Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

BELCIKADAN VIZE ALIP HOLLANDAYA GECECEKLERIN DIKKATINE

Yorum için giriş yap 9 mesaj · 3.304 görüntülenme
Arkadaslar bildigimiz gibi hollanda vizesi zor oldugu icin belcikadan basvuru yapan arkadaslarimiz oldu . daha sonra oturumu alinca hollandaya geceriz umuduyla. Esimin kardeside ayni sekilde islemlerini belcikadan yapti. 5 yillik belcikadan oturum aldi esine. gecen ay hollandaya belcika vizesiyle basvuru yapmaya giderken yolda tesadufen gelisen bir olayla karsilasik.

yine ayni durumda olan bir baska arkadasimiz esini once belcika oturum kaydi aliyor, ve artik nasilsa belcikadan girisi var diye hollanda makamlarina basvur yapiyor. belcikadan hollandaya gecis islemleri icin . ancak hepimizin atladigi konu boyle birseyin mumkun olmayacagi . belcika vizesiyle hollanda makamlarina basvuran arkadasin elindeki belcika vizesinide iptal etmisler , haberiniz ola. belcikadan aldiysaniz vizeyi kacak gocek yasamaya devam edin sakin hollandaya basvuru yapmayin o kagida guvenerek
ya anlamadim ya kafam karisti nasil yani hollandaya geri donemicez mi :?:
bende anlamadım ama zaten donmeyıde dusunmuyorum bosverrrr
valla antalilandan bende bisey anlamadim ya neyse zaten hollandaya gecmeyi dusundugumuzde yok Allah herkese kolaylik versin.
arkadaşım burda yanlış bilgi ve beyanatlarla insanların kafasını karıştırıyosun farkındamısın? bir kere belçikada 5 yıllık oturumu olan bir kişi kaçak göçek falan yaşamıyo. avrupanın bütün ülkelerine giriş çıkış yapabilir. ikincisi belçikada 5 yıllık oturumu olan birisi yine hollandaya başvurabilir, yeterli şartları taşıyosa ve evrakları tamamsa onu geri çevirmeleri için de hiçbir sebep yok.. üçüncüsü de senin elindeki vizeyi iptal etmek gibi bi yetkileri yok zaten..
bu ne ya sacma saban yazıyor mıllet kafasına göre te allahım ya yok hamsi kavaga çıkmış biraz atarken küçük at da civ civler yesin :twisted:
bızım 5 yıllık oturumumuz varsa nıye kacak yasayalım nl gecmeyı bende dusunuyodum ama ıptal nıye edılsınkı bunu yazan arkadas nerden duyduysa bıze adres versın ınternetten arastıralım gercekten varmı dıye
Nushirevan arkadaşımız Hollandaya yerleşecek arkadaşalara Belçika yolunu kulanacak olanlara tavsiyeleri toparlamış.buyrun:

degerli arkadaslar,

belcika yolunu kullanarak hollandaya yerlestim.

1 ay once 5 yillik oturum kartimi (kendime ait) da aldim.

bu yolu kullanacaklar icin bir kac soz soyleyeyim.

1- esiniz hollanda vatandasi olmali ve suresiz kontratli bir iste calismali

2- vize basvurusunu yapmadan once turkiye de evlilik yapip, hollanda da pasaportunu evli ibaresi ile degistirmeli.

3- belcika belediyesine oturum icin basvururken de evli ibaresi gececek

4- belcika belediyesi ab vatandasi oldugu icin esinize en gec 2 ay icerisinde 5 yillik oturum karti verecek.

5- gerekli belgeleri toparlayip vize basvurusu yapacaksiniz (aile birlesimi)

6- belcika belediyesinde coktan adiniz yazili oldugu icin geri kalan islemler tamamen formalite. %80 olumlu yanit alacaksiniz

7- vizenizi geciktirebilirler, ancak mutlaka vermek zorundalar. yasal suresi saniyorum 6 ay. benim basvuru tarihimden 6 ay 6 gun sonra vizem cikti.

8- belcika'da esinizin adinizi yazdirdigi eve gidip yerlesiyorsunuz

9- belediye size 5 aylik bir oturum karti veriyor. bu 5 aylik oturum karti ile belcika disina cikamazsiniz. belcika icinde calisabilirsiniz. bundan sonra 2 yol var...

birincisi, 5 aylik oturum kartin aldiktan sonra hollandaya basvurmak. kanuna gore 5 aylik bile olsa sizi kabul edebilirler. ancak zaten turk uyruklu olacaginiz icin sorun cikartmalari muhtemel..

diger yol (bu benim yolum) 5 ay boyunca pasa pasa belcika da oturun. 5 ayin sonunda, herhangi bir suca karismadiginiz ve dil kurslarinda adinizi yazdirdiginiz belirlendiginde size en az 1 yillik (ki bana 5 yillik verdiler) oturum karti vereceklerdir.

10- bu kartla gidip hollandaya basvurunuzu yapin, yine geciktirecekler, ama elleri mahkum, kabul etmek zorundalar. hic caninizi sikmayin yani...

ipuclari:

* ilgilenenler icin, Antwerp'de Berchem kasabasi sizin icin uygun olacaktir, nufus ve ekonomi oldukca uygun

* belcikaya adiminizi atar atmaz turk ehliyetinizi goturup belcika belediyesine verin. degistirmek istediginizi soyleyin. belcika ehliyetiniz 15 euro karsiliginda 2 hafta sonra elinizde. bu islem, daha sonra hollandaya yerlestiginizde size hem ehliyet icin 4000 euro harcamaktan kurtarir, hem de birbirinden zor sinavlari vermeden ehliyet almanizi saglar. Ancak burdaki puf noktasi vakit gecirmeden belcikadaki belediyeye basvurmak.

*eger turkiyede, belcikaya gelmeden once geriye donuk 18 ay icinde resmi bir iste calistiysaniz, sigortanizi belcikaya aldirabilirsiniz. boylelikle 18 ay belcikada calismis goruneceksiniz. bu da size bir hak verir. bu hak, issizlik maasidir. aylik 650 eurodan baslayan issizlik maasinizi belediyeye yazildiginiz andan itibaren geriye donuk toplu bir sekilde alabilirsiniz. ben 2500 euro civarinda para aldim.

*dil okullarini sakin ha sakin ihmal etmeyin... gitmenize gerek yok ama mutlaka adinizin onlarda kayitli gorunmesi gerekiyor. bunlar size verilecek oturum izninin uzun olup olmayacagini belirliyor.

*belediyede sizin karsiniza cikan memura ozel bir gorev verilmistir. sizi yildirma politikasi izleyecektir. kayit olmaniza engel olmak icin sizi sinirden cildirtabilir. sakin olun ve gorevlinin gorevini yapmasini saglayin. bu asamada hangi taraf sakin olursa, o daha karli cikacaktir.

* belcikadan hollandaya gectiginiz zaman, hollandanin 5 yillik oturum kartini almadan kendinizi belcikadan sildirmeyin. eger hollandada olur da bir sorun cikarsa, avrupa icinde kalacak yeriniz olsun.

* belediyeye yazildiktan sonra verilen 5 aylik oturumun ardindan kendinizi yalnizliga alistirin. 5 ay boyunca hapis hayati yasayacaksiniz. polis eve kontrole gelecektir. ancak polisin ne zaman gelecegi, kapida ne kadar bekleyecegi bilinmez. cunku onun da aldigi emir belediyedeki gorevliyle aynidir. sakin olun ve gunduz evde vakit gecirmeye calisin. geceler sizin nasil olsa...

*bu arada para kazanmak isterseniz, cesitli fabrikalarda gece isleri mevcuttur. saat ucreti filan hesaplamayin, gunluk 65-70 euronun altina calismayin. calisirsaniz resmi gorunmeye gayret edin.

*belcikada belediyeye yazilirken size tr de ne is yaptiginizi soracaklar.

ne derseniz deyin, kimliginizde o yazacak. ben bilgisayar programcisiyim dedim. programmeur yazdilar. bu da egitimli oldugunuzu ve 5 yillik oturum hakkini hakettiginizi gosterecek.

*son olarak hem belcika hem de hollandaya yerlesecek arkadaslar icin bir tavsiyem var:

buralar turkiye degil, karsiniza cikan herkese karsi saygili olun, sahtekarlik yapmayin, elinizden geldigi kadar issizlik maasi gibi imkanlardan uzak durun. bu size gittiginiz her yerde saygi gosterilmesini saglayacak.
yenibirhayat bu arkadas 5 yilligi ne zaman almis 1 ay demisin ama yenimi almis

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol