Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

BELCIKAYA YENI GELEN VE 5 YILLIK ALAN VAR MI ?

Yorum için giriş yap 16 mesaj · 5.019 görüntülenme
Arkadaslar merak ettigim bi konu var belediyeden belediyeye fark ettigini ve degistigini duydum

Yeni belcikaya gelen kisilere 5 aylik yerine 5 yillik oturum alan var mi aramizda yada duydugunuz var mi "?
ben hep duyuyorumm direk 5 yillik veriyo bazi belediyeler ama bazilarida surunduruyorrr..benim arkadaslar hep 5 yillik aldi ben 1 senelik aldim eylul 2008 de..ben gentte oturuyodum simdi antwerpen tasindim orda dediler ne bu 1 senelik hemen 5 senelik verdiler bana 1 temmuzda..
Kardes ben 5 yillik aldim belediye alakasi yok bence esin belgum vatandasi ise 5 yillik veriyolar esin belgum vatandasi olmamis sa 1 yillik veriliyo sanirim alakasi yok belediyeden Oke
slm

kayit preseduru belediyeden belediyeye farklilik gosteriyormus fakat verdikleri kart sureleri aynidir. benim bildigim esi belcika veya ab vatandasi olan kisilere direk 5 yillik kart veriyorlar onun harici esi ab vatandasi olmayan kisilere daha kisa verildigi.

bu arada sen hangi sehirdeydin islemlerin daha hizli gibi ben hala randevu bekliyorum.
selamlar ozl ben belcıkaya ayın 5 ınde geldım 13 unde beledıyeye kayıt olduk bugun mektup gelmıs beledıyeden oturum kartınızı alın dıye ben lanaken dayım bakalım ne kadarlık oturum verıyorlar buradan bı kısı daha almıs ona 5 aylık vermısler benım esım hollanda vatandası zaten yanı ab vatandaslıgı var bakalım 5 yıllık verıyorlarmı yarın bellı olacak hayırlısı bakalım
ayrıca ne randevusu yahu burada yok oyle bırsey ben geldıgım zaman beledıyeye kayıt oldum bana dedıler 3 gun sonra kontrole gelıcez eve geldıler eve bıle gırmedıler bı kagıt ımzalattılar sonra gıttı bugunde haber geldı ıstersen sen bı daha ugra beledıyeye ben yarın gıttıgımde ehlıyetımı degıstırıcem orada dırek degısıyorlar ve hemen verıyorlar yenısını..
Degerli insanlar Belediyeler Butce Gelir Durumlarina gore bazi kisitlamalarda on kosul izliyor aslin da olmamasi gereken bir status,lakin Belcika Yerlesim Gocmen Dairesinde mvv Aile

Birlesimi ile Gelenlerde daha siki Kotrol var ki taki vermis oldugunuz acik yerlesim Adreslerine gelen postalarin(mm)takip altinda bu yuzden gelen mvv ile ilgili mektuplara anin da cevap veriniz(Yerlesim Adresin)de mutlaka (Mahalli Gocmenler icin Sorumlu gizli memur Raport -mvv-tutmakda) gunluk bulunmasi gerekir!

Sabirli Dikkatli olunuz!!!

belgelerinizi ucretli posta ile iletiniz normal posta ile atmayiniz kayip olmamasi icin!
Ogrendigime gore belediyeden belediyeye fark ediyor bana 5 aylik verdiler suanda oturumu ulke disina cikmaniz yasak denildi. Fakat avukata sordum evlilik cuzdani oldugu zaman ve esiniz yaninizda oldugu zaman sorun olmaz seklinde bir sey soylendi ne kadar dogru bilmiyorum..
Ben daha kayit bile olamadim 4 hafta icinde randevu vercez dediler. bu sure dolmak uzere. birde yaz oldugu icin isler hepten yavas yavass ilerliyor. bakalim ne olacak. beklemedeyim hala.

Unknown sana 5 aylik vermisler. simdi ne olacak peki. Ogrenebildin mi hangi elekronik karti alacagini?
Kusura bakma Ozl gec oldu biraz once 5 aylik aldim sonra kagit gelmisti belediyeden elektronik kart icin muracaat edin diye gittim belediyeye isim dahi yok burada esimde hollanda vatandasi belcikaya beni getirmek icin oturum aldi bana 5 yillik verdiler 2 haftada..
Hayirlisi olsun oturumun, darisi da basima ins.
Ben 5 yillik f kartimi aldim.Belcikaya Nisan ayi icinde geldim.ilk hafta belediye gidip benden istenen evraklari verdim.ikinci hafta belediyeden polis kontrolu icin geleceklerine dair postadan bana bir kagit geldi.Mahalle polisini aradim.Basta yanlis anlar gibi oldu.randevu ile gelmiyoruz falan ben randevu istemiyorum sadece uzun bir bekleme suresi mi var ayrica her gun evden cikmayip beklemek zorunda mi kalicam diye merak ettigim icin sizi rahatsiz ettim dedim.1-2 hafta icinde gelinecek ama ne zaman olur sana soyluyemeyiz istedigin zaman cikabilirsin bulamazsak not birakiriz daha sonra bir gun yine geliriz dendi.Bulamadiklari zaman sadece bekleme suresi biraz uzuyormus o kadar.9 gun sonra sabah polis kontrole geldi bakti evdeyim havadan sudan bir muhabbet elindeki 2-3 sayfalik kagitta isaretleme yapti sonra 2 sayfalik rapor kagidini bana verip gitti.Raporu alinca hemen belediyeyi arayip randevu aldim 5 gun sonrasina gittigim gun 5 fotograf verip oturum kartini parasini odedim (97 euro).3 gun sonra arayip pasonu gel al dediler.Sonuc olarak 1 ay kadar surdu kimligimi almam.Ayrica bilginize direkt 5 yillik veriliyor.
ReaL yazdı:
Kardes ben 5 yillik aldim belediye alakasi yok bence esin belgum vatandasi ise 5 yillik veriyolar esin belgum vatandasi olmamis sa 1 yillik veriliyo sanirim alakasi yok belediyeden Oke

Kardesim hic ilgisi yok benim esimde hollanda vatandasi ve 2008 aralikta gecti belcikaya oturumuda 2009 ocakta aldi.Sonucta bu verilen kart F kimlik karti kimler aliyor dersen ; avrupa birligi vatandaslarinin eslerine verilen kart sende aynisini almissindir.esinin belcika vatandasi olmasi sana farkli bir oturum karti alma sansi vermiyor.Birlik ulkesi vatandaslarin gelen eslerine F kimlik karti veriliyor.ornegin esimin karti E kimlik karti

ve ayrica yeni gelen arkadaslar 3 yillarini doldurunca islem yaptirip belcika vatandasligina gecebilir.Simdilik belcikada cifte vatandaslik almada bir engel yok
beledıyeden beledıyeye degısıyor bana dırek elektronık kart 5 yılık werdıler ama esın durumu cok onemlı ama genelde belgıum 5 yıllık dırekt werıyor
ben geldiğimde dşrek verdiler kardeşim
Evet F tipi kimlik karti aldigim.Peki Belcika pasaportunu ne zaman alabilirim bu konuda bilgisi olan war mi ?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol