Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

bende kazandımmmm ve gene ihtiyacım var yardımınıza

Yorum için giriş yap 11 mesaj · 6.671 görüntülenme
slm arkadaşlar

öncelikle mutluluğumu paylaşmak istiyorum sizlerle dün sınava girdim 22 10 2007 ve sınav bitiminde kazandığımı söyledile çok mutluyum ve bu başarımda sizlerin çok katkısı var her ne kadar yazılar bırakmasamda sizin yazılarınızı yakından takip ediyordum sizlere çok teşekkür ederim.

ama şimdi gene sizlerin yardımına ihtiyacım var eşim oturum için istekte bulunacak ve yapmamız gerekenler nedir tamam yazılarınız var ama ben karıştırdım biraz:(((( ve benim burdan göndermem gereken evraklar nelerdir nerelerden alırım ve evrakların istek tarihine ne kadar yakın olması gerekir bu konmularda bilgilendirirseniz çok sevinirim tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sınavı geçemeyen arkadaşlarımıza yardımcı olsun. sizlerde dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar çünkü dün ben gördüm geçemeyen arkadaş ve orda kendimi çok kötü hissettim. :((((((((((
Desene sende yesillendin.... :D

Mezun arkadaslar bu konuya cevap verecektir
tebrikler arkadaşım darısı benim başıma önümüzdeki hafta ;)
tebrikler arkadaşım. ayrıca sınav sonrası basvuru linklerine bakarsan sorularına cevap bulabilirsin ama sen işi garanti yap eşin ind yi arayıp oradan öğrensin ne gibi evrak istediklerini çünkü herkezden değişik evraklar istiyorlar. normalde formul a formul b pasaportun tüm sayfa fotkopileri sınav sonuc belgenin fotokopisi ayrıca nüfus kayıt örnegi. sen işini garanti yap ara ind yi saglama al.

hadi kolay gel allah yardımcımız olsun
teşekkür ediyorum arkadaşlar sizlerinde katkısı var kazanmamda

bu arada yeni sınava girecek arkadaşlara tavsiyem hiç heyacan yapmasınlar zaten ilk bölüm kolay 30 soruluk bölüm.

ikinci bölümde ise tekrarlarda da bildiği kelimeyi ve bir kaç kelimeyi aklında tutsun zaten cümlenin hepsini aklında tutamaz bari bir kaç kelime söylesin çok etksi var. soru cvp ta ise of lu cümlelere dikkat etsin ya önceki ya sonraki of un cevabı. birde bir şey söyleyemediği yerde hollandaca olarak anlamadım (ik snap je niet) desinler veya (Ik weet het niet) ben bilmiyorum desinler ama arkadaşlar şuna çok dikkat edin sınav öncesinde orda hoporlerlerin kontrolünü yaparken size nerde olduğunuzu soran soru yöneltiyorlar oraya dikkat siz tanıtma yapıyor sanıyorsunuz ama kaderiniz orda belli oluyor cevap verin oraya kesin (Wij testen eerste geluid zeggen alstubilijf de naam van de stad en waar nu bent

Biz once test yapiyoruz sesle soyleyin luften sehrinizi ve nerde oldugunuzu ) BURAYA ÖNEMLE DİKKATTTTTTTTT.

bir şey söyleyemediğiniz yerde aşağıdaki cümleleri söyleyin ben bunları söyledim fazla cvp veremedim 2 tane zıt anlamlı bildim birde oflardan attım ama tuttu galiba tekrarlarda ise bildiğim kelimeleri ve bir kaç kelimeyi tuttum hepsini aklımda tutmayı denemedim bile hepsini tutayım derken bir kaçından da olmayın çok hızlı konuşuyorlar bunada dikkat edin. hikayelerde de bir kaç kelime söyledim ve kalan boşlukta kendi bildiklerimi saydım sezsiz kalmayın bildiklerinizi söyleyin

1.Ik wil taal leren- Ben dil ogrenmek istiyorum.

2.Ik wil met andere mensen leren kennen- Ben baska insanlarla ogrenmek ve tanismak istiyorum

3.Ik kan het wel-Ben yapabilirim.

4.Ik vind Nederland leuk-Bence Hollanda hos.

5.Ik wil in Nederland leven- Ben hollanda da yasamak istiyorum.

6.ik heb vergete- Ben unuttum.

7. Ik weet het niet- Ben bilmiyorum.

8.Ik snap je niet- Ben anlamadim

boşluklarda bu cümleleri söyleyin 6-7-8 inci cümleleri bilemediğiniz her yerde kullanın arkadaşlar lütfen ve lütfen heyacan yapmayın sakin olun. sinavın aşamaları ile ilgili yazı veriyorlar size bölümleri gösteren onu okuduktan sonra vermeyin sınavda yanınızda olsun izin veriyorlar nerde olduğunuzu soran cümlede o kağıtların en başında takip edersiniz ordan adım adım ve bölümleri karıştırmamış olursunuz. haydi şimdi allah sizlerin ve DAĞDAKİ MEHMETCİKLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN .
(Wij testen eerste geluid zeggen alstubilijf de naam van de stad en waar nu bent

Biz once test yapiyoruz sesle soyleyin luften sehrinizi ve nerde oldugunuzu ) BURAYA ÖNEMLE DİKKATTTTTTTTT

bunun cevabı ise turkiye in ankara diye cvp verin
Tebrik ederim arkadasim cok sevindim ve seninde nasil sevincli oldugunu tahmin edebiliyorum Allah bu sevinci herkese yasatsin insallah vize islerinde sorunsuz biter ve bir an once kavusursun..
tebrik ederim arkadaşım...inş vize işlemleri de sorunsuz bi şekilde biter..en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle..bu arada arkadaşım..sizin nikahı belediyenin onaylaması ne kadar sürdü..
tebrik ederim arkadasim . darisi vizeni alip esine kavusmana olsun insallah.

evraklara gelince 2 yeni cekilmis kurallara uygun foto ,formul a formul b ve nufus kayit ornegi bu uc belgeyide belediyeden nufus mudurlugunden aliyorsun . senin pasaportunun tum dolu ve bos sayfalari eksiksiz olucak . pasaportunun ilk sayfasinda imza bolumunde imzan olmali buna dikkat et. he pasaportun en az 1 yillik suresi daha olmali . sinav sonuc belgen ( ki bu belgeden esine gonderirken kendinede bir kopyasini mutlaka ayir sonra gerekebiliyor itiraz durumlarinda). evlilik cuzdanin ve fotokopisi . tabi bu evlilik cuzdanini nl de esinin bagli oldugu belediyeden evliliginizin kayda gecmeside gerekiyordu bunu yaptirmis oldugunuzu dusunuyorum .

size tavsiyem her iki taraftanda ayni anda basvuru yapmaniz. hem nl den hem tr den . tr den yapilan basvurularda itiraz hakkiniz ve dava acma hakkiniz mevcut . sadece nl den basvurunca bu hakkimiz yokmus.

eger tr den basvuruda yapmayi dusunurseniz is bankasina gidip 18 ytl para yatirip oradan size konsolosluk randevu sistemi iicin bir kod numarasi veriyorlar . o numara ile 24 saat sonra istanbulkonsoloslugu arayip oradan vize basvurusu icin randevu aliyorsunuz . birkac gun sonrasina randevu veriyorlar .

tr den basvuru yaparken yukarda saydigim evraklarin haricinde sizden esinizin pasaportunun yine butun sayfalarinin kopyasini istiyorlar . e kapidaki gorevlilerden alacaginiz mvv basvuru formunu doldurmaniz gerekiyor . bunu bir gun onceden kapidaki gorevlilerden isteye bilirsiniz. formu hollandaca yada ingilizce doldurumaniz sart

umarim yardimci olmusumdur

istanbl konsoloslugu aradiginizda zaten bu evraklari tek tek size sayiyorlar .
tşk ederim arkadaşlar yardımlarınız için benim nikahı belediyeye başvuralrı 2 aya yaklaştı ve inş bu cumartesi veya pazatesi elimize ulaşacağını söyledi belediyedeki görevli arkadaş sistemlerinde görüküyor kabul edildiği.
allah herkesın yardımcısı olsun zor bı yerdesın beklemek yanı cok zor ıns en kısa zamanda basarırsın

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol