slm arkadaşlar..sınava hazırlanmak hakkaten zorlu bi süreç..çünkü hiç bilmediğimiz duymadığımızı ve alışkın olmadığımız bir telaffuz öğrenmeye çalışıyoruz..bide benim gibi kursa gitme olanağı olmayan arkadaşlarımız için özlellikle zor..ama bu ve bunun gibi siteleri açanlardan Rabbim binlerce kez razı olsun..
Sınav günü konsolosluğa gittim güvenlikten geçip binaya girdim..sonra ordaki görevli bayana gidip kaydımı yaptırdım 13 ytl kargo parası ödeyip beklemeye başladım..bayan sigara molası vermek için dışarı çıkmış sonra nerdeyse sınav saatim geçecekti..artık ordaki başka bi görevliye dedim bayanı çağırdı hemen..esas sınavın yapılacağı koridora geçtim..bu koridorda 4 tane oda var..pinapen bölmede denilebilir..1 metre kare var yok dar biyer..kapıda lambalar var kırmızı ve yeşil..yeşil lamba yanınca sınav olacağınız odaya geçiyosunuz..bu bölmenin karşısında zaten bi bayan var banka gişesi gibi ordan size yardımcı oluyo..yani yalnız kaldım napıcam diye düşünmeyin..sınav başlamadan parmak izinizi alıyolar fotoğrafınızı çekiyolar..pasaport fotokopisi ve pasaportunuzu alıyolar..sonra hazırsanız sınava başlıyolar..odada küçük bi masa var üzerinde kulaklık..sonra bayan size sınav içeriğiyle ilgili bi dosya veriyo..bu dosyayı sınavda kullanabilirsiniz isterseniz sizde kalabiliyo..daha sonra1. bölümle ilgili çalıştığımız o 100 resimli sorunun 30 tanesinin bulunduğu bir kitapçık veriyolar..sonra sınav yerini arayıp kulaklığı takmanızı söylüyolar..ve sınav başlıyor.. öncelikle şunu söyleyim benimde başım kapalı merak eden arkadaşlar için söylüyorum sınavda sorun teşkil etmiyo bu durum..1. bölüm eğer eğitim seti aldıysanız aynı ordaki ses kalitesiyle yapılıyo hiç bir değişiklik yok..resimlerde aynı settedeki gibi..yani soruyu sesli anlamasanızda resimlerden ezberleyebilirsiniz..ben bu bölümden 100 aldım..
2. bölüme geçmeden 10 dakika ara veriyolar..dilerseniz ara vermedende devam edebilirsiniz..ama ben çıkmak istedim..çünkü boğazım kurumuştu ikinci bölümde kesin takılırım dedim..ben sınava evde başka bi siteden tanıştığım bi arkadaşla msnden online olarak çalıştım..bende ki kaynaklar bu sitedede mevcut..benim diyeceğim bu bölüm hem çok zor hem çok kolay bi bölüm..şöyle söyleyim ben çok çalıştım sesli denemeleri dinledim..sorular çözdüm..çok fazla zıt kelime çalışmadım..ama yinede bildiğim bayağı vardı..bu bölüm şans meselesi diyorum ben..çünkü çalıştığım gibi değildi..çok zor geldi..tekrarları zor yakaladım..zıtkelimelerden sadece ucuz ve pahalı olan duur ve goedkoop geldi bildiğim..soruları hiç anlamadım çok hızlı geldi..ve hikaye bölümünden yakalayabildiğim 4- 5 kelime ancak vardı..bunları yazdım ve süre bitene kadar bunları tekrar ettim bildiğim hollandaca cümleleri tekrar ettim..ik weet het niet falan dedim..zıtlarda başına on getirdim..sorularda son kelimeyi yada ondan önceki kelimeyi tekrar ettim..tekrarlarda aklımda kalan ne kelime varsa onu söyledim..anlamadıysam ik begrijp het niet falan dedim..ama hiç SUSMADIM..günlerce uykusuz kalmama neden olan sınav..hiçte istediğim gibi geçmemesine rağmen..20 almamla sonuçlandı..yani 1. bölüm 100 ve 2. bölüm 20...
ordaki bayan sordu nasıdı die..dedim çok zorlandım hiç çalıştığım yerlerden gelmedi..kaldım galiba dedim..bayan zaten 1. bölüme bakmış.100 dedi..2. bölümede baktı benim üzüntümü görünce daha bi meraklı baktı..hadi gözünaydın sınırın üzerindesin geçtin dedi..nasıl sevindim anlatamam..
herkesin bu mutluluğu yaşamasını temenni ederim..olabildiğince detaylı anlattım ki kimsenin kafasında soru kalmasın..yinede merak ettiğiniz bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım..
Ama tekrar tekrar şunu söylicem..susmayın bildiğiniz bilmediğiniz herşeye hollandaca karşılık verin..kısa veya uzun kelimelerle..ister günleri sayın ister ayları..ister ezberlediğiniz zıt kelimeleri.. ama SUSMAYIN..
herkese başarılar..Allah yardımcınız olsun..
bende kazandım sınav hakkındaki tecrübelerim 24mart09
Tebrikler arkadasim :ugeek:
Insalalh vize islemlerinde kisa zamanda olumlu sonuclanir ve bi an evvel sevdigine kavusursun :geek:
Tecrubelerini bizimle paylastigin icin tesekkurler
kolay gele
Insalalh vize islemlerinde kisa zamanda olumlu sonuclanir ve bi an evvel sevdigine kavusursun :geek:
Tecrubelerini bizimle paylastigin icin tesekkurler
kolay gele
Tebrikler.. Allah vize islemlerinde yardimcin olsun...
Detayli anlatim icin diger arkadaslar adina tesekkur ederim...
Tesekkurunude verdim:)
Detayli anlatim icin diger arkadaslar adina tesekkur ederim...
Tesekkurunude verdim:)
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol