Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

bıktım... ( 6 aydir gelisme yok )

Yorum için giriş yap 8 mesaj · 2.506 görüntülenme
merhaba dostlar

sınav biteli 6 ay olacak nerdeyse biz bir arpa boyu yol gidemedik eşim hangi işe başvursa kontrat vermıyolar yada maaşı az verıyolar napacagımızı şaşırdık

orda dogmus büyümüş biri bukadar zor iş buluyorsa hatta bulamıyorsa ben napacam diye düşünüyorm.allah sonumuzu hayır etsin

acaba başka biyerde kontratlı çalısıyo olarak gösterebilirmiyiz olmayarak

işverene maaş hariç nekadar sigorta parası öder yada baska ne masrafı oluyosa işcinin bilen arkadaşlar cvplarsa seviniriz.
Bir arkadasim bana 3 aylik maas bordrosu icin 1500 euro masrafiniz olur demisti .

Tabi guven konusuda baska bir dert .

Bu Hollanda gercekten cok garip bir yer . Kiralik ev dahi bulunmuyor . Is bulunmuyor ..

Belcika ne kadar harika . Esleri Belcikali olanlar cok sevinmeli . Sinav yok ,kontrat yok, maas yok .

3 gunde vize veriyorlar .. Gidince is imkani daha fazla ,kiralik ev daha cok,imkanlar cok ..

Allah sabir versin kardes ne diyeyim . Bu islerin nasil sikintili oldugunu ben cok guzel biliyorum .
kardeşim oncelıkle rabbım bol sabır versın bende senın gıbıyım esım bır seneden berlı ıs bulamadı ıs buluyo ama ya parası az alıyo yada contrat yapmıyolar o ısten cıkayo baska ıse benım yuzumden gırmedıgı ıs kalmadı hanı ben oraya gıtsem o zaman cok rahatlar ama sımdı benı oraya goturene kadar baya ugrastıracak bu ıs bızı neyse orda bı ıs sahıbı dıyo ben sıze contrat yaparım cok guzel ama dınle kardeşim herkes ne kadar uyanık bır senelık contrat yapacak bıze ne esım o ıste calısacak nede baska ıse gıdebılecek sadece kagıt uzerınde calısıyo gosterecek gene bu ıyı ama kotu olanı bır sene boyunca her ay esım onlara ıste 1300 euro odeyecek bu haktan reva mı yaw esımı al calıstır yok yattıgı yerden her ay kazanacaklar ınsanlara ısımız dustuya ıste... bu olmaz kı kardeşim ben her ay o kadar parayı nerden bulupda gonderıyım yada esım nerden bulsun bu ıs yuzunden okulada gıdemedı hadı okula gıtseydı her ay 500 euro gelıyodu ıs olmayınca okulda olmadı napan neyden işte rabbım buyuk bız ona guvenıyoruz ınsallah bı cıkar yol gosterır herseyın hayırlısı olsun rabbım kulu kula muhtac etmesın sımdı yenı bı ıs buldu adamlar daha denıyolar ınsallah bu ıs olur da dıger o adamlara muhtac olmayız ınsallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun rabbım herkese bol sabır versın
al ben de okadar ortakoy kardesm bizde bu yüzden ilerleme kat edemiyoruz esimn denemediği iş kalmadi fakat kontrat vermiyorlar bak bugün yine 2 iş görüşmesi var ins. olur çok stres yaratti bize bu işler olmuyor olmuyor sürekli agzımızda olmuyor lafı inanın bıktık.ben sınava girdim 1 yili gecti şimdi gecersiz kazandıgım sınav tekrar gireriz sorun deyil ama ilerleyemiyoruz sınavdan öte..bir sirket vardi türk şirketi yardim edelim demişler fakat işi sonradan bir baskasından ögrendik bulasmayın dediler para tuzagı beleş çalişacak vergiyi biz ödeyecez o sekilde istediğimz kontratı verecek.. bu revamı valla vaz gecme noktasındayız kayın pederm çalmadık kapı bırakmadı... esim bas örtülü bir çok iş yeri bu yüzden eledi hep olumsuzluklar var üstümüzde allah hayır etsn sonumuzu son care artık esim buldu buldu bulamdı kayın pedern arkadası var yardım etmeye calişacak yine türk firması ama bakalım hayrlısı en son türkiye de yasayacaz ölüm yok sonunda giden ömrümüzden gidiyor..türk firmalara dikkat edn ve avukata danısın derim bosa kürek çektiriyor nl deki türk iş yerleri allahm iyisine rast getrsiz bizleri..

allah kolaylıklar versn tüm işlerinizde saygı ve sevgilerimle...
ortakoy yazdı:
kardeşim oncelıkle rabbım bol sabır versın bende senın gıbıyım esım bır seneden berlı ıs bulamadı ıs buluyo ama ya parası az alıyo yada contrat yapmıyolar o ısten cıkayo baska ıse benım yuzumden gırmedıgı ıs kalmadı hanı ben oraya gıtsem o zaman cok rahatlar ama sımdı benı oraya goturene kadar baya ugrastıracak bu ıs bızı neyse orda bı ıs sahıbı dıyo ben sıze contrat yaparım cok guzel ama dınle kardeşim herkes ne kadar uyanık bır senelık contrat yapacak bıze ne esım o ıste calısacak nede baska ıse gıdebılecek sadece kagıt uzerınde calısıyo gosterecek gene bu ıyı ama kotu olanı bır sene boyunca her ay esım onlara ıste 1300 euro odeyecek bu haktan reva mı yaw esımı al calıstır yok yattıgı yerden her ay kazanacaklar ınsanlara ısımız dustuya ıste... bu olmaz kı kardeşim ben her ay o kadar parayı nerden bulupda gonderıyım yada esım nerden bulsun bu ıs yuzunden okulada gıdemedı hadı okula gıtseydı her ay 500 euro gelıyodu ıs olmayınca okulda olmadı napan neyden işte rabbım buyuk bız ona guvenıyoruz ınsallah bı cıkar yol gosterır herseyın hayırlısı olsun rabbım kulu kula muhtac etmesın sımdı yenı bı ıs buldu adamlar daha denıyolar ınsallah bu ıs olur da dıger o adamlara muhtac olmayız ınsallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun rabbım herkese bol sabır versın

Valla okuduklarımdan sonra bu olanlara diyecek söz bulamıyorum kardeş,

söyleyebileceğim tekşey ümidinizi kaybetmeyin ve ısrarla biz bunu alacağız deyin kendinize,

bizde sizler için duacıyız buradan,yolları açanların en güzeli inşallah sizlerinde yolunuzu açsın,

Allah kullarını hasretle imtihan etmesin

bu dualarım ortaköy kardeşim,yabancı8454 ve sizin durumunuzdaki herkes için,

kullarının dualarını boş bırakma yarabbi ve meleklerini bize yardıma gönder inş inş inş.
kardeşim rabbımden hıc bır zaman umıdımı kesmedım hakkımda hayırlısı neyse o olsun dedım ve mevlananın dedıgı gıbı bunlarda gececek dıyerek kendımı tesellı edıyorum yabancı kardeşim hıc degılse ben daha sınava gırmedım bu hafta pasaport cıkarıcam ıste yenı baslıcam ıslere ve 7. aydan once sınava gırecem rabbım ızın verırse cunku 7. aydan sonra sınav degısecek dıyorlar ve daha zorlanırsın dıyolar bende bır an once gırıp kurtuluyum dıyorum kardeşim dedıgın gıbı olum yokkı sonunda ha bura ha ora benım ıcın fark etmez ama esım buraya gelmeyı kabul etmıyo yaslanınca gelırız dıyo bıde orda herzaman sartlar burdakınden daha ıyı dıyo sana bırsey olmasın ben beklerım benım ıcın sorun yok dıyo bıtanem benım yazık yaw bıde ıs bulabılseydı bırazda olsa rahatlardı evet rabbım kımseyı hasretlıkle ımtıhan etmesın cunku hasret cekmek cok zor burdakı herkes bılır rabbım hakkımızda hayırlısı neyse onu versın rabbım buyuk hersey ıcın o ne derse o olur ben rabbıme guvendım ona sırtımı dayadım ıslermı ona ısmarladım varmı daha gerısı varmı daha ıyısı sımdı o ne derse o olur rabbıme sukurkı ona ınancım sonsuz bu sorunlardada vardır bı hayır deyıp hıc sabrımı kaybetmıyorum sızlerede rabbım sabır versın rabbım herkesın yardımcısı olsun bıde rabbım kulu kula muhtac etmesın amın kardeşlerım sızlerde sabırlı olun ha buarada amın kardeşim rabbım duaları kabul edılen kısılerden eylesın bızlerı ınsallah ınsallah
ayni sorunu bende yasadim kardesim.biz tr de kaliyorduk .ve orda yapamadik.esim nl ye dondu.is aradi .butun is bulma kurumlarina basvurdu diyebilirim.fakat bu esnada gecici olarak calisti.iki uni mezunu.almanca - ingilizce yi de arti dil olarak biliyor.eylul 22 den ocak sonuna kadar is aradi.bulduk tabi sonunda.naisp ve kismet.is begenmemezlik te yapmadik.onemlisi olan is olsun mvv basvurusunu yapalim diye dusunduk.

subat 15 te ise basladi.isyeri ile gorusmeleri sonucu bize kontrati 1 subatta verdiler.ve ayni gunde gonderdi evraklari ind ye.yaklasik 5 ayi bulmustu is bulmasi.basvuruyu yaptik ve bir 80 gunde oyle bekledik.bizim sansimiza vize 10 gunde de cikior idi 90 gunde de.bizim nasibimiz 69 gundu .aslinda bize gelen kagidda vizenin daha once ciktigi yaziyordu.bizim elimize ise bir hafta sonra gecti.

esim tr den nl ye geldikten tam 213 gun sonra ben nl ye geldim.bu zamanin icerisinde hem sinav hem is bulmayi beklemek hemde mvv sonucunu beklemek var idi. geldigim ilk gun esime cok kizmistim nasil olurda is bulunamaz diye.

arkadaslar dunyada bulunan krizden dolayi kimse kimseye yeterli maasi vermiyor.pek nadir durumlarda istenilen maasi alabiliyorlar.hollanda turkiye gibi kesinlikle degil.turkiye ile hollandayi kiyaslamayalim.

hollanda da hayat sabah is saatlerinde basliyor ve aksam saat 19 00 i gosterdi mi hayat duruyor.disarida kimse bulunmuyor diyebilirim.bazi yerler disinda tabi.genelleme ise bu yonde.ben ilk gun ekmek almayi unutmusum.dedim ki nasil olsa hanim gelince cikar beraber aliriz bir yerden ekmek.hanim geldi .dedim ekmek yok unutmusum.hadi gidelim ekmek allaim beraber.hanim basladi gulmeye.neden guluyorsun diye sordum.bana dedigi ekmek almak icin yarin i beklemelek gerekecek de ondan dedi bana.ne yani dedim,simdi acik bir yer yok mu diye sordum ve hayir yaniti aldim.ve basladik gulmeye.tabi yarini bekledik.

anliyacaginiz arkadaslar burdaki eslerinize de anlayis gosterin gercekten burda krizden dolayi nis bulmak kolay degil.is bulunca da maas i farkli olabiliyor.biraz sabirla herseyin ustesinden gelebiliriz.

yeni bir yilda yeni bir yerde yeni bir hayata baslamayi esimle biz istemistik.allahima sukurler olsun istegimiz yerine geldi uzun bir beklemenin ardindan kavustuk birbirimize.

sinava girecek olan,sinavi kazaniipta esinin is bulmasini bekleyen,mvv basvurusunu yapip ta ind den cevap bekleyen arkadaslara rabbim yardimci olsun.

bol sanslar
benim gibi çok kişi varmış allah hepimizin yardımcısı olsun bir işyeri var orda çalısıyo gösterip kontrat verecek yarın belli olacak inşallah orası olurda bu dertden kurtuluruz (yavuz abi eğer olursa hemen başvuruyu yapacaz sende öyle yapmıştın 3 ay beklememize gerek yok sanırım.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol