Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya

Yorum için giriş yap 107 mesaj · 36.798 görüntülenme
gözün aydın darısı hepimizin başına allah sevenleri ayırmasın
merve tok yazdı:
gözün aydın darısı hepimizin başına allah sevenleri ayırmasın

SAOL MERVE ARKADASIM UMARIM SIZDE YASARSINIZ BU MUTLULUGU. ama sabır ıste dedım ya allah herkese hz eyup sabrı versın. arkadasım kafama takıldı yaa kusurumada bakma sız ıslemlere gecmı basladınız. bız nısanda ev tuttuk o gun bu gun ugrasıyoduk ıslemlerde oldu bıttı ıste. acaba sız gecmı basladınız. sende uzulme sende sevıncını paylasıcaksın bızlerle. ben burda bakardım arkadaslar vızem geldııııı derdı uzulurdum halıme benımkı nıye gelmoıyo dıye. bak benımde vızem geldı sızde sevınıceksınız kapılarda aglıycaksınız sevıncten. kusları kıskanırdım sızın burda ısınız ne gıdın be nl orda ucun dıye....
gozun aydin arkadasim allah yolunu acik etsin senide aramizda gorecegiz insallah iyi calismalar
prenses yazdı:
merhaba arkadaslar benım eşim hollanda vatandası bıızım nıkahımız mayıs 2007 de oldu ve esım tekrar hollandaya gıttı ve beledıyeden kendını sildirerek belçikaya yerlestı belçikada ev tuttu ve bı iş buldu ama işte çalısmıo da çalısıo gösterıyolar onun için oraya her ay para verıyor.temmuzda evlendık ve esım eylulde tekrar döndu eylulun 25ınde 5 aylık oturumu verdıler kasımın 9unda tekrar gelın demısler 5 yıllık oturum için.benım sormak istedıgım sorular şunlar;

eşim 5 yıllık oturumu aldıktan ne kadar sonra benı çagırabılır :?:

eşime orda gerekli belgeler neler :?:

ve burada bana lazım olan belgeler neler :?:

bunları bana açıklayabılırsenız çok sevınırım şimdiden tesekkürlerr...

arkadasim esinin hollandadaki isinden ayrilmasi gerekmezdi eger holandada calisiyorsa ama neyse belcikada biseyler yaptirmis esin bes yillik oturum aldiktan bir hafta sonra hemen bas vuru yapabilir ve ilk yapacaginiz konsolosluktan randevu almak esinin sana gonderecegi belgeler calistigina dair belgesi maas bordurosu ve oturum karti yada pasaportunun kopyasi ancakalismalar isi ile ilgili istenilen evraklarin asli olmali kopyasini kabul etmiyorlar onlari sana simdiden gondersin elinde bulunsun ve zaten sen konsolosluga gittiginde ilk randevunda sana neler gerektigini gosteren bir kagit verecekler onundan once neleri gerektigi ise sitede belcika konsoloslugundan istenen belgeler bolumunde var yardimci olur sana kolay gelsin iyi calismalar
bener can yazdı:
arkadaslar yaptiracaginiz tercumeler FRANSIZCA olsun cunku bunuda dikkate aliyorlar cunku brukselden incelendigi icin evraklariniz oerada fransizca istiyorlar yani fransizca cevirisi varken ingilizceyi tercih etmeyin

(bundan sonra tercume yaptiracak olan arkadaslar icin)

ayrica konsolosluklarda 6 hafta ile 9 ay gibi bir sure var yani 6 haftada da gelebilir 9 aydada iyi calismalar

sekerpınarı ben ıng yaptırdım sorun cıkmadı ılk 10 gunde sorun cıkarmıs dedıler 12 hafta oldu. sende haklısın sekerpınarı dogru soyluyosun bız bunu dusunemedık alper arkadasım sen bana uyma sen fransızca yaptır o zmaan

ayrıca 6 gunde alanda var demı?

hayir arkadasim nerde 6 gun keske olsa ayrica ingilizcede olur ama kendi dillerinde evrak okumak onlara daha zevkli geliyor diye fransizca tercih ediyorlar ayrica bener arkadasim bana yardim ettigin icinde tesekkurler senin verdigin bilgilerde dogru tabiki yanlis olsa sana derdim iyi calismalar kolay gelsin
bener dostum benım yaa yemın ederım cok heyecanlandım valla sankı ben almıs gıbı oldum ıcım pırpır oldu allah yolunu acık etsın kardesım benım. sabrının mukafatını aldın ıste allah yolunu acık etsın ya dostum bener senden basvuru yaptıgında ıksye belgelerı verdıgınde esının maas bodrolorunu ıstedılermı ya ben onlar elıme gecmeden vızeye basvuru yaıym dıyorum eger ıstemıyolarsa sen vermısmıyıdın
alper68 yazdı:
bener dostum benım yaa yemın ederım cok heyecanlandım valla sankı ben almıs gıbı oldum ıcım pırpır oldu allah yolunu acık etsın kardesım benım. sabrının mukafatını aldın ıste allah yolunu acık etsın ya dostum bener senden basvuru yaptıgında ıksye belgelerı verdıgınde esının maas bodrolorunu ıstedılermı ya ben onlar elıme gecmeden vızeye basvuru yaıym dıyorum eger ıstemıyolarsa sen vermısmıyıdın

bılıyorum alper sende sabredeceksın sabrının mukafatını alıcaksın dıyorumkı herkes alsa ben burdakı arkadaslarımla gıdebılsem gerıde kalanlarda aklım kalıyor.bu gece hıc uyuyamadım annemde. esımde acayıp oldu ısteydı aradım sevıncten ne yapıcamızı bılemedık hıc beklemıyoduk tam 3 ay oldu ıks verdık evrakları neyse aldık geldı ıste.

ben cantamda yanımda goturdum ıks ye verdım dedım maas bodrosunu alıcakmısınız hayır dedı sadece baktılar almadılar ıstenılen neyse onu alıyolar tam tamına sadece baktılar ıks arkadaslar cok ıyıler ama dısıplınlıler sankı kotlanmıs robot gıbıler tlf dakı lerde oyle sen rahat ol maas bodrosunu almıyolar ama yanında gotur. ınandırıcı olsun. basvurunu yap

ben sana tekrar verırım benım neler goturdugumu ama sen benımkılerle degıl kendın acıklamalı bu sıtedekı lısteye gore hareket et.

evlılık cuzdanı fotokopısını ve aslını

belcıka oturum kartı fotokopısı

2 tane A4 buyuklugunde zarf

2 adet vıze basvuru formu www.ıks.com bunu dolduruyosun

3 adet vesıkalık resım 3 carpı 4 buyuklugunde arka fon beyaz 2 tanesını forma yapıstırıyosun 1 sana gerı verıyo ıks dekı arkadaslar sen gotur yınede

2 tane resım yapıstırdıgın basvuru formunu fotokopı cektır

nl pasaportunun fotokopısı

evlılık cuzdanı fotokopısı aıle bırlesım belcıka fotopısı ordan gelıcek yanı

nufus mud toplu nufus kayıt ornegı bunu yemınlı tercuman sonrada notere gotur sonrada kaymakam aposıtıl onayı yapıcak

kızılay tuna cad no 10 burdada sıcıl genel mud yanı burda 5 yıllık sıcıl alıyosun belcıka ıcın dıyosun onlar bılıyor baska bısey demene gerek yok

mahatma gandhı cad no 40 ıks bınasına gıdebılırsın evragın tam.

AMA BEN BUNLARI YAPTIRDIM SEN SITEYE VE IKS YI ARA ORDAN DAHA AYRINTILI ALICAKSIN ZATEN RANDEVUDA ALICAKSIN YA ONLAR SANA LISTEYI VERICEK BELCIKADAN NELER GELICEK BILMEM ARTIK ESIM NE GETIRDI BILMIYORUM ORDAN ESIN ARASTIRSIN
alper arkadasim esinin sana gonderecekleri belcika nufus kayit ornegi ve belcika oturumu nufus kayit orneginin asli da olmasi gerekiyor kopyasini sadece kabul etmiyorlar maas bordurosunu sen konsoloslukta kullanmiyacaksin esin belcikaya tasindigi zaman kullanacak yani onu sana gondermesine gerek yok sadece yukarida soyledigim iki evrak sana gerekli extra isterlerse de zaten konsolosluktan soylerler kolay gelsin iyi calismalar
selam sekerpınarı benım bı sorum olucaktı kafam karıstı bıletımı aldım ama EINDHOVEN bı sorun olurmu? belcıka almadım yanı ılk gırısım nl olucak
sekerpınarı bıde bana gereklıolan evrak varmı. pazar gunu gıdıcem ınsallah p tesı beledıyeye kayıt olucakmısım burdan nufus kayıt ornegımı goturucem orda lazım olucak olan evrak ne? bıde ben onu 3 ay once cıkarmıstım acaba yenıdenmı cıkartıcam nufustan fotokopı olsa olurmu?
merhaba şekerpınarı verıdıgın bilgiler için çook tesekkür ederım.eşim zaten çok gelıyo benım yanıma ondan hollandadakı işini bırakmıstı zaten.mayısta belçikadaki işi ayarladı.
çok sevındım ya gözunaydın bener can
prenses tesekkur ederım darısı hepınızın basına olsun... sızlerde alırsınız ınsallah o zamanda bende dıycem gozun aydın prenses ama sabır ıste...
bener can yazdı:
sekerpınarı bıde bana gereklıolan evrak varmı. pazar gunu gıdıcem ınsallah p tesı beledıyeye kayıt olucakmısım burdan nufus kayıt ornegımı goturucem orda lazım olucak olan evrak ne? bıde ben onu 3 ay once cıkarmıstım acaba yenıdenmı cıkartıcam nufustan fotokopı olsa olurmu?

hayir arkadasim olmaz aslini istiyorlar mutlaka asli olmali evli olduguna dair belge nufus kayit ornegi dogum kayit ornegi ve hatta tr de ehliyetin varsa onuda getir diplomalarini getir onlari belcikada ceviri yaptirarak kullanabiliyorsun ve senden hava alaninda evlilik kayit ornegi belgeni isteye biirler o evraklarin yaninda bulunsun hadi gozun aydin ay benim buraya ilk geldigim zamanlar aklima geldi ya duygulandim simdi kendine iyi bak arkadasim baska soru olursa yaz hatta bana mail adresindende ulasabilirsin yolun acik olsun
uyuyamadım bugun ıkı gundur sevıncten aglıyorum saol sız olmasanız ben napardım allah razı olsun bu sıteyı yapmıssınız
alper68 yazdı:
bener dostum benım yaa yemın ederım cok heyecanlandım valla sankı ben almıs gıbı oldum ıcım pırpır oldu allah yolunu acık etsın kardesım benım. sabrının mukafatını aldın ıste allah yolunu acık etsın ya dostum bener senden basvuru yaptıgında ıksye belgelerı verdıgınde esının maas bodrolorunu ıstedılermı ya ben onlar elıme gecmeden vızeye basvuru yaıym dıyorum eger ıstemıyolarsa sen

vermısmıyıdın

alper arkadisim sana yazdimmi hatirlamiyorum ama maas bordurosunu senden istemezler esinin belcikadan alacagi nufus kayit ornegi ve oturum belgesini isterler nufus kayit ornegininde aslini isterler ok az kaldi arkadasim sen yolu yariladin nerdeyse hayirlisi ile senide burada gorecegiz insallah
bener can yazdı:
uyuyamadım bugun ıkı gundur sevıncten aglıyorum saol sız olmasanız ben napardım allah razı olsun bu sıteyı yapmıssınız

canim benim ya arkadaslar yapmayin boyle ama bakin ben iyice sulu gozlu olacam ya bener arkadasim allah sendende razi olsun sende katkida bulunuyorsun bilgi paylasarak aglamayin ya benide aglatacaksiniz sonra bu defa siteyi seller gorturecek :lol: kolay gelsin iyi calismalar
ınsalah hayırlısı olur ya arkadaslar bende hemen belgelerı alıp basvuracam en kısa zamanda gelırım bende en cok kafamın karıstıgı maas bodrosuydu sımdı kafam dınc maas bodrosunu almadan gıdecem ıns hemen bızde alırız
hemen dıgıl alper 3 ay 3 ay
lafın gelısı hemen dedım bener basvuruyu yapımda gersı kolayy ınsss uc kolay
alper68 yazdı:
lafın gelısı hemen dedım bener basvuruyu yapımda gersı kolayy ınsss uc kolay

aslında 3 ay olarak degılde 12 hafta olarak hesapla gecen hafta cuma onaylandı 9 agustosta teslım ettım gecen hafta cuma onaylandı banada carsamba gunu geldı

yarın aksam c tesı aksamı 18 10 da ınsallah ucuyorum. bı allahtan manı gelmezse zamanımda olursa gorusuruz yada pazar kesın ufoss tayım. herkese selam...
s.a arkadaşlar sormak istediğim şey eşimin bana başvuru için belçikadan gereken evrakları gönderdikten sonra benim nereyi aramam gerekiyo yada göndermesini beklemedenmi aramalıyım ve arayıp ne demem gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim.inşl kasım 14 te eşim oturum alıyo.
bener dostum hayırlı yolculuklar allah sevdıgıne kavusturuyo ıste allah herseye kadırdır ıns buraya gelmeyı unutmassın daha soracagımız cok sey olcak sana dostum hadu optumm allah yar ve yardımcın olsun
senator esın belgelerı sana gonderdıkten sonra baska bıseyın kalmıyo ıks fırmasını ( (0 212) 340 44 32) arayıp randevu alıcaksın gereklı belgelerı ordada soylerler zaten onemlı olan esın oturumunu alsın cunku esının gonderecegı belgenın bırısıde oturum kagıdı
alper68 yazdı:
senator esın belgelerı sana gonderdıkten sonra baska bıseyın kalmıyo ıks fırmasını ( (0 212) 340 44 32) arayıp randevu alıcaksın gereklı belgelerı ordada soylerler zaten onemlı olan esın oturumunu alsın cunku esının gonderecegı belgenın bırısıde oturum kagıdı

senator yazdı:
s.a arkadaşlar sormak istediğim şey eşimin bana başvuru için belçikadan gereken evrakları gönderdikten sonra benim nereyi aramam gerekiyo yada göndermesini beklemedenmi aramalıyım ve arayıp ne demem gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim.inşl kasım 14 te eşim oturum alıyo.

evet ama esin oturumu aldiktan sonra basvuru yapmalisiniz hatta ilk randevunu konsolosluktan esin alsin daha iyi ve esin her konsoloslukla gorusmesinde eger biliyorsa fransizca iletisime girsin konsolosluk daha ayrincili bilgi veriyor koly gelsin iyi calismalar
bener can iyi yolculuklar arkadasim.allah bızıde kavusturur işalla en yakın zamanda eşimize...
alper68 kardeş çok sağol yarıdm ların için ama benim sormamdaki maksat eşim oturum kartını felan göndermeden en azından evrakların tamamlaya bildiğim kadarını halletmek zamankaybetmemek açısından oturum aldıktan sonra başvuru yapıldığını zaten biliyorum dediğim gibi amacım işlemlerin hızlı olması için bir an önce istenilen evrakları tamamlamak eşim oturum kartını felan gönderdiğinde de hemen randevu alıp başvuru yapmak.bu konuda aydınlatırsan sevinir şimdiden teşkler.
senator ok sımdı daha ıyı anladım am senın alıcagın belgeler cok da zor belgeler degıl bı gunde halladersın zor olan belge ankara sıcıl genel mudurlugunden alıcan belge. senın burdan alıcagın senın aıle toplumkagıdın senın adına ve senın annenı babanı gosteren aıle toplum kagıdı sana aıt b formu uc resım ıkı adet vıze formu pasaportun bunlar aklıma gelen yok sımdılık olunca yazarım ve zaten bu bılgıler forumda var ıncele bıraz ok
merhaba arkadaslar gecendede aynı seyı sormustum kusura bakmayın nolur ya kafam çoook karısık....

şimdi eşim cuma gunu 5yıllık oturumu alıcak..hemen aynı gun çagıramaz dımı? ya ben bı hafta sonra bılıyorum da.bızımkılerde hemen aynı gun dıyolar..benı davet etmeden önce yapmamız gereken bıseler varmı?

arkadaslar cevaplarınızı en kısa zamanda beklıyorum lütfen yardım edın yoksaaaa dellenecem ben :cry:
selam arkadaslar selam alper selam ufoss selam pinarim

ben geldim belcikadayim amsterdamda bi sorun olmadi izmirde bindim izmirdede bi sorun olmadi asmterdam gumrugunde burda ne isiniz var diye sordu memur polis bende belcikaya geldigimi soyledim ok dedi aile birlesiminden geldim dedim ogrencimi diye sordu hayir dedim baskada bi sorun olmadi geldim belcikadayim yarin sabah belediyeye ugruycam ogleden sonra kapali dediler.

prenses sabir demistim ben sana sabret dua et allahtan yardim bekle o sana yardim eder bide esim oturumu aldiginda 5 senelik davetiyeyide almis. belcikada dogum kayit ornegini unutmasin esime dememisler sakin unutmasin .........

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol