..bulundugun yerdeki yabancilar polisligine muracat etmelisin...
ya saltuk kisacasi sen o calistigini ispatlayan kagitlari getir burda 1 gun olsun calismis gozuk sonra ister calisma devlet sana issizlik parasi veri yo aylik 900 euro yok o kadar calismadiysan aylak aylak geziyon para mara yok yani kisacasi...
cozi03 yazdı:
ya saltuk kisacasi sen o calistigini ispatlayan kagitlari getir burda 1 gun olsun calismis gozuk sonra ister calisma devlet sana issizlik parasi veri yo aylik 900 euro yok o kadar calismadiysan aylak aylak geziyon para mara yok yani kisacasi...

Cozi ben net olarak anlayamadım Yani toplamda 312 günmü yoksa son 312 günmü calışmış olmak gerekiyor.Ve bu evrak nereden alınıyo Tr den SSK dan hizmet dökümü olurmu?
arkaşlar ben kardeşim için ehliyet alabileceği bir kurs araştırıyorum. sorun şu ki flemencesi yok. türkce olarak alabileceği yer arıyorum. tercumanla yada nasıl uygunsa işte o şekilde olabilecek yani.

bilgisi olan var mı?
belçikada ehliyet almak ne kadara patlıyor. araba sürmeyi biliyorum kurs zorunlumu
baris yazdı:
belçikada ehliyet almak ne kadara patlıyor. araba sürmeyi biliyorum kurs zorunlumu

baris ne yap et ehliyetini orda al derim sana.tam olarak ne kadar tuttugunu bilmiyorum yada kursa gitmenin zorunlu olup olmadigini ama gercekten cok zor veriyolar ehliyeti.istersen super araba kullan ama cok zor aliyosun cok ugrastiriyolar.burda aylardir ehliyet almak icin ugrasan yakinlarimdan biliyorum
eşimde çok kolay olduğunu söyledi. araba biliyorsan hemen geçiyorsun dedi. birde türkiyede almak 900 tl civarında orada 60 euroymuş öyle söyledi :)
slm arkadaslar,ogrenmek istedigim bir konu var ben hollandadayim 3 yildir hollanda pasprtumda var hollanda B sinifi ehliyetimde var ama turkiyeden C sinifi ehliyetim var burda degistirilmiyor.Belcikada degistirme kolayligi varmidir herkese tekrar selamlarr...
olmaz arkadasim sen holandaya aitsin oradaki belediye seninle ilgilenir ehliyet icin belcika oturumunu aldiktan sonra belli bi surede degistiriyo

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol